Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאנשים פשוט לא אכפת!

אין להם שום רגש סימפטי לרכב שלהם.

יש לי שכנה שכול פעם 60 פעם ביום נכנסת לשכונה, הממסלול לחניות כאן ברוחב של איילון דרום ונדיר אם היא פוסחת על המדרכה בסיבוב ולא מקפיצה את הרכב מעליה.

כול יום, כול נהיגה בלי שאף אחד יפריע לה לעבור בלי לקפץ.

שמרו נפשותיכם ורכבכם.

המון חלקים ותוספות לפולקסוואגן, וג'יפ סופה! 0546615205

פורסם

לפני זמן לא רב במיוחד פתחתי שרשור על רשלנות של נהגים בכביש.

במקרה לו הייתי עד, מזדה 3 בכביש 6 עם צמיג ספייר רזה במהירות לא חוקית בעליל..

מהירות אוטובאן כמעט.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

אני בצבא מתפקד בתור נהג בוס ( בערך... זוכה לכל ה"הטבות" של נהגים ולא נוהג כמעט למפקד ). הדבר שהכי מפחיד אותי ברכב זה הצמיגים.

לאחרונה הגיע יומם גם של הצמיגים. פניתי לחברה ( שלמה סיקסט ) בבקשה להחליף את הצמיגים, והם שלחו אותי לפנצ'ריה שתבדוק.

בפנצ'ריה אהבו לעשות לי חיים קשים ( או לחלופין אהבו לראות אנשים על מדים מסכנים את חייהם בכביש, תבינו לבד ), ולא הסכימו להחליף את כל ארבעת הצמגים, אלא רק את הקידמיים ( שבפועל הם יותר חדשים מהאחוריים ב 20 אלף! ). שאלתי מה לגבי האחוריים ( שניראים יבשים ממש וכמעט ללא "בשר" ), והוא אמר לי שהצמיגים האלה יכולים להחזיק בכיף 100 אלף ק"מ ( צמיג סיני זול ). חזרתי אל הבחור אחרי 10 אלף ( ואחרי הרבה חששות מנסיעה עם הצמיגים הללו, 120 בכביש 6 זה מתחיל להפחיד ) ובשעה טובה הוא הסכים להחליף. בשניה שהוא הוריד את הצמיג ראיתי כמה הצמיג היה גמור. תודה שכניראה עוד 50 אלף המפקד שלי יחליף רכב, הצמיגים יהיו מקוריים וטובים יותר ( כניראה, היונדאי אקסנט מגיעות עם בריג'סטון ) ואת השירות שלי בתור נהג אני מקווה לעבור ללא תאונות בגלל צמיגים ( או תאונות בכלל ).

אני חושב שהבעיה יא שלהרבה אנשים אין מודעות לגבי עניין הצמיגים, זה מסוג הדברים שמה שזול בסופו של דבר עולה ביוקר.

בעבר היו פרסומות על זה ברדיו, היום מתעסקים יותר בנהיגה ואלכוהול, או נהיגה ופלאפון, שכמובן שנושאים אלו גם חשובים, אבל לדעתי צריך שוב להתחיל להעלות את המודעות לעניין הצמיגים ברכב.

פורסם
איזה אומץ יש לאנשים, אני נסעתי פעם אחת עם הגלגל הספייר הרזה הזה 3 קילומטר וכל הדרך הרגשתי חוסר ביטחון טוטאלי ופחדתי לעבור את ה50 קמ''ש, ובכלל מאוד קשה לנהוג איתו, הוא פוגע בהתנהגות הרכב בצורה דראסטית וגם מאוד מרעיש.

לא אומץ אלא ניתוק מוחלט מהרכב.

פורסם

אתם נדהמים על מה אנשים נוסעים עם רכבם הפרטי. לדעתכם המצב של חלק מהמוניות (בעיקר נהגי מונית מתחילים עם קורדובה בת 10 וקרוב למיליון קילומטר)? רכבי הסעות (אני מכיר נהג הסעות שמודה בכך שהצמיגים גמורים והרכב לא מחזיק כביש כמו שצריך, סיפר על המקרה שהחליק, אבל לא מחליף צמיגים - אומר אין לו כסף)? רכבי ליסינג (אני מכיר מישהו ליסינגאי ששמו לו צמיגים סיניים סוג ז, הוא פעם שפשף קצת את המדרכה והצמיד ניקרע בדופן שלו על בד הלבן בפנים)? אוטובוסים (יש זכיינים של קווים מסויימים שמפעילים אוטובוסים גומרים, היה פעם מבצע משטרתי והורידו בעפולה את רוב האוטובוסים על ליקוייםצשהוגדרו כחמורים)? כמה משאיות אני רואה כל יום עם צמיגים ללא בשר בכלל, אוטובוסים של חברות קטנות ועוד.

דווקא הרכבים הפרטיים מרגשים אתכם?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי,

נתוניך שגויים מיסודם!

1. נהג מונית בת 10? בגיל 10 מונית הופכת לרכב מיושן ע"פ ת"ת. אולי פרומיל האחוז מהמוניות יגיעו לפרקן.

2. רכבי הסעות - אין מקרה פרטי אחד מעיד על הכלל.

3. רכבי ליסינג - עדיפים צמיגים סינים על צמיגים ממותגים ישנים.

4. אוטובוסים - בכל מבצעי ההורדה שפורסמו(וגם אלו שלא פורסמו), נתון ההורדה על צמיגים עמד על כ-10%.

6. משאיות - דוקא הם דואגים לצמיגים תקינים. הם "נופלים" בשל משקל עומס יתר אשר פורק את הצמיג.

ככלל, כל הרכבים הציבוריים והמקצועיים אינם יוצאים מן הכלל.

הרכבים היוצאים מן הכלל, וחורגים ברמה אחת מעל כולם, הם המסחריות הקלות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אז הנה סיפור שקשור לנושא ששמעתי אתמול מחבר טוב שלי.

החבר, נוהג על משאית חלוקה קלה, מספר לי כי באחת הנסיעות בעודו עמוס בסחורה , הרגיש כי הרכב מושך ונוטה מעט שמאלה בעקומות.

רעש ומבט במראה הבהירו לו כי הצמיג החיצוני השמאלי (מדובר בדבל ג'אנט) נקרע ומתפרק תוך כדי נסיעה.

הייתם מצפים שיעצור ויטפל בבעיה, אבל אותו חבר מספר כי היה לחוץ בזמן ולכן המשיך בנסיעה בעוד הצמיג מתפרק ומתפזר בכביש...(למרות צפירות נהגים מסביבו שניסו להסב את תשומת ליבו).

משאית עמוסה בסחורה חסרת גלגל נוסעת בין מכוניות משפחתיות ואנשים חפים מפשע.

"נסעתי לאט" טען להגנתו , וכששאלתי כמה לאט, ענה 80...

גם מרחק הנסיעה שהרשה לעצמו לנסוע ללא גלגל הדהים אותי - מת"א לראשון, שפ פרקתי את הסחורה ואח"כ עם משאית ריקה חזרה לרעננה. בבוקר , נסעתי לתקן את הבעיה...

פחד!!

פורסם
צבי,

נתוניך שגויים מיסודם!

1. נהג מונית בת 10? בגיל 10 מונית הופכת לרכב מיושן ע"פ ת"ת. אולי פרומיל האחוז מהמוניות יגיעו לפרקן.

בסדר, אז מונית שנת 2003, בת 8~9. אני לא חושב שזה עקרוני.

2. רכבי הסעות - אין מקרה פרטי אחד מעיד על הכלל.

אם זה היה מקרה פרטי, לא הייתי מעלה את הדוגמא הזאת. בחברות הסעות עובדים קבלנים עם רכבים מתחת לכל ביקורת.

3. רכבי ליסינג - עדיפים צמיגים סינים על צמיגים ממותגים ישנים.

לא תמיד. צמיג בן שנתיים שעבר 60,000 קילומטר של יוקוהמה לפעמים עדיף על צ'ינג לינג חדש. יוקוהמה לא היה ניקרע ככה.

4. אוטובוסים - בכל מבצעי ההורדה שפורסמו(וגם אלו שלא פורסמו), נתון ההורדה על צמיגים עמד על כ-10%.

אתה מדבר רק על הצמיגים. מעבר לזה, אם 10% זה מה שהורד מהכביש, כמה אחוז נוסעים ולא הורדו מהכביש?

6. משאיות - דוקא הם דואגים לצמיגים תקינים. הם "נופלים" בשל משקל עומס יתר אשר פורק את הצמיג.

ההערות שלי באדום.

עמית, לפי ההתרשמות שלי המקרים שתיארתי אינם יוצאים מן הכלל, אלא תופעה נפוצה. אני תיארתי את המקרים הפרטיים כדוגמאות בלבד כדי להמחיש. אני באמת מקווה שזה רק מקרים פרטיים, אבל בפועל זה לא כך. אני לא יודע באיזה מכונים הם עוברים טסטים, אולי יש לחברות גדולות את המכונים הפרטיים שלהם - אני לא יודע כיצד הם עוברים טסט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

את האצבע המאשימה יש להפנות אל קציני הבטיחות אשר אמורים לבדוק ולאשר בחותמתם ובחתימתם את הרכבים בכל 1-3 חודשים(תלוי בסוג הרכב).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אני כנראה שלא הייתי עושה כלום.. אבל עם אתה כלכך מודאג אתה יכול לקחת סכין ולחתוך את הצמיג.

עם כל הרצון הטוב לנסות לגרום לשכן להחליף את הצמיג, חיתוך של צמיגים והשחתת רכוש היא עברה, ואם יתפס יצתרך לתת אתה דין ולהסביר את המעשה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
איזה אומץ יש לאנשים, אני נסעתי פעם אחת עם הגלגל הספייר הרזה הזה 3 קילומטר וכל הדרך הרגשתי חוסר ביטחון טוטאלי ופחדתי לעבור את ה50 קמ''ש, ובכלל מאוד קשה לנהוג איתו, הוא פוגע בהתנהגות הרכב בצורה דראסטית וגם מאוד מרעיש.

נסעתי 500 מטר עם החלופי (עד הפנצ'רמעכר הקרוב), על הפרצוף. כמו שאתה אומר, לא נוח לנהיגה ופוגע בהתנהגות של הרכב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אפשר להוריד חלק מסויים מהאוויר בצמיג על ידי לחיצה על הונטיל.

אם הנהג של הרכב הזה נוהג כאשר הצמיג שחוק לגמרי אני בטוחה שהוא גם לא טורל לבדוק לחץ אויר בצמיגים בתחנת דלק.

הצעה מסוכנת.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...