Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידני או אוטומט:

אוטומט:

1. נוח

2. העברות איטיות

3. זולל יותר דלק

מסקנה: אוטו שנועד לנסיעה רגועה (לא מדבר על AMERICAN MUSCLES, שזוללים עוד יותר דלק) :lol:

ידני:

1. יותר תזוזה (העברת ההילוכים הופכת את הנסיעה ליותר מהנה)

2. העברת הילוכים מהירה יותר

3. חסכונית יותא

4. לפעמים נוחה פחות (למי אכפת)

5. אתה מרגיש את האוטו ושולט עליו

מסקנה: אוטו שנועד לנסיעה רגילה עם אפשרות לשגעונות :twisted:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי גם במה מסתכמות הנסיעות שלך

אם אתה לרוב נוסע בעיר נראה לי שעדיף לך אוטומט

אחרי הכל, שליטה, נוחות, וזיבי לא יעזרו לך שאתה תקוע בפקק ומעביר הילוך כל 10 שניות

פורסם

לדעתי תיבה ידנית , ללא צל של ספק .

אני כמובן כמו רוב אזרחי ישראל נוהג על רכב עם תיבה אוטומטית כי אין לי בררה אחרת ,

אבל מידי פעם אני נוסע על רכב של חבר שיש לו תיבה ידנית וזה פשוט כיף סוף סוף יש לך

תחושה , אתה צרגיש את הרכב .

בנוגע לתיבות חצי אוטומטיות כמו טיפטרוניק ואיזיטרוניק כו' למרות שאין לי הרבה ניסיון איתן

(יש קצת מ 307) זה גם לא בידיוק ידני , אבל זה עדיין שיפור על אוטומט מלא .

בקשר לתיבות ידניות רובוטיות אף פעם לא נסעתי על רכב עם תיבה כזאת , ולפי מה שתארו

קודמי זה צריך להיות דיי נחמד .

אני יודע שפרסמו פעם ביצועים של TT עם תיבת ה DSG לעומת תיבה ידנית והראו שהתאוצה

מ 0 - 60 מייל הייתה בעשירית השנייה יותר מהירה מהידנית .

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם
מה אתם אומרים על תיבת ההילוכים שראיתי בוולו אס 80?

זה כל הזמן אוטומטי אבל אפשר לשים את זה על ידני ואז מעבירים ע"י מכות קטנות לצד שאתה רוצה להעביר.

מאור.

סתם טיפטרוניק. אוטומטי לכל דבר.

SMG, DSG, ודומותיהן זה העתיד. הטוב משני העולמות. אני עדיין אתגעגע לגז ביניים, אבל כנראה שאין ברירה :)

בSMG, DSG, ודומותיהן יש קלאץ או אין? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה כל הזמן אוטומטי אבל אפשר לשים את זה על ידני ואז מעבירים ע"י מכות קטנות לצד שאתה רוצה להעביר.

מאור.

SMG, DSG, ודומותיהן זה העתיד. הטוב משני העולמות. אני עדיין אתגעגע לגז ביניים, אבל כנראה שאין ברירה :)

אין

Mitsubishi Colt 2003

פורסם

מאור.

אין

באילו BMW ובאילו VW\AUDI יש את התיבות הללו?

מביאים מכוניות עם התיבות האלו לארץ? :roll:

פורסם

לדעתי רכב עם גיר אוטומט הוא רכב לא מהנה בכלל יחסית לרכב עם גיר רגיל,

באוט' אתה כאילו נוסע במכונית על שלט רק גז וברקס ושלא נדבר שהיא זוללת יותר דלק.

לעומת זאת יש את הגיר הרגיל שהוא אולי פחות נוח בפקקים אבל יותר כיף לתפעול (לפחות מבחינתי ) יש לך יותר שליטה על הרכב אתה מחליט מתי אתה מעביר הילוך ולא המחשב שלא נדבר שלתקן או להחליף או לשפץ גיר אוט' עולה הרבה יותר כסף מאשר לעשות את זה בגיר רגיל (וגם אוטו עם גיר ידני יותר זול מאוטו עם גיר אוט'.

לסיכום :

גיר ידני בגלל המחיר התפעול השליטה והכיף שבנהיגה.

וגיר אוטומט בגלל הנוחות בנהיגה ובפקקים,

ובשביל כל אלה שלא יכלו לעבור טסט על גיר רגיל והסתבכו איתו אז עבור לאוט' :D .

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

מאור.

אין

בקשר ל-SMG אני לא יודע. אבל ל-DSG, יש קלאץ', והוא כפול.

בקלאץ' אחד אתה משתמש, והקלאץ' השני מכין כבר את ההילוך הבא, וזה מה שחוסך 0.2 שניות בהעברת ההילוך.

תוריד את הסרטון של ג'רמי קלארקסון שבוחן את ה-TT עם התיבה הזו. מבחן נחמד.

DSG יש ב-TT 3.2Q

יש גם בגרסאות החזקות של ה-A3 החדשות בלבד.

SMG יש ב-M3,M3 CSL. אולי בעוד דגמים, אני לא יודע ממש.

172

פורסם

מאור.

אין

בקשר ל-SMG אני לא יודע. אבל ל-DSG, יש קלאץ', והוא כפול.

בקלאץ' אחד אתה משתמש, והקלאץ' השני מכין כבר את ההילוך הבא, וזה מה שחוסך 0.2 שניות בהעברת ההילוך.

תוריד את הסרטון של ג'רמי קלארקסון שבוחן את ה-TT עם התיבה הזו. מבחן נחמד.

DSG יש ב-TT 3.2Q

יש גם בגרסאות החזקות של ה-A3 החדשות בלבד.

SMG יש ב-M3,M3 CSL. אולי בעוד דגמים, אני לא יודע ממש.

אתה מדבר על קלאץ' ממוחשב !

אני מתכוון לקלאץ כמו בידני .

*** עריכה ***

נלקח מהאתר של אודי ישראל (ww.audi.co.il) :

DSG

תיבת ההילוכים המהפכנית (DSG (Direct-Shift Gearbox מאפשרת נהיגה תוך ניצול אופטימלי של ביצועי המנוע. בתיבה אוטומטית או ידנית מקובלת, בכל העברה יש אובדן כוח מנוע בזמן ההחלפה בין הילוך אחד למשנהו. ה- DSG היא תיבה המורכבת למעשה משתי תיבות הילוכים – אחת להילוכים 1,3,5 והשניה להילוכים 2,4,6. לכל תיבה יש מצמד משלה.

בתחילת הנסיעה משולב בתיבה אחת ההילוך הראשון. בתיבה השניה כבר משולב ההילוך השני. כשמחשב הבקרה מזהה צורך בהחלפת הילוך, בו זמנית מתחילה הפרדה של מצמד אחד והמצמד השני משולב. בסיום ההעברה המצמד הראשון מנותק לחלוטין, והמצמד השני מחובר. בתיבה ה"אי זוגית" כבר משולב ההילוך המתאים להמשך הנסיעה (ראשון או שלישי).

בזכות אופן הפעולה החדשני שלה, ה- DSG מבצעת העברות הילוכים בזמן קצר ביותר, וכל זאת תוך העברה מתמדת של כוח המנוע לגלגלים. ה- DSG מאפשרת ביצועים ותגובות עדיפים משמעותית על פני כל תיבה אחרת, תוך חסכון בדלק.

04.jpg

Mitsubishi Colt 2003

פורסם
אתה מוכיח את טענתי. אכן שני מצמדים!

הוא התכוון לקלאץ' שדורכים עליו עם הרגל לא קלאץ' מכני , או שאני טועה (Discover תקן אותי אם כן) .

אכן..

התכוונתי אם אני, בתור נהג באוטו שכזה, צריך ללחוץ על הקלאץ או רק לדאוג להעברת ההילוכים (אם בכלל). :wink:

פורסם

בשבילי רק ידני.

וסתם בלי קשר, יצא לי לנהוג באופל קורסה החדשה עם הגיר המצחיק הזה ("איזיטרוניק" אם אני לא טועה)... זה הדבר הכי מצחיק והכי פתטי שנהגתי עליו בחיים שלי, העברת ההילוכים הידנית כל כך איטית שזה ממש מציק! וכשהתיבה עובדת על "D" העברת ההילוכים מתבצעת עם "השהייה" כזאת, סטייל הילוכים... :lol::(:roll:

על מה הם חשבו לעצמם שהם הוציאו רכב כזה? קשה לי להאמין שמישהו באמת נהנה מהתיבה הזאת...

תיבה פשוט מטופשת (אין לי מילה אחרת להגיד עליה)... ממש עצוב...

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אני נוסע עם אוטומט ושונא את התיבה המטופשת הזאת. היה לי אוטו עבודה לפני זה (רנו אקספרס) והייתי נהנה יותר מאשר באוטו הנוכחי (סופר לאנסר) עם התיבה האוטומטית.

אין כמו שליטה באוטו, ואני אפילו מעביר הילוכים באוטומט למרות שזה לא בריא. אוטומט זה לאנשים שלא מכירים את האוטו ולא רוצים להתאמץ (יענתו זקנים והמין היפה).

זה לא רק ההנאה, בנהיגה אכן נדרשת שליטה באוטו להאצה ולגם להאטה, והתיבה האוטומטית היא "טיפשה" ולא מדוייקת לפי המצבים של הדרך.

ידני באמת עדיף, וזה שאנשים בארץ נוסעים באוטומט מוכיח את העצלנות שלהם.

פורסם

זה הכל תלוי בצורה יחסית כל אחד וההעדפות שלו...יש אנשים עם רשיון 40 שנה שמרוב שנהגו על גיר רגיל זה כבר יצא להם מהתחת...אז הם מעדיפים אוטומט...

ואם כבר מדברים על הנושא הזה...רק אתמול לקחתי מחבר שלי סיבוב על הסופר לנסר שלו...שהיא אוטומט...וכמעט נרדמתי על ההגה...אני אישית לא סובל אוטומט...פשוט לא אוהב את זה...אני אוהב גיר רגיל שאפשר לשלוט באוטו יותר טוב ולהעביר הילוכים יותר מהר...נכון בפקקים זה מעצבן אבל אין מה לעשות צריך להתרגל...אבל אין...משהו בקלאץ' פשוט עושה לי את זה :)

יום טוב

• תוכן חדש...