Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

יש ברשותי סוברו לאונה שנת 92 שמורכבים עליהם צמיגים מתוצרת מקסיס בגודל 155/80/13אני עומד בפני החלפת 4 הצמיגים

מיכיוון שהצמיגים הקודמים (מקסיס) מתפוררים לפני זמנם אני החלטי להשקיע בבטיחות ואני רוצה לקנות צמיג איכותי,

דיברתי עם כמה מקומות ואחד מהם הציע לי צמיג של מישלן בגודל 175/70/13 שהוא רחב ממה שיש לי ואמר שזה ישפר אחיזת כביש ובלימה, המחיר למישלן בגודל שיש לי כיום (155/70) הינו זהה.

שאלתי ובקשתי מחברי הפרום אם יוכלו לעזור לי בשיקולים האם להחליף למצמיג רחב או להישאר בגודל הקיים, אשמח לנימוק והסבר על כל המלצה / דעה

נ.ב. המחיר שקיבלתי הינו 325 לצמיג, האם המחיר סביר:-(:?:

תודה מראש לכל המגיבים!:lol:

פורסם

המחיר סביר ביותר, לגבי שינוי הגודל צריך לבדוק אם היצרן מאשר את הגודל הנ"ל לרכב שלך לא תמיד צמיג רחב יותר טוב יותר.

ואחרי זה ללכת לאשר זאת במשרד הרישוי.

אולי זה כבר לא ככה, בכל אופן חכה לתגובות נוספות.

DLS-RA20, DLS-UP6i, Rockford -500.1P, Rockford HX2 "12

פורסם

המחיר קצת יקר לטעמי ומנסיוני, עד 300 לצמיג ניתן לקנות פירלי כמו שהטנדר שלי נועל או אחרים.

מותר וחוקי לעבור ל175/70/13, עולה 30 שקל לבצע שינוי מידת צמיגים ברשיון, אתה ניגש לאחר שהחלפת נעליים לכל מכון טסטים ומבקש שינוי מידת צמיגים ברשיון, הם יצאו ויסתכלו על הצמיגים והמידה, יסתכלו לשניה בספר (או שלא, תלוי מה מידת הנסיון של אותו בוחן) וישדכו לך את הטופס לרשיון הרכב.

בטסט הבא זה כבר יתעדכן בטופס חידוש הרכב.

רצוי ומומלץ להחליף למידה הרחבה יותר, יקנה לך יותר יציבות בנסיעה ובסיבובים, השינוי בתצרוכת הדלק אפסי.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

Erez Wolf אני מתנגד בכל תוקף למה שאמרת.

חיפשתי את הכתבה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3213711,00.html

תקרא ותשכיל, צמיג רחב יותר לא בהכרח טוב יותר לרכב.

החיכוך בכביש גבוה יותר צריכת הדלק תעלה ואני לא יודע אם פותח השירשור הוא נהג מירוצים.

לך על המידה שמגיעה אם הרכב, ועזוב אותך הרפתקאות שונות ומשונות.

ציתות מסוף הכתבה:

צמיגים, כללי ברזל:

תמיד כדאי לקנות צמיג ממותג מוכר, גם אם זה עולה כמה שקלים יותר.

חובה: שני צמיגים זהים במידה, מאותו יצרן ודגם על אותו סרן. מומלץ שכל הארבעה יהיו זהים.

לא לסמוך על מתקין הצמיגים: לחץ האוויר חייב להיות לפי המלצת היצרן, לא להסכים ל"אני שם לך 30 אחי, זה מספיק לכל המכוניות".

בדיקת לחץ אוויר רצוי לבצע כשהצמיג קר, ההבדל לעומת צמיג חם עשוי להיות גדול.

מומלץ לא לרכוש צמיג שגילו מעל לשנה, בתקריה חייבים לציין בפניכם את גילו לפני הרכישה.

צמיג מתייבש עם השנים, וקשה לראות זאת. החליפו צמיג כל 4-3 שנים גם אם נסעתם מעט קילומטרים באופן רגוע.

צמיג רחב יותר יהיה יפה יותר. כל השאר - בעיקר חסרונות.

יום טוב!

פורסם

175 זו מידה חוקית ומותרת ע"י היצרן.

עדיף 175 על 155 בכל מצב, 155 זה דיסקיות.

השינוי בתצרוכת הדלק היא אפסית.

זה שלארץ הגיעו ה155 זה רק בגלל חסכון.

תתנגד בכל תוקף, בא נסכים לא להסכים.

פורסם

אל תקח את מה שאמרתי אישית, לא הייתה פה מטרה לפגוע אני רק חושב.

שהכתבה לגבי הצמיגים רלוונטית.

בקשר לצריכת הדלק אתה אומר לא רלוונטי אדם אחר יגיד בזבוז של כסף.

כמו שראית בכתבה צמיג גדול בעיקר יפה הרוב חסרונות וגם לא פוסחים ומרחיבים על החסרונות.

פורסם

לא לקחתי אישית, זכותך לדעתך, גם אם מסתמכת על כתבה בYNET. הכתבה אולי רלוונטית, אך לא ללאונה (רכב מאד מיוחד, לא תסכים?!).

דעתי היא מניסיוני האישי ברכב בעל נתונים דומים והיכרות עם דגם הרכב המדובר ועם מס' מצומצם של בעלי רכב זה.

אם כבר ציטטת מהכתבה, אז למה לא את הפסקה הזו?

"כללי אצבע":

"...זכרו. יצרן הרכב יודע באמת הכי טוב איזה צמיג מתאים לכם. הוא תכנן את המכונית, בחן אותה בשלל דרכים על פני-מאות אלפי קילומטרים וכייל אותה בהתאם למידת הצמיג (ולחץ האוויר) שבחר.

אבל לפני שאתם בוחרים בצמיגי 225/45 לגולף 1.6 האוטומטית שלכם, כדאי שתדעו. צמיג רחב וגדול יפגע לכם בצריכת הדלק, בביצועים, בכיול מד המהירות, בנוחות הנסיעה ובאחיזה. זו אמנם תעלה בחלק מהמקרים, אך השליטה במכונית עשויה להפוך לקשה יותר. בקיצור - זה יפה, אבל מיותר."

במקרה של הלאונה ספציפית, זה אחד המקרים.

לא מדובר על מעבר מ155 ל215 על חישוק 14/15" וחתך 45.

מדובר על מעבר מ155/80/13 ל175/70/13, שתי המידות האלו לא ספורטיביות לכן הפרטים המדוברים עליהם בכתבה לגבי צמיגים ספורטיביים לא תקפים.

שתי המידות המצויינות מעלה הם היחידות המאושרות על ידי היצרן ברכב זה, זה לא שהוא מתפרע עם מידה לא פורפורציונאלית או מחליף למידה שונה מאד מהמקור.

מניסיון, האחיזה משתפרת, נוחות הנסיעה לא נפגעת, להפך, לא מקפצים כל כך הרבה או נזרקים לצד ברוחות צד, השינוי בתצרוכת הדלק אפסי, והשינוי בספידומטר גם זניח.

אני רואה רק יתרונות.

גילוי נאות: בעל טנדר סובארו 7 שנים, החליף צמיגים מ155 ל175 ולא הביט מאז לאחור!

פורסם

הם נתנו את הגולף לדוגמא וכתבו:

צמיג רחב וגדול יפגע לכם בצריכת הדלק, בביצועים, בכיול מד המהירות, בנוחות הנסיעה ובאחיזה. זו אמנם תעלה בחלק מהמקרים, אך השליטה במכונית עשויה להפוך לקשה יותר.

אני לא מבין איפה את רואה יתרון?

צריכת דלק -

ביצועים -

כיול מד מהירות -

נוחות ואחיזה + / -

שליטה ברכב -

גם לי היה רכב סובארו וגם אני החלפתי צמיגים (טנדר סוברו 83) ולא פעם.

אני לא רואה שום הצדקה להגדיל או להתעסק בכלל אם גודל הצמיג.

בטח לא במקרה של רכב נורמאלי שכל המטרה שלו היא לנסוע מנק' א ל-ב.

בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים.

לפותח השירשור כמו שראית אין הסכמה מלאה לגבי גודל הצמיגים אני מצטער שלא הגענו לקונצנזוס וזוהי החלטה שלך מה לעשות!

פורסם

אצטרף לדיון

אני אחרי היתיעצות טלפונית עם כתב הרכב של מקור ראשון אדוארט אטלר, המלצתו היתה להחליף למידה היותר גדולה מהסיבות של יציבות/ אחיזת כביש / קיצור מרחק בלימה / הוא טען שהשינוי בתצרוכת הדלק הינה זניחה, (למרות שהוא אישית בתור נהג מרוצים לשעבר היה מעדיף להישאר עם המידה הקטנה שקימת כיום)

אציין שרב הנסיעות עם הרכב הינם בין עירוניות שחלקם בכבישים מפותלים והררים וחלקם בכביש מהיר שהוא אחד הטובים במדינה (כביש 5 חוצ"ש), כ"כ יש לציין שלא מעט פעמים נדרשים ממני או מאישתי להיות נהגי מרוצים מיכיוון שבני דודינו אינם חסים על חייהם וחיינו ויכולים לפתוח נתיב שלישי בעקיפה או כל מיני דברים אחרים שאינכם רוצים לפגוש.

נ.ב

האם יש השפעות מכניות כגון על הציריות או מערכת ההיגוי בשינוי גודל צמיג דהיינו שומר יותר על מע' ההיגוי או ציריות?

האם יש השפעה על מהירות הרכב ז"א אצטרכך ללחוץ יותר על הגז ע"מ לקבל אותה תפוקה?

פורסם

אז בעצם הוא אמר לך כל מה שרשמתי ויותר, שכחתי את עניין מרחק בלימה.

אני ארשום זאת שוב, הרכב מתוכנן למידה זו.

העומס הנוסף על מערכת ההיגוי והציריות הוא זניח, לסובארו גם ככה מחלת ציריות, זה לא עניין שתרגיש.

התנהגות הרכב נהיית פחות קפיצית והתגובה אולי בפסיק יותר איטית, אך אני מעדיף אחיזה בסיבובים על גבי קפיצות הרכב וסכנת איבוד שליטה גדולה יותר כתוצאה ממפגעים בכביש.

מבחינת מהירות, לא שמתי לב לשינוי, ואם יש הוא אינו משמעותי.

זה לא רכב ספורטיבי שמטפס במהירות בסל"ד לתגובות מהירות מאד בזמן הנסיעה, רק בהילוכים הנמוכים.

זו דעתי האישית, אשמח לשמוע דעות נוספות.

פרט נוסף וחשוב לפני הרכישה אם וכאשר תהיה, צמיג 175/70/13 יש להתקין על חישוק ברוחב 5" מינימום.

כך שאם החישוקים שלך 4.5 ואתה לא מעוניין להכנס להוצאה נוספת, השאר עם 155.

פורסם

צמיג רחב יותר זה יותר עדיף , ובמיוחד המקרה של הלאונה שלך.

אני יכול להגיד לך שאני עם צמיגים 185 70 13 ואתה פשוט יותר יציב , גם בסיבובים וגם במהירויות גבוהות, אתה לא מרגיש שאתה יכול להתהפך עוד רגע, הרכב "יושב טוב על הכביש"

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הרכב שלך זה דגם GL או DL?

ב GL הגנט עצמו יותר רחב, לא מומלץ לעלות 2 רמות גודל על גנט מקורי כי הוא צר מידיי ל 175.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הרכב שלי זה GL והג'נט הוא אותו ג'נט שמתאים ל 175, כי כשהחליפו לי את הצמיג הרזרבי ,מצמיג 175 ל185 ,השתמשו באותו הג'נט.

אבל בתכלס מה זה משנה DL GL XT השלדה אותו דבר מה ששונה זה אבזור פנימי, דגם מנוע, וזהו.

והמידה של הצמיג שלי היא מאושרת ע"י היצרן כמידה המקורית ולא הוחלפה\ הוגדלה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

זה משנה בדיוק בגלל העניין שLoyale הזכיר,

דגם הDL הגיע עם חישוקים ברוחב 4.5" (ניתן גם לבדוק זאת עם מטר בהחלפת הצמיגים הבאה), המידה 175 בטיחותית לא מתאימה לו, גם אם פיסית תצליח להלביש את הצמיג על החישוק.

חישוקי הGL הם 5" ולכן מידה 175 יושבת מצויין וטווח הבטיחות למידה 185 נע בין חישוק ברוחב 5" ל6.5" כמו ה175.

פורסם

צודק , הבעיה היא שמעטים נוטים לתת חשיבות לעניין כ"כ חשוב ובטיחותי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...