Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, את השרשור הזה אני פותח בשביל חבר, הוא מקבל את שם המשתמש והסיסמא ויגיב בשמי, אז נא לא להתבלבל, לא מדובר על הגולף שבחתימה.

בנוסף, הבחור מבין באופן יוצא מן הכלל ברכבים ובגולף שלו בפרט ולכן ניתן לשאול אותו שאלות ברמה גבוה וירידה לפרטים.

• מדובר על גולף דור 4, שנתון 99', מנוע 1400, ידנית.

לפני חודש התפרקה הגלגלת של רצועת האלטרנטור בזמן נסיעה על כביש מהיר, כל העסק עף יחד עם הרצועה. המשכתי בנסיעה של כמה מאות מטרים עד הבית (גג קילומטר).

הגלגלת שעפה הייתה מפלסטיק, הרכבתי גלגלת חדשה ממתכת ורצועה משומשת שהייתה לי ספייר.

מאז אותו מקרה, אני מרגיש קשיחות קלה בהגה בעמידה (בנסיעה לא מורגש) ובנוסף צריכת הדלק עלתה משמעותית:

לפני: כ-650 ק"מ עם מזגן

אחרי: כ-570 ק"מ בלי מזגן.

* אם להחשיב את אפקט המזגן אז כנראה שהצריכה עוד יותר גבוהה (פחות מ-570 ק"מ).

* 90% מהנסיעות הן בינעירוניות.

אשמח מאוד לעצתכם: האם עניין ההגה ו/או צריכת הדלק קשורים למקרה הרצועה והגלגלת? כי התזמון פשוט מושלם.

Bimmer

פורסם

בדקת נוזל הגה כח? האם יש מספיק? ייתכן שהרצועה מתוחה יותר מידי? בנוסף ייתכן שהגלגלת שעפה גרמה לנזק אחר כך שהגלגלת החדשה לא יושבת נכון או משהו בסגנון, בכל מקרה מאוד קשה לאתר בעייה כזו מבלי לראות את הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תודה על התגובה.

בהנחה שהתקלה לא גרמה לנזק נוסף, האם יש קשר בין 2 הדברים?

כלומר, אני שואל לא למקרה הספציפי הזה אלא באופן כללי, האם יש קשר בין גלגלת האלטרנטור ומערכת ההגה כוח?

Bimmer

פורסם

משאבת הגה כוח, אלטרנטור ומדחס המזגן לרוב (בפרט ב-VW) יושבים על רצועצת האביזרים (אחת או יותר), כך שאם נגרם שם נזק כלשהו בהחלט יתכן כי אלו יושפעו.

מאחר ואתה אומר שההגה נהיה קשה יותר סביר היה שאולי יש החלקה של הרצועות אך מאחר ואתה מציין כי צריכת הדלק גדלה בהחלט יתכן שיש בעיה מכאנית באחד מהמכלולים המונעים ע"י הרצועה. יכול להיות שמי מהם נתפס או זורק (זריקה הכוונה runout), כלומר עושה שמיניות; לא מן הנמנע שזה מה שגרם לגלגלת להתפרק מלכתחילה. אני מציע שתיגש למוסך שמכיר טוב את האנטומיה של הרכב הספציפי הזה, שיבדוק אם הכל תקין. לפי דבריך כנראה שיש שם בעיה מכאנית- או שכזו שהייתה או כזו שנוצרה.

• ספונסר פורום
פורסם

צרוף מקרים ,אין קשר בין גלגלת המותח לצריכת הדלק או לקושי בהיגוי .

בכל מקרה הצצה של בעל מקצוע על המנגנון יכולה לעזור .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...