Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לא חושב שמבחן כזה הוא משהו בעל ערך לקוראי הפורום? (ולאנושות בכלל...). אני חושב שכן.

הטיעון הוא פשוט: גלאי לזיהוי מיכמונות ניידות (כמו V1) מצוייד במקלט וביחידת עיבוד נתונים, כשהגלאי מזהה איום הוא מצפצף. האיום איננו תלוי מיקום אלא תלוי ביכולת העיבוד של הגלאי. מכשיר כזה חובה לבדוק בשטח גם כדי לברר שהוא מזהה בזמן איומי אמת וגם כדי לראות אם הוא יודע לסנן איומי סרק.

בגלאי כזה זיהוי מיכמונת אחת מהווה אינדיקציה ברורה ליכולת זיהוי מיכמונות אחרות.

מכשיר מבוסס GPS לא קולט דבר מהסביבה שלו וכל יעודו הוא לשלוף ממאגר הזכרון שלו התרעה שמבוססת מיקום. לבדיקה בשטח של מכשיר כזה אין שום ערך מוסף שכן ניקח את הדוגמא הבאה:

המשטרה פרסה בארץ 100 מצלמות חדשות, כולן פעילות. בזיכרון המכשיר מעודכנת רק מצלמה אחת - הראשונה שהופעלה בארץ. אתה ניגש למבחן כולך נירגש ונוסע אל המצלמה הראשונה שהותקנה - שכולם כבר מכירים אותה - והופ המכשיר מצפצף. מה אתה יכול להסיק מכך?

א. אם המצלמה הזו מעודכנת אז כולן מעודכנות (מסקנה שלפי הדוגמא שנתתי שגויה בעליל).

ב. שהצפצוף מראה שהמצלמה הזו מעודכנת בזכרון המכשיר וכדי לדעת אם גם האחרות מעודכנות אני חייב לנסוע גם אליהן אחת-אחת.

מכיוון שמיקום המצלמות מעודכן בזיכרון של המכשיר, הרי שהבדיקה הנכונה היא להשוות את נתוני הזכרון אל מול מפת הפריסה של המשטרה (בתיקווה שאיננה סוד מדינה), כל בדיקה אחרת מהווה זריית חול בעיניים שכן זיהוי מצלמה אחת איננו מהווה אינדיקציה לזיהוי האחרות.

מקווה שעכשיו הייתי ברור יותר.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נקודות ההנחה שלך לא מציאותיות:

למה שהמשטרה תיתן את רשימת המלכודות המלאה?

למה שצ'יטה ישחררו את הדאטה בייס שלהם לאויר הפתוח? הם הרי גובים עליו כסף, והוא חלק ממה שמבדל אותם...

למה שאנשי אסקורט יעשו את זה גם?

למה שמבנה הדאטה בייס יהיה משותף? הרי הוסבר שבאחד יש התיחסות לכיווני נסיעה ובאחרים אין.

למה שלבוחנים יהיו את הכלים להמרה של כל דאטה בייס לפורמט אחיד ואז השוואה בינהם?

למה שלא יהיו הבדלים בין המכשירים בתפקוד בפועל בתוך המכונית?

או במילים אחרות:

למה לעשות שמיניות באויר, עמוסות בהנחות תיאורטיות, כשאפשר פשוט לקחת כמה מכשירים ולבדוק????

רבאק, אני לא מדבר איתך ברמה התיאורטית! אתה מדבר פה עם בן אדם שניסה את האייגו והסביר לך למה הוא לא מתאים לשימוש. אם למכשיר אחר יש חווית שימוש ופתרון מקיפה וטובה יותר, שניתנת לבדיקה, אז על מה כל הויכוח?

פורסם
או במילים אחרות:

למה לעשות שמיניות באויר, עמוסות בהנחות תיאורטיות, כשאפשר פשוט לקחת כמה מכשירים ולבדוק????

רבאק, אני לא מדבר איתך ברמה התיאורטית! אתה מדבר פה עם בן אדם שניסה את האייגו והסביר לך למה הוא לא מתאים לשימוש. אם למכשיר אחר יש חווית שימוש ופתרון מקיפה וטובה יותר, שניתנת לבדיקה, אז על מה כל הויכוח?

איך תבדוק? תיסע בכל הארץ מצלמה אחרי מצלמה ותוודא שהן מעודכנות בבסיס הנתונים? :shock::screwy:

מהיכן תשיג את מיקומי המצלמות? מהמשטרה? הרי אתה ציינת שהם לא יתנו את הרשימה.

האם הבנת את העובדה שזה שהצ'יטה מזהה מיכמונת אחת, לא אומר דבר על יכולת הגילוי של מיכמונת אחרת (שיתכן שבמקרה איננה מופיעה אצלה בזכרון)?

אני מבין שלך יש דלקן חופשי וחודשיים חופש מעבודה כדי לסרוק את כל המכמונות, אני - מה לעשות - לא יכול להשתתף בסקר כזה...

פורסם

אני סתם שאלה

האם יש התחייבות של יבואן /יצרן שכל המצלמות מעודכנות במכשירו, ובמקרה שנתפסתי כי המכשיר לא מעודכן הנזק יחול על אותו יבואן. דהיינו הוא או עובד שלו יקחו על עצמם את האשמה של נהיגה ברכב באותו יום??

במקרה כזה באמת שלא צריך בדיקה ושיטוט בכל הארץ.

אם אין התחייבות כזאת אז מה מבטיח לנו כי ההבטחות שכל המצלמות בפנים אכן גם מקויימות. המילה של היבואן, הצחקתני.

אבל כנראה זה מה יש.

בקיצור חיים לא קלים ממתינים "לשומרי" החוק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
איך תבדוק? תיסע בכל הארץ מצלמה אחרי מצלמה ותוודא שהן מעודכנות בבסיס הנתונים? :shock::screwy:

מהיכן תשיג את מיקומי המצלמות? מהמשטרה? הרי אתה ציינת שהם לא יתנו את הרשימה.

האם הבנת את העובדה שזה שהצ'יטה מזהה מיכמונת אחת, לא אומר דבר על יכולת הגילוי של מיכמונת אחרת (שיתכן שבמקרה איננה מופיעה אצלה בזכרון)?

אני מבין שלך יש דלקן חופשי וחודשיים חופש מעבודה כדי לסרוק את כל המכמונות, אני - מה לעשות - לא יכול להשתתף בסקר כזה...

אני מציע שמישהו יתארגן על 3 המכשירים, יעבור מסלול מספיק משמעותי שמשלב עירוני ובין עירוני, ויחזור עם רשמים על איך כל מכשיר התנהג ומה היתה חווית השימוש. אני מבין שאתה בטוח שאתה יודע הכל גם בלי להתנסות, אבל אולי יש מישהו אחר עם קצת יותר סבלנות וסקרנות. אני מבין שמתבשל מבחן כזה בכל מקרה, נכון? איזו סיבה שבעולם יש להחליט מראש שבכלל לא מנסים? המבחן הזה יהיה הרבה יותר מעניין מבחינתי עם על הדשבורד יונחו גם מכשירי ג'י פי אס, והתנהגותם תיבדק.

בכל מקרה, הדיון הזה די מיצה את עצמו מבחינתי.

פורסם
אני מציע שמישהו יתארגן על 3 המכשירים, יעבור מסלול מספיק משמעותי שמשלב עירוני ובין עירוני, ויחזור עם רשמים על איך כל מכשיר התנהג ומה היתה חווית השימוש.

עכשיו הבנתי: אותך מעניינת "חווית השימוש" אותי מעניין לראות שהמכשיר מזהיר אותי מפני מכמונות.

פורסם

דורקי אתה פלספן חוויתי:lol:

ברור שחווית השימוש = הזהרת המשתמש מפני הסכנות שבשבילם הוא מיועד

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הנקודה היא שכמעט כל תוכנת GPS כיום יודעת להתריע על מצלמות, ובגלל שהעלות של הצ'יטה הוא כפול, דורקי לא רואה סיבה להשקיע במסד נתונים של הצ'יטה כשיש קבצים מעודכנים לתוכנות השונות.

אז נכון שהוא אולי ישלם על זה בדמות התראות דמה בגלל מצלמה שנמצאת בכלל בצד השני, אבל עדיין זה חינם (אפשר להגיד שגילוי המצלמות דרך תוכנת ניווט הוא חינם ביחס לצ'יטה) וגם על הדרך יש לנו תוכנת ניווט לשעת הצורך. ושוב, אין לנו אפשרות לדעת כל כמה זמן היבואן מעדכן את הבסיס נתונים במכשיר, לכן זה להיות על סוג של עיוור ולסמוך על היבואן. בתוכנת ניווט אתה יודע בדיוק איפה יש לך מצלמות במסלול.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
ושוב, אין לנו אפשרות לדעת כל כמה זמן היבואן מעדכן את הבסיס נתונים במכשיר, לכן זה להיות על סוג של עיוור ולסמוך על היבואן. בתוכנת ניווט אתה יודע בדיוק איפה יש לך מצלמות במסלול.

תומר אתה מוכן להסביר את המשפט המוכחל. מאיפוא היא יודעת?? המשטרה מדווחת לה??

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בתוכנה אתה מעדכן בעצמך או מוריד מהרשת קובץ מעודכן, בנוסף בתוכנת ניווט יש לך אפשרות לראות ויזואלית איפה המצלמה ממוקמת ואם אתה רואה אותה בצד השני של הכביש וזה מצפצף אתה מבין שזה לא בצד שלך ואתה ממשיך לתת גז. זה חשבון פשוט.

מבחינתי כל ההבדל בין הצ'יטה לתוכנות ניווט זה רמת עדכון המצלמות בבסיס הנתונים. אנחנו לא יודעים באיזו רמה הצ'יטה מעודכן ולכן לשלם על מוצר שאתה לא יודע איך הוא יתפקד מבחינת התראות (וזה מוצר שאמור לשמור לך על הרישיון), אני לא חושב שזה משתלם כלכך.

in the face

with a chair

פורסם
בתוכנה אתה מעדכן בעצמך או מוריד מהרשת קובץ מעודכן, בנוסף בתוכנת ניווט יש לך אפשרות לראות ויזואלית איפה המצלמה ממוקמת ואם אתה רואה אותה בצד השני של הכביש וזה מצפצף אתה מבין שזה לא בצד שלך ואתה ממשיך לתת גז. זה חשבון פשוט.

מבחינתי כל ההבדל בין הצ'יטה לתוכנות ניווט זה רמת עדכון המצלמות בבסיס הנתונים. אנחנו לא יודעים באיזו רמה הצ'יטה מעודכן ולכן לשלם על מוצר שאתה לא יודע איך הוא יתפקד מבחינת התראות (וזה מוצר שאמור לשמור לך על הרישיון), אני לא חושב שזה משתלם כלכך.

מאיפוא אתה יודע מה רמת העידכון של התוכנה שלך אותה הורדת מהרשת? זו השאלה.

אם שלך מעודכנת פעם בחודשיים ושל אחר פעם ביום ברורה העדיפות למי.

שלא לדבר על כך שאין וודאות באף אחת מהתוכנות כי אכן כל המצלמות עודכנו. הרי המידע לא נמסר על ידי המשטרה כשירות לציבור.

אני בכוונה לא משתמש בשם צ'יטה או שם אחר כי לא השם קובע, אלא מהות השרות שאני אמור לקבל מספק המידע זה או אחר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה בדיוק העניין, אם אני לא יודע מה אני מקבל גם פה וגם שם, אז למה לי לשלם? אם אני הולך על עיוור אני מעדיף שיהיה חינם ככה שלא אתבאס אם אחטוף דוח וגם אשלם על מוצר זה או אחר.

לגבי העדכון של התוכנת ניווט, זה נעשה מטוב ליבם של אנשים ברשת, רואים מצלמה חדשה ומעדכנים אותה לטובת הכלל, וזה נכון גם לגבי מארבי לייזר אפשריים וכ"ו. אז נכון שיוצא עדכון פעם בכמה חודשים, אבל שוב, זה חינם ואני לא משלם על שירות בלתי ידוע.

in the face

with a chair

פורסם

המסקנה. חלק מן המבחן הוא לדעת את רמת העדכון - מהיכן נשאבת האינפורמציה , ואת תדירות העדכון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
המסקנה. חלק מן המבחן הוא לדעת את רמת העדכון - מהיכן נשאבת האינפורמציה , ואת תדירות העדכון.

ישה, במהלך מלחמת העולם השנייה, אחד בא לנשיא ארה"ב ואמר לו שמצא פתרון לבעיית הצוללות הגרמניות שעשו שמות באוניות האספקה לבריטניה.

הנשיא - מה הפתרון?

האיש - להרתיח את מימי האוקיינוס.

הנשיא - איך עושים את זה?

האיש - את זה אני לא יודע, אבל אתה הנשיא, אז בטח תימצא לכך פתרון כי אתה נשיא...

בקיצור - איך בדיוק עושים את המבחן שאתה מציע לעשות?

פורסם

המבחן היחידי הוא רמת העדכון! מעבר לזה מדובר על מכשיר אפילו פשוט עוד יותר מאשר מכשיר ניווט.

in the face

with a chair

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...