Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לקנות C-CLASS שנת 2005-6 התקציב שלי הוא בסביבות ה100 אלף ש"ח

רציתי לדעת אם בכלל יש אפשרות לקנות את הרכב הזה במחיר הזה

לפי מה שהבנתי הרכבים האלה לא הולכים במחירון,

ובנוסף אני בכלל אשמח לדעת קצת יותר על הדגם הזה

אני מעוניין בדגם עם כל התוספות שזה חבילת ספורט וכל מה שיש

וכמובן שלא מונית לשעבר, ואם אני צריך לפחד מק"מ גבוהה או שלא בגלל שזה מרצדס?

בכמה פחות מהמחירון אפשר לקנות אותם ? והאם הדגם הזה באמת מוצלח ?

תודה מראש

פורסם

איזה תת-דגם? C-CLASS היא משפחה של דגמים.

ברכבים האלה המחירון אינו ממש קובע לקניה ברם אין הרבה רכבים למכירה כך שהתמקחות יתר לאחר מציאת הרכב המתאים עלולה להכשיל אותך.

ק"מ גבוה? ברכב (בנזין+פרטי) בן 4-5 צפה ל 60-80K ק"מ, אפילו לרכב סיני זו נסועה נמוכה.

אתה יכול להרשות לעצמך רכב כזה? (ביטוחים, אגרות, ירידת ערך וכו')

פורסם

מה הנפח המינימלי ברכב כזה?

מה העלות הצפויה לביטוח ולטסט לרכב כזה?

וזה עוד לפני טיפולים וחלפים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ראשית, ככלל הרכבים הללו נסחרים מתחת למחירון לוי יצחק. בכמה? זה כבר בינך לבין המוכר.

יש כמה הספקים שונים לדגם ה-1.8, החל מ-163 וכלה ב-187 - אני לא בטוח שווה לעשות חיפוש בגוגל.

כלל הרכב אמין, הבעיה שהקיקולים יקרים. בעיקר קילקולי אלקטרוניקה שלא מתקנים אלא מחליפים ועלויות יכולות להגיע לאלפי שקלים (דוגמא: אבל אבא שלי דגם C שנת 2008, נורה אחורית (אדומה) לא עבדה, התקלה במחשב בקרה תאורת אחורי (!) - תיקון: החלפה - 6500 ש"ח לא כולל עבודה (עוד כ-1000 ש"ח)).

אגב זו הסיבה העיקרית שהרכבים הללו נסחרים הרבה מתחת למחירון.

אחזקה שוטפת: טיפול כל 15K - כ-1000 ש"ח, גדול כל 60K - כ-4K-5K ש"ח.

ביטוח לנהג מעל 30 - כ-4500 ש"ח

פורסם

תודה על התגובה המהירה

כנראה שאני אצליח להגיע יותר למנוע 1800 או 2000 ואני מתכוון לשנת 20005-6

אני מעוניין בדגם עם החבילת ספורט שיש בו את הכל כולל גג וכל השאר.

לגבי עניין הטיפולים והביטוחים אני לוקח את זה בחשבון , אני ירדתי מג'יפ לאנד קורזר שנת 2006 קצר , וגם שם הטיפול מה שמסביב לא ממש זול, אז כך שאני נערך בהתאם

השאלה שלי לגבי ה C-CLASS מה ההבדלים בין המנוע קומפרסור לבין המנוע הרגיל והאם ממולץ לקנות מנוע דיזל כמובן לא מונית לשעבר.

אני אשתף אותכם בדילה שלי לגבי ההלטה לרכב זה, לדעתי ה C-CLASS יש לה נוכחות יפה על הכביש זה רכב קלאסי עם פינוקים קטנים של רכבי מנהלים, ואני באופן אישי מחפש צבע כהה או שחור או כחול כהה כמובן עם ריפדי עור בהירים בפנים.

במידה בלא אמצא רכב כמו שאני מעוניין אז לצערי אני אתפשר על הונדה אקורד פרימיום שנת 2007-8 . ההעדפה היא כמובן הC-CLASS , בעניין המחירון שלה אני יודע ושמעתי מלא מעט שאפשרי להוריד במחיר בסביביות ב15-20אחוז ממחיר הרכב זהבאמת נכון? הוא שזאת סתם שמועה וסיפורים של כל מני אנשים

ושוב תודה על העזרה , שנה אזרחית טובה לכולם

פורסם
השאלה שלי לגבי ה C-CLASS מה ההבדלים בין המנוע קומפרסור לבין המנוע הרגיל והאם ממולץ לקנות מנוע דיזל כמובן לא מונית לשעבר.

בדגמי הקומפרסור מורכב מגדש מכני אשר מגדיל את הספק המנוע. באופן אישי, אני מעדיף את המנוע הלא מוגדש בנפח גדול יותר וזאת כי ההבדלים מבחינת הספק וצריכת דלק נמוכים, הסיבוכיות הנוספת של המגדש מכני מרתיעה אותי ותגובת הרכב נעימה לי יותר. למיטב ידיעתי, אין בארץ דיזל שהוא לא מונית לשעבר.

במידה בלא אמצא רכב כמו שאני מעוניין אז לצערי אני אתפשר על הונדה אקורד פרימיום שנת 2007-8 . ההעדפה היא כמובן הC-CLASS , בעניין המחירון שלה אני יודע ושמעתי מלא מעט שאפשרי להוריד במחיר בסביביות ב15-20אחוז ממחיר הרכב זהבאמת נכון? הוא שזאת סתם שמועה וסיפורים של כל מני אנשים

אתה מתרכז יותר מדי במחיר רכישת הרכב וזה מדאיג. בתור חוק אצבע, כדי לרכוש מרצדס ב 100K ולהחזיק אותה 5+ שנים אתה זקוק ל 150K. כפי שכבר כתבו לך, מחירי החלפים אינם זולים (ואם תצליח לרכוש רכב בהנחה של 20% אז סביר שלא טופל כראוי)ולכן יש צורך ברזרבה כספית לשעת חירום.

דרך אגב BobbyMiata המחירים שציינת הם מחירי "כולמוביל":roll: במוסך מרצדס טוב המחירים הרבה יותר זולים. לדוגמה, הרכב שלי הוא C240 W202:

טיפול 10K החל מ 350 ש"ח (חלפים זהים OEM ושמן חצי סינטטי) עד כ 600 ש"ח (חלפים מקורים של מרצדס ושמן סינטטי מלא)

טיפול 60K כ-2.5K ש"ח (כולל את טיפול 10K).

טיפול 90K כ- 600 ש"ח (החלפת שמן דיפרנציאל והחלפת מסנן דלק)

פורסם

דבר ראשון, C דיזל פרטיות (כאלה שאין להן עבר של מונית) בקושי יש. אפשר לספור אותן על יד אחד.

דגמי הקומפרסור הם הכי פחות מומלצים - בעיקר בגלל אמינות לא מצטיינת. רמת הגימור "ספורט" הגיעה ב-C180 וב-C230 אך הסלון ברמת גימור זו הוא שחור ולא בהיר כמו שאתה (noami55) רוצה. אם אתה בקטע של סלון בהיר, חפש אוונגרד או אלגנס.

פורסם

תודה רבה על התגובות והכיוון , זה עוזר לי הרבה

לGOLF תודה על הכיוון בדגמים שנתת לי ,

לפי מה שהבנתי מהרוב כאן שדגמי הקומפרסור פחות ממולצים גם בגלל הרעש ויותר בגלל האמינות שלהם

ואם הבנתי נכון הקומפרסור זה כמו המדגשי טורבו באוודי ובשאר הרכבים?

אם יש עוד דברים חשובים שכדאי לדעת על הC-CLASS אני אשמח מאוד לדעת , ומה הכי כדאי לבדוק ברכב זה או להתמקד בבדיקה בכמה דברים מסויימים שהם קרייטים?

אני מודה לכם על העזרה וההכוונה

פורסם

בשביל ההבנה המדגש הזה יותר מוצלח מהטורבו שכולם מכירים ?

ובכללי הבנתי מהממלצות שעדיף לא ללכת בכלל על הדגמים עםהקומפרסור .

פורסם

לגבי האמינות - לא יודע. אני אשאיר למישהו אחר להגיב.

לגבי הבדיקה - שים לב היטב לכל מערכות החשמל והאלקטרוניקה (עד רמת הנורות, בטח ובטח אם יש אזהרות בתצוגה). והייתי עושה בדיקת דיגנוסטיקה במוסך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מגדש על או קומפרסור בלשון המרצדסית הוא למעשה טורבו שמה שמניע אותו זה כוח המנוע שמועבר אליו באמצעות פולי (גלגלת) ורצועה. לעומת זאת, טורבו "רגיל" מונע על ידי הלחץ של גזי הפליטה של המנוע.

היתרון של מגדש על לעומת טורבו רגיל - אין השהיית טורבו,הוא פועל וגודש את המנוע כבר בסל"ד נמוך וכדומה. כלאמר מבחינת תחושה אתה מרגיש סחיבה ודחף של המנוע כבר בסל"ד נמוך בלי צורך למעוך את דוושת התאוצה לריצפה.

אני רכשתי באפריל שנה שעברה מרצדס C-200 מנוע בנזין 2 ל' (163 כ"ס) יד שנייה עם נסועה של 80,000 ק"מ בלבד. רכב שמור כאילו יצא מהניילונים. המוכר לא היה מוכן לרדת אפילו שקל ממחיר המחירון המשוקלל ורק לאחר מו"מ מתיש הסכים להוריד בשביל "ההרגשה הטובה שלי" 2,000 ש"ח מהמחיר וזהו.

טפו טפו חמסה חמסה, כיום לאחר 20,000 ק"מ מהרכישה 0 תקלות (נורות של פנס קדמי ופנס אחורי שנשרפו לא נחשב כתקלה)

לא ברור לי למה מייחסים דווקא לדגמי הקומפרסור מורכבות מכאנית וחוסר אמינות. מבלי להיות מכונאי ועד כדי כך מבין במכאניקה, לדעתי מגדש על ביחס לטורבו רגיל אמור להיות יותר אמין ופשוט לתחזוקה ולו מפאת שיטת הפעולה שלו שהיא פחות מורכבת.

החיסרון של דגמי הקומפרסור הוא אכן רעש מנוע בולט ומוחשי יותר מהמצופה ברכב כזה - אבל זה רק בעת נסיעה עם חלונות פתוחים. כשהחלונות סגורים הבידוד מושלם והמנוע לא נשמע כמעט.

חיסרון נוסף הוא מרווח פנים מאד מצומצם במושב האחורי ממש מפתיע לרעה. אני מתנשא לגובה 188 ס"מ ונוהג כשהכיסא משוך לאחור כמעט עד סוף המסילה - במצב כזה רק ילד קטן יכול לשבת מאחוריי.

• תוכן חדש...