Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טנדר 4X4 עד 40K

yaron_z
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לקנות איזה טנדר יפני בתקציב עד 40,000 ש"ח

ידני כמובן

אופי הנסיעות הוא כבישי 90% מהזמן בין עירוני. והשאר מקווה שיהיה לשטח.

סדר עדיפויות:

1. חשובה לי ביותר האמינות הכללית של הרכב, הוא הולך לשרת אותי כ-4-5 חודשים.

2. צריכת הדלק

3. הנוחות בכביש

4. מערכת 4X4 אמינה.

הטנדרים שבאים בחשבון:

1. מאזדה B2500 משנת 2000 ומעלה

2. מיצובישי מגנום משנת 99 ומעלה

3. איסוזו איפון משנת 98 ומעלה

מה דעתכם?

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אתה צריך טנדר להעמסה או שאתה שוקל את זה בגלל שהם זולים?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם היה לי את הגיליון של "אוטו" או "הגה" לא זוכר, והיה שם מבחן של שלושתם. המגנום יצא הטוב ביותר ואחריו האיסוזו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא יודע לגבי האיפון אבל הדימקס [אם בכלל נכנס בתקציב] הוא חיה רעה.

חבר טוב שיש לו את הדימקס פשוט לא מפסיק להדהים עם הכח של המנוע והאמינות הטובה [הדימקס שלו נרכשה לאחר שטויוטה הילקס שהיתה ברשותו עברה טוטאל לוסט והוא לא מצא היילקס חלופית במחיר הגיוני, עד היום הוא אומר שאם ההילקס לא היתה מתהפכת לו כמה פעמים אז הוא היה נשאר איתה עד היום, אבל זה כבר סיפור אחר].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

כתבת שהרכב עומד לשרת אותך 4-5 חודשים. אני מניח שהתכוונת שנים.

אני לא רואה כל משמעות לאיך היו הרכבים האלה כשהיו חדשים. תמצא את הרכב השמור ביותר, המטופל ביותר, במחיר שהקצבת לעצמך. כולם יקחו אותך לשטח ויחזירו אותך. אולי תמצא רכב עם שיפורים כאלה ואחרים, צמיגים טובים יותר או פחות, הגבהות, כננת, מיגונים וכד' ואפילו מערכת טובה - זה מה שיעשה את ההבדל ביניהם. אתה מדבר על מכוניות בנות 12-15 שנים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

על המגנום לא הייתי הולך,הרכב "עגלה" וכבד והתאוצות ממש מאכזבות,המזדה גם לא חזק במיוחד,האיפון הוא 109 כח סוס מנוע 3100 מספיק חזק וצריכת דלק סבירה,הדגם אוטומט קצת חלש ולוקח יותר דלק,מה גם שהוא יותר נמוך,לך על הידני רכב מעולה וגם נוסע טוב בשטח.

אני אישית הייתי מחפש איזה טויוטה היילקס בתקציב הזה למרות שגם שם המנוע לא חזק במיוחד אבל הרכב אמין מאוד.

פורסם
על המגנום לא הייתי הולך,הרכב "עגלה" וכבד והתאוצות ממש מאכזבות,המזדה גם לא חזק במיוחד,האיפון הוא 109 כח סוס מנוע 3100 מספיק חזק וצריכת דלק סבירה,הדגם אוטומט קצת חלש ולוקח יותר דלק,מה גם שהוא יותר נמוך,לך על הידני רכב מעולה וגם נוסע טוב בשטח.

אני אישית הייתי מחפש איזה טויוטה היילקס בתקציב הזה למרות שגם שם המנוע לא חזק במיוחד אבל הרכב אמין מאוד.

1. הוא מחפש ידני.

2. מצד אחד אתה טוען שהמגנום עגלה, המזדה גם לא חזק, אבל ממליץ לו על ההילקס שהוא יותר חלש משניהם משמעותית.

3. בתקציב שלו הוא יוכל לרכוש היילקס ישן משמעותית, עם הרבה יותר ק"מ בשביל מה בדיוק זה טוב?

לשעבר:

פורסם

תודה בנתיים. כנראה שאתמקד באיפון 3100 ידני. כמו שכתבתי הרכב ישרת אותי 4-5 חודשים בלבד ואח"כ ימכר.

יש דגשים מיוחדים לגבי איפון 3100 ידני מבחינת בדיקה מכנית ומערכות ההנעה? ממה כדאי להיזהר?

אני לא מעוניין לשפר.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אל תקנה לתקופה של 4-5 חודשים. או שתקנה ומיד תשים מודעה למכירה. המכוניות האלא לא נמכרות במהירות, ואם כן, בהרבה מתחת למחירון או שהן בעלות מאפיינים מיוחדים (יד פרטית נמוכה, ק"מ חריג, וכד'). אתה יכול למצוא את עצמך קונה ל 4-5 חודשים, ונשאר איתו 10 חודשים.

לשעבר:

פורסם

הבנתי שההילקס הכי סחיר אבל אין לי סבלנות לאנשים שחושבים שמהאגזוז של האוטו שלהם יוצא זהב. חוצמזה היילקס הוא טרקטור מדי בשבילי, גם דגם 98 שאני מכיר לא רע.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

היי, אם אתה מכוון לרכב בעל יכולות שטח, אז מגנום הגיעה עם נעילת דיפרנציאל אחורית (רוחבי, לא אורכי).

בטויטה יש נעילה גם כן, אבל לא לכולם (רק לפי אופציה).

כמו כן, המגנום הידני לא רע בכלל, הוא סוחב הרבה יותר טוב מהאוטמט (גיר מסרס) וגם לא סובל מבעיית ההתחממות הידועה לשמצה.

בהצלחה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני לא מבין

אף אחד מהפרמטרים שכתבתה לא רלוונטי ל 4 חודשים.

1- אמינות כללית: מה תעשה כבר ב 4 חודשים 20 אלף. וגם זה בהגזמה.

אלו רכבים סביב ה 400 אלף. מה שתעשה עליו ב 4 זה בטח לא הינדיקציה לאמינות (אולי למזל).

2- צריכת דלק: איזה משמעות יש לזה ב 4 חודשים, מה כבר יכול להיות ההבדל ברכבים שציינת, 1-2 ק"מ לליטר.

3-נוחות כביש: טוב פה כל אחד והגב שלו, אני עם היילקס 99 הגב כבר רגיל.

4- מערכת 4X4 אמינה: ואתה רק מקווה שתכנס לשטח.......אם אתה לא מתכנן לעשות את מעלה ורדית כל סוף שבוע, לא מאמין שהיה לך בעיה עם אף אחת מהאופציות במצב תקין.

בהצלחה

פורסם

יש לי מגנום 2001 מזה עשור (קניתי אותו חדש). הרכב עשה מעל 350K באמינות מצוינת.

יכולת השטח שלו טובה מאוד. לפניו היו לי ברצף שני CJ ושתי סופות, והטנדר בהחלט מסוגל לכמעט כל מה שג'יפים עשו. הדיפרנציאל האחורי הננעל הוא הסוד.

תצרוכת הדלק בין עירוני 1:9 . בעיר הרבה פחות.

הנוחות כמו בכל טנדר. מקדימה נסבל, מאחורה לא.

ההספק הסופי שלו לא גבוה, אבל זמינות הכח בסל"ד נמוך - איפה שצריך את זה באמת - מצויינת. גם אין לי שום בעיה לעלות עמוס לירושלים יותר מהר מרוב התנועה. בכביש שש הוא יכול הרבה מעל למהירות החוקית, אבל מעל 120 זה כבר לא נעים.

לא הייתי קונה טנדר משומש לכמה חודשים. זה מתכון בטוח להפסיד הרבה כסף.

נמרוד

פורסם

ראשית, כמו שכבר כתבו לך לקנות רכב כזה לכמה חודשים זה בזבוז כסף רציני!

אבל בכל זאת, המאזדה אחלה רכב!, אמין מאוד והדגם עם הטורבו גם סוחב לא רע. צריכת דלק בערך 1:9 תלוי בנסיעה שלך, בכביש המהיר פחות.

בהשואה לאיסוזו, המזדה תהיה הרבה יותר זולה באחזקה, וגם בצריכת דלק ( באיסוזו אוטומט כ 1:7-8 ). מזדה ידנית זריזה יותר מאיסוזו אוטומט.

בשטח - המזדה גבוהה יותר ויש לה צמיגים טיפה יותר גדולים, ההדל העיקרי הוא שילדה יותר בריאה לטובת המאזדה, וחיסרון רציני באיסוזו ( האוטומטי ) בצורת תיבת העברה נמוכה ובולטת מהשלדה! , חוץ מזה זויות מרכב של שניהם דומות מאוד, כמו כל הטנדרים.

מנתוני השטח תוכל להבין שאם תיסע בדיונות, למאזדה יהיה יתרון, בשאר המקומות שניהם יסעו באופן דומה.

אחזקה: במידה ואתה מבצע לבד, במאזדה הגישה למכלולים בתא המנוע נוחה יותר ( לדוגמא - פילטר שמן באיסוזו, תצתרך לשכב מתחת לאוטו מאחורי הגלגל בצד הנוסע ולמשוך יד עם מפתח כדי להגיע אליו ) וגם החלקים של המאזדה זולים יותר!

נוחות: המושבים הקדמיים דומים בשניהם, בהשוואה בין איסוזו 2003 ומאזדה 2003 מושבי המזדה גבוהים בכמה ס"מ וקצת יותר תומכים בצדדים. המושב האחורי במאזדה גבוהה יותר ( משמעותי מאוד! ) לעומת זאת במאזדה 98 המושב האחורי נמוך יותר מבאיסוזו אבל הקדמיים עדיין טובים יותר.

כל הטנדרים מצויידים בחלונות ומראות חשמל, נעילה מרכזית ומזגן. באיסוזו יש 2 כריות אויר רק בדגם המפואר ( לפעמים מגיע גם עם חלון שמש ) , במאזדה 98 אין כריות אויר, בדגם 03-07 יש 2 כריות.

העמסה: תא המטען של המאזדה גדול יותר, בערך 10 ס"מ לכל כיוון, והמשקל המותר להעמסה גבוה יותר ( משהו כמו 100 ק"ג יותר, לא משמעותי )

מתלים: אצל כולם מוטות פיתול מקדימה וקפיצי עלים מאחורה. האיסוזו רך יותר מהמאזדה ( בעיקר המתלה האחורי ) אבל הוא גם מתנדנד יותר בפניות ( הפרש זניח ) , בכל מקרה אף טנדר הוא לא שיא הנוחות.

מה שלא תבחר, שים לב לאחזקה שעברו הרכבים, המאזדה יותר סלחן מהאיסוזו בעניין הזה אבל בשניהם לא תרצה להיכנס להחלפות מנוע\גיר\מכלולי הנעה.

התגובה נכתבה מניסיון של 5 וחצי שנים עם מאזדה 98 , 3 שנים עם איסוזו 2003 וכבר כמה חודשים עם מאזדה 2005.

יום טוב,

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

• תוכן חדש...