Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי במאמר מעניין שתומך בדרך קצת אחרת , אני מאמין ואני יודע שמה שרשום תמיד היה נכון , כמו כן אני מאמין שתרבות הסאונד לרכב בארץ הוא ברמה מאוד נמוכה , בגלל הרבה דברים שאין בהם אשם עיקרי , אי אפשר להאשים את הצרכן בחוסר ידע אם כל מה שהוא רוצה זה סאונד טוב מבלי לעשות מחקרים ולהיות בעל ניסיון כי לא לכולם יש כוח וזמן לזה.

אולי אלה הסוחרים והיבואנים שכל מטרתם זה למכור בלי קשר לטיב המוצר , לכן לכל אדם נורמאלי שלא גולש בפורומים ולא מתעניין ישר אין גישה למידע נכון והוא בתמימות יאמין לכל מה שיגידו לו , זה תמיד בא מאותם סוחרים וחנויות לסאונד לרכב.

הוא ישמע איפשהוא על הפלאים שסאבים של קיקר ופיוניר מסוגלים אם זה מחברים או מספקים , וחברים שלו שמעו את זה מחברים שלהם וככה זה עבר מפה לאוזן , והכל מתחיל אצל האדם שמוכר.

עוד נקודה היא שאני מאמין ( וזה נכון ) שלא כל אחד יכול לשמוע , שמיעה מוזיקלית או לדעת מה אתם שומעים זה לא תמיד דבר פשוט ואדם לא מנוסה לא ידע לעשות זאת כמו שצריך , זה נלמד ואני מאמין שפשוט האגו שלנו לא רוצה להאמין בזה.

אני בטוח שכל אחד מכיר אדם כזה או אחר או אפילו חבר שיש לו מערכת שמורכבת מהציוד הפשוט ביותר ובכל זאת הוא מאמין שהיא נשמעת מדהים פשוט , לכן אני נגד השיטה של לקנות מוצר על פי איך שהוא נשמע לצרכן - או "תשמע קודם ותקנה מה שנשמע לך הכי טוב" , הדרך הזאת גורמת לבעיות בעתיד - כי הצרכן בדר"כ חסר ידע בשביל להבין שלא תמיד מה שנשמע חזק יותר הוא טוב יותר , ולשמוע עיוותים בסאונד זה לא דבר פשוט ... כמו כן יש הרבה דברים אחרים שסוחרים ואנשים שרוצים למכור ( כמו כן חברות שלמות ) שמתבססות על הטעות הנפוצה הזאת של אנשים ומשלה אותם למוצרים שהם בכוונה גרמו להם להישמע בדרך מיוחדת , ואז הם יגידו " אתם שומעים איזה נמוך הסאב הזה יורד ? " או איזה " נקי" הוא נשמע ?"

הדרך הזאת גורמת לצרכן להבין עם הזמן שככה צריך לשפוט רכיבים - כשהם עובדים לבד , ללא שום קשר להגברה שלהם , לאקוסטיקה ברכב לתיבת התהודה ולכל הדברים שמרכיבים את המערכת השלמה , כששופטים את טיב הסאונד שופטים את המערכת ביחידה אחת ולא בחלקים , כי בחלקים זה לא רלוונטי , כמובן שנתקלתם באנשים ששמעו רמקול כזה או אחר ולאחר שרכשו אותו הוא נשמע זוועה , מדוע ? בדיוק בגלל זה , ככה לא עושים וזה לא נכון מבחינה מקצועית , וזה לא רק בתחום הסאונד לרכב.

ההבדלים שאנחנו שומעים , שעם הזמן למדנו לקרוא להם בשמות כמו סאונד " מרוח , מהיר , איטי , נמרח , מעוות " וכל אותם דימויים מצחיקים באים ממקום ששוב , הוא לא נכון , וגם הוא תורם לבעיות בתחום שעם הזמן הופכות לרציניות יותר , וכמו שאמרנו הכל עובר מפה לאוזן .

אם אני רוצה למכור טוויטר אני בקלות יכול לגרום לו לנגן תדרים של 10K ומעלה בווליום גבוה יותר משאר התדרים שהוא מנגן , מה שיגרום להם לבלוט יותר , והדבר היחיד שאנחנו שומעים זה שינויים בווליום , זהו ... עיוות אף אחד לא ישמע אלה אם כן הוא באחוזים נורא גבוהים , אז הצרכן יחשוב שזהו טוויטר טוב מאוד כי הוא "מדגיש" תדרים גבוהים , מצויין נכון ? המוכר כמובן יתמוך בטענה הזאת ויגיד שהטוויטר הזה מפיק סאונד "חד מדוייק ונקי" , הצרכן לא שומע את אותם הדברים שהוא שומע בטוויטר אחר ... שיכול להיות מאוד שהוא טוב יותר , מדוע ? כי הם בכוונה משנים את הסאונד ומעוותים אותו ומשחקים עם הווליום , זה לא תמיד בכיוונים ורוב הפעמים ככה פשוט בנו את הרמקול הנ"ל , ואז נוצרת האשליה שהטוויטר הפסציפי הזה הוא טוב.

המאמר הבא נועד לשבור אותם סטיגמות ומיתוסים בסאבים ובתיבות בדרך מדעית ועל פי מדידות , שכל אחד צריך להבין שזה הדבר היחיד שצריך להיות רלוונטי בלהבין האם רמקול X הוא טוב או לא ביחס לרמקול Y , ולא על פי השמיעה שלנו.

אם זה לבנות תיבות לא חזקות מספיק , או שלחשוב שתיבה אטומה תמיד תהיה מדוייקת יותר , רוב הדברים הנ"ל הם לא נכונים והם באים ממקום לא נכון , האימרות הנ"ל גורמים לציבור לחשוב דברים מסויימים שעם הזמן הם מעבירים מפה לאוזן ואז נוצרת תופעה כלל ארצית כי המדינה שלנו קטנה , ככה לדוגמא כל אחד מכיר סאבים של פיוניר וכמה שהם "מפוצצים" .

קיימים דברים רבים אחרים כמו לדוגמא להתייחס לטווח התדרים של רמקול מסויים או עד כמה הוא יורד , דבר זה לא רלוונטי בכמעט 99% מהמיקרים בגלל שהרכב שלהם מסוגל להדגיש ולחזק תדרים נמוכים אפילו עד פי 4 ולגרום לרמקול מסכן להישמע כמו סאב קטן.

חפרתי יותר מדיי וגם נגעתי בנושאים עדינים מבלי להרחיב ולהסביר יותר מדיי , אז הנה המאמר , בגדול הוא אומר מה זה בעצם SQ וכיצד הציבור הרחב תופס את המושג הזה בקלילות ראש ולא מבין מה זה באמת , ולמה לשאול "מהו רמקול SQ טוב " היא שאלה לא רלוונטית וזה כמו לשאול "מהו כביש מהיר" ללא קשר לרכב שאתה נוסע בו.

http://www.aespeakers.com/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=2440

AE SPEAKERS היא אחת החברות שמייצרות את האלמנטים הכי טובים בעולם , אני בטוח שאף אחד לא מכיר אותם כי אין להם נציגות רלוונטית בארץ והם לא כאלה ידועים לציבור שלא דוגל בשיטת ה DIY ( במיוחד בתחום הרכב ) , אבל בכל מה שקשור לתדרים נמוכים , הם המלכים הבלתי מעורערים והאלמנטים שלהם נמצאים בהרבה אולפני הקלטות בעולם.

לא היה לי כוח לתרגם אבל אשמח לשמוע את הדעות פה אם יש.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

טל

קראתי את המאמר ואני חייב לציין שמאוד אהבתי אותו ואני מסכים מאוד עם התוכן שלו.

בגדול מדובר שם על כך שכאשר מדברים על המושג SQ ברמקולים צריך להתבונן על שתי תכונות עיקריות והן אחוז עיוות נמוך ככל האפשר ועקומת היענות שטוחה ככל האפשר - בעצם שני המושגים הללו הם אלו שמאפשרים לרמקול לשחזר את ההקלטה המקורית כפי שהוקלטה ובכך נמדדת איכותו של הרמקול.

אני לא חושב שאני יכול להסכים עם המשפטים הללו פחות.

מעבר לכך מדובר על הנושא הפיקציה שביצועי וופר או סאב ואיכותים תלויים באופן ישיר ובלעדי בתיבה שלהם - אבל זה היה ברור מאז ועד עולם שתיבה היא חלק מאוד חשוב ביכולת של רמקול שמנגן באס לשחזר את תחום התדר הזה אבל אין זו ערובה כלל וכלל לטיבו של אותו האלמנט.

בנוסף דובר שם על כך שבכדי להשיג תוצאת SQ טובה צריך למצוא את אספקת הכוח הכי מינמלית לאלמנט בכדי להפחית את אחוז העיוות ממנו תוך כדי נסיון גם לכוון את המערכת ואת התיבות של הרמקולים לפגוע בדיוק בתדרים ההופכיים של הקאבין גיין ובכך לבטל את העיוות שנוצר ע"י הקאבין גיין.

תשים לב שהם רשמו שם באופן מפורש שהEQ הוא חברך הטוב ביותר היות והוא מאפשר לך להשיג את התנאים הללו בכל מערכת בעזרת כוונים...

הכל נכון לדעתי והכל טוב ויפה אבל כאן בדיוק אני מתחיל להבין מאיפה השקפת העולם שלך מגיעה ואיפה הטעות שלך.

שים לב למשפט הבא -

לי קוראים אדי, אבל אתה זה שיושב על נקודות

טל,

קודם כל - כשאתה ניגש לחנות ואומרים לך לקנות לפי שמיעה - זו גם טעות שנובעת מחוסר הבנה אבל באופן כללי זה הדבר הכי נכון לעשות.

זה נכון שאתה לא שומע רמקול

זה נכון שאתה לא שומע מגבר

זה נכון שאתה שומע מערכת! - זה מה שאני תמיד טוען ואתה לא שם לב...

ואני גם תמיד טענתי שאתה לא יכול לדעת אם רמקול אחד הוא טוב יותר מרמקול שני אלא אם כן -

שמעת את שני הרמקולים על אותה המערכת בדיוק... ככה קונים לפי שמיעה.

אתה תמיד צריך נקודות ייחוס.

כי אם כל הכבוד לכל מה שנרשם מעלה - מה זה נאמן למקור?

נכון - מדובר על ציוד, על מערכת שיכולה לשחזר את ההקלטה בדיוק כפי שהוקלטה

אבל כאן נכנס עולם שלם שנקרא טעם וריח ומעבר לנתונים יבשים יש גם את הראייה האישית של כל אדם ואדם לגבי איך הוא אוהב שהמערכת שלו תישמע.

איך הוא אוהב שהמערכת שלו תהיה מכוונת.

איך הוא אוהב שכלים קלאסיים ישמעו, איך זמר ישמע, כמה באס יהיה

עכשיו תיקח שני רמקולים שיש להם נתונים מעולים מבחינת נצילות, מבחינת גרף היענות לתחום תדר נתון, מבחינת ספיגת הספקים, מבחינת יכולת לדחוף אוויר בקוטר מסויים וכו' וכו' האחד יהיה יקר יותר וממותג גבוה יותר מהשני - אף אחד לא אמר שדווקא היקר יותר ישמע טוב יותר וישיג תוצאות יותר טובות אבל מנסיון החיים שלי - זה לא ככה במציאות ולרוב יש סיבה לכך שמותג אחד יקר יותר מהשני.

יש להבדיל בין המקרים בהם אתה משלם יותר על "מותג" לבין מקרים בהם אתה משלם על מוצר יותר טוב ולצערי הגרפים הללו לא עוזרים הרבה כי ברגע שאתה מכניס את אותם האלמנטים שהשוות בהם לתוך "מערכת" ולתוך "סביבה" בה המערכת הזו מותקנת נכנסים גורמים רבים ונוספים למשוואה.

הטענה שלך היא ששניי רמקולים שיש להם בדיוק את אותו הגרף היענות ואחוזי עיוות ישמעו אותו הדבר - זו טענה נכונה מדעית, עכשיו רק תמצא לי בבקשה שני רמקולים מיצרנים שונים בהבדלי תמחור מובהקים בין אחד לשני שבאמת יתנו לך את אותן התוצאות...

אחרי זה גם תנסה לחבר אותם על אותו המגבר ולכוון בעזרת אקולייזר ורב מודד את הגיינים ואת עקומת ההיענות ותתחיל להשתגע למה אתה עדיין מקבל שתי תוצאות שונות...

בהצלחה :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...