Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

pioneer deh-p90

spl800
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אשמח לעזרתכם ברשותי רדיו דיסק מגם pioneer deh-p90hdd שאני מעוניין לרכוש

זהו מכשיר כבן 10 שנים שמגיע עם הארד דיסק

הא נחשב בזמנו לספינת הדגל של החברה

האם מישהו יכול להגיד לי כמה שווה מכשיר שכזה?

פורסם

לא יותר מכמה מאות שקלים, בטווח הנמוך של הסקאלה.

מדובר במכשיר ישן כך שאמינותו צפוייה להיות בהתאם.

בנוסף, לא זכור לי כי יש איזו שהן תכונות מיוחדות במכשיר, למעט הזכרון הפנימי (שגם כאן הטכנולוגייה בינתיים עברה מאות שנות אור וכל קובץ MP3 יהיה איכותי יותר).

בקיצור - אני לא הייתי הולך עליו. אולי פעם המכשיר הזה היה פסגת הטכנולוגייה, היום הוא מקביל למחשב XT.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בנוסף, לא זכור לי כי יש איזו שהן תכונות מיוחדות במכשיר, למעט הזכרון הפנימי (שגם כאן הטכנולוגייה בינתיים עברה מאות שנות אור וכל קובץ MP3 יהיה איכותי יותר).

בקיצור - אני לא הייתי הולך עליו. אולי פעם המכשיר הזה היה פסגת הטכנולוגייה, היום הוא מקביל למחשב XT.

לאט לך איתמר , אל תסתכל בקנקן אלא איך שהוא נשמע ! אני אישית לא מכיר את המכשיר הזה, אבל פיונייר לא משביחים עם הזמן מבחינת דגמים. ודגם ישן מבית פיונייר דווקא טומן בחובו הפתעות לא קטנות.

נכון כמו שחיים אמר יש לו מגבלות מפגרות של טעינת השירים רק מ cd audio רגילים . אבל השאלה איך הוא עושה זאת. והתקן של mp3 לא השתנה מאז שחר ימי המצאת ה mpeg2 והdvd כך שמבחינה טכנולוגית המכשיר הזה לא מפספס הרבה , להפך יכול להיות שהוא אפילו מבצע rip לפורמט אחר טוב יותר שהוא פחות lossy . כאשר זה מגיע לmp3 ושאר פורמטים דחוסים צריך להזהר מאוד (אני ניכוותי כבר )

לפותח השרשור , אם המכשיר בבעלותך , דווקא הייתי נותן לו צאנס בתוך הרכב, איתמר צודק בכך שכיד שנייה הוא לא אטרקטיבי. אבל אם מתעלמים ממהגבלה של הדיסק הקשיח . הוא יכול להיות דווקא מכשיר מאוד מאוד מפתיע.

אקולייזר גרפי של 13 ערוצים , עם מצב אוטומטי , כאשר הוא דוגם את סביבת הרכב באמצעות מיקרופון .

שליטה על רמת הדחיסה (איפה יש לך את זה היום ? ) , פיונייר ברמות הגבוהות שלהם לא מחפפים , כך שאולי אפילו ביד יש לך סוג של פנינה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

תקרא את האותיות הקטנות כמו כאן למשל. תראה באיזה פורמט ארכאי הפיוניר ממיר ושומר את המדיה :roll:

אפילו בשנת 2003 כשהמאמרונצ'יק הזה נכתב הם רשמו ש"אודיופילים לא יפלו מהאיכות הזו" (בתרגום גס).

לגבי איכות הסאונד, מצטער, גם את זה אני לא קונה. ה DSPים של היום מציעים ביצועים מצויינים בעלות מגוחכת. טכנולוגייה של לפני עשור אולי עלתה הרבה ונתנה ביצועים טובים, אבל טכנולוגייה של היום עולה עשירית מחיר ונותנת ביצועים טובים עוד יותר.

ומה שאני רושם הרבה זמן בפורום (ומרגיש שזה כמו לדבר לקירות :?), מושרשים בנו כל כך הרבה מיתוסים ודעות קדומות שמאוד קשה לנו לקבל את המציאות כמו שהיא, והמציאות במקרה הספציפי של ה 90HDD היא שזמנו עבר ואין לו שום יתרון על פני פיוניר סדרה 2 חדש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אני איתך

1. המכשיר סבל מתקלה של FLAT CABLE שהסתדרה בנתיים

2. אני ממש וממש לא תומך ב"פיצ'רים של איקוליזציה למניהם" מכשיר טוב ישמע טוב במצב FLAT

איזה דגם מקביל לו בפיוניר סדרה 2

פורסם

הפורמט אינו יותר ארכאי מאשר MP3 (הם בערך בני אותו גיל ) , האטרק נחשב טוב יותר מ MP3 , כמובן שהוא לא הצליח כמו שצריך בגלל שהוא דורש רישיון . הרי אחרי הכל זה הפורמט של המינידיסק שלא הצליח שיווקית אבל בסה"כ היה נחמד.

מה שגם הפורמט הזה לא מת סופית ועדיין נעשה בו שימוש בסוני פלייסטשיין III .

כמובן שהמכשיר הוא איזה רפליקת סוני (השימוש בmemory stick המשונה + פורמט ה ATRAC ) או עושה שימוש כבד ברישיון מאת סוני והדבר אינו כל כך טריויאלי בפיונייר.

"אודיופילים לא יפלו מהאיכות " אודיופילים לא נופלים מה MP3 שהשתלט עלינו , ותלוי את מי אתה שואל,

לגבי איכות הסאונד, טול קורה מבין עינייך , אולי DSP נעשו זולים יותר (לא בטוח ) אבל כל המסביב ואיכות הבניה רק יורדת.

אבל תלוי מה מחפשים, אני כמעט בטוח שאם משתמשים במכשיר הזה ללא התכונה הלא מוצלחת של הדיסק הקשיח, עדיין מדובר במכשיר איכותי . גם אם תקח מכשיר חדש של פיונייר מסדרה 2 במבחן השמעה (עיוור ולא עיוור ) יש לי תחושת בטן מי יפיק סאונד טוב יותר. תזכור מעבד מהיר יותר לא בהכרח יפיק סאונד טוב יותר , רק מאפשר לתעשייה לדחוף לנו עשרות תקנים שקרוב לוודאי שאנחנו לא צריכים (למה לא לדחוס 9.1 ערוצים, וזה לא נגמר יש לנו מספיק רוחב סרט לשם כך , אני רוצה רק סטריאו , פשוט וטוב ואיכותי !)

זה בדיוק באותו ויכוח בלתי נגמר על מגבר הCLASS D , שהטכנולוגיה של היום מאפשרת ייצור של רכיבים סופר מהירים להתגבר על המגבלות שקלאס D דורש, ובכך לאפשר להם להגביר אפילו FULL RANGE באיכות טובה - האם עדיין המגברים האלו גוברים סופית על המגברים המסורתיים? אתה יודע שלא ! יש מגמה אבל אנחנו עדיין לא שם.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עזוב את הגיל, ראית את רמת האיכות שהפיוניר ממיר אליה? 105 או 132, לבחירתך. שניהם נחותים משמעותית מכל MP3 באיכות 192 ומעלה, האיכות שממנה והלאה קשה מאוד לזהות הבדלים בין דיסק ל MP3 (כמובן חוץ מאותם אודיופילים שמשוכנעים ש MP3 זה השטן).

הבנתי את הראש שלך, אתה אוהד OLD SCHOOL ומשוכנע שפעם היו בונים דברים איכותיים וטובים (ואני מסכים עם זה לגמריי), אבל המצב היום השתנה וצריך לקבל את זה שהיום דברים נעשים אחרת, אבל זה לאו דווקא מעיד על האיכות שלהם, ולראייה אין שום בעיית איכות סאונד עם מגברי קלאס D או עם פיוניר סדרה 2. "הגורם המגביל" ברדיודיסקים בא בדמות צ'יפ הגברה מחורבן שהורס הכל וכמובן חוסר באקולייזר \ קרוסים \ TC במכשירים הזולים מורידים הרבה מיכולות המכשיר, אבל באשר לקריאת המידע מהדיסק, פיענוחו ועיבודו - אין שום יתרון למכשיר ישן ככל שיהיה על פני מכשיר מסדרה נמוכה של כל חברה מוכרת.

איתמר.

פורסם

זה ATRAC הוא אף פעם לא המיר לקצבים גבוהים יותר , בגירסה 3 (להבדיל מ 3 + שהמכשיר הזה לא תומך בו ) בסה"כ מדובר על פורמט מאוד יעיל ,הוא לא יעיל כמו WMA ובטח לא כמו AAC אבל הוא לא פחות מתוחכם מ MP3 שהוא פורמט נוראי אשר בשביל לפצות על האיכות הגרועה שלו צריך לעלות ל ביטרייט של 256 וצפונה.

ולא אמרתי שיש בעית איכות עם קלאס D, רק זה לוקח זמן עד שהתעשייה תאמץ את זה בתור זול - פיונייר (שוב פיונייר )הוציאו השנה את ה D9500 מגבר 4 ערוצים קלאס D ב 130 דולר שגודלו אינו עולה על בלטה 20X20 שאמנם קיבל ביקורות טובות אבל לא רואה שהוא שבר את השוק.

אני בטוח ב 100% שפעם בנו דברים טובים יותר והיום מה שמוכרים זה " תכונות " , לכן אשאל אותך שאלה הפוכה: מה היית אומר אם פותח השרשור היה שואל על מקינטוש MX406

mx406b.gif

הרי זה מכשיר ישן ! ואפילו הוא לא יודע לנגן MP3 -

והגורם המגביל אינו רק צ'יפ הגברה דפוק, זה כל המכניקה מסביב, זה מעגלים עם יחס אות/רעש דפוק שנובעים מ שילוב של מספר מרכיבים על PCB אחד , רכיבים פשוטים יותר - אתה מקבל מכשיר עם יותר תכונות במחיר זול יותר - אבל לאו דווקא איכותי יותר. איתמר אין ארוחות חינם - בשביל איכות צריך לשלם.

ומכשיר איכותי - הוא סוג של השקעה לאורך זמן, במיוחד באודיו שהתוצאה הסופית היא בעצם סאונד (וזה תמיד היה )לכן במקרה של הP90 , השלם עולה על סך חלקיו , ואין לשפוט אותו רק בגלל תכונה שניראת היום ארכאית כמו האנציקלופדיה העברית. נהפוך הוא דווקא התכונה הזאת שהיתה חדשנית לזמנה הביאה את פיונייר לתפור אותה בתוך מארז איכותי שאינו מבייש את הפירמה - וזה באמת שלם שעולה על סך חלקיו.

פורסם

חברה אני שמח שעוררתי עניין בשרשור זה

רק מה מישהו יכול להגיד לי מהו המחיר שלשני הצדדים יהיה הוגן?

פורסם

עופר, אני לא מסכים עם הדעות שלך ולכן אין טעם לויכוח הזה. כל אחד רשאי לרכוש מוצרים לפי דעתו והשקפת עולמו.

לגבי מחיר הוגן, לדעתי משהו באיזור ה 200 שקלים, לא יותר מזה. שוב, אין במכשיר הזה שום דבר שמצדיק מחיר גבוה מכך.

כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, פעם הארד דיסק עם 20 מגה-בייט היה עולה מאות דולרים, היום גם בחינם אף אחד לא היה לוקח כזה.

איתמר.

פורסם

אין להשוות בין המקינטוש לבין הפיוניר הנ"ל.

זה עניין פילוסופי בין שתי אסכולות ,האסכולה הפונקציונאלית והאסכולה חסרת הפשרות.

ועל זה אמר ברוס לי:

"אני מפחד מהאיש שתירגל בעיטה אחת עשרת אלפים פעמים יותר מהאיש שתירגל עשרת אלפים בעיטות פעם אחת"

המקינטוש אומנם לא מכשיר פונקציונאלי אבל הוא עושה דבר אחד ממש טוב ,וזה להשמיע מוזיקה בפורמט WAV.

המכשיר פיוניר הנ"ל שייך לאסכולה הפונקציונאלית הוא הראשון שהכיל בתוכו HD המחיר שלו בזמנו שהוא יצא לשוק

היה 7000 שח ,והוא נחשב מוביל ופורץ דרך והמחיר היה בהתאם.

היום כול רדיודיסק טוב בסיסי עם חיבור USB יכול לתת לו תחרות בלי בעיות.

זה כמו ה-7998 של אלפיין שהיה מתומחר בזמנו 8000 שח היום ה-9887 מכיל אותם תכונות בדיוק ויותר מזה

הוא גם יכול להתמשק למספר מכשירים נוספים שה7998 לא יכול ועלותו היום 2000 שח.

אם כבר מדברים על המקינטוש ,אז ניתן לרכוש את הקלריון HXD1 שהוא אחיו התאום בחצי מחיר.

פורסם

אין היום מכשיר מבוסס HD מובנה כי זה ממש מיותר . (ועל זה לא התווכחתי איתך איתמר ! ) הרעיון הוא בדיסק שיהיה נתיק שאפשר יהיה להעלות הביתה להטעין מוסיקה בצורה נוחה יותר. רוב המכשירים דווקא מבוססים על איפוד בתור הדיסק הקשיח (אחרי הכל הוא הפך להיות סוג של סטנדרט דה-פקאטו בשוק הנגנים)

כמו הסוני הזה: DSX-S300BTX שהוא ללא CD מה שמאפשר לו הצנעה של האיפוד בתוכו. מעבר לכך יש כמעט לכולם חיבור USB (קדמי או אחורי )

96440.jpeg

יש גם לעוד יצרנים מכשירים דומים :

פיונייר עם /mvh-8300 ויש גם לאלפיין

• תוכן חדש...