Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי גטס 2003 1.350

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם!

אני רוצה לקנות רכב עבורי לצרכים של עבודה בית בית לימודים ,(מרחק נשיעה יומי הוא פחות או יותר 50ק"מ)

ראיתי היום יונדאי גטס 2003 מנועה 1.350 במצב טוב יד ראשונה 75K ק"מ.

השאילה שלי כמה הרכב הזה באמת זוזז לדק?!

הבעלים אמר לי שהוא עושה 1:10.5 בעיר ובמחוץ לעיר 7:100.

האם זה יכול להיות? כמה -+ הרכב יעשה בפקקים עם מזגן?(לרוב אני לבד לרכב)

פורסם

צריכת הדלק של הגטס משתנה משמעותית כתלות באופי הנהיגה שלך. זה נכון לגבי כל רכב, אבל לגבי הגטס זה נכון במיוחד. בנסיעה רגועה אתה בהחלט יכול לצפות למשהו כמו 1:10-1:11 בנסיעות עירוניות. אם תתחיל ללחוץ בכל זינוק מהמקום צריכת הדלק תעלה משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סביר זה עניין יחסי. יחסית למרצדס 0404 זה מאוד סביר. יחסית לסוזוקי אלטו זה מאוד לא סביר :-D

פורסם

יש לציין, שמדובר בגדם GLS המאובזר ב ABS ושתי כריות אוויר, וגם רוצים עליה מחיר גבוה, יחסית לגטס GLF (דגם ליסינג הפשוט) מאותה שנה.

אבל הנתונים של הרכב טובים.

בשימוש סביר אין בעיה להגיע לצריכת דלק של 1 ל10.

אגב, לדעתי הרכב הוא של עולה חדש או עולה חדש לשעבר, רק הם מודדים צריכת דלק בליטרים ל 100 קילומטר.:roll:

פורסם

הרכב ידני?

השאילה שלי כמה הרכב הזה באמת זולל דלק?!

הבעלים אמר לי שהוא עושה 1:10.5 בעיר ובמחוץ לעיר 7:100.

האם זה יכול להיות? כמה -+ הרכב יעשה בפקקים עם מזגן?(לרוב אני לבד לרכב)

לדעתי הבעלים מדווח על צריכה אופטימית (בנסיעה רגועה מאוד וללא מזגן).

קשה לי להאמין שבנסיעה עירונית הרכב הגיע לנתון של 1:10.5, ומחוץ לעיר הגיע ל-1:14.

אני הגעתי לצריכה ממוצעת של 1:8.5 (נסיעה משולבת) ביונדאי גטס אוטו'.

-

פורסם

יש לי כזאת, עושה בערך 1:7

מחוץ לעיר יש נתון די טוב, בנסיעה בערך של 90 קמ"ש עם מזגן בלי לחיצות מיותרות.

בתוך העיר אפשר לאכול את הלב בכל הנוגע לצריכת דלק.

אם ממש חשוב לך צריכת דלק זה לא האוטו בשבילך!

פורסם

עידן, סוף סוף מישהו שאומר את האמת.

הרכב מציג תוצאות מחפירות בכל הקשור לצריכת דלק.

בפונטו ספייס אני מקבל תוצאה של לא פחות מ- 1:13, ובד"כ תוצאה טובה יותר.

זה חיסכון של 45% אחוז מתצרוכת הדלק לעומת הגטס - ככה שאם נוסעים 50 ק"מ ביום, זה אומר בסביבות 18 אלף ק"מ בשנה, החיסכון באוטו חסכוני מול גטס יהיה 821 ליטרים של דלק. אם כל ליטר עולה 6.5 ש"ח, הסכום יהיה 5336 ש"ח.

אם מישהו רוצה לשלם את זה לפז או דלק במקום להשאיר אצלו בכיס, שיבושם לו.

פורסם

ד"ר, אני מקווה שאתה לא רומז שאני שקרן.

כמו שכבר כתבתי, תצרוכת הדלק בגטס משתנה משמעותית בהתאם לסגנון הנהיגה וזה בעקבות גיר אוטומטי עם יחסי העברה תמוהים שלא ממש מעודדים חיסכון בדלק. אם אתה רומז שאני ממציע מספרים אז אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום על אנשים נוספים שקיבלו תצרוכת דלק דומה.

שים לב שאתה משווה פונטו ידנית לגטס אוטומטית, ברור שהפונטו תיהיה חסכונית יותר. אף אחד גם לא טען שהגטס היא מכונית חסכונית, היא לא. צריכת הדלק שלה סבירה, אולי קצת פחות מסבירה. אבל בטח לא מחפירה.

פורסם

זאת ממש לא הייתה הכוונה, לרמוז שאתה שקרן.

העניין הוא שרוב מוחלט של האנשים לא מצליח להגיע לסביבות 1:10, לא משנה מה. וזה נתון הזוי בהתחשב בכך שמדובר באוטו קטן מאוד.

בערים הצפופות שלנו, שמלאות בכיכרות, בפסי האטה, ברמזורים ובפקקים - האצות ובלימות הן עניין שבשגרה - ולכן אנשים לא מצליחים להגיע לתצרוכת דלק טובה. תוסיף לזה מזגן שמכביד בעוד 10-15% על צריכת הדלק וקיבלת 1:8 בכיף.

בלי קשר - תוסיף לזה העדר מוחלט של אבזור בטיחותי בגירסאות ההשכרה, ותקבל רכב גרוע בכל הפרמטרים.

פורסם

הייתה לאחי גטס כזאת במשך שנתיים. הרכב היה בליסינג, מודל 2005 (צורה ישנה מנוע 1350, גיר אוטומטי כמובן)

הוא עבר איתה בשנתיים בערך 40-50 אלף קילומטר.

נהג רגיל לגמרי, לא בפרעות אבל גם ללא שום התחשבנות בעלות הדלק.

צריכת הדלק הממוצעת היתה סביב 1 ל 10. ושוב, זה היה רכב ליסינג עם דלקן, ומזגן היה עובד קבוע, בחורף ובקייץ.

לדעתי אם נוהגים עם כוונה לחסוך - אפשר לשפר את הנתון הזה בכמה אחוזים.

פורסם

גם לי היה גטס ליסינג 05, שלא ננהג בעדינות יתרה וגם אצלי המזגן היה דולק כל השנה, הרכב אכן הראה ממוצע משולב של כ1-10 (לעיתים 1-11 כאשר רוב הנסיעות היו בין עירוניות). כמו כן, בתקופה שהיה לי גטס ידני (מספר חודשים), הרכב הראה ממוצעים של כ1-12 שוב באותם תנאי נהיגה, כאשר החלוקה הייתה כמעט שווה, בין הנסיעה העירונית לבין עירונית.

נכון זה לא חסכוני במיוחד בעיקר לרכב "סופר מיני", אבל זה גם לא כזה נורא. שוב אציין שנהגתי בלי הרבה דאגה לחיסכון, ובנהיגה "רכה" (של אדם שחשוב לו הרכב:wink:) יותר, אפשר להוסיך לדעתי עוד ק"מ שניים לממוצע.

זוהי לא חוות דעת משמועות, אלא נסיון נטו של כשנה עם הרכב הנ"ל ששירת אותי בכל יום, לכל היום.

בכל אופן דגם הGLS עדיף בהרבה ויחסית לנתונים של הרכב הנ"ל זו נראת על פניו, קנייה טובה מאוד.

לפני כמה חודשים עזרתי לזוג חברים לקנות רכב כזה בדיוק, עם כמעט אותם נתונים (יד 1 73000 ק"מ GLS) שהיה שמור בצורה פדנטית ע"י פנסיונרית יקית. הם מרוצים ממנו מאוד (בכל הנוגע לאמינות וטיפול שעשו לו ויצא די זול), ומידי פעם הם מלינים על כך שהם חשבו שהוא יהיה יותר חסכוני ממה שהוא (ציפו לצריכה יותר קרובה ל1-14,15).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

תודה רבה לכן על התגובות ועל המידע

הבנתי שאני לא הולך לקנות את הרכב הזה,

יש לי שאילה נוספת, מה אתם חושבים על 206 אוטומט בשנים 04 06,

מומלץ או לא?

• תוכן חדש...