Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

* פירסמתי את הנושא הזה גם במועדון החברים של אופל, אך קיוותי אולי למצוא גם עזרה כאן :)

שלום חברים,

התחדשתי לא מזמן באופל טיגרה (אוטו', מודל 2000, 150K ק"מ), ואני חייב להודות שמהתקופה הקצרה שלי איתו - אני מבסוט.

יש לי מס' שאלות ספציפיות לטיגרה + מס' שאלות שהן דיי כלליות.

אני כמובן אשמח לקבל מענה לשאלות ספציפיות, אם אין ביכולתכם לענות לי על כולן.

1) איזה נוזל קירור צריך למלא למיכל של הרדיאטור בטיגרה?

2) הבעלים הקודמים הכניס מי ברז למיכל, ובעקבות כך נהייתה מעט חלודה באזור המיכל (+לא מעט חלודה בחלק הפנימי של הפקק של המיכל)

3) הוספתי מים ירוקים (של פרסטון) למיכל, אם כי עכשיו הבנתי שאני צריך מים כתומים בכלל (?), האם יש בעיה שהכנסתי מים ירוקים? זה יכול לגרום לנזק בטווח הקצר?

4) אתמול התחמם לי הרכב בצורה דיי קיצונית, והזמנתי גרר.

גיליתי שהוונטות (יש 2 מהן מורכבות על הרדיאטור. אחת מכל צד שלו) לא פועלות בכלל.

אבל, הן כן פועלות ברגע שאני מפעיל את המדחס (AC) של המזגן.

לדעתכם זה משהו ביוניט? במידה וצריך להחליף יוניט, האם זה סיפור יקר?

5) במיכל המים של הרדיאטור לא מצויין לי שום פס מקסימלי שאליו אני אמור להתאים את כמות הנוזל במיכל.

אני מניח שאסור למלא את המיכל בנוזל עד הסוף, אבל השאלה היא כמה צריך למלא? מה הגבול המקסימלי של המים?

6) הוונטות במצב לא משהו בכלל (לאחת מהן נפל אחד מהברגים, לשנייה יש סנפיר אחד שבור שנוגע בבסיס של הוונטה) , והן מרעישות פשוט כמו טרקטור.

האם יש סוגים שונים של וונטות? (טובות יותר / פחות)

אם יש סוגים שונים, כמה אמורה לעלות וונטה איכותית? (במידה ואין הבדלים - כמה אמורה לעלות בערך וונטה סטנדרטית?)

7) כמה אמור לעלות טיפול 10K שגרתי בטיגרה? (שגרתי - ללא תיקונים חריגים. רק פלאגים/מסננים/שמנים וכד')

8 ) מה הגבול הסטנדרטי של טמפ' המנוע של הטיגרה?

9) האם זה בסדר שאני אבקש מהמכונאי רכב שיגדיר לי את הוונטות בצורה כזו שהן יפעלו תמיד (ישר כשאני מניע את הרכב)

פשוט הייתי מעדיף להיות בראש שקט ולדעת שהוונטות תמיד יפעלו לקירור המנוע.

10) [שאלה כללית] - במידה ואני ארצה לרפד מחדש את כל הריפודים בטיגרה (גג, מושבים אחוריים ושתי דלתות קדמיות)

כמה להערכתכם זה יכול לעלות?

11) איזה שמן מנוע אני צריך לשים?

12) מה הלחץ אוויר שצריך להיות בצמיגים הקדמיים / אחוריים?

אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי (שוב, לא איכפת לי אם זה רק על סעיף אחד או על כולם)

פשוט אני רוצה להיות מוכן מראש לרוב המקרים האפשריים

ולהיות בראש שקט שיש לי הבנה בסיסית וחיונית לרכב שברשותי.

תודה רבה על כל עזרה מראש!

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם

זאת דעתי:

הנוזל קירור צריך להיות של GM, יש כזה מוכן של פרסטון בצבע אדום. גם הירוק יעשה את העבודה.

כמו כן תוכל לרכוש ניזול קירור מקורי באחד ממוסכי UMI.

אל תערבב. מה שהרכב שלך צריך זה ניקוי של מערכת הקירור מכל השאריות והזבל שהיה שמה פעם, זה יבוצע במוסך ומילוי של נוזל קירור איכותי חדש.

יש לך בעיה במערכת הקירור של הרכב - זה ברור.

אני לא ממליץ לך ללכת על כל מיני קומבינות של מאווררים שיעבדו כל הזמן וכו' - לא בריא לרכב, הוא לא יעבוד בטמפ' הנכונה.

לך למקום רציני שיודע מה הוא עושה יעשו לך בדיקת לחץ לראות שאין נזילות ויבדקו את התרמוסטט ואת המאווררים ואת משאבת המים.

תסדר כל מה שצריך על מנת שמערכת הקירור של הרכב תעבוד באופן אופטימלי ואז לא תצטרך קומבינות וקיצורי דרך.

לאחר שתשקם את מערכת הקירור אני מבטיח לך שתהנה יותר מהרכב שלך שכן הוא ייתן לך שקט נפשי ולא כל יום שטיפל'ה חם בחוץ או שיש פקק אתה תפחד לנסוע של יתחמם הרכב.

רכב צריך לעבוד ב-90 מעלות. פחות מזה זה לא טוב, יותר מזה זה גרוע. יתכן ויהיו השלכות להתחממות של הרכב שלך - ראש מנוע שהתעוות ועוד.

טיפול גדול יכול לנוע בין 500 ש"ח במוסך לא מורשה יבואן לאלפי שקלים.

• תוכן חדש...