Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן הרכיבים :

HU :

Alpine 9887 -

מכוון לעבודה בתצורת 3WAY.

component : Hertz Mille ml165

מוגברים אקטיבית ע"י:

Sundown sax 100.4

חשוב לציין שהמגבר עושה את דרכו לרמקולים דרך הקרוס של הסט, אפשרות שנקראת BI-Wiring , ללא חיתוכים דרך הקרוס .

subwoffer : hertz hx300d

מוגבר עי" :

hertz ep1d

אשמח לקבל הצעות לנקודות חיתוך אפשריות שאתם חושבים שיעשו את העבודה בצורה הטובה ביותר.

כמו כן יש איטום מאסיבי בדלתות, והטוויטרים מותקנים בקורות כשהטוויטר בגובה האוזניים, והטוויטרים נמצאים אחד מול השני (מקבילים)

תודה רבה לכולם :-)

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם

99 צפיות ואף לא תגובה אחת....הגיוני ?

פורסם

תחתוך את הוופרים מלמטה ב63 בסלופ 12

את הוופר מלמעלה על FLAT

את הטוויטר על FLAT

ואת הסאב על 63 או 80 גם בסלופ 12.

אפשר להפעיל סאב סוניק במגבר על 20 הרץ + -

עריכה: זה שאתה עובר דרך הקרוס זה אומר שהוא חותך בין הוופר לטוויטר, מה הכוונה שלך לזה שאין חיתוכים בקרוס?

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם
תחתוך את הוופרים מלמטה ב63 בסלופ 12

את הוופר מלמעלה על FLAT

את הטוויטר על FLAT

ואת הסאב על 63 או 80 גם בסלופ 12.

אפשר להפעיל סאב סוניק במגבר על 20 הרץ + -

עריכה: זה שאתה עובר דרך הקרוס זה אומר שהוא חותך בין הוופר לטוויטר, מה הכוונה שלך לזה שאין חיתוכים בקרוס?

עשיתי את החיתוכים הנ"ל , וזה מה שיצא :

הטוויטר צורח ברמות מטורפות ! עד כדי כך שאני מפחד עליו חח

הוופר נשמע טוב מאוד

הסאב נשמע מצויין , גם ללא סאב סוניק .

השאלה שלי לגבי הטוויטר : האם כאשר מחברים את המגבר לרמקולים, צריך לחבר את הכל כשגיין אחד שולט על הטוויטרים וגיין אחד על הוופרים ? או שלא ככה מחברים והטוויטר צריך לקבל את אותה עוצמה כמו הוופר הצמוד אליו ?

פורסם

זה מוזר התופעה שאתה מתאר לגבי הטוויטרים, לפי התיאור שלך אני כמעט בתוך שמי שעושה את החיתוך בין הוופר לטוויטר זה הקרוסאובר, תעיף מבט בקרוס ותנסה באמצעות הג'אמפרים להנמיח את העוצמה ב3DB נניח.

לגבי תצורת החיבור למגבר, אופציה א' היא הנכונה.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אתה לא צריך את הקרוס

בתור התחלה לכל רכיב יש אופי משלו וטווח תדרים שנקבע על פי היצרן,וכמובן סוג הרכב וההתקנה (איטום זויות וכ"ו)

ככה שרק האוזן שלך תקבע מה נשמע טוב ואיך זה משתלב

אצלי יש את המכשיר הנ"ל (9887) ואני מגביר סט 2WAY של ריינבו ג'רמניום (5.25)

וסאב GROUND ZERO

מגבר 4 ערוצים מקינטוש למיד ולטוויטרים

מונו אקליפס לסאב

החיתוכים אצלי הולכים ככה

טוויטר חתוך מלמטה 3.2KHZ בסלופ 18

מיד חתוך מלמטה 63HZ ולמעלה 2.5KHZ שניהם בסלופ 12

סאב ללא סלופ (FLAT) חתוך על 50 מלמעלה

ללא הקרוס יש לך אפשרות חשובה לכוון את העוצמה במגבר לכל רכיב וכך לאזן את הטוויטרים בצורה שישמעו מפורטים אבל לא צורמים

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

שלום לכולם.

אני מת לחבר את המערכת שלי אקטיבי... אבל הבעייה היא שאני לא יודע איזה נקודות חיתוך צריך כדי שאני לא ישרוף משהוא.

קראתי והבנתי שמערכות דומות עם אותם מאפיינים יכולות להשמה אחרת ברכב אחר.

מערכת ברשותי :

Alpine 9887

MID-WOOFER : Rockford fanatic-X: 70rms , HZ:35-2k

Twitter : Morel Hybrid : no coments

Sab-Woofer : HERTZ ES 300 :350rms

AMPS

mono : HIFONICS BRUTUS SUPER D-CLASS 450rms-4ohm 900-2ohm 1200-1ohm

HAFONICS ZEUS a\b class 85rms*4 or 170rms*2

מי יכול להציע לאיזה נקודות חיתוך אני צריך לכוון ?

מראש תודה.

פורסם
אתה לא צריך את הקרוס

בתור התחלה לכל רכיב יש אופי משלו וטווח תדרים שנקבע על פי היצרן,וכמובן סוג הרכב וההתקנה (איטום זויות וכ"ו)

ככה שרק האוזן שלך תקבע מה נשמע טוב ואיך זה משתלב

אני לא מסכים בהכרח עם הדעה הזאת.

לעבוד עם הקרוסים זה לא דבר רע (גם כשיש לך אפשרות לאקטיבי). הגברה אקטיבית היא לא ערך עליון שצריך לשאוף אליו, אלה היא אמורה לשמש ככלי למתן מדד על הכיוונים הנכונים במערכת הספציפית. המשוגעים באמת מתבססים על נתונים שהשיגו באמצעות עבודה אקטיבית על מנת לבנות קרוס שתפור למערכת הספציפית שלהם. אפשר לספור על יד אחת את האנשים שעשו את זה בארץ.

גם אני מגביר אקטיבית, אבל אולי יבוא יום וגם אני אצטרף לחבר'ה מהשורה למעלה.

לענייננו, הקרוס של הMLK חותך ב2.5K בסלופ 12, מניסיוני עם הסט בעבודה אקטיבית נוכחתי למצוא את נקודת החיתוך הנ"ל כמתאימה ביותר לסט.

את הקרוס עצמו ישבו מהנדסים ותכננו עבור הסט, אחד התפקידים הנוספים של הקרוס חוץ מלחתוך הוא בין היתר לישר גלים עומדים בתדרים מסוימים, ועוד כל מיני השפעות על הסאונד. הנקודה היא שאי אפשר לבוא ולזלזל במה שמהנדסים ישבו ותכננו על מנת להתאים לסט ספציפי ולהגיד "לא צריך קרוס". לעבוד עם קרוס זה לא בהכרח דבר רע.

אם תפרק את הרכיבים של הקרוס של הMLK לא תמצא רכיבים יוצאי דופן מבחינת איכותם, בסך הכל יש שם חלקים שעולים מספר דולרים בודדים בחנויות אינטרנטיות.

אולם המכלול השלם והתכנון הוא העיקר פה.

לצערי לא יצא לי להתנסות בשימוש בקרוסים של הMLK בתקופה שהיו אצלי, ועל כך אני מצטער.

לגבי כיוון עוצמה- אני מניעה לשלוט בעוצמה של זוג אלמנטים באמצעות המגבר, או לבצע הנחתה באמצעות הרדיו דיסק, הקרוס לא "מפריע" בפעולה הזאת.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תוכן חדש...