Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הסיפור הוא כזה, היו היה....

אני עובד ב 2 עבודות,

1: טבח בבית מלון (25 ש''ח לשעה, יש ימים שאין עבודה).

2: מתדלק בתחנת דלק (מינימום, להשלמת הכנסה ולא להגיע למצב שאני נתקע בלי עבודה).

מהמלון יוצא לי בחודש כ 5000 ש''ח ומהתחנת דלק יוצא לי במקרה הכי טוב עוד 2000 ש''ח (סה''כ אני לא עובר בחודש את ה 7000 ש''ח).

חשוב לציין שהסכום נובע מטחינה הזויה של עבודה.

העניין הוא כזה, כחייל משוחרר לא לוקחים ממני מס בסכומים שאני מגיע אליהם אך עדיין נאמר לי שאני צריך לעשות תאום מס, אם נכון העניין איך אני עושה את זה והאם אני באמת צריך את זה?

דבר שני זאת התנהלות מוגל גוף מזוויע כמו ביטוח לאומי לגבי מועדפת, יוצא לי מדי פעם שאני עובד בשני המקומות באותו היום וז''א אני יכול להגיע אפילו ל 35 ימי עבודה בחודש (אם משלבים את 2 העבודות ביחד). מה הולך במקרה כזה מבחינת מועדפת? האם 2 העבודות יחשבו לי כמועדפת פשוט בלי ימים שמתנגשים זה בזה? או שיחשבו לי רק עבודה אחת כמועדפת? מה התנהלות העניינים כאן?

כנראה שמועדפת אני גם ככה לא אסיים בגלל עבודה אחרת שאני מחכה לתשובה ממנה (התהליך עלול לקחת כחצי שנה), אבל בכל מקרה מעוניין לדעת מה קורה לגביה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

טופס תאום מס (116 אאל"ט) אתה ממלא בכל מקרה אצל כל אחד מהמעסיקים כאשר המעסיק השני (האחרון- זה שאמרת לו שאתה עובד בעוד עבודה) שהתחלת לעבוד אצלו צריך לציין פרטים מאחורה לגבי העבודה הראשונה

הסבר למה אתה בעצם צריך תיאום מס:

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SPopulationsGuides/SPTaxCoordination/SPTSalariedEmployee/

טופס 116:

http://www.finance.gov.il/itc/tfasim/PRINT/116.pdf

חשוב למלא את הסיבות להקלה במס בדף השני שזה בעצם חייל משוחרר מה שמעניק לך נקודות זכות לפי מספר החודשים ששירתת.

טבלה שמסכמת יפה את נקודות הזיכוי לפי מספר חודשי שירות ואופי שירות וחישוב של תקרת ההכנסה החודשית הפטורה ממס וכמובן שנתית.

http://www.hachvana.mod.gov.il/pages/zchut/zchut_mas_hachnasa.asp?UN=3&HD=3&SUB_UN=3

וגם אם אתה עובר את תקרת ההכנסה החודשית הפטורה ממס אבל לא עברת את התקרה השנתית, בסוף השנה הקלנדרית יש להגיש טופס בקשה להחזר מס.

ז"א אם תרוויח 10K בחודש אתה תשלם מס הכנסה אבל תהיה זכאי להחזר מס בסוף השנה מאחר ולא הגעת לתקרת ההכנסה השנתית כי התחלת לעבוד באמצע השנה הקלנדרית ולא מתחילתה.

לדעתי גם תצטרך להדפיס מחדש (אני מניח שאין לך) תלושי משכורת צבאית לשנה הקלנדרית הזו (מינואר 2010 עד השחרור- המענק לא מחוייב במס אאל"ט)

מקווה שזה עוזר לך.

אם אני לא מדייק באחד מהתהליכים/פרטים אשמח לתיקון.

בלי קשר לזה ביטוח לאומי ומס בריאות אתה משלם כרגיל, ההטבה היא רק במס הכנסה.

• תוכן חדש...