Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קיה ספיה שסובלת מבעיית התחממות. המוסכנית אמר לי שהראש מנוע הלך וצריך לתקן בעלות של 1500 שקל (כאשר הרכב שווה בקושי 4K) אמרתי טוב יאללה שפץ ואני אתן לאחותי את הרכב מתנה שתיסע איתו בעיר. עכשיו המוסכנית מתקשר אליי אומר לי שהוא שיפץ את הראש והרכב עדיין מתחמם ושהוא צריך להחליף גם רדיאטור בעלות של 750 שקל.

נראה לי לא מקצועי לחלוטין !!!! שהוא לא בדק לפני כן את כל המסביב ואם הייתי יודע שזה כבר יעלה מעל 2000 שח לא הייתי מתקן את הרכב.

מה אתם חושבים?

פורסם

אני חושב שהוא היה צריך לעלות על זה לפני כן,

יכול להיות שהבעיה בראש נוצרה כתוצאה מבעיה ברדיאטור אבל עדיין הוא אמור היה לעלות על זה לפני השיפוץ לפי דעתי.

פורסם

ישנם גורמים רבים שבגינם אטם הראש יכול להפגע.

אין אפשרות לקבוע בוודאות מה הגורם אלא רק לאחר שהראש תוקן.

לכן גם אין להאשים את המוסך בחוסר מקצועיות, מה שכן הוא היה צריך לעדכן את הלקוח שזה התהליך.

בכל מקרה תיקון ראש מנוע ב 1,500 ש"ח, הוא מאוד זול וחשוד .

פורסם

האם לפני הראש מנוע הוא ביצע בדיקה של חדירת גזי פליטה למע' הקירור?

האם היה ערבוב של נוזל קירור בשמן או להיפך?

האם בוצעו בדיקות כמו לחץ הפוך, קומפרסיה וכו?

פורסם

אני רואה את האשכול הזה בהיבט משפטי/כלכלי.

יש הרבה מקרים בהם אנחנו פונים למוסכניק עקב תקלה ברכב, המוסכניק מתקן, אנחנו משלמים לו ומסתבר שזה לא פתר את הבעיה ועכשיו יש צורך לבצע משהו נוסף ויעלה כסף נוסף.

האם יש דרך להלחם בזה?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
האם לפני הראש מנוע הוא ביצע בדיקה של חדירת גזי פליטה למע' הקירור?

האם היה ערבוב של נוזל קירור בשמן או להיפך?

האם בוצעו בדיקות כמו לחץ הפוך, קומפרסיה וכו?

שאלה: איך מזהמים חדירה של גזי פליטה למערכת הקירור? וגם מה אני אמור לזהות?

פורסם
שאלה: איך מזהמים חדירה של גזי פליטה למערכת הקירור? וגם מה אני אמור לזהות?

לחץ יתר במערכת הקירור, בועות במיכל העיבוי.

בדיקה שיש לבצע לזיהוי חדירת גזי פליטה למע' הקירור מתבצעת ע'י נוזל מיוחד, לוקחים דגימה מנוזל הקירור ברדיאטור ומוסיפים לו את הנוזל המיוחד, אם הנוזל משנה את צבעו בדרך כלל לחום, אז יש בריחת קומפרסיה למע' הקירור.

אם הנוזל לא משנה את צבעו אז אין מעבר קומפרסיה.

פורסם

לאחר ויכוח ארוך עם המוסכנית סגרנו את עלות הרדיאטור ב 350 שח במקום 750 שח.

חצי נחמה אבל אליו אני לא חוזר יותר.

פורסם

נמאס כבר מכל המתחסדים כאן, אף אחד כאן לא יודע באיזה מצב הגיע הרכב למוסכניק יכול מאוד להיות שהרכב רתח והגיע עם הראש מעוות אז הוצע לו הצעת מחיר לראש מנוע.

תמיד שמגיעים למוסך זאת הצעה ראשונית וכמעט תמיד יש עזים שמצטרפות לאחר התיקון הראשוני.

אני לא חושב שהמוסכניק הנ"ל הי צריך לעשות בדיקה מקיפה לכל מערכת קירור המנוע לפני תיקון ראש המנוע, גם הוא הוא היה מכונאי מדרגות ראשונות הלקוח שהרכב שלו עולה כמה גרושים לא היה מאשר את זמן העבודה לפירוק המצנן את עלות הבדיקה שלו במכון ובדיקת צנרות קירור המנוע.

לפי הטענה שלכם על כל רכב שמתחמם יש לפרק טיימניג משאבת מים וכו'.

בקיצור תיהיו מציאותיים.

ולגבי פותח השרשור דעתי האישית הבחור היה איתך הגון לחלוטין ועשה עימך חסד שהוריד לך למחיר הפסד את המצנן.

פורסם
כניראה ה"מוסכניק" ביצע דיאגנוזה של חאפר וקבע שהראש מנוע לא תקין, בימקומך לא הייתי משלם לו עבור הראש מנוע ועוזב אותו.

כבר קבעת שהוא חאפר ? באו נעשה משחק ,

amirba בא אליך עם האוטו (אותה בעיית התחממות ), אתה בעצמך עושה את כל הבדיקות :

לחץ יתר במערכת הקירור, בועות במיכל העיבוי.בדיקה שיש לבצע לזיהוי חדירת גזי פליטה למע' הקירור מתבצעת ע'י נוזל מיוחד, לוקחים דגימה מנוזל הקירור ברדיאטור ומוסיפים לו את הנוזל המיוחד, אם הנוזל משנה את צבעו בדרך כלל לחום, אז יש בריחת קומפרסיה למע' הקירור.אם הנוזל לא משנה את צבעו אז אין מעבר קומפרסיה.

ואתה מחליט שצריך להרים ראש מנוע ,

עכשיו בוא ותסביר לי איך אתה יכול לדעת בודאות שהמנוע לא יתחממם יותר ?

אתה צריך לתקן את הראש, ורק אחרי שתניע אתה תראה שהרדיאטור סתום ,

או יוניט או תרמוסטט שנדפקו בגלל הגזים. וצריך לשלם עוד כסף .

אז מה קרה ? ba323f מקצועי , הוא יודע מה הוא עושה ,

אבל כל אחד מכם החליט שהוא חאפר (והוא לא !)

חצי נחמה אבל אליו אני לא חוזר יותר.

למה ? כי אנשים שלא ראו את האוטו החליטו ככה ?

פורסם

למי שלא יודע, ניתן לבצע מגוון רב של בדיקות לקביעה אם הראש מנוע תקין או לא, לא חסרות בדיקות והזכרתי כאן חלק קטן מאוד.

כשרכב יגיע אלי עם בעיית התחממות אני לא אקבע ישר שהראש מנוע לא תקין, הייתי עובר על כל מערכת הקירור, טרמוסטט, רדיאטור, משאבת מים, ורק לאחר שהכל ימצא תקין ב 100% אוכל לעבור לבדיקת הראש מנוע.

אם המוסכניק הזה ששיפץ את הראש מנוע היה טורח לבצע מספר בדיקות פשוטות הוא היה מגלה כי הראש מנוע תקין, אבל הרי מה אכפת לו לקבוע שהראש מנוע זקוק לשיפוץ, הרי ככל שהתקלה מסובכת יותר ככה הוא מרוויח יותר כסף.

אייל לעניין המשפט שלך:

"עכשיו בוא ותסביר לי איך אתה יכול לדעת בודאות שהמנוע לא יתחממם יותר ?"

בדיקות, בדיקות ושוב פעם בדיקות.

לא סתם לפרק ולהחליף חלקים שלא לצורך!

"אתה צריך לתקן את הראש, ורק אחרי שתניע אתה תראה שהרדיאטור סתום ,

או יוניט או תרמוסטט שנדפקו בגלל הגזים. וצריך לשלם עוד כסף ."

מה פתאום, למה שאני יחפש את המטבע עם פנס כאשר הוא נמצא מתחת לאף, הרכב מתחמם אז סבירות גבוהה שהבעיה במערכת הקירור ולכן אבדוק קודם את מערכת הקירור.

זה כמו שתגיד לי שכואבת לך היד, ואני יחבוש לך את הרגל וישאל אותך אם עבר לך (מן הסתם שאם כואבת לך היד אז הבעיה לא ברגל).

פורסם

יש בדיקות מאוד פשוטות לוודא מצב ראש מנוע ולפעמים הממצאים חד משמעיים כמו מים הקופצים מהרדיאטור בזמן התנעה, נוזל קירור בשמן, חוסר קומפרסיה עם מים בצילינדרים ועוד.

במצב כזה מה בדיוק יש לבדוק הלאה?

לדעתי הראש מנוע היה לא תקין כתוצאה מנסיעה עם רדיאטור סתום, שהתגלה כלא תקין רק לאחר שמנוע עבד תקין לאחר תיקון ראש המנוע.

פורסם

אני גם חייב לציין שהרכב בקושי שווה 3000 שקל ושהצעתי למוסכניק הוא אמר לי 1500 והרכב נוסע בלי בעיה אז אמרתי לו בסדר אבל תדע שאני לא מעוניין להשקיע שקל יותר .

ומה שיותר עיצבנו אותי זה שהוא החליף רדיאטור בלי לשאול אותי בכלל!!!

פשוט הגעתי וראיתי רדיאטור חדש עם תוספת של 750 שקלים .

עכשיו אני שואל האם אפשר היה להחליף קודם כל רדיאטור ואז לבדוק אם הבעיה נפתרה אולי זה מראש היה הרדיאטור ואז הייתי יוצא בנזק של 750 בלבד.

אם הוא כבר מתחיל בשיטת מצליח אז שיתחיל בחלקים הזולים ולא בראש המנוע ישר 1500 שקל.

עכשיו בלי קשר כל בעל עסק צריך לקחת בחשבון שלפעמים הוא טועה ולפעמים הוא ירוויח פחות ממה שהוא חשב כדי לשמור על הלקוח מרוצה כדי שיחזור אליו שוב. חלקים לראש המנוע עולים גג 500 שקל וכל השאר זה עבודה אז במקרה הנל הוא לא הרוויח 1000 על העבודה אלא 700 אבל מה שבטוח הוא לא הפסיד ובמקום ללכת בשעה 4 הבייתה אז הוא ילך ב 6 זה כולה זמן עבודה ולא קרה שום דבר פשוט לקחת אחריות . ואת ה 300 שקל שהוא ״הפסיד״ הוא יכל לקבל בחזרה בטיפול הבא ולא לשרוף את עצמו

• תוכן חדש...