Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

25K ש"ח, עדיפות לשנתון גבוהה או רכב איכותי יותר בשנתון נמוך ?

Avinusha
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

לפני מספר שבועות שאלתי על פורד פוקוס בתקציב של עד 25K ש"ח.

המטלות שיהיו על הרכב הם בעיקר סידורים בעיר, כאשר כל סופ"ש הרכב יצא מחוץ לעיר ב"ש-תל אביב.

הדרישות הם אמינות, טיפולים זולים.

את הפוקוס בתקציב המדובר ניתן לקנות בשנים 2001-2, מה שלדעתי מעט ישן, מה שיפגע באמינות.

חשבתי על אלטרנטיבות נוספות והפיאט פונטו ספייס עלתה על הפרק.

היא נראית לי כאופציה טובה, מה גם שבתקציב ניתן לקנות אחת בשנתון 2005.

אין לי ספק כי הפוקוס באופן כללי הרבה יותר רכב מהפונטו.

השאלה, אם ההפרש בשנים לא יהווה חיסרון משמעותי בשיקולי הרכישה כנגד הפונטו ספייס ?

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

אם ישנן הצעות לרכבים נוספים, אשמח לשמוע.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסה לבדוק גם קיה ריו ויונדאי אקסנט, אולי גם גטס

המכוניות האלה מאוד אמינות וזולות לתחזוקה מה גם שהשנתון שלהן יהיה גבוה יותר מזה של הפונטו.

הפונטו יכול להיות שיהיה קצת יותר חסכוני אבל אני מטיל בספק את נתון האמינות לעומת הקוריאניות האלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי אין מה לחשוב שהפונטו הוא "פחות אוטו", אם אין צורך בגודל ובמנוע של הפוקוס, הפונטו/פנדה זו אופציה טובה מאוד (כאשר הפונטו עדיפה בנסיעות מחוץ לעיר).

בעל פנדה.

משכנתא זה קל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נאלץ שלא להסכים איתך, מנסיעה בשני הרכבים, אין ספק שהפוקוס מעניקה תחושה של רכב קשיח יותר, מהנה יותר בעל הגה מצויין, הגודל ומרחק הסרנים מעניק לו יציבות טובה בהרבה משל הפונטו.

לפונטו עקב המידות הקטנות והמשקל הצנוע, ישנם יתרונות בולטים כמו צריכת דלק נמוכה בהרבה ורכב עירוני מושלם.

היתרון הגדול ביותר שאני רואה בפונטו זה השנתון הגבוהה יותר, אבל זה כנראה לא מספיק בשביל, ואעדיף להתפשר על השנתון לטובת הפוקוס.

מחשבה בוראת מציאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפוקוס יותר רכב מהפונטו. בתור בעל פונטו :lol:

אבל - אין שום סיבה לקנות פוקוס אם אתה לא צריך את הגודל שלה.

ואין סיבה לקנות רכב בן 10 ולא רכב בן 5.

כמו כן, נתנו לך המלצות טובות לגבי הקוריאניות. קיה ריו ואקסנט הן בהחלט אופציה אם אתה צריך את הבגאז'.

את הגטס הייתי מוריד עקב האבזור הלקוי שלה, של כרית אוויר אחת בלי ABS.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המטלות שיהיו על הרכב הם בעיקר סידורים בעיר, כאשר כל סופ"ש הרכב יצא מחוץ לעיר ב"ש-תל אביב.

הדרישות הם אמינות, טיפולים זולים.

אני עשיתי עד עתה 15 אלף ק"מ על הפונטו שלי. הטיפול התקופתי היה יקר - החלפתי בו פלאגים יקרים, אך הם מחזיקים 40 אלף ק"מ ולכן מחירם מתקזז לעומת פלאגים רגילים שיש צורך להחליפם כל 10 אלף ק"מ.

נזדקקתי להחלפת גומיות לציריות בשני הצדדים - 290 ש"ח עלות התיקון.

מעבר לזה לא ראיתי מוסך.

אני נוסע רק בעיר, פעמיים בחודש אני נוסע לת"א לבילויים או לכנסים וגם בנסיעה זו לפונטו אין במה להתבייש - נוסעת במהירות המותרת בלי להתפרק 8) מעבר לזה אני לא אוהב לנסוע, לא כי הרכב לא יכול (בדקתי, הוא יכול) אלא כי אני פוחד על הרישיון שלי.

הפוקוס מבחינתי היא לא אופציה להמלצה כי:

1. היא ישנה מאוד (רכב בן 10 זה כבר ענתיקה).

2. היא גדולה בצורה מיותרת בשבילי - אני רווק ומסיע מקסימום עוד בנאדם אחד איתי.

3. היא לא תגיע בחיים לצריכת הדלק של 1:15 שאני משיג בפונטו שלי.

מאחל לך בהצלחה בחיפוש אחרי פונטו - על כל אחת שמורה יש 7 גמורות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"מאחל לך בהצלחה בחיפוש אחרי פונטו - על כל אחת שמורה יש 7 גמורות."

עוד סיבה ל-למה לא לקנות פונטו.

אחרי סיור קצר ביד 2 מצאתי כי רוב הרחבים האלה פשוט גמורים עם 200K קילומטר/השכרה/ליסינג/יד 5/מסוחר וכו'..

הסיכוי למצוא אחת שמורה, נראה לי אפסי.

מחשבה בוראת מציאות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. היא ישנה מאוד (רכב בן 10 זה כבר ענתיקה).

מאחל לך בהצלחה בחיפוש אחרי פונטו - על כל אחת שמורה יש 7 גמורות.

אז זה אומר שאני יכול לרשום את שלי כבר בתור אספנות.

והיית אופטימי בהערכה שלך :-)

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"מאחל לך בהצלחה בחיפוש אחרי פונטו - על כל אחת שמורה יש 7 גמורות."

עוד סיבה ל-למה לא לקנות פונטו.

אחרי סיור קצר ביד 2 מצאתי כי רוב הרחבים האלה פשוט גמורים עם 200K קילומטר/השכרה/ליסינג/יד 5/מסוחר וכו'..

הסיכוי למצוא אחת שמורה, נראה לי אפסי.

כן, חביבי. קשה למצוא אחת טובה :-) אבל הסיכוי לא אפסי.

את שלי השגתי באמצעות קומבינה, בלי שעלתה אפילו למכירה. מראש הייתה משוריינת לי.

את זאת של אחותי הבאתי מירושלים, כשאני מהקריות.

אני מראש חיפשתי רכבים עד 120 אלף ק"מ, כאשר לא פסלתי מראש כאלה שהיו ליסינג או השכרה -

לא התפשרתי על ספר טיפולים ממוסך מורשה, היעדר תאונות קשות ומצב מכני טוב.

לקח 3 שבועות למצוא את הכלה, כשאני יצאתי מתוך הנחה שזה יכול להימשך גם שלושה חודשים.

אגב - זאת דווקא סיבה כן לקנות אותה :lol: כי כנראה שאנשים יודעים מה הם מחפשים...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז זה אומר שאני יכול לרשום את שלי כבר בתור אספנות.

והיית אופטימי בהערכה שלך :-)

תשמע, יש בנות 10 ויש בנות 10. אבל, תקן אותי אם אני טועה, אבל זה בדיוק הגיל שבו המכונית "מתמרדות" ומתחילות לעשות צרות מוזרות ומעצבנות כמו : מנגנון חלון חשמל ששובק חיים, כפתור כזה או אחר, מנגנון וישרים שמתפגר, אלטרנטור שמחליט להתאבד וכו'.

לכן אם אפשר לקנות רכב צעיר יותר, אז למה לא...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה יש לי בת 10, גם פונטו, קצת שונה משלך אבל עדיין פונטו. עדיין לא נתקלתי בהתמרדויות מצידה פרט לריח שרוף שחוזר ונשנה במהלך נסיעות:shock: , מקווה לא למצוא את הרכב חרוך בחנייה יום אחד.:-P

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...