Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאון חדשה - עוצו עצה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רכשתי לאון 1.8 ידנית (DSG פשוט משעעעעממם!) ויש לי 3 ימים להחליט אם :

1. לעבור ל-1.4 (יתרון : יותר זול, יותר חסכוני, פחות מזהם. חסרון : קצת יותר חלש)

2. לקבל מערכת מולטימדיה מתוצרת סינית עלומה. החשש שלי - התקנה מקומית ברדיו מילאנו, יותר פונקציונליות מאיכות.

אנא עזרו לי להחליט!

- האם החשש שלי מההתקנה המקומית מוגזם? (שמעתי סיפורי זוועה על התקנות מקומיות שפוגמות במערכות ברכב ומותקנות בצורה חובבנית ביותר)

- כדאי לוותר על המערכת ולבקש להתקין אותה בעצמי?

- מישהו התנסה ב-1.4? אין אותה לנסיעת מבחן

- האם איתוראן חיוני? במידה ולא האם כדאי לי בכלל להתקין? זה עבורי או עבור חברת הביטוח?

אשמח לכל חוות דעת וטיפים בנושא,

תודה!

פורסם
שלום רב,

2. לקבל מערכת מולטימדיה מתוצרת סינית עלומה. החשש שלי - התקנה מקומית ברדיו מילאנו, יותר פונקציונליות מאיכות.

אנא עזרו לי להחליט!

- האם החשש שלי מההתקנה המקומית מוגזם? (שמעתי סיפורי זוועה על התקנות מקומיות שפוגמות במערכות ברכב ומותקנות בצורה חובבנית ביותר) קראתי המון הודעות בפורום הזה שלא משבחות אותם,אז כנראה יש אמת בסיפורים - אם באפשרותך,תתעקש על התקנה מקומית רק ע"י CLASS A שזוכים לשבחים חיוביים רבים בפורום.

- האם איתוראן חיוני? במידה ולא האם כדאי לי בכלל להתקין? זה עבורי או עבור חברת הביטוח? ברר קודם מה חברת הביטוח דורשת ממך - במקרה שלי רצו רק קודנית ועלוקה בלי שום דבר אחר מסביב,כך תחסוך התקנות מיותרות :)

בהצלחה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

קיבלתי את הרכב היום (1.8) ועוד לא יצא לי לנהוג בו הרבה (מה גם שעל ה1.4 לא נהגתי).

אני חושב שבהפרשי המחירים האלה, עדיף לך להישאר עם ה1.8.

בקשר להתקנה, ביקשנו להתקין בקלאס איי ולא התאפשר, אז ויתרנו על ההתקנה דרך רדיו מילאנו והתקנו באופן פרטי את חיישני החניה והקודנית קלאס איי (לא חושב שיש דרישה מחברות ביטוח לאיתורן, אם כי יש לבדוק זאת).

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

עדיין יותר "חזק" ממשפחתומטית 2 ליטר מצויה.מניסיון, TSI 1.4 בגרסת 122-125 כ"ס הוא מנוע מצויין להתנייד איתו בארצנו (וגם להשאיר מכוניות "מנהלים" מאחורה ברמזורים אם תבקש, למרות האינפנטיליות שבדבר). תחשוב טוב האם אתה באמת זקוק ל-1.8 TSI.

- האם החשש שלי מההתקנה המקומית מוגזם? (שמעתי סיפורי זוועה על התקנות מקומיות שפוגמות במערכות ברכב ומותקנות בצורה חובבנית ביותר)

הוא לא לגמרי מוגזם. כמובן שלא כל רכב ר"מ הורסים, אבל בתור מתקין רשמי של צ'מפיון הם יכולים להרשות לעצמם לא להתאמץ יתר על המידה. למה, מה תעשה להם?

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

בשביל ההפרש במחיר ברור שלקחת את ה1.8TSI

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

תישאר מה1.8,גם יותר חזק וגם ב1.4 היו בעיות תוכנה שהרכב נכבה.

אם אתה מרכיב מולטימדיה תרכיב מערכת מיצרן מוכר:פיוניר,אלפיין,קנווד.

אל תתקין במילאנו,תתקין רק בסדנה מקצועית.

לגבי הביטוח,תגיד לסוכן/חברה שאם הם מבקשים איתוראן אתה לא עושה אצלם את הביטוח,אתה תראה איך הדרישות נופלות לרצפה מהר מאד.

בהצלחה,תהנה,רכב נחמד מאד

[למרות שאני הייתי לוקח ידני].

פורסם

חברים קודם כל תודה רבה על התגובות!

ולעניין עצמו :

- מנוע : החלטתי להשאר בשלב זה עם ה-1.8 (ידני!), למרות שאני באמת לא זקוק לכ"כ הרבה כח לדעתי ההבדל הקטן במחיר (5000 שקל) שווה את זה.

- מערכת : החלטתי לבקש את המערכת בצד, בלי התקנה. אני מתכוון למכור אותה ולרכוש מערכת תואמת מקור של זנץ (מותג גרמני שמייצר OEM ברמה) מקלאס אי + מצלמת רוורס. אשלם יותר אבל אני לא מוכן להתפשר על איכות.

- ביטוח : אני מברר מול מספר חברות כאשר אני מבהיר להן שאני לא מוכן להתקין שום דבר מקומי ברכב. בעבר קיבלתי הצעה מחברת הראל שהסתפקה באמצעי הבטיחות המקורי, דהיינו עלוקה בלבד.

- צבע : בעקרון כבר שריינתי רכב בצבע שחור אבל יש לי אופציה לאדום. רציתי לבן אבל אין במלאי לבן עם חבילה (סאן רוף + חיישנים). מעצבן שלוקחים על כל צבע מלבד לבן תוספת מחיר.

ד"א - הרכב הזה פשוט כיפי בטירוף על ידני, ה-DSG הוא גיר אוטומטי מעולה ואפילו היה העדיפות שלי אבל אחרי נהיגה על ידני זה פשוט עולם אחר מבחינת חוויית נהיגה. ממש כמו לנהוג על 2 רכבים שונים.

פורסם
- מנוע : החלטתי להשאר בשלב זה עם ה-1.8 (ידני!), למרות שאני באמת לא זקוק לכ"כ הרבה כח לדעתי ההבדל הקטן במחיר (5000 שקל) שווה את זה.

ההבדל במחיר הוא 5k ש"ח + הפרש בהוצאות דלק, שבתלות בנסועה השנתית יכול להיות משמעותי. אני לא מנסה לשכנע, רק מיידע.

בעבר קיבלתי הצעה מחברת הראל שהסתפקה באמצעי הבטיחות המקורי, דהיינו עלוקה בלבד.

על הדגמים המשפחתיים של לאון לא צריכה להיות בעיה לקבל הצעת ביטוח ללא צורך באיתורן. תבדוק גם באלייד (הסוכנות של צ'מפיון), ואל תתבייש לבקש שסוכנות מסוימת תרד במחיר בעודך מנפנף הצעה של סוכנות אחרת לפניהם. בלי קשר, תזכור שלאיתורן יש בד"כ עלות חודשית נוספת.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
ההבדל במחיר הוא 5k ש"ח + הפרש בהוצאות דלק, שבתלות בנסועה השנתית יכול להיות משמעותי. אני לא מנסה לשכנע, רק מיידע.

תודה רבה,

הסתכלתי על ההבדלים בצריכת הדלק, מאחר ואני נוסע כ-10K בשנה בלבד, בכפוף לנתוני יצרן על הנייר:

צריכת דלק 1.4 בעיר = 8 ליטר ל-100 ק"מ

צריכת דלק 1.8 בעיר = 9 ליטר ל-100 ק"מ

בהתחשב בנסיעה של 10K בשנה מדובר על חיסכון של כ-100 ליטר, בהנחה וליטר דלק=7 ש"ח (מגזים בכוונה) -> 700 ש"ח הבדל בשנה.

פורסם
הסתכלתי על ההבדלים בצריכת הדלק, מאחר ואני נוסע כ-10K בשנה בלבד, בכפוף לנתוני יצרן על הנייר:

צריכת דלק 1.4 בעיר = 8 ליטר ל-100 ק"מ

צריכת דלק 1.8 בעיר = 9 ליטר ל-100 ק"מ

נתוני יצרן בד"כ מאוד אופטימיים אפילו יחסית לנהיגה מאוד רגועה. מניסיון נהיגה רב על 1.4 TSI ב-VAG-ית אחרת, בוא נאמר שהייתי מאוד רוצה לעבור לגור בעיר בה המנוע הזה צורך 8 ל' ל-100 ק"מ. :-)

אבל ל-10k ק"מ שנתי ההפרש באמת לא יהיה דרסטי מדי (אלפי ש"ח בודדים ל-3 שנים, בערך).

פורסם

הוא לא לגמרי מוגזם. כמובן שלא כל רכב ר"מ הורסים, אבל בתור מתקין רשמי של צ'מפיון הם יכולים להרשות לעצמם לא להתאמץ יתר על המידה. למה, מה תעשה להם?

זה לא מה הוא יעשה ,זה מה סיאט תעשה ומה צ'מפיון תעשה מכיוןן שהם מתקיני הבית (בנוסף לקלאס איי -עדיין לא עובד עם סיאט)

מה שאומר שהם עוברים בדיקות כל הזמן (וגם עובדים על הטעויות כל הזמן )!.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
מה שאומר שהם עוברים בדיקות כל הזמן (וגם עובדים על הטעויות כל הזמן )!.

יכול מאוד להיות, דדי. בתור לקוח, זה לא ממש ענייני. בכל פעם שרכביי ביקרו בר"מ, או שהם יצאו עם נזקים, או שאני יצאתי עם עוגמת נפש ויום שלם מבוזבז על חצי שעה עבודה (לאחר שקבעו לי תור ב-08:30) . שלא לדבר על היחס שקיבלתי...

עריכה: מתקין רשמי של צ'מפיון ואלייד (סוכנות הביטוח של צ'מפיון)!

פורסם

דדי ידידי (איש נסיעות המבחן המיתולוגי של סיאט-עבר)

אישית אני מאוד מעריך אותך,אתה בן אדם אמיתי ולעניין,פשוט אבדה לסוכנות סיאט,

מסתבר ש"בסוכנות חיפה" מתעקשים להפרד מאנשים תותחים וטובים (כדוגמתך וכדוגמת "חלי")

אך לבוא ולהגן על רדיו מילאנו זה כמו לסנגר על "בני סלע"

מניסיון אישי,ומחברים נוספים שהתקינו ברדיו מילאנו העניין מצריך ועדת חקירה.

עוד בשבוע הראשון של קבלת הרכב האוטו התחיל להכבה,ממש תוך כדי נסיעה,אפילו במהיריות גבוהות,רק לאחר ניסיונות הנעה רבים האוטו נדלק.

התברר לי במוסך כי ההתקנה ברדיו מילאנו הייתה כזו מסוכנת וכזו לא מקצועית שהם ניתקו לי את החיווט למשאבת הדלק:evil:

לא חסר עדיות של אנשים שהתקינו אצלם ומצטערים על הרגע.

לפני חודש בא אליי מתקין שלהם לסדר לי מסגרת פשוטה מפלסיק,לקח את הפלסטיק והתחיל לדחוף ולדחוס כאילו זה פלסטלינה

אמרתי "עד כאן" תן לי אני אתקין,תוך דקה הרכבתי בצורה יותר "עדינה" ונכונה ללא שימוש בכוח.

שורה תחתונה מי שמתקין ברדיו מילאנו ישלם פחות... אך הנזק שעלול להווצר יכפיל בכמה את "החסכון".

פורסם
שלום רב,

אנא עזרו לי להחליט!

- האם איתוראן חיוני? במידה ולא האם כדאי לי בכלל להתקין? זה עבורי או עבור חברת הביטוח?

תודה!

לגבי מרבית תושבי כדור הארץ סיאט גם כן נחשבת "תוצרת עלומה"

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שלום רב,

אנא עזרו לי להחליט!

תודה!

האם רכשת את הרכב בסוף? הצלחת למכור את מערכת המולטמדיה שסופקה מהסוכנות?

• תוכן חדש...