Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סנדוויץ' mdf VS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קיי

נתת לי חומר למחשבה לתיבות הבאות.

תודה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סנדוויץ אדום זה עם חומוס ופלפל אדום ,ורגיל זה רק עם חומוס.

אתה רוצה לבנות תיבה סטנדרטית לסאב.? תשתמש ב-MDF,זה לא פורום נגרות או פורום אודיופילים בע"מ.

פורסם

גיל למה אתה צריך סנדוויץ ברצלונה אתה הרי מתכנן ליבנות תיבה מפיבר

אם זה בישביל פלטה למגברים אז זה לא משנה אם בישביל לחסוך משקל לך על על סנדוויץ

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

שלום

MDF הוא יותר חלש ויותר כבד מסנדוויץ' - זה נכון. שטח הפנים של MDF הוא הרבה יותר חלק מסנדוויץ' וזה מה שגורם לתחושה שסנדוויץ' הוא לא ישר.

סנדוויץ' אדום ולבן - ההבדל בינהם הוא הוא ששכבות של עץ מודבקות עם דבקים שונים (דבק לבן - פנול-פומלדהייד, דבק אדום - אוראה-פורמלדהייד). ההבדלים בינהם הם עמידות למים ואש וכן גזים שנוצרים כתוצאה של שריפת הסנדוויץ' הלבן הם יותר מסוכנים מדבק אדום, למרות שגזי שריפה של שניהם רעילים. לאומת זאת, גזי שריפה של MDF הם הרבה פחות רעילים מאחר ולצורך יצירה של MDF לא משתמשים בדבקים אלא בחומר שנקרה ליגנין שנמצא בקירות של תאי העץ המשתחרר כתוצאה של לחץ וחום בתהליך הייצור.

MDF גם יותר דליק מסנדוויץ'. עקב מבנה ספוגי משהו של MDF, אוויר וגזים יכולים לעבור קל יותר דרך ה-MDF. מכאן ההמלצה לצפות את הMDF של תיבת הרמקולים בלקה או לצפות בבד לבד עם כיסוי דבק מקסימלי.

סנדוויץ' הליבנה הוא בכ"ז סנדוויץ' אבל יש לו כמה יתרונות מסנדוויץ' רגיל. הוא יותר קל ויותר חזק מסנדוויץ המעורב הנפוץ ביותר, מראה של סנדוויץ' הליבנה הוא הרבה יותר יפה . זהו הסנדוויץ' הכי יקר מכל הסנדוויצ'ים הסטנדרטיים. סנדוויצ'ים מליבנה, אשוח ואורן היו החומר המועדף לבניית מטוסים לפני מלחמת העולם השנייה עקב קלות וחוזק שלהם.

קלות העיבוד - טוב, זה עניין של הרגל, למרות שMDF יותר קל לעיבוד. יש לזכור ש-MDF מתפורר בקלות ולכן אי-אפשר לסמוך על ברגי עץ. חובה להשתמש באומים מיוחדים או זוויות. מה שכן, הדבקה של MDF היא יותר חזקה משל סנדוויץ' עקב העובדה ש-MDF סופח דבק בקלות.

לגבי תכונות אקוסטיות - החזרים של גלי הסאונד מ-MDF כתוצאה של מבנה ספוגי של MDF, הם הנמוכים מכל חומר מבוסס עץ. אחרי זה באה הסיבית, אחרי זה סנדוויץ' ואחרי זה עץ מלא. זאת, אגב, אחת הסיבות לציפוי של תאיי וחדרי שקט ב-MDF. כלומר MDF מתאים ביותר לבניית רמקולים. שימוש בעץ מלא לצורך בניית תיבות לרמקולים הוא, איך נגיד, דאווין טוטלי ולא נותן שום דבר מבחינת אקוסטיקה.

בנייה של תיבה מסדוויץ' בד"כ מחייבת לנקוט באמצעים למניעת רעידות ואיטום פנימי. אני מדבר על שתיים-שלוש שכבות של DYNAMAT ודומיו ושכבה בריאה של ספוג אקוסטי או ספוג עם תאים סגורים (זה נקרא ספוג ביצים, לא?).

בקיצור, לסאב של 10" הכי כדאי ואיכותי להשתמש ב-MDF בעובי 25 מ"מ עם מעט חיזוקים בפנים או 18 מ"מ עם הרבה (מאוד) חיזוקים. פנל קדמי הייתי הולך על 28 מ"מ למרות שגם 25 לא רע.

12 מ"מ לא כ"כ מתאים לבנייה של תיבת סאב אלא אם בשתי שכבות

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

MDF הרבה יותר "מת" אקוסטית ז"א רועד הרבה פחות.

(הוא גם זול יחסית וניתן לעצב ממינו צורות וכו')

לכן הוא נפוץ בבניית רשמקולים.

סנדוויץ' בכלל לא מתאים למטרה זו אלא אם כוונת המתכנן מראש הייתה לנצל את הרעידות של דפנות הרמקול.

מה שלא תעשה עם סנדוויץ' הוא תמיד ירעד ויצבע את הצליל - או שאתה אוהב את זה או שלא (אני דווקא כן)

בעיה עיקרית זה רזוננסים שנוצרים בתחום תדר מסויים וגם באופן כללי מעל SPL מסויים - זה בלתי נסבל אבל זה הפשרה של הרמקולים האלו.

דוגמה של מאגיקו לא קשורה כי הם לא משתמשים בפלטת סנדוויצ' בתור דפנה של הרמקול (אחרת זה היה רועד להם כמו משוגע) אלא בונים את כל הגוף משכבות מודבקות.

לתיבת סאב לא הייתי משתמש בסנדוויץ'.

לגבי רטיבות - מתי פעם אחרונה נרטבו לכם דברים בבאגאז'? לי זה לא קרה כבר 20 שנה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

לשניים שמעליי - תודה, תודה ושוב תודה

למנהלים - אולי כדאי להכניס לFAQ.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

למה סתם להגיד דברים שאין לכם מושג עליהם ?

"החזרים מ MDF ... " .. מה ??

סנדוויץ' ליבנה הוא יותר עמיד אקוסטית מ MDF ויותר "מת" מ MDF.

הטובים בתחום יודעים את זה ואומרים את זה , כמו כן אגודת הסאונד הבינלאומית AES הסבירה על זה פעם ויודעת את זה גם.

תדר ה resonance שלו הרבה יותר גבוה מזה של MDF ( למי שאין מושג , גבוה יותר זה טוב יותר ) , ולכן זה גם ההסבר ההגיוני לכך שהוא "מת" יותר ומתאים יותר אקוסטית מ MDF , כמה שה resonance גבוה יותר טוב יותר.

הוא חזק יותר עמיד יותר קל יותר ועץ טוב יותר מכל בחינה אפשרית מ MDF.

קצת חומר למי שהיה קשה לו להשתמש בגוגל ולחפש BALTIC BIRCH VS MDF ולמצוא מיליון כתבות בנושא :

דיון בן 77 דפים עם הטובים בתחום :

http://www.diyaudio.com/forums/construction-tips/98834-discussion-what-materials-build-speakers-out.html

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

1. בוא תחזור לקרקע. איפה בן אדם נורמאלי יכול להשיג בארץ בירצ' באלטי? עוד במחיר סביר.....

2. יש מומחי רמקולים/אקוסטיקה הרבה יותר גדולים ממיני אבל ברור לי כשמש שרמת deadening של החומר לא קובעים לפי כמה גבוהה תדר רזוננס שלו.

אחרת זכוכית זה היה חומר הכי "מת".

ולהזכירך שברמקולים לדוגמא מודדים את רזוננז תיבה שלהם ע"י accelerometer שהוא לפי הגדרה לא מודד תדרים....

בקיצור - לדעתי בילבלת כאן משהו.

בכל מקרה אף אחד לא אומר ש-MDF הוא מושלם. (אין חומר מושלם)

הוא נותן יחס מצויין של זמינות, מחיר, תכונות, עיבוד וכו'.

פורסם

diforce

בד"כ אני מסכים איתך בטענות שלך, אך הפעם אינך צודק, אדוני. על סמך הנסיון האישי שלי, תיבה מMDF לא מצלצלת כ"כ חזק כמו תיבה מסנדוויץ'.

יש לי נסיון של תיקון ובנייה של רמקולים מקצועים, שכנראה אין להרבה אנשים כאן, מאז שהייתי בן 8. אני ממש לא מדבר סתם אלא רק מידע אישי וישיר. תיבה מMDF או מסיבית לא מוסיפה צלצולים גם לרמקול בינוני ותיבה מסנדוויץ' מוסיפה צלילים גבוהים-בינוניים לרמקול טוב.

זה הידע שלי והמאמרים היפים מארה"ב מעניינים לי את הת*ת...

זהו, מצטער, נפלט לי. אני לא אגרר לויכוח חסר טעם.

מתנצל בפני פותח השירשור על OFFTOP בשירשור שלך.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אני יכול בכוח לחפש לך מאמר ומדידות שביצעו חברי אגודת AES על תיבת רמקול מ MDF עבה יחסית אם זה חשוב לך לדעת , אבל כנראה שלא כי זה לא מעניין אותך. זה כנראה ההבדל בין רמות ההתמקצעות.

אני מציע לך לנסות להתקבל לאגודת הסאונד העולמית , אתה כנראה חכם מהם.

בכל מקרה כל זה לא רלוונטי ויש עובדות.

MDF , בגלל המבנה שלו , מצלצל כמו פעמון בתדרים מסויימים מאוד של אזור ה 250 הרץ , החומר פשוט רועד , אתה כנראה לא תשמע את זה בגלל שעוצמת המוזיקה תגבור על הרעידות האלה אבל זה קיים. כי ככה MDF בנוי.

בליבנה זה לא קיים. בכלל.

פשוט מאוד .

אני מסכים שלא צריך להיות קיצוניים וזה מאוד נוח לבנות תיבות מ MDF בגלל מחיר \ נוחות ושאר שיקלולים אחרים.

אבל Baltic birch הוא העץ המושלם לרמקולים :) אחריו בא אלומיניום.

אני באמת לא מבין איך אפשר להתווכח עם עובדות . בינתיים אני מחכה למשהו שיראה לי שחור על גבי לבן איך MDF "טוב" יותר ועדיף מכל עץ אחר לרמקולים. ולא המאמרים בשקל האלה של אתרים כמו cruchfield.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

וזה שנניח תדר התהודה של MDF הוא 250 HZ אמור להיות חשוב מאוד בבניית תיבה לסאב ??? :lol:

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

דיפורס - בוא תביא לינק ונלמד.

אני מסכים שלא צריך להיות קיצוניים וזה מאוד נוח לבנות תיבות מ MDF בגלל מחיר \ נוחות ושאר שיקלולים אחרים.

אבל Baltic birch הוא העץ המושלם לרמקולים :) אחריו בא אלומיניום.

זה לא עניין של קיצוניות - יש אנשים שמוכנים להשקיע.

לא אמרת - איפה קונים כזה בארץ?

מה מחירים?

MDF , בגלל המבנה שלו , מצלצל כמו פעמון בתדרים מסויימים מאוד של אזור ה 250 הרץ , החומר פשוט רועד , אתה כנראה לא תשמע את זה בגלל שעוצמת המוזיקה תגבור על הרעידות האלה אבל זה קיים. כי ככה MDF בנוי.

בליבנה זה לא קיים. בכלל.

פשוט מאוד .

הזכרת עובדות - הינה לך עובדה - לי בבית יש רמקולים לא זולים בנויים מבירץ' (לא יודע האם זה בלטי או קנדי או משהו אחר) - הם רועדים כאילו אין מחר.

וזו עובדה.

• תוכן חדש...