Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

***סליחה מראש על האריכות***

יש לי סוזוקי ליאנה 07 עם רדיאטור שהחלפתי לפני שנה וקצת והעניין הוא כזה:

ובכן, לפני כשנה חטפתי מכה בגלל אבן שחדרה אל מתחת לכריות התחתונות עלה לרדיאטור

דפקה לי את הוונטה הימנית ודחפה אותה אל תוך הרדיאטור עצמו ושרפה אותו כמובן שלאחר מכן התחמם

המנוע ועבר את הקו האדום מעבר לכך גם נוצר חור בצינורות המוליכים מעל לרדיאטור ודלפו משם מים ירוקים,

על כל פנים למרות שיצא עשן למזלי באותה עת לא נגרם נזק לראש מנוע עד ששמתי לב וכיביתי מנוע לא נדלקה הנורית הצהובה שמעבר למצג הטמפרטורה ועד שכיביתי אולי יצא עשן אבל המנוע לא נכבא לבד למזלי, המכונאי החליף את הרדיאטור

צבע השמן היה תקין וגם המנוע עבד בצורה חלקה מאוד ומאז ועד - היום,

אלא ש יום אחד לאחרונה שמתי לב שנוזלים לי מים ירוקים לאחר שאני מחנה את האוטו משהו כמו שעה וקצת, לאחר ששמתי לב לזה ופתחתי את מכסה המנוע, וגיליתי שגם ברדיאטור החדש חטפתי מכה בצידו התחתון שגרמה לנזילה

ויותר מזה התחוור לי שאין לי בכלל מים ירוקים במיכל!!! כמו בפעם הראשונה,

המכונאי עוד פעם רצה להחליף רדיאטור והפעם אמרתי לו שזאת הגזמה מה כל שנה וקצת להחליף רדיאטור??. מה לא חרם כל

פעם 2000 שקל כולל עבודה!!!

בסופו של דבר חיפשתי מישהו שמתקן רדיאטורים כי המכונאי אמר שלא ניתן אלא רק להחליף ולא האמנתי כבר למילה מפיו מצאתי מישהו עם עסק תיקונים לרדיאטורים ועד שהגעתי לשם עוד פעם התחיל להתחמם ושמתי לב שהטמפרטורה כבר עברה במקצת את הקו הלבן העליון והגיע במקצת לאדום כיביתי, חיכיתי שיתקרר והמשכתי לשם לתיקון הרדיאטור, כשהגעתי לשם והוא שם לי חומר שסתם את הנזילה הוא שם לי מים ירוקים מילה הכול הכול יפה יפה,

ולאחר נסיעה של שעה וקצת המנוע כבר לא התחמם והמזגן עובד יפה מאוד אפילו יותר טוב מקודם אלא שבדקתי השמן ונתחוור לי אחרי שעברתי בערך 800 קילומטר מהטיפול האחרון שמד השמן במדיד קצת מעבר לאמצע שבין המינימום למקסימום

השאלות הן כאלה:

א. האם יש סיבה לדאגה בגלל מדיד השמן שמה ישנה תקלה שנגרמה עקב זה שהרדיאטור לא קירר ולא העביר מים למנוע?

כי המנוע עובד עכשיו מצויין ממש ללא תקלות מניע טוב והשמן גם בצבע מאוד טבעי לו.

ב. האם החומר שהו שם לי יכול לסתום עוד משהו באחד מהחלקים באוטו שעובר בהם המים או שהחומר סותם רק

חורים שנגרמו עקב נזקים כלשהם? ובמילים אחרות: האם החומר שסותם את החור ברדיאטור יכול לגרום לנזקים?

בתודה מראש

בן

פורסם

האם חיכית כמה דקות לפני שבדקת שמן?

אם הרכב נוסע תקין ואין עשן מאחורה סביר שלא נגרם נזק למנוע, תבדוק שמן שוב ותעקוב אחרי זה. יכול להיות שיש נזילה שלא קשורה.

החומר שסותם (בהנחה שהוא שם חומר במיים ולא משהו חיצוני) לא מומלץ ובהחלט יכול לגרום לסתימות. בכל מקרה אם נגרם נזק הוא כבר נגרם.

איך אתה מקבל כל פעם מכות ברדיאטור? אולי נזילת השמן היא גם ממכה בקרטר.

פורסם

שלום שוב

אני חיכיתי 3 שעות לאחר שהמנוע התקרר ומדדתי שוב את השמן המדיד לא השתנה בהרבה כמעט נשאר

באותה תוצאה שהייתה,

לגבי הנזק שאמרת לי שאם הוא נגרם הוא כבר נגרם מהוא הנזק שיכול להיגרם? ואם הוא נגרם אז הייתי מרגיש אותו איכשהו או שהנזק ייתכן והוא מינורי למדי כך שאינני מרגיש? ואם ישנו נזק יש דרך לאבחן אותו? ואם כן כיצד? על כל פנים

אם נגרם כזה אני לא מרגיש האם זה משהו שיכול להתבטא בעתיד ולא עכשיו?

על כל פנים לגבי נוזל הסתימות מהו הנזק המירבי שהו יכול לגרום? כי אני כבר שמעתי טוב מאוד על הנוזלים האלה על מקרים שהם החזיקו שנה +

לגבי המכות ברדיאטור הפעם באמת שאין לי מושג הכיצד זה קרה שהוא חטף מכה באמת, אבל שמתי לב שהחור הפעם הוא מינורי (לפני ששמו את הנוזל הנ"ל במי הרדיאטור) לגבי מה שקרה לפני שנה

בפעם הקודמת שהרדיאטור ניזוק לפני שנה נסעתי על כביש שהיה בתחזוקה וגירדו אותו ושמתי לב שיש רעש של אבנים שעולים למעלה על כל פנים לאחר מכן למחרת שמתי לב שעלתה הטמפרטורה כפי שכתבתי כבר, ובבדיקה של מכונאי הוא מצא שם סט נאה מאוד של אבנים חוץ מהאבן שדפקה לי את הוונטה לתוך הרדיאטור והשאר היסטורייה....

לגבי הנזק שקרה הפעם יש המלצות להמשך טיפול בעניין של הרדיאטור? תיקון מקצועי יותר או כזה השונה באופיו?

בתודה מראש

פורסם

לא כתבת אם זה רכב עם תיבת הילוכים אוטמטית, אם כן

עם כל כך הרבה בעיות ברדיאטור ובצנרת אל תשכח לבדוק נזילות של נוזל הידראולי של התיבה האוטומטית שהיא החלק הכי יקר ברכב. הנוזל הזה עובר גם הוא קירור על ידי הרדיאטור ובשביל לבדוק אותו לא מספיק להוציא את המדיד, יש תהליך שלם ...

פורסם

קודם כל כן המדובר באוטומטית

לגבי הנוזל ההידראולי האם המדובר בנוזל של ההגה או הברקסים או שהוא נמצא במקום אחר לצד המנוע?

על כל פנים אשמח להמשך המלצות לגבי הרדיאטור האם לקחת אותו לתיקון רציני יותר חוץ מנוזל הסתימות ששמו שם

האם יש מקום בדרום באזור קריית גת שמתעסקים עם זה?

שוב אשמח להמלצות,

תודה רבה

על כל פנים אם המדובר בנוזל ההגה שהוא גם הידראולי? (לא מבין בזה) אם כן הרי

שהוא ממוקם בין המינימום למקסימום אפילו קצת לפני המקסימום

פורסם
קודם כל כן המדובר באוטומטית

לגבי הנוזל ההידראולי האם המדובר בנוזל של ההגה או הברקסים או שהוא נמצא במקום אחר לצד המנוע?

על כל פנים אשמח להמשך המלצות לגבי הרדיאטור האם לקחת אותו לתיקון רציני יותר חוץ מנוזל הסתימות ששמו שם

האם יש מקום בדרום באזור קריית גת שמתעסקים עם זה?

שוב אשמח להמלצות,

תודה רבה

על כל פנים אם המדובר בנוזל ההגה שהוא גם הידראולי? (לא מבין בזה) אם כן הרי

שהוא ממוקם בין המינימום למקסימום אפילו קצת לפני המקסימום

הנוזל ההדראולי שהתכוונתי אליו הוא הנוזל של תיבת ההילוכים האוטומטית, הוא לא קשור להגה כח או לבלמים. ברדיאטור שלך אמור להיות כניסה של צינור מים חמים עליון ויציאה של מים קרים מתחתית הרדיאטור ובנוסף בתחתית הרדיאטור אמור להיות פתח כניסה של צינור נוזל הדראולי וצינור יציאה שלו.

בשביל להבין איך מודדים את הנוזל הזה הכי טוב שתציץ בספר הרכב. בד"כ זה צריך להיות כשהמנוע חם לפחות אחרי נסיעה של 3 ק"מ והמנוע עדיין מונע. אבל מצד שני שהמנוע לא יהיה חם מידי כמו אחרי נסיעה מאומצת.

• תוכן חדש...