Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצות למילאנו/ונציה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים בשבוע הבא אני לוקח את החברה ל4 ימים בצפון איטליה. נהיה כיום וחצי יומיים (2 לילות) במילאנו, יום אחד בונציה ועוד יום אחד בלה גארדה.

שכרתי פיאסטה (או דומה) דרך מבצע של הרץ אותה אקח מהמלון ואחזיר לשדה (מילאנו).

מבחינת מלונות ומסלול אני סגור, אני כן מחפש כרגע כל המלצה על דברים ספציפיים לעשות ב2 הערים, אוכל (בעיקר של מקומיים!!) ומקומות בילוי בערב.

אנחנו לא אנשי מוזיאונים, למרות שלכנסיות המפורסמות בטח שנכנס.

בנוסף להמלצות, מישהו יכול להעריך כמה זמן יקח לי להגיע בשבת בבוקר ממילאנו לונציה?

האם בתקופה זו של השנה צפויים שיבושים כלשהם בגלל מזג האויר?

תודה רבה :-P

פורסם

שוחחתי היום בטלפון עם אחד הקולגות מאזור מילאנו - יש שם שלג, אבל לא יותר מדי. תצטיידו רק בבגדים חמים ותהיו בסדר.

מבחינת העיר עצמה, באמת שאין על מה להמליץ ספציפית. את המוקדים התיירותיים ניתן למצוא באינטרנט, וכמו בכל מקום אחר

באיטליה, כל מסעדה קטנה תגיש לכם אוכל מעולה במחיר זול, וכל גן ציבורי יעניק לכם שעות של טיול כיפי ובחינם. שימו לב לכך

שבקרבת אותם גנים ציבוריים, החניה בתשלום, בד"כ 2 יורו עם הגבלת זמן לשעתיים. במקומות רבים שם אין מדחנים, אלא יש

פועלים זרים באפודים זוהרים שמסתובבים ומחלקים כרטיסי חניה מתגרדים. ברגע שתיצרו איתם קשר עין, הם גם יכוונו אתכם

למקום החניה הקרוב באותו רחוב. זה נראה קצת מוזר בהתחלה, אבל ככה זה עובד שם.

תיזהרו מאד בנסיעה באזורים העתיקים של העיר ובסמטאות. חפשו את השלטים שמראים לאיפה אין כניסה, אחרת אפשר

לחטוף בטעות דו"ח על כניסה למקום אזור, גם באופן מיידי וגם בדיעבד, אחרי כמה חודשים. באופן כללי, סעו לאט בקרבת

הולכי רגל, אבל אל תהססו ואל תתברברו על הכבישים והאוטוסטרדות, זה רק יגרום לכולם לעקוף אתכם.

בדקו אם לרכב יש אפשרות לצמיגי חורף, גם אם תצטרכו לשלם אקסטרה על זה. במידה ולא, אני מאמין שאפשר לחיות

גם עם צמיגים רגילים, אבל לא מומלץ. שרשראות לא נחוצות כרגע, זה לסופות שלגים ולאנשים שיודעים להשתמש בהן.

זהו בעקרון. שיהיה בהצלחה, ונסיעה טובה.

פורסם

האוכל באיטליה כבר אינו זול, כמו בכל גוש היורו.

לא לפסוח, במילנו, על הדומו ומומלץ מאוד גם לעלות למעלה, על הגגות ולראות מקרוהב יותר את עבודות הפיסול וגם את הנוף הנשקף משם.

במילנו יש שפע של חנויות מעצבים כבגדים, נעליים, תיקים וארנקים, אביזרי אופנה, כלי ביית, תכשיטים, חפצי נוי. תאורה ועוד וקל למצוא אותם ברחובות הראשיים ותוכל תמיד לקבל פרטים והכוונה בבית המלון.

בונציה, מחנים את המכונית בחניון בפאתי העיר (בתשלום) ומטיילים בעיר רגלית וגם קצת בשייט.

ה"אוטובוסים" הנם סירות גדולות (ואפורטו) ששטות בקוים קבועים.

ה"מוניות" הנהן סירות מנוע קטנות ומהירות.

למרות המחיר היקר מומלץ שייט רומנטי בגונדולה שמאפשר לחוש את הדופק של ונציה שנהיהי איטי בקצב השייט ומאפשר גם נקודות מבט אל האתרים המרכזיים בעיר שהנם "פיאצה סאן מרקו" עם השעון המפורסם "פלאצו דוקלה" (או דוצ'אלה) - הארמון המתוק, גשר האנחות (פונטה דה סוספירי) ועוד.

בברכה - רפי לין

פורסם

בתור תושב גוש היורו, שגם נוסע בין מדינותיו אחת לכמה שבועות, אני יכול לומר שאיטליה היא בין המדינות הזולות

ביותר מבחינת תמורה למחיר, בהנחה ואנחנו מדברים על אוכל עממי (דברים כמו פיצה, פסטה, ריזוטו וקוטולטה).

ברור שבמזרח אירופה יהיה יותר זול, אבל בין מדינות המערב, איטליה נותנת תחרות קשה אפילו לספרד ופורטוגל.

הדואומו הוא אכן מבנה מרשים, אבל ממומלץ להתרשם ממנו במזג אוויר טוב או אחרי רדת החשיכה. אם תבקרו

שם בזמן ערפל או גשם, תפספסו חלק מהפרטים הקטנים ועבודות הפיסול המדהימות שמפארים את הבניין הגדול.

וממול, איך לא, יש גם בית כנסת (מעל המק'דונלדס, שגם כבודו במקומו מונח). :-)

פורסם

תודה רבה.

לגבי הדומו, קראתי איפשהו שצריך להזמין מראש אם רוצים לעלות למעלה. מכירים משהו כזה?

אנחנו לא נסתובב בעיר עם אוטו, יומיים נהיה בלי רכב וכשנקבל אותו ישר נסע לונציה, שם נחנה בחניון הרב קומתי (הייתי שם בשנה שעברה), נסתובב שם כל היום ואז ללה גארדה.

לגבי הגונדולה, זה באמת מתחיל מ 80 יורו?? :shock:

ומבחינת ביגוד, אפילו הגטקעס של המילואים מוכן :-P - לכל מקרה שלא יהיה.

איך עדיף להגיע למרכז העיר (מילאנו) ברכבת או מונית? הבנתי שהרכבת עולה 25 יורו לזוג, מישהו יודע כמה תעלה מונית? כי זה מאד משתנה בין עיר אחת לשנייה, בפריז שילמתי 55 יורו למונית מהשדה למרכז העיר ובברצלונה למשל רק 25.

אגב, מישהו יודע כמה עולות בסך הכל כל האגרות לאורך כביש מילאנו ונציה?

אני תמיד אוהב למצוא באיטליה את המסעדות של המקומיים הזקנים. שנינו חובבי אוכל איטלקי וכשהיינו ברומא למשל די התבאסנו מהאוכל האיטלקי כי הסתובבנו באזורים של תיירים, לעומת זאת באחד הימים נסענו לאיזה שוק בפאתי העיר ונתקלנו במסעדה קטנטנה של מקומיים די זקנים, הפסטה והרביולי הכי טעימים שטעמתי בחיי.

אז אם אתם מכירים מסעדות של מקומיים במילאנו, ונציה או סירמיונה (החצי אי הזה בלה גארדה), אשמח לשמוע !

פורסם

האוכל במילאנו מאכזב יחסית, הוא לא רע כשלעצמו, אבל כשמשווים אותו לאוכל ברומא הפער ענק.

בכלל, כשאני חושב על זה, כל דבר ברומא טוב הרבה יותר.

לא יודע אם יצא לך להגיע לאיזור מודנה, אבל לדעתי שווה לשרוף שם יום, הנוף מ-ד-ה-י-ם, אנשים חמים וכייפים, ואם יש זמן אז יש שם ים של אטרקציות מוטוריות.

עד כמה שאני זוכר מדובר על כשעתיים נסיעה ממילאנו לאיזור מודנה, לטעמי שווה בהחלט להגיע לאיזור, ממש יפה שם, הרבה יותר מרשים ממילאנו לדעתי ולדעת אישתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תודה עידן,

אם הייתי נוסע למודנה זה היה בשביל מר פרארי :)

לצערי למודנה לא נספיק, תכננתי כבר את כל ארבעת הימים מבחינת מלונות ורכב כך שלשם לא נוכל להגיע.

פורסם
איך עדיף להגיע למרכז העיר (מילאנו) ברכבת או מונית?

תלוי באיזה שדה תעופה אתם נוחתים. ממלפנסה עדיף לקחת את הרכבת (מלפנסה אקספרס) לתחנת Cadorna שבמרכז, זה עולה משהו כמו 13 יורו לאדם.

משם אפשר להמשיך עם המטרו לכל פינה בעיר בעלות של 1-2 יורו לכרטיס.

מלינאטה אפשר לקחת מונית, אבל רק בשביל הנוחות, כי המרחק לא גדול (כ-10 ק"מ ממרכז העיר). מעבר לזה, תח"צ תמיד תהיה יותר זולה.

נמ"ת אוריו דל סריו נמצא בברגמו, כך שמשם מונית היא בכלל לא אופציה. מומלץ להגיע עם רכב או תח"צ.

האוכל במילאנו מאכזב יחסית, הוא לא רע כשלעצמו, אבל כשמשווים אותו לאוכל ברומא הפער ענק. בכלל, כשאני חושב על זה, כל דבר ברומא טוב הרבה יותר.

אתה מבין שבמונחים ישראליים, אתה משווה בין ת"א לפ"ת, כן? :-)

• תוכן חדש...