Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לשק שינה איכותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני טס עוד חודש לנפאל, וממה שהבנתי אני צריך שק שינה שיכול לחמם בקור קיצוני :shock:

ובתור אחד שממש שונא קור אני חייב למצוא אחד איכותי כמה שאפשר בתקציב של עד 1000 ש"ח

שיאפשר לי לישון את השנת יופי שלי כמו שצריך בלי לרעוד כל הלילה.

המלצות יתקבלו בשמחה!

תודה לעוזרים

ושבת שלום לכולם

פורסם

תקנה או תשכור שם. זה יותר זול ותוכל למצוא משהו טוב במחיר סביר.

כעיקרון עדיף שק"ש בגיזרת מומיה ולשים לב שהתפרים לא חופפים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שהתפר בין השכבה החיצונית לפנימית לא עובר את הריפוד אלא תפר לשכבת ביניים כשהחיצונית והפנימית לא תפורים לאותה הנקודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברוב שקי השינה ברמות האלו כבר אין תפרים, רק הלחמות כדי למנוע בריחת אוויר.

לי אישית יש מספר שקים בהתאם לטיול, זה נורא משתנה - ברמת מחיר הזו יש הרבה אפשרויות, השאלה אם אתה מתכוון לעשות טרקים ולסחוב את השק שינה או מוצ'ילר שבמתארח במקומות ולא תמיד השק"ש עליך, המחיר מאוד מושפע מהמשקל ומהגודל.

בכל מקרה אם אתה מהמרכז יש חנות מעולה "לכל הרוחות" בגבעת חיים, זו חנות עודפים אז המחירים יותר נמוכים מהשוק לפעמים אפילו ב50%.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

הייתי במרץ השנה בנפאל (התחלתי את האראונד וחזרתי כי היה יבש ו- over developed, אחרי זה עשיתי את ה- ABC והפון היל). קור קיצוני כנראה לא תפגוש - ישנים בגסטהאוסים. אומנם אלה סוג של אורוות אבל אפילו בבייס קמפ לא היה צורך בשק שינה אלפיניסטי אלה משהו בסביבות המינוס 5 עד מינוס 7.

אני הלכתי עם lamina 20 של mountain hardwear וכנ"ל זוגתי. באופן כללי הוא היה בסדר, אבל לא חימם מספיק כשהיה קר. יכול להיות שהיה כדאי לנסוע עם ליינר טרמי. אל תצפה לנצורות מציוד ששוכרים שם, למרות שאפשר להסתדר איתו אם בודקים תקינות (נאמר לי שבמקרה של שק"ש - ממלאים אותו באוויר ורואים כמה הוא מצליח לכלוא את האוויר בתוכו).

עוד כמה המלצות קטנות:

- אם רגישים בבטן, לקחת ציפרדקס מהארץ (מציל חיים בנפאל).

- במקרה ולוקח פורטר - רק מפוקרה במקרה ואתה עושה טרק שיוצא\חוזר משם. בקטמנדו הרמה הרבה פחות גבוהה, אפילו באותה סוכנות

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

קח ביגוד תרמי לשינה, זה מאוד שימושי ואפשר להתכסות פשוט בשק שינה שלא מאוד קר

סך הכל אתה לא הולך לגלות את K2 ואין סיבה שתישן בחוץ וכאלה אז אין מה להתפרע

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מאוד אוהב את Mountain Hardware, Salewa ו Lowe Alpine, אם אתה רוצה קצת יותר זול גם קולומביה זה אחלה.

המלצה שלי תקנה soft-shell של אחת החברות הלאה, אתה לא תוריד אותו כל הטיול (וגם לאחר מכן בבית..)

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

גם לי יש Lamina 20 של Mountain Hardware. בנפאל לא הייתי, אבל הוא חימם אותי היטב בלילות הקרים ביותר של ניו זילנד.

בנוסף, הוא שוקל קצת פחות משקי שינה מקבילים אם אני לא טועה- משמעותי אם אתה מתכוון לסחוב את הציוד לבד (אני עשיתי זאת בניו זילנד, ופגשתי אנשים שגם לא לקחו פורטר בנפאל).

כמו כן יש לו שק כיווץ נהדר. לחבר שטיילתי איתו היה שק"ש של Marmot עם שק כיווץ נוראי - השק"ש שלי תפס הרבה פחות מקום אחרי הכיווץ

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

אני משתמש בטיולים:

שק שינה - north face דגם שנקרא one kilo (נחש כמה הוא שוקל:wink:) אמור להיות עד 0 מ"צ. בפועל היה בסדר גמור גם ב3-. http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/kilo-bag.html

ממליץ בכל מקרה על ליינר. מעבר לתוספת החימום הוא שומר על השק"ש נקי.

ביגוד - gravity http://www.gravityisrael.com/default.asp?catid=%7B9B9570AF-8CE6-41D9-AD21-739E21377901%7D נראה לי שזה תוצרת הארץ. קניתי במסלול (בוגרשוב).

אם אתה מזמין שק"ש בחו"ל, שים לב שאתה צריך להזמין לפי מידה וצד לרוכסן.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...