Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלטתי להחזיר את רכב הליסינג שלי חזרה למקום ממנו הוא הגיע ולכן עליי לקבל החלטה בנוגע להמשך הדרך.

אופי השימוש שלי ברכב הוא נסיעות יומיות לעבודה (באיזור המרכז, כ40 ק"מ ביום) ונסיעות נוספות בסביבה עירונית. אני לא מעוניין ברכב מיני, כרגע יש לי סוזוקי סוויפט והיא מעט קטנה על מידותיי.

האופציות העומדות בפניי הן אלו:

1. רכישת מאזדה 3 מליסינג שהייתה אצל אח שלי, נהג רגוע, רק באיזור המרכז, 33 אלף ק"מ. עלתה על הכביש בינואר 2008 ולא עשתה בעיות כל התקופה. מחיר הרכב הוא כ80 אלף ש"ח.

2. רכישת רכב במבצע של חבר. רכישת רכב משפחתי בהנחה של 7-10 אלף ש"ח ממחיר מחירון (תלוי בדגם), החזקתו במשך שנה וחצי ומכירתו. בתקופה זו אני לא משלם אגרת רישוי, טסט או טיפולים. ירידת הערך הגדולה של השנה הראשונה פחות מורגשת בזכות ההנחה ממבצע חבר. מחיר סיטרואן C3 (אני יודע שזה רכב מיני) או פג'ו 207 הוא כ90-100 אלף ש"ח לאחר הנחה.

האם אתם יכולים לראות בעיה קריטית כלשהי באחת האופציות?

האם יש איזו חוות דעת שלילית לגבי אחד מהרכבים שהוזכרו?

האופציה השלישית של רכישת רכב יד שניה באופן המקובל כרגע בצד, מכיוון שאני אעדיף לקנות רכב שאני יודע מהיכן הוא הגיע.

תודה רבה ונסיעה נעימה

פורסם

לא הבנתי, למה לקנות רכב רק לשנה וחצי?

דווקא האופציה של המאזדה של אחיך נשמעת לא רע והמחיר נשמע טוב.

פורסם

היי,

תודה על התגובה.

העקרון בשנה וחצי הוא כלכלי בלבד. בשנתיים הראשונות ההוצאות על הרכב מינימאליות פרט לירידת ערך שלו שהיא כפי שציינתי, מתקזזת עם ההנחה בקניה.

אחרי שנה וחצי אפשר להתרענן ברכב חדש :)

כמובן שהתהליך מתאים לאלו שלא נקשרים יתר על המידה לרכב שלהם ואוהבים לגוון

פורסם

האמת שזה דווקא לא הכי כלכלי.

הכי חכם לדעת רבים זה לרכש רכב בן שנתיים או שלוש שספג כבר את ירידת הערך הרצינית שלו, רכב בן שנתיים שנרכש מידיים פרטיות ועבר נסועה ממוצעת הוא כמעט חדש.

לפי נתונים יבשים הליסינג הפרטי הוא דיי משתלם משום שאתה לא משלם את מלוא המחיר בסוף ה-3 שנים וסופג רק אחוז מסויים מירידת הערך ולא את כולה ואז יש לך מקדמה לרכב חדש.

• תוכן חדש...