Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב: מאזדה לאנטיס 323F-BA שנת 1996.

הבעיה החלה כאשר התחלתי לשמוע רעש חריקות מכניות בפנייה שמאלה ורעש כללי מוזר שהזכיר לי רעש של מנוע חשמלי; פתחתי את מכסה המנוע וגיליתי שהרצועות מלאות בשמן וכל האזור גם הוא בשמן!

מידע חשבתי שמחזיר שמן נפרץ, בדקתי את מדיד השמן המנוע והכל היה בסדר, באותו הרגע לא עלה לי לראש שזה ממקור אחר.

קצת שברתי את הראש בניסיון לעלות על מקור הנזילה ואז לרגע העפתי מבט לכיוון מיכל נוזל\שמן של ההגה כח וחשכו עיניי! קו השמן היה קצת מתחת לקו המינימום! מיד הבנתי שעקב זאת יש לי רעש בפנייה שמאלה ורעש של מנוע חשמלי, מייד מילאתי נוזל תמסורת דקסרון 3 לקו המקסימום, אחרי ההתנעה הרעשים מייד נעלמו.

התחלתי לשחק עם ההגה כמה דקות וניגשתי לחפש את מקור הנזילה; מסתבר שהנזילה היא טפטוף

של טיפה לדקה אשר מגיע מהחלק הגומי של צינור לחץ שמן תמסורת לכיוון מסרק ההגה.

הנזילה הינה בחיבור הגומי לצינור המתכת בצינור הלחץ של שמן התמסורת שהולך לכיוון מסרק ההגה ממש ליד מכסה השסתומים - הטפטופים נופלים בדיוק על רצועות המנוע!

רכשתי צינור חדש מקורי.

רכשתי מפתח רינג חתוך 22 לפתוח את הבורג התחתון של צינור שנמצא בין קיר האש לבין המנוע למטה (בתמונות) שיושב בול, אפילו מצאתי זווית תפיסה די טובה למרות שאין הרבה אפשרויות כאשר מנסים לגשת מלמעלה, הפעלתי לחץ לא קטן עם יד אחת אבל הבורג ממש לא זז ואני מפחד לשבור את הצינור.

אפילו הוצאתי את הגלגל הימני ודפקתי עם מוט על המפתח והוא לא זז!

הגישה ההגיונית היחידה היא מלמטה.

קפצתי היום למוסך מורשה ביהוד, המכונאי אמר שזאת יכולה להיות בעיה לפתוח אותו כי מדובר על רכב ישן.

מישהו נתקל בתקלה זו במאזדה לאנטיס? האם זה נראה חריג שהבורג מהודק?

תמונות (חץ אדום הינו מקור הנזילה, חץ צהוב הינו הבורג שאני לא מצליח לפתוח).

p1130383.jpg

p1130388p.jpg

p1130390.jpg

dsc3854.jpg

פורסם

אני לא בטוח בדבריי אבל- אני חושב שאתה מנסה לפתוח את הבורג הלא נכון.

אתה לא צריך לפתוח את ההברגה הגדולה, אלא את הקטנה, אתה יכול לנסות להשתמש בעוד מפתח פתוח על מנת לתפוס את ההברגה הגדולה ולהבריג החומה את ההברגה הקטנה.

נסה לרסס מעט WD40.

קובי

פורסם

קשה להבין מהתמונות אבל אני מניח שאתב יודע מה צריך לפתוח.

נסה לרסס עליו WD40 וחכה כמה שעות. נסה לשחרר את הבורג ע"י סיבוב בכיוון הפתיחה וגם בכיוון הסגירה. לעיתים הפעלת מומנט בכיוון הסגירה עוזר לשחרר את התבריג. תצטרך להפעיל כמה כוח שצריך ולהתמודד עם התוצאות.

נסה להאריך את המפתחות (עם צינורות נגיד), תוך שאתה משתמש במפתחות מתאימים- רינג חתוך נקרא בשפה המקובלת "מפתח ניפלים". וודא שאתה קונה כזה עם 6 נקודות ולא 12 נקודות (הכוונה למשושה).

אם לא ילך תצטרך להשתמש במפתחות צינורות.

פורסם

אם אתה מחיפה אני מכיר מוסכניק שיסכים לעשות לך את הגסטה הזאת (מקווה שללא עלות לפי הנסיון שלי איתו)

כי סביר להניח שאתה פשוט לא עובד עם הכלי הנכון (זה מקום מאוד צר )

• תוכן חדש...