Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת שברולט מאליבו 2.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לחברי הפורום,

רציתי מאוד לשמוע את דעתכם על רכישת שברולט מאליבו 2.4 חדשה.

אני עובד הייטק ויש לי אופציה לקחת ליסינג קבוצה 2, אבל מזמן נפשי חשקה ברכב מנהלים גדול. בעבר נהגתי על שברולט קרוז החדשה בליסינג, ואומנם יידוע לי שלרכב המון חסרונות עדיין נהנתי ממנה (למרות שלא הייתי ממליץ לרכוש באופן פרטי).

במחיר של פלוס מינוס 157000, המאליבו נראת דיי יוקרתית וגדולה, מעבר לזה לא קיבלתי רושם כלשהו מחיפוש בגוגל.

מה דעתכם?

HU: Clarion DXZ676USB Comp: Morel Hybrid Ovation MT23

Sub: Kicker CompVR 12" Amp: Soundstream TRA 960.4

פורסם

אצלנו יש את ה 3.5 ליטר והיא אחלה.

לא מדובר ברכב עם הגה מתקשר או רכב לסלאלומים מהירים אבל הוא נוח מאוד (הנוחות זה מה שהכריע בינו לבין הסופרב).

החיסרון שלו הוא רדיוס סיבוב גדול שמקשה על תמרון בחניונים הצפופים של תל אביב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אל תשווה בין הקרוז למאליבו, המאליבו אמריקאית טהורה בעוד הקרוז היא מייצור קוריאני ולמרות שזה פס של GM, אני לא יודע אם זה אותו הדבר, מה גם שהקרוז לא נמכרת בארה"ב או לפחות לא אותו דגם שיש בארץ אם אני לא טועה.

המאליבו מקום 10 בארה"ב נכון ל 2010:

http://carinsurancecop.com/most-popular-cars-in-america-2010.php

לדעתי האישית אתה מקבל מהאמריקאיות האלו הרבה הרבה יותר ממה שהן שוות בכסף. אם הייתי במקומך לא חושב שהייתה לי שאלה בכלל, מול המתחרות היא יותר זולה ונותנת יותר בסה"כ הכללי אני חושב. רק קח בחשבון שהיא תאבד מערכה יותר מהר מאשר המתחרות (6, אקורד, אוונסיס וכו'...), מה לעשות כאן בארץ לא מעריכים אותן מספיק. :)

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

באילו רכבים אתה יכול לבחור בקבוצה 4 בחברה בה אתה עובד?

לדעתי אם כבר מוכן לשלם יותר עבור שווי שימוש גבוהה יותר אז ההדילמה צריכה לנוע בין הפורד מונדיאו - לסקודה סופרב.

2 האירופאיות טובות בהרבה מן המאליבו.

פורסם

GTI, במה הן יותר טובות?

המאליבו יותר נוחה משתיהן ולנהג הרגוע היא הרבה יותר מתאימה בזכות הנוחות.

לגבי מה שנאמר כאן על ירידת הערך זה נכון אבל לא מעניין את השואל המקורי וחוץ מזה זה די מתאזן עם הביטוח הזול (פחות מ 3000 ש"ח למקיף) והטיפולים הזולים.

פורסם

המונדיאו והסופרב הינן איכותיות יותר,מרווחות יותר,מתקדמות יותר וגם בטוחות יותר.

התנהגות יכולה להיות מהנה ללא צורך בכוח מתפרץ או בחריכת אספלט - מה שנותנת המנדיאו כערך מוסף.

הסופרב אמנם קשיחה יותר (ממש איביזה קופרה עשית ממנה),אבל נעים מאוד לשהות בה,היא מרגישה מעולה מבפנים והמנוע הוא פנינה אמיתית שמתפקדת עם תיבת ההילוכים הרובטית נהדר(למעט בפקקים שם יש צורך להתרגל).

לעומתן השברולט מרגישה זולה מבפנים למרות כל האבזור,לא נהגתי על גרסת ה2.4 בעל 6 ההילוכים אבל בכל זאת עליה לשנע 1600 ק''ג ועם מומנט לא גבוהה ורצועת כוח צרה.

איפה היא עומדת עם המתחרות הללו?

פורסם
המונדיאו והסופרב הינן איכותיות יותר

מה זה איכותיות, בדיוק?

מרווחות יותר

ברצינות? מדדת? נשמע לי מוזר... המאליבו דגם קודם מרווחת מאוד והחדשה יותר אפילו גדולה יותר ככה שלא נראה לי שהיא פחות מרווחת.

מתקדמות יותר וגם בטוחות יותר.

אין לי כלים להתווכח איתך אבל אם תוכל להיות ספיציפי לגבי "מתקדמות".

התנהגות יכולה להיות מהנה ללא צורך בכוח מתפרץ או בחריכת אספלט - מה שנותנת המנדיאו כערך מוסף.

הסופרב אמנם קשיחה יותר (ממש איביזה קופרה עשית ממנה),אבל נעים מאוד לשהות בה,היא מרגישה מעולה מבפנים והמנוע הוא פנינה אמיתית שמתפקדת עם תיבת ההילוכים הרובטית נהדר(למעט בפקקים שם יש צורך להתרגל).

לעומתן השברולט מרגישה זולה מבפנים למרות כל האבזור,לא נהגתי על גרסת ה2.4 בעל 6 ההילוכים אבל בכל זאת עליה לשנע 1600 ק''ג ועם מומנט לא גבוהה ורצועת כוח צרה.

איפה היא עומדת עם המתחרות הללו?

המומנט של המאליבו גבוה משל המונדיאו ונורמלי לחלוטין ביחס לקבוצה... אני לא משווה לכוח של הסופרב כי בכל זאת מדובר במנוע מוגדש שמבחינת כוח זמין נמצא איפשהו בין מנוע 2000/2300/2400 למיניהם לבין מנועי V6.

זולה מבפנים זה ענין של הרגשה... מסכים איתך שהשברולטים יחסית מרגישות פשוטות יותר ביחס לרכבים יפניים\אירופאיים... מצד שני כשמסתכלים לטווח קצת ארוך יש לבדוק את אורך החיים של הפלסטיקה והאביזרים הנ"ל...אתה מוזמן להסתכל על אימפלות ולומינות וגם מאליבו דגם ראשון מלפני עשור ויותר ולבדוק את מצב הפלסטיקה בהשוואה ליפניות\אירופיות שאחרי כמה שנים הכל מתחיל להתפרק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

נחמד שזה נהיה ויכוח בינינו במקום לעזור לבעל השאלה.

בכל אופן - למרות בסיסי גלגלים ואורך מרשימים על הנייר המאליבו איננה מרווחת מן הסופרב למרות נתוניה של הסופרב (על הנייר) שמציגים אותה "נחותה" מימדית מהמאליבו.

בעבר ערכתי נסיעת מבחן גם בביואיק לוצרן הלה קרוס דור קודם שלמרות ממדים גדולים וארוכים מבחוץ היו מאוד צפופות מבפנים לעומת המתחרות.

איכות - פלסטיקה,עור,הרכבה,אפשר לומר אפילו אסתטיות,תחושה.

קדמה - אני ער ומודע לתיבה משושת ההילוכים במאליבו (כל הכבוד).

אני אקצר ואפרסם מבחן שמצאתי בשיטוט ברשת שיסגור את הפינה.

בהצלחה

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1730944

פורסם

המאליבו יותר מרווחת מבחינת הרוחב והמרווח (מורגש במיוחד במושבים הקדמיים) אבל תא הנוסעים יותר קצר (לא ברמה שמפריעה ל 5 מבוגרים).

מבחינת אבזור סופרב לוקחת אבל מבחינת שימוש יומיומי בנסיעות מנהלתיות המאליבו הרבה יותר נוחה. הניסיון שלי הוא עם ה 3.5 ליטר שמבחינת כוח וזמינותו שמה את הסופרב רחוק מאחור.

נקודות שמפריעות במאליבו:

1. מי האידיוט שהחליט שתא האכסון העליון במרכז הדשבורד צריך ידית פתיחה מצופה ניקל? לא לימדו אותו שזה מסנוור?

2. כמה כבר עולה לשים ידית אחיזה בתקרה לטובת הנוסע?

3. מרכב כזה אני מצפה לבקרת אקלים ולא למזגן מכאני.

4. לא היו מזיקים גם חישני גשם.

פורסם

דבר יחיד שאני זוכר מפעם יחידה שישבתי במאליבו - הגה ענקקקקקקקקקק.

ממש הרגשה מוזרה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

זה לא ענין של ויכוח, אמרת בצורה נחרצת (מידי, לדעתי) שהמונדיאו והסופרב טובות מהמליבו, בכל פרמטר. אני מאמין שכבר הבנת שזה לא נכון, המליבו נוחה יותר משתיהן, חזקה לא פחות מהמונדיאו ולמי שאוהב את השיכוך של האמריקאיות אז זה עוד פלוס רציני. הסופרב נותנת יותר בסה"כ אבל גם עולה 20K יותר שזה לא מעט, המליבו כפי שסוכם בכתבה נותנת הרבה bang for the buck.

דרך אגב אני כבר הייתי הולך על ה V6 אבל כמובן שזה תלוי במה שמוכנים להוציא על אחזקה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

מבחינת אבזור סופרב לוקחת אבל מבחינת שימוש יומיומי בנסיעות מנהלתיות המאליבו הרבה יותר נוחה. הניסיון שלי הוא עם ה 3.5 ליטר שמבחינת כוח וזמינותו שמה את הסופרב רחוק מאחור.

לא שאני בא להתווכח על זמינות כוח של מנוע V6 (אני בעצמי מחזיק דבר כזה, יותר ישן אבל עדיין המון כוח כשצריך :)) אבל אל תהיה כל-כך בטוח שהיא שמה את הסופרב הרחק מאחור. לסופרב יש מומנט דיי גבוה שמתפתח בסל"ד נמוך מאוד יחסית, אני יכול לומר לך שהרכב מרגיש מאוד חזק כשלוחצים (יצא לי לנהוג על פאסאט TSI כזו לכמה דקות).

היתרונות של מנוע V6 באים לידי ביטוי לא רק בכוח זמין אלא גם באופן הנסיעה, למי שלא מכיר זה שונה לגמריי ממנוע 4 צילינדרים, הרכב משייט בנוחות ושומר על המון תנופה, מנוע גדול סיבובים גדולים. בשיוט עירוני אני הרבה פעמים מוצא את עצמי נוסע בלי גז כשהרכב "נוסע לבד" רק על התנופה שהצטברה והמשקל הטבעי, לוקח זמן להתרגל לתחושה הזו ולאופן הנהיגה אבל אין לי ספק שזה הרבה יותר נוח מאשר ה "גז-ברקס" של רכבים עם 4 צילינדרים. כמובן שזה עולה במעט יותר הוצאות של דלק ובנוי פחות לאנשים שמחפשים כל היום לעשות פתיחות ברמזורים (מי שמשתולל גז-ברקס עם רכב V6 בנסיעה עירונית לא רק ששורף דלק ורפידות ברקס לחינם אלא גם גוזר על עצמו סבל של חוסר נוחות מרכב שלא מיועד להשתוללות... נחמד מידי פעם להשאיר אבק למאזדות למיניהן בפתיחה ברמזור אבל פתאום הרכב כבר הגיע ל 100 קמ"ש בלי ששמת לב וכבר אתה צריך לבלום בחוזקה :lol:) אבל מבחינת נוחות אין מה להשוות וזה בדיוק מתחבר בצורה מושלמת עם נוחות המושבים והשיכוך של הספינות האמריקאיות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

המאליבו נוחה ושקטה מהסופרב בלא מעט,איכות החומרים שלה פחות טובה,אני הייתי הולך על מונדאו רכב איכותי נוח ומרשים.

פורסם
לא שאני בא להתווכח על זמינות כוח של מנוע V6 (אני בעצמי מחזיק דבר כזה, יותר ישן אבל עדיין המון כוח כשצריך :)) אבל אל תהיה כל-כך בטוח שהיא שמה את הסופרב הרחק מאחור. לסופרב יש מומנט דיי גבוה שמתפתח בסל"ד נמוך מאוד יחסית, אני יכול לומר לך שהרכב מרגיש מאוד חזק כשלוחצים (יצא לי לנהוג על פאסאט TSI כזו לכמה דקות).

זהו שאני מדבר מניסיון על שתיהן.

בסופרב עשיתי נסיעה של חצי שעה. הרכב בסדר אבל פירק לי את הגב ומבחינת תאוצות ביניים המאליבו הרבה יותר חזקה.

פורסם
הרכב בסדר אבל פירק לי את הגב ומבחינת תאוצות ביניים המאליבו הרבה יותר חזקה.

פירק לך את הגב... אנשים שלא נהגו באמריקאיות לא מבינים את ההבדל ה"קטן" הזה. תן לי אימפלה שנת 2000 או מאזדה 6 חדשה מהניילונים ואני בוחר באימפלה בלי להניד עפעף. :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...