Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי דייהטסו אפלאוז 96 עם 160000 ק"מ לערך

לפני כמה זמן לאחר שהאוטו צילצל תחת עומס , כיוונתי הצתה ללא אקדח עד שהצלצולים הפסיקו.

לאחר מכן החלה תופעה של קפיצת כובעי פלגים ממכסה השסתומים, כנראה בגלל בריחת קומפרסיה לא רצויה לכיוון המכסה.

כיוון נוסף הפסיק את התופעה, אך כעת שמתי לב לחיסרון של מים של בערך חצי ליטר -ליטר ל-1000 ק"מ +חוסר במיכל עיבוי + קצת טחינה על פקק השמן.

אני מכונאי בעברי ויודע את המשמעות, עכשיו השאלה האם יש סיכוי שאטם ראש נפרץ מכיוון הצתה לא נכון?

האוטו עצמו פרט לק"מ בודדים נסע על מים ירוקים יש סימנים קלים של קורוזיה על הפלנג' של התרמוסטט וקצת בוצה ברדיאטור,האוטו נוסע מעולה-צריכת דלק תקינה ,צריכת שמן של 2 ליטר על 10000 ק"מ(ראש מזיע).

מכיוון שיש כנראה בעיה בראש, האם כדאי לנסות קודם תוסף לעצירת נזילות? לפני פירוקו?.

כמו שהבנתי קשה לחזות את מצב הבלוק אך לדעתי האטם נפרץ ולא ממצב של התחממות יתר.

יש למישהו נסיון קודם או שהתנסה בשימוש של תוספי מערכת קירור לעצירת נזילות בראש. האם זה פתרון שיכול לעבוד לפני מפרקים ראש ?

מחפש תשובות

תודה מראש

פורסם

סלמוניקו, שלום רב, וברוך בואך לפורום !

בתור מכונאי בעברך, אני מצפה, שתיהיה מודע לכך, שאין קצורי דרך, אין אבקת קסמים, ואין תוספים שיוכלו למנוע איבוד מי קירור

של חצי ליטר ל1000 קילומטר, וצריכת שמן של שני ליטר ל1000 קילומטר.

בסבירות די גבוהה, שנפרץ אטם ראש מנוע, וקיימת חדירה איטית אך קבועה של מי קירור לשמן, וטבעות שמן שחוקות.

מכיוון שאתה מעיד שבעברך אתה מכונאי רכב, ובמידה ויש לך את הידע והזמן ותנאים,] הייתי ממליץ לפרק ראש מנוע, ולבדוק אפשרות, של ישור ומלוי ראש מנוע, שיפוץ מלא של הראש, הכולל השחזת שסתומים והחלפת גומיות שסתומים,

ובדיקת חופש גבולי של הבוכנות, קח בחשבון ששיחפוץ ראש מנוע ללא החלפת טבעות ומיסבי מנוע, עלךול להגביר את צריכת השמן, והמנוע עלול להנתחיל לדפוק, בגלל שיפור הקומפרסייה.

הדרך להחלפת מנוע בסופו של דבר, תיהיה בלתי נמנעת.

לשיקולך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה תודה קודם כל.

לאור סיפורי זוועות פה מהפורום הבעיה העיקרית כנראה זה אם פותחים ורואים אלומניום אכול לרמה של לזרוק מנוע לפח.

או אולי לסחוב עם המנוע עם תרופת פלא לתקופה לא ידועה..

אני הייתי מטפל בזה, רק אין לי כל כך זמן וכלים.

נ.ב צריכת שמן של 2 ליטר ל-10000 זה לא כ"כ נורא.. בהתחשב באטם מכסה מזיע וכמה מחזירי שמן מסביב..

פורסם

מה שנאכל בדר"כ במנועים של האפלהאוז זה הראש עצמו מהיתחממות יתר והבלוק בדר"כ נישאר תקין, אז את המנוע אני מאמין שלא תזרוק לפח. מה שכן אם יש בעיה בראש ותמשיך להזניח זאת אז כבר עלול להיפגע הבלוק ואז זה כבר עסק יקר יותר.

:)
פורסם

סלמוניקו ,התשובה היא לא !

ואין טעם שתחפור, ותדחה את הקץ, טמינת ראשך בחול, לא תעלים את הבעייה רק תחמיר אותה, וכל שתקדים לטפל בבעייה בצורה מקצועית, כמו שפרטתי, הרי זה משובח, המלצתי אל תדחה למחר מה שאתה יכול וצריך לטפל היום !!

אמצעים קוסמטים לא יעזרו פה, ונזילת שמן מאטם מכסה שסתומים, ניתנת לפתרון זול ומהיר, בהחלפת אטם, וזאת בוודאי לא הסיבה לתצרוכת השמן , הגבוהה שצורך המנוע ברכבך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...