Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני מחפש לאישתי רכב שיהיה קטן יחסית אמין נוח בטיחותי

חשבתי על 206 אבל אומרים לי לא ליגוע בצרפתיות חשבתי על פולו 2002 אבל באגז' קטן

ובקושי אפשר להכניס עגלה מאזדה יותר מידי גדולה

אז ראיתי סקודה פביה שנת 03 אוטו' 1.4 במחיר של 30.000

רציתי לדעת מה אתם חושבים על הרכב הזה

יש לציין שיש לי רקע גדול מאד במכונאות ואני עושה את כל הטיפולים והתיקונים לבד

תודה לכל העונים

פורסם

בתור אחד שהיה לו גם גטס וגם פאביה

מבחינת אמינות גטס עולה בהרבה עליה

אבל מבחינת כל הדברים האחרים פאביה הוא רכב מצויין ולדעתי הכי משתלם מכל הקטנות בשנתון ומחיר שאתה מכוון עליו

יש רק בעיות חשמל וחיישנים דיי הרבה

פורסם

עם רקע גדול במכונאות כפי שאתה כותב על עצמך, הייתי מצפה לקצת יותר מאשר "...אבל אומרים לי לא ליגוע בצרפתיות...".

בטח שמדובר ב206, שלה שניים מהמנועים היותר אמינים בקונצרן מחד, ובקבוצת המיני כולה מאידך.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

loty, אני בכלל לא לא נכנס לנושא ה-206 אלא מעיר באופן כללי,רוב התקלות כיום ברכב אינן במנוע עצמו,מנועים היום מרביצים מאות אלפי ק"מ ללא בעיה.

התקלות הן במערכות העזר כלומר,גירים אוטומטים,חיישנים,מחשבים,מנועים חשמליים,מפסקים,מערכות קירור וכיו"ב.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תראה זה שיש לי ידע זה לא אומר שכל סוגי המכוניות עברו לי בידיים

זה התחיל בגיל קטן עם אופנועים\ קטנועים \טרקטורונים

אח'כ פרייבטים רנו קליאו -RSI אחכ' סזוקי ויטרה ועכשיו סופה

בכולם אני מטפל\ טיפלתי לבד

אבל פז'ו עוד לא היתה לי היתה לדוד שלי 306 איזה 10 שנים אבל היתה גיר רגיל

וכמו שכתבו ה''פחד'' לא מהמנועים אלא מהגירים של הפזו'

חשבתי גם על יונדאי גטס אבל משמועות אני יודע שהיא בולעת דלק

פורסם

זה ברור לי.

ובנוגע לעניין עצמו כמי שהיו לו גם 206 (xs) וגם פולו 03 אוטומט, אני יכול לומר שבעיות חשמל היו לי דווקא בפולו, כמובן שעניין החלונות החשמליים לא פסח רק עלי, בעיית מנעול של הדלתות שנאלצתי להחליף (יקר), ומאוורר של המזגן ששבק (שוב תקלה ידועה). לעומת זאת ה206 עשתה טיפול סטנדרטי וזהו (שניהם היו כשנה אצלי). נכון יש כאן הרבה עניין של מזל ועוד כל מיני משתנים, ואקדים ואומר שברור לי שמקרה מסוים שלי לא מעיד על הכלל.

אבל, זה בדיוק מה שיש לפנינו: אל תתקרב לצרפתיות ככלל ללא כל סייגם וללא כל נימוקים. ע"פ כל הפרמטרים שאני מכיר: דו"חות מוסכים ויבואנים, מגזיני רכב, וכל מה חובבי הרכב מעורים בו, הפולו לא יותר אמינה מה 206 באף פרמטר וזה כולל בתוכו את עניין הגיר שלא חסר בעיות גם בפולו (כאשר ב206 מדובר יותר על נוחות ו"מוזרות" מאשר על אמינות נטו לאחר שנתון 03). כל זאת כמובן תקף גם לפביה שלה מכלולים זהים. איני אומר מה יותר טוב, אני פשוט אומר מה לא יותר גרוע.

שניהם לגיטימים, שניהם יעלו בהחזקה פחות או יותר אותו הדבר, ולשניהם מחלות ספציפיות ונקודתיות. הדבר היחידי שלדעתי "משחק" לטובת הפאביה הוא אכן המחיר האטרקטיבי שלה לעומת המתחרות. עם זאת הבחירה שלי הייתה במקרים האלו, דווקא ב 206 1600 או c3 שזהה במכלולים ו"סובלת" ממחיר נמוך יותר, אך כפי שמתברר בחודשים האחרונים- נהנית משוק לא רע בכלל.

כמובן שיש עוד אופציות ראויות ואני ככלל הייתי בוחר רכב לגופו של רכב ולא משנה מהי שפת היצרן (כנראה שזה תורקית בכל מקרה:lol: ).

כך גם השמועות על הגטס: שוב מניסיון, בנהיגה נורמלית הגטס האוטומטית עמדה על ממוצע של כ 1-12 ליטר לק"מ. אולי לא שיא החסכנות לסופר מיני אבל גם לא נורא בכלל. יחד עם האמינות הלא פחות ממצוינת ודגם הGLS המאובזר והבטיחותי יחסית (4 כוכבי ריסוק), הופכת הגטס לאופציה לא רעה בכלל למי שמחפש ניידות נטו ללא יומרות אחרות.

לסיכום האופציות הן רבות: גטס (רק GLS), פז'ו 206 1.6 או 1.4 רצוי ידני, c3 עם אותם העדיפויות, פונטו ספייס עם יתרון ל80 כ"ס, פיאט פנדה הנהדרת (אתה מוזמן לקרוא עליה יותר), וכן גם הפולו והפאביה. העיקר כל רכב לגופו ע"פ מצבו והנתונים הספציפיים שלו.

בהצלחה.

(וואהו יצא ארוך- סליחה:wink: )

פורסם
זה ברור לי.

ובנוגע לעניין עצמו כמי שהיו לו גם 206 (xs) וגם פולו 03 אוטומט, אני יכול לומר שבעיות חשמל היו לי דווקא בפולו, כמובן שעניין החלונות החשמליים לא פסח רק עלי, בעיית מנעול של הדלתות שנאלצתי להחליף (יקר), ומאוורר של המזגן ששבק (שוב תקלה ידועה). לעומת זאת ה206 עשתה טיפול סטנדרטי וזהו (שניהם היו כשנה אצלי). נכון יש כאן הרבה עניין של מזל ועוד כל מיני משתנים, ואקדים ואומר שברור לי שמקרה מסוים שלי לא מעיד על הכלל.

אבל, זה בדיוק מה שיש לפנינו: אל תתקרב לצרפתיות ככלל ללא כל סייגם וללא כל נימוקים. ע"פ כל הפרמטרים שאני מכיר: דו"חות מוסכים ויבואנים, מגזיני רכב, וכל מה חובבי הרכב מעורים בו, הפולו לא יותר אמינה מה 206 באף פרמטר וזה כולל בתוכו את עניין הגיר שלא חסר בעיות גם בפולו (כאשר ב206 מדובר יותר על נוחות ו"מוזרות" מאשר על אמינות נטו לאחר שנתון 03). כל זאת כמובן תקף גם לפביה שלה מכלולים זהים. איני אומר מה יותר טוב, אני פשוט אומר מה לא יותר גרוע.

שניהם לגיטימים, שניהם יעלו בהחזקה פחות או יותר אותו הדבר, ולשניהם מחלות ספציפיות ונקודתיות. הדבר היחידי שלדעתי "משחק" לטובת הפאביה הוא אכן המחיר האטרקטיבי שלה לעומת המתחרות. עם זאת הבחירה שלי הייתה במקרים האלו, דווקא ב 206 1600 או c3 שזהה במכלולים ו"סובלת" ממחיר נמוך יותר, אך כפי שמתברר בחודשים האחרונים- נהנית משוק לא רע בכלל.

כמובן שיש עוד אופציות ראויות ואני ככלל הייתי בוחר רכב לגופו של רכב ולא משנה מהי שפת היצרן (כנראה שזה תורקית בכל מקרה:lol: ).

כך גם השמועות על הגטס: שוב מניסיון, בנהיגה נורמלית הגטס האוטומטית עמדה על ממוצע של כ 1-12 ליטר לק"מ. אולי לא שיא החסכנות לסופר מיני אבל גם לא נורא בכלל. יחד עם האמינות הלא פחות ממצוינת ודגם הGLS המאובזר והבטיחותי יחסית (4 כוכבי ריסוק), הופכת הגטס לאופציה לא רעה בכלל למי שמחפש ניידות נטו ללא יומרות אחרות.

לסיכום האופציות הן רבות: גטס (רק GLS), פז'ו 206 1.6 או 1.4 רצוי ידני, c3 עם אותם העדיפויות, פונטו ספייס עם יתרון ל80 כ"ס, פיאט פנדה הנהדרת (אתה מוזמן לקרוא עליה יותר), וכן גם הפולו והפאביה. העיקר כל רכב לגופו ע"פ מצבו והנתונים הספציפיים שלו.

בהצלחה.

(וואהו יצא ארוך- סליחה:wink: )

פותח השירשור כתב שהוא צריך בגאז' גדול יחסית וזה מה שיש לפאביה, בטח לא לגטס.

רכב תאום לפאביה ולפולו הוא הקורדובה.

בסככה של הבת שלי חונות זו לצד זו שתי מכוניות: פאביה סטיישן וקורדובה. שתיהן עשו אותו מספר קילומטרים (מעל 100000), שתיהן עם אותו מנוע בדיוק (1.4) גיר רגיל ואפילו לוח המחוונים זהה. שתיהן מטופלות בקפדנות מהיום הראשון. בפירוש הקורדובה יותר אמינה ובכלל מפגינה אמינות מוחלטת מהקילומטר הראשון שלה על הכביש.

הרכב פשוט נוסע ונוסע (טפו טפו טפו). לעומת זאת הפאביה סבלה מתקלות חוזרות ונשנות ומעצבנות במערכת החשמל.

לכן אני ממליץ על הקורדובה. יש לה בגאז' גדול, היא פרקטית, בטוחה יחסית לשנתון שלה (מדובר בדגם האחרון של הקורדובה) ונוחה מאד לנהיגה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מאיר, מה רצית להראות בקישור הזה? בעיה\נזק שניתן לתיקון בפחות מ1000 ש"ח, שצצה לאחר 11 שנים ו130000 ק"מ,

ויתכן בכלל שנגרמה מרשלנות של מוסכניק שחיזק יתר על המידה את הברגים?

וואהו נפלתי מהכיסא, הלוואי על כולנו.

אם היה מדובר במאזדה על שלך, בטח זה היה מנוסח באופן הבא: "לאחר 11 שנים של אמינות מופלגת צצה בעיה מינורית ראשונה שנפתרה בפחות משעתיים ובפחות מאלף ש"ח, אין ספק (המאזדה\היאריס\ההונדה - מחק את המיותר) מראה אמינות מופלאה!

ולארח שהתעסקנו בזוטות, נחזור לעניין.

סיאט קורדובה היא בהחלט אופציה טובה גם לאור המחירים שבה היא נסחרת, כאשר גם כאן הייתי מחפש קודם כל את הדגם הידני. ד"א אני מכיר שני סוגי עגלות לפחות, שנכנסו בתא מטען של גטס ושל 206, כמובן מבלי להשאיר הרבה מקום למשהו אחר. הכל שאלה של כמה גדול אתה צריך את תא המטען שלך. אולי תחדד יותר את הדרישות שלך מהרכב שנוכל לעזור לך באופן יותר מדויק.

בהצלחה.

פורסם
מאיר, מה רצית להראות בקישור הזה? בעיה\נזק שניתן לתיקון בפחות מ1000 ש"ח, שצצה לאחר 11 שנים ו130000 ק"מ,

ויתכן בכלל שנגרמה מרשלנות של מוסכניק שחיזק יתר על המידה את הברגים?

וואהו נפלתי מהכיסא, הלוואי על כולנו.

אם היה מדובר במאזדה על שלך, בטח זה היה מנוסח באופן הבא: "לאחר 11 שנים של אמינות מופלגת צצה בעיה מינורית ראשונה שנפתרה בפחות משעתיים ובפחות מאלף ש"ח, אין ספק (המאזדה\היאריס\ההונדה - מחק את המיותר) מראה אמינות מופלאה!

ולארח שהתעסקנו בזוטות, נחזור לעניין.

הרכב כמו שהוא כתב טופל במורשה וטופל בזמן, עבר ראש מנוע לפני 3 שנים, ועכשיו נוצר חור בבלוק. והרכב רק עכשיו ב 130אלף ק''מ, ומדובר כאן ברכב מטופל, לא רכב קרוע שהזניחו אותו.

אז אם אתה קורא למנוע כזה אמין, אני לא רוצה לחשוב מזה ''לא אמין''.

ועוד לא דיברנו על שאר המחלות הידועות של ה206, אבל מבחינתך-הרכב הזה הוא שיא האמינות.

ומה שאני רוצה בעצם, זה שתהיה כנה. שאתה ממליץ על רכבים מתפרקים שצריך להדביק אותם עם דבק ושאתה לא באמת יודע כמה זמן זה יחזיק, תציין את זה.

אני למשל שהמלצתי כאן השבוע לבחור על פונטו ספייס HGT, ציינתי שמדובר ברכב לא אמין במיוחד, הבחור קיבל את זה ולפי מה שראיתי בפורום אחר קנה את הרכב.

קצת יושר לא מזיק.

פורסם

טוב יכול ליהיות שלא הצגתי את את הדרישות שלי

אישתי הוציאה רישיון לפני כמה חודשים ולא מזמן נגמר לה החונך

אז היא 'מפחדת' ממכוניות גדולות וגם יש לי ילדה קטנה

אז מה שאני מחפש זה רכב שיהיה קטן יחסית שיהיה לה יותר קל בחניות וגם היא לא צריכה 'טנק'

היא הוציאהרישיון על גיר רגיל אבל בגלל שיש לי רכב מהעבודה שהוא אוטו' אז אני מעדיף לקנות לה אוטו'

כי ליפעמים היא תצטרך ליסוע עליה ולהיסתגל מגיר רגיל לאוטו' ולהיפך לא ההיתי בונה על זה (בכל זאת בחורה וגם נהגת חדשה)

בגלל שיש גם ילדה קטנה אז צריך רכב בטיחותי (רצוי עם אפשרות ניתוק לכרית אויר)

ביוםיום היא נוסעת אולי 20 ק'מ

רציתי גם בלנו אבל הורידו אותי מזה בגלל הבטיחות. צרפתיות\פזו' אומרים לי לא ליגוע בגלל הגיר

פולקסווגן\פולו חלקים יקרים וגם יש תקלות למרות שאומרים שדווקא הגיר מעולה

בקיצור בעיה גדולה אני חושב גם לכיוון של אקסנט2000-2004

תודה לכולם אני מקווה שסוף סוף אני ימצא את ה'אחת' (טוב את האחת מצאתי אז את ה'שניה')

פורסם

בשביל אשה עדיף רכב יפני/קוריאני

סוס עבודה שיעמוד בכל האספקטים של חוסר חוש טכני של אישה ויספוג הכל וישרת אותך נעמנה

זה לא נעים שאשתך כל שני וחמישי מתקשרת בוכה שהאוטו מדליק כל מיני מנורות או נכבה באמצע נסיעה וכולם צופרים לה

וזה בטח לא נעים כשהיא עם תינוק במצבים כאלה

(מנסיון מר עם רכבים ארופאים קטנים גם של אישתי וגם של אחותי) כולן הועברו לכלים מזרח אסייאתים ואני ובעלה של אחותי ישנים בשקט מאז!

פורסם

קודם כל אתה לא צריך לצטט אותי כאשר אני הודעה אחת מעלייך. שנית, אני ממש לא אמרתי שהוא שיא האמינות. אבל אתה זה שבוחר להתלות במקרה אחד (או שלושה), ולא בכלל. הפורום הזה מלא באנשים שמחזיקים והחזיקו ב206 ויצאו מרוצים והינם עדיין מרוצים. לקרוא ל206 רכב מתפרק זה כמו לומר ששומכאר נוהג על מאזדה 3- בקיצור הזווי!

ואם ביושר עסקינן, אני כבר יודע שהדיון איתך אבוד מראש. מבחינתך עולם הרכב מתחלק בין המבינים שנוסעים על יפני (שד"א לי יש אחת לא רעה בכלל), ולכאלו שעושים טעויות, נכנסים לצרות, טיפשים, לא נשמעים לאזהרות, חסרי נסיון שקונים רכב אירופאי "חס ושלום ישמרנו האל מעונשו של זה" .

ולפותח השירשור: אקסנט מדגם מאובזר ("פמילי", "אסטים" משנתון מאוחר), עם 2כ"א לפחות, ו ABS, יכולה להיות אופצייה סבירה: מבחינת אמינות הרכב יהיה מעל לממוצע, נוחות- מתחת לממוצע, תא מטען אכן יותר גדול משל "סופר מיני" סטנדרטית, וצריכת דלק מעט בזבזנית לעומת המתחרות- אם כי בק"מ הצפוי כפי שכתבת זה די זניח. כמו כן השוק מוצף בהם ואופציות הבחירה הן רבות.

שוב הייתי בודק כל רכב לגופו, מסנן קודם לפי מחיר ועוד פרמטרים שהם MUST מבחינתך (הזכרת גיר למשל), ומתחיל לבדוק את הרכבים שעלו והנתונים שלהם, עושה סינון נוסף לפי כל מיני משתנים שיעלו והולך לראות את הרכבים- זו דעתי בכל אופן.

בהצלחה.

פורסם

אני לא ממליץ על הגטס. היא לא נוחה, לא בטיחותית ומשמימה באופן כללי.

לעניין אחד אני חייב להגיב - מנסיון לא קצר (שנתיים +-) על גטס 2005 אוטומטית - לא אוכלת דלק ולא בטיח. מדידה קבועה של תדלוק וחילוק במס' הקילומטרים הניבה באופן קבוע מעל 1:12.5 ממוצע משוקלל, כאשר נסיעות בין עירוניות רגועות עברתי גם את 1:14. עניין של סגנון נהיגה ותיאום ציפיות עם הרכב. רוב הזמן ראיתי סביב 1:13.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...