Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

לאחר קריאה רבה בפורום והשוואות בהרבה אתרים נשארתי עדיין בלי תשובה.

אני מתכנן בתחילת יוני רכישת רכב. התקציב יכול לנוע עד 90-100,000 אך אני מעדיף שההוצאות השנתיות יהיו קטנות בגלל שאני מתכוון לשמור את הרכב לאורך מספר שנים.

אני נוסע כ19,000 קילומטר בשנה, באמצ"ש נוסע באזור גוש דן בשעות העומס בעיקר ובסופי שבוע למרחקים גדולים כולל ירידה לשבילי עפר. עד היום נהגתי בניסאן אלמרה 2000.

בנוסף אתחיל לגרור נגרר מדי פעם (פעם בשבועיים-3) שיועמס בכ-600-800 ק"ג, גם בשבילי העפר.

לא אכפת לי איך הרכב נראה.

חשוב לי שההוצאות יהיו נמוכות (ביטוחים, אגרות רישוי, דלק, פחת וכו' וכו')

חשבתי על טוסון בתוספת מערכת גפ"מ שלפי התחשיב שלי תחזיר את עצמה לאחר כשנה.

יש אופציה גם לרכוש פרייבט חזק ולהגביהה אותו בכדי שיוכל לעמוד בשבילי השטח.

אין לי נסיון עם נהיגה עם עגלת נגרר, הבנתי שמומלץ שהמומנט יהיה גבוה ושתהיה אפשרות לנעילת דיפרנציאל או 4X4.

האם יש אופציות נוספות שעליי לשקול?

ראיתי כאן בפורום שהמליצו על פג'ו 3008 אבל הוא חדש מדי ולכן מחוץ לתקציב שלי למרות שמאוד התלהבתי מהגאדג'טים שלו.

אשמח להמלצות.

שוב - אציין שרוב הנסיעה שלי היא בכבישים, רצוי גם תא מטען גדול כדוגמת הסקודה רומסטר.

אני יכול לרדת בתקציב אם הרכב אמין וכך לא יאבד הרבה מערכו, או לעלות בתקציב אם זה ישתלם לי לאורך זמן.

אני שוקל גם לעשות עסקת טריידאין עם האלמרה מול יבואנית הרכב או כלמוביל.

אשמח להצעות מכל סוג שהוא:)

-נועם

פורסם

כשחיפשתי רכב 4*4 יצא לי להתקל גם בטוסון שנת 2009 במחיר של 100K

אני יודע שיש לא מעט שמלינים על תצרוכת דלק גבוהה,

אבל אם כבר תצרוכת דלק פחות מבהילה אותך כי אתה מתכוון לעבור לגפ"מ,

תבדוק את דגמי הג'יפים ההאמריקאים הגדולים, לדוגמא של חברת ג'יפ.

לרוב אין להם שוק בגלל תצרוכת הדלק הגבוהה ואם תעבור לג"פמ אז הרווחת רכב גדול עם הרבה מומנט עקב נפח גדול ,לגבי מחירי הטיפולים אני לא יודע ואם אתה בכיוון אולי משהו יכול לתת דוגמאות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

עוד אופציות שקראתי עליהן:

קיה סיד פרו 2.0 EX

שהרבה מחוץ לתקציב אך בעלת אחריות ארוכה מהרגיל

ובעצם למה לא סקודה רומסטר?

האם מכוניות אלה יספיקו לשינוע נגרר בשבילי שטח מדי פעם?

האם יש להן מספיק כוח לעלות נגרר בזווית במעלה גבעות קטנות?

פורסם

שים לב שלפי התקנות החדשות, 600-800 ק"ג זה פחות או יותר הקצה העליון של המשקל שמותר לגרור ברוב הרכבים הפרטיים. בפועל, בהתחשב בעובדה שגם הגרור שוקל קצת ושלא כדאי להעמיס את הרכב עד קצה היכולות שלו תוך כדי נסיעת שבילים, לא סביר שתצליח להגיע למשקלים האלו.

אני במקומך הייתי משאיר את האלמרה וקונה רכב נוסף לסופי שבוע. משהו אמין ולא גניב, שהוצאות האחזקה והביטוח שלו זולים יחסית. לא הייתי מסתכל לכיוון של הטוסון ודומיו מהסיבה הפשוטה שהם רכים מדי. כן הייתי בודק אופציות כמו סאנגיונג (אקטיון או אקטיון ספורט), ג'יפ (צ'ירוקי), מיצובישי (מגנום או אולי פג'רו אם מחירי הביטוח הפכו שפויים) סובארו (פורסטר, אאוטבק) וכו'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה תודה רבה על התגובה!

עקרונית לרכוש רכב נוסף לא בא בחשבון מכוון שזה מוסיף לעלויות השנתיות עוד ביטוח, עוד אגרה, עוד טסט וכו'

אני מחפש פיתרון בניים שיתן לי בעיקר כביש אך לעיתים רחוקות גם אפשרות לגרור בשבילי עפר ולא בשטח קשה.

המשקל שאגרור יהיה יותר קרוב ל400 קילו מכוון שחצי ממנו יוכל להיות מועמס על הרכב.

בדקתי גם אופציה של טנדרים אבל ראיתי שהם ממש לא בטיחותיים.

האם בכל זאת כדאי לי לקחת רכב משפחתי כדוגמת רומסטר? או פרייבט סובארו 4על4 סטיישן

האם הטוסון של יונדאי יתן לי את כל מה שאני מחפש?

האם יש מכוניות שניתן לסוע בהן בהנעה רגילה ובלחיצת כפתור להפוך אותן להנעה כפולה כמו הטנדרים שיש להן מומנט גבוהה ויכולות לסחוב נגרר קטן?

איך הקיה סיד?

אני פתוח לכל ההצעות, גם שיפורים כלשהם באים בחשבון העיקר שיהיה לי נוח לסוע רוב הזמן בכביש ואם יש הרבה גאדג'טים אני בכלל מפסוט:)

פורסם

רוב "פתרונות הביניים" סובלים מבעיה אקוטית אחת - צריכת דלק גבוהה. בימים בהם ליטר של בנזין עולה יותר משבעה שקלים ואוטוטו מגיע לעשרה שקלים חדשים, אני לא יכול להמליץ לאף אדם שפוי לרכוש רכב כמו יונדאי טוסון בנזין. במיוחד כשאני שומע שמדובר באדם שעושה 19K קילומטרים בשנה, ועוד בנסיעות עירוניות... עזוב, הזול בסוף יצא לך יקר וגם תישאר עם חצי טעם בפה כי בשטח הוא יאכזב אותך. אם כבר פתרונות ביינים, אז רק כאלו שמגיעים עם מנוע דיזל חסכוני. אבל כאלו קשה למצוא היום, בטח ובטח שבמצב סביר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי, כן אפשר למצוא טוסון דיזל עם מנוע 2000 סמ"ק במצב לא רע בתקציב שצויין בהודעה הראשונה:

http://www.yad2.co.il/Cars/4X4.php?AreaID=&ModelID=88&SubModelID=578&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=2&fromHand=&Hand=&Info=

נכון שלא מדובר ברכב שטח רציני, אבל בכביש העפר הוא מספיק טוב, בכביש הוא נוח.

בככלי הרכב מפנק (בטח ובטח יחסית למסחרית כזאת או אחרת).

ראיתי שיש כאלה גם בטרייד אין של כלמוביל:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=33&CarID=204307&Code=50d7d27339ff52acbe9038d3247e610f

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לשניכם:)

לגבי הטוסון או כל מנוע בנזין אחר חשבתי להסב לגז.

בכל אופן חשבתי שוב על ההצעה שלך וכנראה אקנה רכב נוסף יעודי

למשל GMC/מזדה MVP/טויוטה פריוויה

באמצע שנות ה90 כמה שיותר במצב טוב (כ30 אלף שקל)

ורק כשאאשתמש בו אעשה ביטוח ל4 ימים.

מה אתה אומר על הרכבים האלה צביקה?

פורסם

אם תבחר ברכבי ה 4X4 אני יכול להמליך לך על יונדאי טארקאן , מנועי טורבו דיזל חזקים נוחות נסיעה בכביש מאוד טובה יחסית לשאר רכבי ה 4X4 ובנוסף אגרת ביטוח נמוכה וגם הטיפולים השוטפים אינם יקרים מידי .

לטארקאן יש יכולות שטח לא רעות בכלל הוא אמנם מעט נמוך אך עושה את העבודה .

תצרוכת הדלק ברכב שלי עומדת על 9 ליטר לק"מ .

ובתקציב שנתת אתה יכול לקנות שנתון מתקדם יחסית ( הרכב יוצר עד שנת 2007)

פורסם

לטרקן לא בעייה לשים הגבהות, הסיפור לא אמור להסתכם ביותר מכמה אלפים בודדים.

אני חושב שכדאי לשקול טנדר דאבל קבינה, בסגנון היילוקס, L200, סאנג יאנג ודומים. אולי אפילו לא יהיה צריך נגרר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב לאחר שהחלטתי על רכב מסחרי נוסף בעצתו של צביקה, אני מעדיף אחד שיהיה זול כי אשתמש בו לעיתים רחוקות ושההוצאות הנלוות יהיו זולות.

מה שמצאתי בנתיים אילו הדגמים הבאים, אך איני יודע לאילו מהם צריך רישיון ג':

כשאסגר על הדגם אחפש אחד במצב טוב עם פחות מ200000 ק"מ

GMC - ג'ימי/סוואנה/וונדורה/ספארי/סונומה

מגנום 4 על 4

איסוזו איפון

L200 4X4

מאזדה MPV

טויוטה פריוויה

סאןיאנג מוסו

לנדרובר דיסקברי

כל הרכבים משנים 95-99

כמובן שהעדיף כאלה שהגיר והמנוע שופצו לאחרונה.

מי לפי דעתכם הכי יספק את מטרותיי? גרירת נגרר בשבילי עפר עם כושר העמסה גבוהה.

הוצאות שנתיות כמו ביטוחים, תיקונים ורישוי יהיו עקרוניות אך צריכת הדלק פחות מכוון שמתי שאשתמש בו, אעבוד איתו ואתמחר בהתאם.

האם רכבי הג'י אם סי עם המנועים הענקיים יכולים לסחוב הרבה יותר והאם צריך בשבילהם רישיון ג'?

האם עדיף לקחת טנדר או ג'יפ 4 על 4 בשביל תמרון עם הנגרר?

תשוב תודה לכולם!!

פורסם

לג'ימי יש יכולות שטח לא רעות, יש גם קיטים להגבהה. יכולת העמסה שלו ללא נגרר כ-500ק"ג, מחיר שלהם זול מאוד.

מנוע 4300 V6 חזק עם 190 סוסים.

סונומה זה גם רוב המכלולים אותו הדבר כמו ג'ימי, המנוע של ספארי דומה.

ונדורה קצת ישנה ולרוב קילומטרז' גבוה ורקבונות חלודה לא מחזה נדיר.

ל-GMC גיר מצד אחד חזק (יכולת להחזיק הרבה מומנט) ומצד השני הגיר עדין. הגיר של 5700 ו-4300 למיטב ידיעתי אותו גיר.

לדעתי L200/מגנום במצב טוב אופצייה עדיפה, גם מנוע הדיזל יחסית יותר חסכוני ממנועי הבנזין של האמריקאיות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב לאחר חפירה קשה באינטרנט, חוסר שינה, עניים אדומות סוףסוף אני מתחיל להתמקד על משהו:)

המחשבה שלי היא כזאת - אם כבר אני רוכש רכב מסחרי שיוכל גם לשמש אותי להובלות פה ושם, למה שלא אקח אחד כזה שמסוגל גם לקחת הרבה נוסעים?

רוב החברים שלי אינם בעלי רישיון עדיין (הגיע הזמן כבר עוד מעט 30!) ויוצא לי הרבה מצבים שאין לי מספיק מקום לכולם כשנוסעים לטיולים.

חוץ מזה אם יש מקומות להרבה נוסעים אפשר גם לעסוק בשינוע תיירים והאופציות מאוד פתוחות:)

לכן בחרתי רכב זול יחסית (המגנום והאל200 יקרים פי 2)

הונדורה הארוכה עם המנוע הוי-8 תוכל לספק כושר סחיבה גבוהה מאוד ואוכל להשתדרג אם הזמן במידת הצורך.

גם ככה הרכב יחנה בחניון ואעשה לו ביטוח רק כשאשתמש בו.

מה שנשאר לי זה רק למצוא אחת במצב טוב עם ק"מ נמוך או לאחר שיפוץ מקיף (כולל גיר-מנוע) שתוכל לשמש אותי בתור התחלה.

בחרתי את מנוע הבנזין כך שאוכל לשדרג אותו בעתיד לגפ"מ.

עדיין יש אופציות אחרות כמו סוואנה, ספארי, מזדה אם-פי-וי וטויוטה פריוויה אבל הסיכוי שאמצע ונדורה משנות ה90 שתהיה במצב טוב גבוה יותר.

לגבי תיקונים אני פחות דואג מכוון שיש איספור חלקים זולים מאוד לרכב הזה, גם ברשת (בארה"ב) וגם מפירוקים לפי מה שבדקתי, וגם ככה אני לא הולך ליסוע עליו הרבה (אני מעריך שכ6000ק"מ בשנה).

לאחר מכן יהיו לי המון אופציות שידרוג לכוון השטח - אם זה אומר להחליף לונדורה 4 על 4 (שכרגע יקרה ונדירה יחסית) או לאט לאט לשדרג את שלי - להחליף מתלים, להגביהה אותה, לשדרג את הדיפרנציאל והמכלולים לנסיעת שטח 4 על 4 (כולל אפשרות ניתוק הנעה כפולה וניתוק נעילת גלגלים) להוסיף טורבו למנוע העצום הזה, אין סוף מה אפשר לעשות אבל מה שיפה בזה שזה פרוייקט לא יוקרתי במיוחד כי שוב, החלקים מאוד זולים.

אפילו יצא לי לראות ונדורה 4200 עם הסבה לגז במחיר כמעט של הסבה לגז בעצמו:)

אז כרגע אני אחל במסע הציד אחר הונדורה המושלמת שבמשקלה (כמעט 4 טון) הבנתי שאני יכול לגרור כ2000 קילו (כולל מה שמועמס על המכונית כולל נוסעים)

אני לא אומר שאעשה את זה אבל תמיד נחמד שיש את האופציה להובלות כבדות:)

לגבי האלמרה - היא במצב מצויין (100 אלף קילומטר לשנת 2000) אז אמשיך להשאר איתה ואראה בנתיים את התפתחות הפג'ו 3008 הייבריד שאולי זו תהיה רכישתי הבאה בעתיד הרחוק:)

תודה לכל מי שעזר זה ממש כיף שיש פורום כזה שאפשר לעזור אחד לשני, (ואני אומר זאת לאחר העדרות של כ8 שנים)

• תוכן חדש...