Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ תיבת הגה למרצדס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שעשיתי בכמה מכוניות, אבל הפעם עלה בדעתי הרעיון לעשות את זה לבד. האם אפשרי? אם כן, האם יש מקום שבו אפשר למצא סט אטמים? מדובר במרצדס משנות ה 80

תודה לעונים

איתן

פורסם

איתן שלום

יש בתיבות הגה של מרצדס חרוזי מתכת שיושבים בתוך מסילות (מין מיסב אבל מפורק) ואם הם מתחילים להתפזר אתה בבעיה רצינית מאוד ,כי לסדר אותם כמעט בלתי אפשרי ויש מצב שגם תאבד כמה מהם (סיבה עיקרית לחופש הגה במרצדס שמשפצים שהתעסקו עם התיבה במהלך השנים ולא היו בקיאים מספיק ולא הסתדר להם עם חרוז אחד או 2 אמרו שזה ם דבר ו אופססס חופש) המלצה שלי תלך לבעל מקצוע שמתמחה במרצדס "למשל אדמונד" או "ארמון" תשלם 700 שקל מקסימום ותישן טוב ,פשוט חבל שמעל 100 קמ"ש תרגיש רעידות בהגה ושיוט בכביש.......! בורג הכיוון לא יעזור אלא רק יגביל לך את היגוי והחופש ישאר.

למי שלא מבין בתיבות הגה של מרצדס שלא יגיב !! זה לא דומה לרכבים אחרים!

מקווה שעזרתי אסף

פורסם

אסף תודה על ההסבר

זו בדיוק הדילמה שלי

היו לי כמה מרצדסים, חדשות יותר וישנות יותר, ושיפצתי תיבות הגה אצל בעלי מקצוע. בתיבה שיש לי היום אין חופשים בכלל, ןבגלל שמה שאתה אומר לגבי החופשים נכון מאוד, העדפתי לא לגעת בה למרות שהיא קצת נוזלת. היא מתפקדת מעולה וכמו שמרצדס צריך להיות.

מאחר וקיבלתי דגל אדום בטסט, ומאחר והנזילה הורגת את הגומיות של הסטבילייזר, אין מנוס משיפוץ. בגלל זה חשבתי רק על החלפת סט אטמים אם זה אפשרי, ובכוונה לא לגעת בשום דבר מכאני. במה שעובד טוב ומקורי אני לא אוהב לגעת....אבל את הנזילה אני כנראה חייב לפתור

פורסם

איתן שלום

זו חובה לתקן ואין שאלה בנוגע לזה וחבל שהיא תישחק ואז תשמע רעשים כשתסובב את כל ההגה .

תחפש בעל מקצוע מעולה ואל תתפשר כי חבל שבעוד חצי שנה ויותר תצטער מאוד ,ולחפש משאבה משומשת בת 30 שעובדת טוב נדיר למצוא

פורסם

מנצל הזדמנות על השרשור הזה - כמה שאלות לגבי ההגה של מרצדס (שלי היא w123 coupe ) : איך בא לידי ביטוי החופש בתיבה (במידה ויש כזה ) - בנסיעה? בעמידה? איך אפשר לבדוק את זה עצמאית?

כרגע לא נראה לי שיש אצלי איזו שהיא בעיה, וההגה יציב כסלע גם במהירויות גבוהות ,אין חריקות ואין נזילות, וההיגוי רך ונעים. מה שכן בכיוון פרונט האחרון המכוון מלמל משהו על חופש בהגה. בנוסף בנקודה מאוד מסויימת במהלך סיבוב ההגה יש מן רעש קטן כמו רעידה, ומן הסתם יש גם "שטח מת" במרכז. מקריאת חומר הבנתי שתמיד יש שטח מת יחסית גדול בדגמים האלו אבל אולי אני טועה...

any idea?

תודה אורן

פורסם

"מן הסתם יש חופש" מהנסיון שלי זה לא נכון.

נתקלתי במרצדס בתיבות שהיה בהן חופש גדול ונתקלתי גם בכאלה שלא היה בהן חופש בכלל. ברובן יש נטייה לחופש במרכז אבל זה לא תמיד נכון.

לדעתי מה שאתה מתאר (הרעידה עם הרעש) זו לא בעיה בתיבה אלא בעיה במשאבה. כשהיא עוברת טראומה או סתם נחלשת הדברים האלה קורים.

יחד עם זה אני לא אוהב לגעת אם לא צריך כי לא תמיד זה יוצא יותר טוב ממה שהיה קודם. אם ההגה בסדר, החופש מינימלי ואתה מרגיש נח עם זה עדיף לדעתי להשאיר את זה ככה. במרצדסים משנות ה 70 שיפצתי תיבה פעמיים וזה לא עזר בכלום לחופש הגדול שהיה במרכז. החלפתי לתיבה בריאה שידעתי שהיה לה מעט קירלומטראז והבעיה נפתרה.

פורסם

ב W123 חייב שיהיה טיפה חופש כנ"ל בעוד 6 דגמים של מרצדס !

החופש הוא מזערי והוא מיועד למהירויות גבוהות שהפרונט נפתח מעט בשביל יציבות ברבית וכנ"ל בתנועות חדות של ההגה

בתיבות הגה של מרצדס נוטים יותר לסגור את בורג הכיוון שיהיה יותר חופש (אל תנסה לבד משני סיבות 1 פתחת יותר מידי החופש גדל יותר מידי עד איבוד שליטה 2 נהיית שחיקה בתיבה ככה שאי יהיה אשר להחזיר למצב קודם)

"החופש" לא מורגש בנסיעה ולא משפיע על הגלגלים כי הלחץ שמן הגה עולה וצריך להתרגל להיגוי ואז לא תחליף את המרצדס שלך באף רכב אחר!

פורסם

סורי, כשגבתי לגבי חופש התכוונתי לגבי חופש מורגש בעיקר סביב האמצע, מה שבמרצדסים רבים אפשר להרגיש וממש לא חייב שיהיה

פורסם

אסף תודה

הבודי שלי הוא 201 (190)

החלפתי היום למשאבה משומשת אחרת אצל ראובן ממרכז איילון, בינתיים התיבה מתפקדת מעולה, בלי חופשים מיותרים ובלי נזילות. בא נקווה שזה ישאר ככה...

בשיטוטיי באיי ביי האנגלי ראיתי תוסף של לוקאס שמיעד לעצור נזילות בתיבת הגה. מן הסתם זה משחרר ומנפח גומיות סוררות ומחדש אטימה. מישהו התנסה בזה?

• תוכן חדש...