Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפצעתי ביד, הרופא במיון שאל אם אני צריך ימי מחלה. אמרתי שלא, כי זה לא אמור להפריע לי לעבוד (ואודה על האמת - לצערי אין הרבה עבודה בימים אלה).

אבל התחלתי לחשוב, אין לי מושג מה הנוהל במקרים כאלה. האם במקרה של פציעה רצינית יותר (שלא מצריכה אשפוז) ובאמת תגביל אותי בעבודתי אני זכאי לתגמול כלשהו?

מישהו יודע?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני לא יודע לגבי עוסק פטור, אבל במצבים שאתה לא יכול לעבוד אתה מקבל כסף מהביטוח על התקופה הזאת.

השאלה לכמה זמן לא תוכל לעבוד, אם זה יום-יומים אני לא בטוח שכדאי לך להתחיל בתהליך.

אצלנו כשאבא שלי עבר ניתוח זה מנע ממנו לעבוד כחודשים ולכן היה כדאי לנו לעשות את התהליך הנ"ל.

קובי

פורסם

אם תבטח את עצמך בביטוח אובדן כושר עבודה אז אחרי 90 יום תתחיל לקבל תשלום. לעצמאי אין ימי מחלה שמישהו משלם לו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה, ביטוח אובדן כושר עבודה יש לי כמובן.

אני מבין שהשבתה של שבוע שובעיים היא על חשבוני, אה?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

בעיני המדינה, כל העצמאים הם חארות נהנתנים שדופקים את מס הכנסה בכל רגע אפשרי ולכן אין לנו ימי מחלה ואין לנו זכאות לדמי אבטלה.

אבל מיסים אני משלם בערך כמו המיסוי ששילמו ביחד כל מקבלי דמי האבטלה בלשכת העבודה של זכרון יעקב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הוא מרוויח את מה שהוא מכניס פחות מה שהוא מוציא, אז הוא משלם בדיוק אותו מס כמו שכיר שמרוויח את אותו הסכום

פורסם
בעיני המדינה, כל העצמאים הם חארות נהנתנים שדופקים את מס הכנסה בכל רגע אפשרי ולכן אין לנו ימי מחלה ואין לנו זכאות לדמי אבטלה.

אבל מיסים אני משלם בערך כמו המיסוי ששילמו ביחד כל מקבלי דמי האבטלה בלשכת העבודה של זכרון יעקב.

בשבילך אני מקווה שתשלם הרבה מיסים . הרבה מיסים פירושו הרבה רווחים

העצמאים הם לא חארות, הם פשוט מופלים בהרבה תחומים לעומת השכירים.

הפתרון המוצע - תקים חברה בע"מ תהיה שכיר שלה ותזכה ליתרונות של שכיר ( עדיין תהיה הפליה לטובת השכיר הרגיל אבל במידה פחותה בהרבה ) וגם יהיו לך את היתרונות של העצמאי, אם יש כאלה בכלל.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבל אז יהיו לך הוצאות אחרות כמו רואה חשבון ועוד.

להתנהל כחברה כדאי רק מעל לרווח מסויים כי אז את היתרות אתה יכול להשאיר רק אחרי מס חברות ואז התשואה עליהן יותר גדולה. יתרון נוסף זה שחברה אפשר למכור.

פורסם

להתנהל כחברה יש יתרונות כמו ערבות מוגבלת במקרה של פשיטת רגל / פירוק

גם עסק אפשר למכור , לשם כך לא צריך להתאגד כחברה.

ואין קשר בין גובה הרווח לבין התאגדות כחברה. את המקסום אתה עושה במשחק בין שכר ודיבידנד ( חלוקת רווח ).

ביחוד היום ששיעורי המס לחברה נמוכים לעומת מה שהיה בעבר+ היתרונות שיש לך כשכיר במסגרת התנאים הסוציאליים.

ןמעל לכל לשאלה מה אתה עושה? התשובה אני מנכ"ל או יו"ר מועצת המנהלים לעומת אני עצמאי

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
הוא מרוויח את מה שהוא מכניס פחות מה שהוא מוציא, אז הוא משלם בדיוק אותו מס כמו שכיר שמרוויח את אותו הסכום

כן, רק ששכיר אחרי ששילם מס מקבל כסף ואז כל קניה שלו ממוסה שוב, לעומת עצמאי, שמנכה מתוך ההכנסות שלו המון מההוצאות.

הדוגמא הקלאסית היא ששכיר נוסע ברכב שלו, מתדלק, מקבל החזר מהמעביד וגם זה ממוסה.

צביקי.

פורסם

עצמאי לא מנכה שום דבר מהוצ' הרכב כי ההוצ' לא נוכרות.

מצד שני לשכיר יש תנאים סוציאליים שלעצמאי אין (חופש, הבראה, ימי מחלה, הפרשות לפנסיה ועוד).

ישה, הקשר בין גובה הרווח לצורת ההתנהלות הוא עניין של עלויות נוספות שיש לחברה מול עצמאי. מעבר לזה חלוקת דיווידנד לא מורידה לך את המס (אלא אם זה דיווידנד בין חברות) כי על הכסף המחולק משלמים מס חברות בגובה 25% ועל הכסף המתקבל בידי בעל המניות הוא משלם שוב 25% כך שאתה מגיע למס של כ 43%.

לגבי ההגנה, אל תשכח שאף בנק לא יתן לך שקל בלי ערבות אישית אז אם אתה לא מתכוון לגנוב מאנשים ולעשות תרגילי עוקץ אין פה יתרון ממשי.

פורסם

שי

תנסה להפנים

ההוצאה הנוספת לחברה היא אגרה שנתית לרשם החברות ורואה חשבון

עסק /עצמאי יגיש דו"ח למס הכנסה בד"כ לא לבד אלא באמצעות יועץ מס או רואה חשבון .

בעסקים לא גדולים רואה חשבון מספק גם שירותי הנהלת חשבונות.

הקומבינציה הטובה ביותר היא שילוב בחברה בין משכורת ותנאים סוציאליים שלך כשכיר ודיבדנד על רווחי החברה. וכפי שכתבתי קודם מקסום

במקרה הגרוע ביותר תשלם מס בשיעור של 43.75% לעומת 45% כעצמאי

במקרה הטוב יותר תשלם מס בשיעור של 40% לעומת 45% כעצמאי ( כאשר לך פחות מ 10% שליטה בחברה ) השאר אצל בת זוגתך שתחיה.

נכון שבנק מתנה קבלת אשראי ממנו בד"כ בקבלת ערבות אישית. ( חכם על חלשים )

אבל גם בלי עוקץ קורה לא פעם כי עסק מפסיד - על פי נתונים בדוקים שיעור גבוה ביותר של עסקים נסגרים בתוך 5 שנים מיום פתיחתם בגלל הפסדים , אז יש לך הגנה מפני נושים .

ואפרופו הוצאות רכב גם לעצמאי מותר לנכות הוצאות רכב רק עם מגבלות רבות להכרה בהוצאות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, אתה שוכח שעצמאי יכול לנכות חלק מהוצאות הבית שמשמש לעסק ואצל חברה זו פרוצדורה הרבה יותר מורכבת.

לגבי דיווידנדים, כחברה אתה תשלם את המס המקסימלי גם אם הרווחת כל השנה שכר מינימום ועצמאי ישלם מס לפי המס השולי שלו בלבד. מעבר לזה רו"ח בא בנוסף להנהלת החשבונות ולא במקומה.

לגבי רכב, ההשוואה לא היתה בין חברה לעצמאי אלא בין חברה/עצמאי לשכיר שקונה רכב מכספו. אם תצליח להשיג הכרה של יותר משליש המע"מ לרכב במשקל כולל מתחת ל 3500 ק"ג זה יהיה הישג גדול ונדיר מאוד.

פורסם

הערותי באדום

ישה, אתה שוכח שעצמאי יכול לנכות חלק מהוצאות הבית שמשמש לעסק ואצל חברה זו פרוצדורה הרבה יותר מורכבת. אותו דין יחול

לגבי דיווידנדים, כחברה אתה תשלם את המס המקסימלי גם אם הרווחת כל השנה שכר מינימום ועצמאי ישלם מס לפי המס השולי שלו בלבד. אם זה הרווח תוציא אותו במשכורת מעבר לזה רו"ח בא בנוסף להנהלת החשבונות ולא במקומה.חדש לי משהו. אם מדובר בחברה קיקיונית רו"ח יקח 1K כמו שיקח יועץ מס לעצמאי קיקיוני. אם מדובר בעצמאי קטן הוא יכול להגיש לבד, עצמאי גדול כבר יקח בעל מקצוע

לגבי רכב, ההשוואה לא היתה בין חברה לעצמאי אלא בין חברה/עצמאי לשכיר שקונה רכב מכספו. אם תצליח להשיג הכרה של יותר משליש המע"מ לרכב במשקל כולל מתחת ל 3500 ק"ג זה יהיה הישג גדול ונדיר מאוד.אודה ולא אבוש לא ברור לי המשפט שכתבת/quote]

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...