Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיצויים הם זכות סוציאלית שמגיעה, למי שמפוטר.

מה לא ברור בזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החקיקה הסוציאלית משפרת כל הזמן את מצבו של העובד

פעם לא הייתה פנסיה אח"כ הייתה פנסיה לפי הסכמים קיבוציים היום יש פנסיה חובה.

תהליך דומה עובר על הפיצויים , עובדים רבים מקבלים את הפיצויים במסגרת ביטוח "מנהלים" בכל מקרה של עזיבה, חלק על פי הסכמים קיבוציים ולאט לאט זה יחול על כולם.

מצטרף להמלצה של falou לקיים שיחה גלוייה, אולי יסתבר לך כי מה שאתה ראית כפגיעה לא נתפס כך על ידי הבוס.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הפיצויים הם זכות סוציאלית המגיעה לך. זה שכיום מקומות עבודה נצלניים ושאינם מוסדרים מספיק מרשים לעצמם שלא לשלם פיצויי פיטורין בחסות החוק, לדעתי זו לקונה שבקרוב תתוקן. (כך אני מקווה).

הפיצויים הם כסף שמגיע לך. אם המעסיק מנסה שלא לתת לך אותו - גם בפניך פתוחות כל הדרכים החוקיות - כמו להוציא ימי מחלה ללא הודעה מוקדמת לפני ימים חשובים (ויש לך כמה עשרות כאלו), להוריד בתפוקת עבודתך ועוד.

כמו שכתבו לך, אתה טועה.

בנוסף, העצות שלך הם עצות אחיתופל. ממש לא מומלץ לעובד מסור וטוב לפתוח בשביתה איטלקית ולפגוע במעבידו על ידי העדרויות ודרכים אחרות. הוא גם יהיה חשוף לתביעה (בהחלט) וגם עלול להיות אח"כ "שרוף" בשוק העבודה (לא יודע באיזה תחום עוסק פותח השרשור, אבל השוק הישראלי מאוד קטן ומקושר). עדיף לנסות להפרד בצורה יפה, ולזכור שהפיצויים שמבקשים אינם בעצם מגיעים לעובד, על פי חוק או ההסכם בינו למעסיק.

:turn-l:
פורסם

אני יכול לומר לך את אותה עצה שנתתי לאחי לפני בערך 8-9 חודשים כשהוא עבד במקום עבודה, נתן את הלב,הנשמה,את זמנו הפרטי ואת בריאותו עבור חברה שלא העריכה את כל אלה ונהגה בכל עובדיה כאילו מדובר בעובדים זרים:

קבע לך ראיונות עבודה, מצא מקום עבודה חדש וקבע איתם תאריך התחלת עבודה.

שבועיים לפני אותו תאריך שב עם הבוס שלך לשיחה ותסביר לו שאתה מבין שהם מחפשים להוציא אותך החוצה ואתה מוכן לצאת מיוזמתך תמורת הפיצויים או נתח מהם.

אם הבוס לא יסכים לתת לך פיצויים- יצאת מרווח, כי אמנם לא קיבלת את הכסף אבל כבר יש לך מקום עבודה חדש שממתין לך בתוך זמן קצר מאוד, משמע לא תצטרך לבזבז זמן על חיפוש מקום עבודה ואז גם ככה לא נזקקת לכספי הפיצויים.

אם יסכים לתת לך פיצויים- סלמתאק, הרווחת פעמיים.

בכל מקרה, המפתח לכל זה שתמצא עבודה חדשה בטרם תעזוב את הישנה.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עם כל הכבוד, מקום עבודה שמנסה שלא לשלם פיצויים לעובדיו הוא מקום עבודה לא הוגן.

ומול מקום עבודה כזה - ניתן לפעול בכל הדרכים. כמובן שהדרך היא קודם כל לשוחח ולהגיע להסכמות, אבל הסכמה לפיה לא ישולמו כספי הפיטורים ללא סיבה מהותית כמו גניבה, היא לא הוגנת.

מה הבעיה עם כך שעובד ינקוט בדרך החוקית שהצעתי לו?

ומקומות עבודה מקושרים ואיכותיים בד"כ לא נוהגים בצורה כזו.

פורסם

צביקי, פיצויי פיטורין הם כספים שמשלמים למי שמפוטר. לא למי שהחליט שלא מתאים לו להמשיך בתנאים בהם הוא עובד או מי שרוצה להחליף מקום מסיבותיו הוא.

מה שכן, מי שהכספים מופרשים על שמו לקרן הפנסיה שלו יכול לקבלם בלי תלות במעביד ובסיבת העזיבה. המינוס בזה הוא שכל חודש מופרשים 8.3% מהשכר כך שאם השכר שלך עלה במשך השנים תקבל פיצויים לכל חודש עבודה לפי החלק שלו ולא שכר אחרון כפול מספר שנות העבודה (ההפרש יכול להיות אלפי ואפילו עשרות אלפי שקלים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לדעתי - בדיוק ההיפך.

הפיצויים הם זכות סוציאלית המגיעה לך. זה שכיום מקומות עבודה נצלניים ושאינם מוסדרים מספיק מרשים לעצמם שלא לשלם פיצויי פיטורין בחסות החוק, לדעתי זו לקונה שבקרוב תתוקן. (כך אני מקווה).

הפיצויים הם כסף שמגיע לך. אם המעסיק מנסה שלא לתת לך אותו - גם בפניך פתוחות כל הדרכים החוקיות - כמו להוציא ימי מחלה ללא הודעה מוקדמת לפני ימים חשובים (ויש לך כמה עשרות כאלו), להוריד בתפוקת עבודתך ועוד.

צביקי

צביקי, אתה יכול להוציא ימי מחלה. מי שיספוג אותם זה אתה כי חלק מהימים הם על חשבון העובד והיתר בתשלום חלקי.

תוריד תפוקה ותמצא את עצמך עף לא רק בלי פיצויים אלא אם הבוס שלך יחליט ללכת איתך ראש בראש גם עם תביעה.

מה שאתה ממליץ לעשות זו בדיוק הסיבה להקמתם של חברות סחר בעבדים (חברות כ"א). אתה צריך להבין שאתה לא עושה טובה שאתה עובד ואם תנסה לפגוע במקום עבודתך הוא ינסה לפגוע בך בחזרה והוא יותר חזק ממך. אם אתה חושב שעושים לך עוול אז לך לבית דין לעבודה ותבע מה שמגיע לך. שיטות של מאפיה לא יועילו לך בשום מקום.

פורסם
עם כל הכבוד, מקום עבודה שמנסה שלא לשלם פיצויים לעובדיו הוא מקום עבודה לא הוגן.

ומול מקום עבודה כזה - ניתן לפעול בכל הדרכים. כמובן שהדרך היא קודם כל לשוחח ולהגיע להסכמות, אבל הסכמה לפיה לא ישולמו כספי הפיטורים ללא סיבה מהותית כמו גניבה, היא לא הוגנת.

אתה לא יודע על מה אתה כותב ואתה כותב שטויות.

אנ מציע לך לחדול לעשות מעצמך אידיוט, לקרוא את לשון החוק, להבין כיצד נצברים כספי הפיצויים, ואת ההשלכות של תשלום פיצויים לפנים משורת הדין, למעסיק.

פורסם
צביקי, פיצויי פיטורין הם כספים שמשלמים למי שמפוטר. לא למי שהחליט שלא מתאים לו להמשיך בתנאים בהם הוא עובד או מי שרוצה להחליף מקום מסיבותיו הוא.

מה שכן, מי שהכספים מופרשים על שמו לקרן הפנסיה שלו יכול לקבלם בלי תלות במעביד ובסיבת העזיבה. המינוס בזה הוא שכל חודש מופרשים 8.3% מהשכר כך שאם השכר שלך עלה במשך השנים תקבל פיצויים לכל חודש עבודה לפי החלק שלו ולא שכר אחרון כפול מספר שנות העבודה (ההפרש יכול להיות אלפי ואפילו עשרות אלפי שקלים).

אתה מדבר על סעיף 14, וממה שנכתב כאן הוא לא חתום על כזה.

צביקי, אתה יכול להוציא ימי מחלה. מי שיספוג אותם זה אתה כי חלק מהימים הם על חשבון העובד והיתר בתשלום חלקי.

תוריד תפוקה ותמצא את עצמך עף לא רק בלי פיצויים אלא אם הבוס שלך יחליט ללכת איתך ראש בראש גם עם תביעה.

מה שאתה ממליץ לעשות זו בדיוק הסיבה להקמתם של חברות סחר בעבדים (חברות כ"א). אתה צריך להבין שאתה לא עושה טובה שאתה עובד ואם תנסה לפגוע במקום עבודתך הוא ינסה לפגוע בך בחזרה והוא יותר חזק ממך. אם אתה חושב שעושים לך עוול אז לך לבית דין לעבודה ותבע מה שמגיע לך. שיטות של מאפיה לא יועילו לך בשום מקום.

הפוך, גוטה, הפוך.

לפטר עובדים בלי פיצויים, זו בדיוק השיטה של חברות כוח האדם. היום כל ארגון מסודר מפריש לעובדיו כספים לפי סעיף 14, ונותן להם את הזכות לעזוב את מקום עבודתם מבלי ל"תפוס אותם בביצים".

אשמח לראות ממך דוגמאות של עובדים שהורידו תפוקה ונתבעו על כך. אם אתה בתור מעסיק נוהג לחפש את הדרך שלא לשלם פיצויים, חבל מאוד. זו ממש לא שיטה של מאפיה.

אני מזכיר לך את הסיטואציה בה נמצא הבחור: "לאחרונה נוצר מצב שבו דיי דאגו ל"אמלל" אותי במקום העבודה ולתת לי תחושה לא טובה וכל זאת לא בצדק (לא אוכל לפרט בדיוק את העניין).

הבנתי שלמרות שאני נותן את הנשמה והלקוחות של החברה מעריכים את עבודתי ומעדיפים שאני אטפל בהם ולמרות שאני "תותח" לא קטן, נותן תפוקה וגם איכות, ברגע שיש לי בעיה אישית שמים קצוץ עלי ודואגים אף להשפיל אותי."

אז אני מכיר טוב מאוד את הדרך של המעבידים לחסוך את פיצויי הפיטורין על הגב של עובדים מסורים, ולכן אני אומר - זכות העובד להיות הרבה פחות יעיל בעבודתו כל עוד הוא עושה זאת במסגרת החוק. כולל ימי מחלה והכל. זה שפאולו, כעצמאי וקפיטליסט חושב אחרת - לא מפתיע אותי. אתה לעומת זאת, כפי שמצטייר מהשרשורים שלך מעסיק הוגן, ולכן אתה אמור להבין שעובד שנתן לך את הנשמה מס' שנים ורוצה לעזוב - סביר מאוד שיקבל את הפיצויים.

אתה לא יודע על מה אתה כותב ואתה כותב שטויות.

אנ מציע לך לחדול לעשות מעצמך אידיוט, לקרוא את לשון החוק, להבין כיצד נצברים כספי הפיצויים, ואת ההשלכות של תשלום פיצויים לפנים משורת הדין, למעסיק.

אני מכיר מצויין את נושא הפיצויים והצבירה. מה שאני לא מבין, זה למה אתה חושב שאם תתבטא בלשון שוק יהיה לדבריך משקל גבוה יותר.

כפי שכתבתי, זכותו של העובד לעשות הכל במסגרת החוק כדי לקבל את כספי הפיצויים. אתה חולק עלי ? לא מפתיע אותי.

פורסם

צביקי, כל מעסיק מסודר מפריש לקרן פיצויים בלי קשר אם חתומים על סעיף 14 או לא (אצלי העובדים לא חתומים וכל כספי הפיצויים של כולם מופקדים בקופה מרכזית לפיצויים).

הסיבה שמעסיקים לא רוצים לשחרר פיצויים באופן אוטומטי היא פשוטה. אני משקיע בעובד, מלמד אותו ומגדל אותו אבל כשהוא גומר 11.5 חודשים הוא מתחיל לחבל בעבודה כדי לעזוב עם פיצויים.

פיצויים הם פיצויי פיטורים. לא מענק פרישה והם לא אוטומטיים.

קח בחשבון שזכותו של העובד לעשות הכל במסגרת החוק אבל גם זכותו של המעביד. אם נשתמש במשפט ידוע מהצבא: "כשאתה משתין על הצבא הצבא נרטב אבל כשהצבא משתין עליך אתה טובע". קח את זה לתשומת ליבך ואל תנסה לנצל פרצות בחוק כדי לסחוט מישהו יותר חזק ממך.

פורסם

אני מכיר מצויין את נושא הפיצויים והצבירה. מה שאני לא מבין, זה למה אתה חושב שאם תתבטא בלשון שוק יהיה לדבריך משקל גבוה יותר.

כפי שכתבתי, זכותו של העובד לעשות הכל במסגרת החוק כדי לקבל את כספי הפיצויים. אתה חולק עלי ? לא מפתיע אותי.

1. זכותו של העובד לקבל פיצויים באם הוא מפוטר. אם אתה מכיר חוק אחר - בבקשה. תוכיח שאתה לא קשקשן ותביא הוכחות.

2. פגיעה בעבודה במסגרת התעסוקה, כפי שהמלצת, לא רק שאינה חוקית, איננה מוסרית.

בשום מקום פותח השרשור לא כתב שמנסים לאלץ אותו להתפטר, על מנת להתחמק מתשלום פיצויים. אתה לוקח את המקרה הפרטי שלך ונותן עצה לא רלוונטית, מוטעית, שגויה, לא מוסרית ולא אחראית, וצריך לשים אותך במקום.

נ.ב. אני לא עצמאי ומעולם הייתי.

מה שאני כן זה בקיא בעובדות וכותב אמת.

פורסם
אני רושם את זה כמעסיק, אני מנהל (שכיר) חברה של כ-40 עובדים. אבל גם ברמה הגיונית.

שיחה עדיפה על כתב, אם אתה לא חושש להתבטא בע"פ. יכולות להיות 4 תוצאות:

1. תקבל מה שאתה רוצה - פיטורים נוחים, עם פיצויים, חפיפה והמנעות משריפת הגשרים

2. לא יקרה כלום. לא נורא.

3. המעביד יגיד שאתה טועה, והוא רוצה שתמשיך לעבוד, ואולי - איכשהוא - המצב דווקא ישתפר.

4. המעביר יתגלה כחלאה, ואכן המצב ידרדר. נו? זה ככל הנראה יהיה בסה"כ האצה של משהו שבכל מקרה היה קורה. מעביד כזה, כנראה, ממילא לא היה נותן לך פיצויים, אז לא הפסדת כלום.

אתה תגיד (או תכתוב, איך שנוח לך) לבוס שלך ככה:

"אתם כנראה לא רוצים אותי, ובמצב כזה גם אני לא רוצה להיות פה. אני לא הולך להתפטר כי הפיצויים יותר מדי חשובים לי, ובינינו - הם גם מגיעים לי אחרי מה שנתתי פה.

אז מה דעתכם לסיים את זה יפה, בוא נסכים על תאריך שאני אסיים את העבודה, נעשה את זה ככה שיהיה לכם זמן למצוא מחליף, אני אדאג להדריך אותו, הלקוחות לא ירגישו שקרה משהו בעייתי. תנו לי מכתב פיטורים ופיצויים כפי שמגיע לי, אני אשמח גם להמלצה אם אתם מרגישים נוח לתת אותה, וניפרד יפה כמו אנשים בוגרים."

כנ"ל כמעסיק , ומנהל שכיר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
צביקי, כל מעסיק מסודר מפריש לקרן פיצויים בלי קשר אם חתומים על סעיף 14 או לא (אצלי העובדים לא חתומים וכל כספי הפיצויים של כולם מופקדים בקופה מרכזית לפיצויים).

הסיבה שמעסיקים לא רוצים לשחרר פיצויים באופן אוטומטי היא פשוטה. אני משקיע בעובד, מלמד אותו ומגדל אותו אבל כשהוא גומר 11.5 חודשים הוא מתחיל לחבל בעבודה כדי לעזוב עם פיצויים.

פיצויים הם פיצויי פיטורים. לא מענק פרישה והם לא אוטומטיים.

קח בחשבון שזכותו של העובד לעשות הכל במסגרת החוק אבל גם זכותו של המעביד. אם נשתמש במשפט ידוע מהצבא: "כשאתה משתין על הצבא הצבא נרטב אבל כשהצבא משתין עליך אתה טובע". קח את זה לתשומת ליבך ואל תנסה לנצל פרצות בחוק כדי לסחוט מישהו יותר חזק ממך.

שי, המצב המדובר הוא הפוך, של מעסיק המנסה להשתין על העובד שלו. מה יש לעובד להפסיד? לכל היותר יישאר בלי הכספים.

1. זכותו של העובד לקבל פיצויים באם הוא מפוטר. אם אתה מכיר חוק אחר - בבקשה. תוכיח שאתה לא קשקשן ותביא הוכחות.

2. פגיעה בעבודה במסגרת התעסוקה, כפי שהמלצת, לא רק שאינה חוקית, איננה מוסרית.

בשום מקום פותח השרשור לא כתב שמנסים לאלץ אותו להתפטר, על מנת להתחמק מתשלום פיצויים. אתה לוקח את המקרה הפרטי שלך ונותן עצה לא רלוונטית, מוטעית, שגויה, לא מוסרית ולא אחראית, וצריך לשים אותך במקום.

נ.ב. אני לא עצמאי ומעולם הייתי.

מה שאני כן זה בקיא בעובדות וכותב אמת.

א. לא טענתי אחרת. קרא בתשומת לב את דברי. כתבתי רק שזה לא הגון.

ב. מדוע אינה חוקית? מוסרית וודאי שלא, ולכן תיעשה רק כתגובה למעשה הלא מוסרי של שלילת פיצויים.

לטעמי - פיצויים מגיעים לעובד בכל מצב בו העובד עוזב לאחר שנים של עבודה מסורה, ולא כי עשה משהו לא בסדר.

לא אמרתי שמנסים להכריח אותו להתפטר, אלא שהיחס אליו הורע. (לא אני אמרתי, אלא הוא אמר). האם עובד כזה חייב להמשיך לתת את מלוא התפוקה? לדעתי לא.

המקרה הפרטי שלי לא רלבנטי. אני עובד במקום המעסיק מאות עובדים, ומקפיד לשלם לכל אחד את הפיצויים שלו, גם במצב של התפטרות.

האם עצתי רלבנטית ומתאימה או לא, יחליט פותח השרשור. מוסרית או אחראית - כנראה אלוהים...

טעיתי לגבי העצמאי, התבלבלתי עם BAGIRA:)

פורסם
לטעמי - פיצויים מגיעים לעובד בכל מצב בו העובד עוזב לאחר שנים של עבודה מסורה, ולא כי עשה משהו לא בסדר.

את מי מעניין "טעמך"?!

לא אתה חושב שעל סמך זה שאתה וטעמך החלטתם שמגיע לך כסף, שהוא מגיע לך בזכות?

לא שלא תנכס לעצמך עוד כמה כספים והכנסות על הדרך, מטעמך?!

אתה יודע מה פירוש להגיד "מטעמי".

זה בדיוק כמו להגיד, כי מחשמק לי.

כי בא לי על הכסף הזה.

וזה הגון?

לדרוש כסף שהחוק העמיד לזכות העובד, גם אם אתה לא עומד בדרישות החוק?

הכסף הזה נועד לעובד שפוטר, על מנת לתת לו אמצעי לשרוד את תקופת המעבר. זהו ביטוח שהמעביד מפריש עבורו, לא כחיסכון, לא כהכרת תודה, אלא במקרה והמעביד יחליט שהוא לא מעוניין יותר בעובד.

הזכות למעביד לתת את הכסף, גם במקרה שהעובד לא פוטר, היא הליכה יפה של המדינה לטובת העובד, כי הכסף הזה גם פטור ממס (עד תקרה), וכמובן גם ג'סטה יפה של המעביד.

ג'סטה, לא התחייבות.

ושי מקרים של מעבידים שמנסים להתחמק. לא מזמן הוצאת למעביד כזה, בשם העובדת, מכתב שמסביר שזה לא יעבוד, והמסר נקלט.

אבל זה לא המקרה דנן.

פורסם

לפותח השרשור

כאן רשימה של יישובים שמעבר אליהם מזכה אותך לאחר 6 חודשי מגורים בפיצויים כאילו פוטרת.

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/758739C4-5F7F-49F0-B0B0-42861241CDBC.htm

ולגבי הויכוח המתלהט שקשור לשירשור.

החוק הוא חוק , והמוסר הוא המוסר , בד"כ הם לא נפגשים.

המחוקק רואה בפיצויים כסף ייחודי ולכן פטר אותו מתשלום מס הכנסה עד תקרה מסויימת ומעבר לתיקרה נותן לך אפשרות גם לפרוש אותו , כדי להקטין את חובת המס. ולא בכדי.

כיוון שפיצויי פיטורין הם "נכס" של העובד שמוחזקים בידי המעביד כפקדון ליום שחור.

מפטר משלם , וברצותו משלם גם כשהעובד מתפטר.

יבוא יום וישלם ללא קשר לסיבת הפיטורים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...