Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
"טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג.

שים לב איך מגדיר החוק טלפון. "מכשיר המיועד לתקשורת" ולא "מכשיר המיועד לתקשורת קולית". GPS הוא סוג של תקשורת ותובע ו/או שופט יכולים להזכיר לך את זה. עכשיו תחליט איך אתה ממשיך.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

GPS הוא בשום צורה לא "סוג של תקשורת".

לטעון דבר כזה זה כמו להגיד שמטען סולרי (כזה שקולט את קרני השמש) הוא "סוג של תקשורת".

פורסם

תן לי להתחיל בהצטרפות לעדת המצתדקים ולהגיד שבאמת עדיף לא להתעסק עם מכשירים, במיוחד כאלה בעלי מסך מגע שדורשים ממך להסתכל כשאתה לוחץ על דברים.

ונעבור למופע המרכזי.

- זה שהיה אסור לך להכנס למקום עבודתך באותו יום (או בכלל, זה לא באמת משנה) עם טלפון שיש בו מצלמה לא רלוונטי.

אם תגיד את זה או תציג מסמכים המעיגים על כך, התביעה תשאל אותך "האם היה באפשרותך להשאיר טלפון בעל מצלמה ברכב בזמן שהותך בעבודה?" אני מתאר לעצמי שאתה תראה ככה :shock::roll::oops:

- זה שתציג פירוט שיחות ש"מוכיח שלא דיברת בטלפון בזמן קבלת הדו"ח או בסמיכות אלייה"

יציג מצד התביעה את השאלה "האם קיימת אפשרות שקיימת שיחת טלפון ממכשיר אחר?" ויגרום לך, שוב, להראות ככה :shock::roll::oops:

-אל תנסה "להוכיח" שאין לך ומעולם לא היה לך אייפון, כולם יודעים כמה טוב להשיג היום כל דבר, ללא אפשרות מעקב

מה שאני חושב שאתה צריך לעשות, זה, בזמן שהתביעה "תחקור" אותך, להציג את האמת, לא לנסות לייפות שום דבר ולא להרחיב, לענות תשובות קצרות, כי השאלות שהם ישאלו אותך הן שאלות שמובילות אותך לאן שהם רוצים ונותנות להם פתח לקחת אותך לאן שהם רוצים ולקנח בשאלה בסגנון השתיים הקודמות ש"תוקעות אותך".

תתחיל מזה שאתה מודה בזה שנהגת כשלא שתי ידייך על ההגה ואתה מוכן ורוצה להמיר את הדו"ח ולדו"ח על העבירה שכן ביצעת.

להלן הצעה לשורת שאלות לכשתורשה אתה לחקור את ה"עד" מוצגת בסדר כרונולוגי.

1. לפי מה שכתוב, אמרת שראית אותי מחזיק באייפון, נכון?

ת1. כן

2. כשביקשתי ממך לגשת איתי לרכב כדי שאוכל להראות לך שמה שהחזקתי הוא לא אייפון, אלא מכשיר GPS סירבת בטענה "שאתה אינך טכנאי ולא מבין בזה", נכוןן?

ת2. כן

3. אם, כלשונך "אינך טכנאי ואינך מבין בזה", איך החלטת שמה שראית אותי מחזיק ביד הוא אייפון?

לא משנה מה הוא יענה כאן, זה מוביל אותך לשאלה הבאה.

וזה בעצם סותר את הטענה שלך ש"אתה לא טכנאי ולא מבין בזה" כפי שאמרת לי, ובעצם מראה שהתנהגותך מהרגע שבו זיהית אותי והורית לי לעצור, תוך כדי סירובך לגשת איתי לרכב, דבר שיכול היה לעזור לי להראות לך שמה שהחזקתי ביד איננו אייפון או בכלל טלפון לשם העניין, הייתה לא עקבית, לא אמינה, ומגמתית, וכל זאת על מנת להנפיק לי קנס מוגדל על עבירה שלא ביצעתי.

זה יגרום לשוטר להראות ככה :oops: לתובע להראות גם כן ככה :oops: לך להרגיש ככה 8):-D

BOOM! Lawyer'd!!

שים לב איך מגדיר החוק טלפון. "מכשיר המיועד לתקשורת" ולא "מכשיר המיועד לתקשורת קולית". GPS הוא סוג של תקשורת ותובע ו/או שופט יכולים להזכיר לך את זה. עכשיו תחליט איך אתה ממשיך.

החוק גם מגדיר שטלפון הוא מכשיר בעל לחצנים לחיוג, זה אומר שכל מכשיר בעל מסך מגע (כזה שאין לו לחצנים לחיוג) הוא לא טלפון ע"פי חוק?

זאת קטנוניות שיכולה (ובצדק) מאוד לעצבן את השופט ולגרום לו לנטות לצד של התביעה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
3. אם, כלשונך "אינך טכנאי ואינך מבין בזה", איך החלטת שמה שראית אותי מחזיק ביד הוא אייפון?

לא משנה מה הוא יענה כאן, זה מוביל אותך לשאלה הבאה.

וזה בעצם סותר את הטענה שלך ש"אתה לא טכנאי ולא מבין בזה" כפי שאמרת לי, ובעצם מראה שהתנהגותך מהרגע שבו זיהית אותי והורית לי לעצור, תוך כדי סירובך לגשת איתי לרכב, דבר שיכול היה לעזור לי להראות לך שמה שהחזקתי ביד איננו אייפון או בכלל טלפון לשם העניין, הייתה לא עקבית, לא אמינה, ומגמתית, וכל זאת על מנת להנפיק לי קנס מוגדל על עבירה שלא ביצעתי.

זה יגרום לשוטר להראות ככה :oops: לתובע להראות גם כן ככה :oops: לך להרגיש ככה 8):-D

BOOM! Lawyer'd!!

את שאלה (3) אתה יכול להציג לעד(שוטר), אך את הפסקה האחרונה לא יתנו לך להשלימה.

אתה יכול להציגה בעת סיכום דבריך. מאחר ואין בה שאלה לעד, התובע יתנגד לה והשופט יעתר לו.

החוק גם מגדיר שטלפון הוא מכשיר בעל לחצנים לחיוג, זה אומר שכל מכשיר בעל מסך מגע (כזה שאין לו לחצנים לחיוג) הוא לא טלפון ע"פי חוק?

זאת קטנוניות שיכולה (ובצדק) מאוד לעצבן את השופט ולגרום לו לנטות לצד של התביעה.

אל תנסה זאת, כבר קיימת פסיקה בנושא אשר קובעת שגם מכשיר בעל מסך מגע הינו טלפון נייד.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, לגבי התגובה לחלק הראשון של ההודעה שלי, חשבתי גם כמוך, פשוט לא הייתי בטוח מה הסיכון בלהתחיל להטיח אישומים בשוטר בזמן ה"תחקור" שלו. יכול באמת להיות שעדיף להשתמש במשפט האחרון בדיברי הסיכום.

לגבי הציטוט השני, לא בדיוק הבנתי אם אתה מסכים איתי או לא, כי הנקודה באה להראות שאין טעם להתקטננויות עם החוק בבית המשפט, כי הדבר יוביל את השופט לחשוב שאתה חכמולוג ויתחיל ליטות לכיוון התביעה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

את השוטר לא מעניין באיזה מכשיר סלולרי אתה משתמש, הוא כותב את הדו"ח ואם תרצה תבקש להשפט ע"כ.

שופט יכול להחליט לכאן או לכאן. יש פס"ד בנושא(ערכאה ראשונה ולא מחייבת) הרואה גם במכשירי המגע כטלפון נייד עם מקשים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה לא משנה, התקנות מחריגות את נושא הניווט. שימוש במכשיר ניווט מותר.

הבעיה היא מה קורה כשמכשיר ניווט הוא גם טלפון, וגם מה בדיוק "מותר" לעשות עם מכשיר ניווט (לגעת? להחזיק?) עד שמקרים יגיעו לבית משפט מדובר בניחוש.

פורסם
מקפיץ לעדכון, 15 באוגוסט נפגשים בבית המשפט. נראה מה יהיה.

אתה מתכוון להגיע עם עורך דין?

ידוע לך מי השופט/ת?

זה לא משנה, התקנות מחריגות את נושא הניווט. שימוש במכשיר ניווט מותר.

הבעיה היא מה קורה כשמכשיר ניווט הוא גם טלפון, וגם מה בדיוק "מותר" לעשות עם מכשיר ניווט (לגעת? להחזיק?) עד שמקרים יגיעו לבית משפט מדובר בניחוש.

אני משערת שתוצאות המשפט יהיו הפחתה בקנס ל 500 ש"ח במקום 1000 ש"ח.

ושינווי סמל הסעיף של שימוש בטלפון נייד לנהיגה בחוסר זהירות.

שיהיה בהצלחה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בשלב זה אינני מתכוון להגיע עם עורך דין ולא ידוע לי מי השופט/ת.

מקווה שאצליח להסביר את חפותי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

התגובה שלי היתה רק לצורך תיקון הטענה שמכשיר GPS עונה להגדרה של טלפון.

לגבי המשפט, זה הימור.

יכול להיות שזה יסתיים בזיכוי מוחלט, הבמרה לסעיף הקל יותר של אי החזקת הגה, או המהרה לסעיף חמור יותר של נהיגה בחוסר זהירות.

פורסם

הקנס עבור נהיגה בחוסר זהירות הוא 500 ש"ח.

אולי התכוונת לנהיגה בקלות ראש?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

עזוב דקה את החוק בצד.

נראה לך הגיוני שבאמצע נסיעה, אפילו שזה פקק, אתה תתעמק מדיי שניה ב GPS?

למה, למה להתעסק בכל הזין הזה בזמן נהיגה?

נזכרתי בפרסומת, כשאתה נוהג, פשוט תנהג!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
הקנס עבור נהיגה בחוסר זהירות הוא 500 ש"ח.

אולי התכוונת לנהיגה בקלות ראש?

ל'

אכן (ככה זה כשעונים תוך כדי עבודה, או עובדים תוך כדי מענה...)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לכל המתענינים/ות שלום.

היום היה המשפט. הגעתי ב08:30 כמצויין על ההזמנה לבית המשפט לתעבורה ברח' שוקן בת"א. לפי סדר המגיעים השופטת בפס-נע דנה כל אחד, הרוב על אי חגירת חגורה או טסט/ביטוח לא בתוקף.

דיברתי עם התובעת (מאוד נחמדה!) לפני תחילת הדיונים והראיתי לה שלא מדובר במכשיר טלפון כלל, ושיש לי טלפון אחר שבו לא נעשה כלל שימוש, היא מיד הציעה מעצמה שתחליף את סעיף האישום והסכמתי להודות בו.

הדיון היה קצרצר - הסברתי לשופטת שוב והראיתי שהמכשיר אינו טלפון סלולרי, הודיתי שלא נהגתי עם שתי ידים על ההגה והתובעת אמרה שהיא ממירה את סעיף האישום לנהיגה בחוסר זהירות.

קיבלתי קנס של 500 ש"ח לשלם בשני תשלומים, וממה שאני רואה נדפקתי מבחינת נקודות כי "נהיגה בחוסר זהירות" סעיף 21 (ג) היא 6 נקודות לעומת שימוש בסלולרי שהוא 4 נקודות (אבל 1000 ש"ח קנס).

מבחינתי הצדק נעשה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...