Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רדיו דיסק של קנאווד עם חיתוכים וכל זה איתו אני נישאר.

הוא מוציא למגבר 2.5V (אני ישאל שאלה שקשורה לזה בסוף)

יש לי מגבר קיקר ZX700.5 שמוציא 75 RMS ב 14.4V (כמה הוא מוציא לי ב 13.00V ?והוא גם אנדרנט)

קומפוננט קידמי מורל דוטק אובשיין שמננו אני מבואס.רמקולים שעלו לי אלף שקל ולא שומעים חזק בכלל.לעומת רמקולים של JBL קוקסאלי שומעים יותר חזק.

סאב CVR שיתחלף בקרוב ל P3 או סרווין וגה.או IDQ

נראה כבר.

איך הקומפוננט הבא:http://www.car-media-israel.info/index.php/rockford-t162s-1.html

איזה אופי הוא? טויטר חזק?כי אני אוהב.

עכשיו בקשר ל 2.5V של היציאה ברדיו דיסק,

יש לי אפשרות לחבר למגבר RCA ישירות מחוטים של רמקולים, ניראה לי שזה יהיה בערך 8V

לא ישמעו יותר חזק? ועדיין ללא עיוותים?

וניסיתי גם לחבר את המורל בגישור שזה 165RMS ב 14.4 V וזה בחיים לא 14.4 V

ככה שזה הרבה פחות,לא שמעתי יותר חזק או משהו כזה לעומת ה 75 RMS למה זה?

audi A3 1.8T

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

פורסם

אתה יותר בחור של עוצמה מאיכות, לפי ההודעה שכתבת.

אם אתה יכול לפרט יותר על המערכת שלך זה יעזור, מידות, וגם באיזה אוטו אתה מחזיק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא מומלץ בכלל לחבר כניסות Hi Level אם אתה יכול להימנע מזה.

כל מה שזה יעשה זה שתקבל גם את העיוות של ההגברה של הHU וגם הנחתה נוספת לאחר מכן - הווליום לא ישתנה (או לא אמור להשתנות בכל אופן)

למה מעניין אותך כמה המגבר מוציא ב13? מתח עבודה תקין זה בד"כ 14.4, לא?

לגבי הסאב שאתה עומד לקנות- לפי מה שאתה כותב, נשמע שאתה יותר לכיוון של SPL מאשר SQ, אז נראה לי שIDQ פחות יתאים לך (זה רק מהתרשמות ממנו מהנאמר עליו בפורום, גילוי נאות- לא שמעתי אותו אף פעם)

אם אתה אוהב טוויטר חזק- תנסה לראות איך פוקאל נשמעים לך (שוב- גילוי נאות וכ"ו)

שאלה לגבי הגישור שביצעת- האם השתמשת במפצל כדי לחבר כל זוג כניסות ליציאה אחת?

פורסם

אתה מתכוון מפצל RCA?

לא, אבל יש לי במגבר אפשרות לחבר RCA 1 וזה יעבוד גם בזוג הערוצים האחרים,

שמעתי אותו דבר, לא היה הבדל וזה מוזר כי זה כפול בנתונים

audi A3 1.8T

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באמת מוזר... אבל קח בחשבון שכפול בנתונים מיתרגם לעליה בווליום של... 3 דציבל, שזה לא הרבה בכלל.

(בהנחה שההספק מתורגם ישירות לעוצמה ולא מתבזבז על חום).

מה שכן משפיע מאוד על הווליום משמעותית זה הנצילות של הרמקול- כנראה שהדוטק פחות נציל.

פורסם

אז איזה רמקול ששומעים בו חזק מאוד ללא עיוותים ויוכל לקבל עד 165 RMS תקציב עד 1600 שקל.

audi A3 1.8T

פורסם
באמת מוזר... אבל קח בחשבון שכפול בנתונים מיתרגם לעליה בווליום של... 3 דציבל, שזה לא הרבה בכלל.

(בהנחה שההספק מתורגם ישירות לעוצמה ולא מתבזבז על חום).

מה שכן משפיע מאוד על הווליום משמעותית זה הנצילות של הרמקול- כנראה שהדוטק פחות נציל.

אנא הסבר את דבריך..

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המממ, אני לא מוצא ציטוט מדוייק שמתייחס לזה, אבל הנה מה שיש לסטיב מנץ להגיד בנושא:

"

Well now that I mention “1 ohm”, I cannot resist getting into this subject. Scenario: Kid

buys gizzilion watt amplifier with manufacturer’s specifications of x watts into 4 ohm, y

watts into 2 ohm and z watts into 1 ohm. Well let’s take a wild guess and I bet you all that

the vast majority will drive the amplifier into 1 ohm. Why? Easy, he feels that he is getting

his “moneys worth” by doing this. OK let’s see what reality is. Said amplifier is maybe

rated at say 600w into 4 ohm, 1000w into 2 ohm and 1500w into 1 ohm. We will assume

that the speaker impedance is resistive. The difference between the 4 and 2 ohm power is

2.2dB, the difference between the 2 and 1 ohm power is 1.76dB and the difference

between 4 and 1 ohm power is 3.9dB. So what do these numbers tell us. First if the

speaker is 4 ohms vs 2 ohms, no way you can hear any difference. Same issue

comparing 2 as to 1 ohm. I grant you that between 4 and 1 ohm there is almost 4dB

difference BUT at what price.

"

...

"

The average person can just perceive a 3dB (doubling of power) difference and to

actually double the sound pressure on your eardrum, you require TEN TIMES the

amplifier power. Yes TEN TIMES no kidding!"

כמוכן, אני מקווה שאתה יודע מה זה דציבלים- סקאלה לוגריתמית-

מתוך וויקיפדיה:

• To calculate the ratio of 1 kW (one kilowatt, or 1000 watts) to 1 W in decibels, use the formula

280c857c329a364c2c361eec696ffb92.png

תחליף את המספרים ב165 ו75 ותקבל:10log2.2 = 3.4dB

טעיתי קצת כי משום מה שכחתי שהיחס הוא יותר מכפול 2...

פורסם
אז איזה רמקול ששומעים בו חזק מאוד ללא עיוותים ויוכל לקבל עד 165 RMS תקציב עד 1600 שקל.

אני יודע שבתקציב כזה ועם חברה כמו JBL (שאוהבים לצעוק) אתה תמצע משהו מעניין... :roll:

פורסם

שלום צהריים טובים

לדעתי הבעיה שלך היא בעיקר המגבר

סט הרמקולים שיש לך וכבר רכשת והתקנת (למרות שאני אישית ממש לא מתחבר לרמקול הזה (בלשון המעטה)) צריך לעשות עבודה טובה ברכב

כמו כן הסאב שלך יודע ויכול לייצר אחלה SPL ובום חזק ולא רע בכלל

לכן בשלב ראשון אני ממליץ לך מאוד להחליף את המגבר

למגבר שלך אין יכולת פיזית לייצר סאונד חזק (זה מה שאתה מחפש לפי הבנתי) כי הוא חלש ביציאות שלו

נכון שתיאורטית הם מוצהרים 4*75 ועוד 1*210 אבל מעשית הם חלשים למדי בכדי להפעיל CVR וסט קומפוננט חזק עד למקסימום

שוב ההנחה המובילה היא שלדבריך הבעיה שלך היא כח ולא רמת איכות הצליל

בשלב הזה אני ממליץ לעבור לתצורת "מגבר מונו + מגבר סטריאו" אני מעריך (כמעט בוודאות) ששני מגברים טובים וחזקים ייצרו אצלך שינוי מדהים בסאונד

אני לא חושב שהחלפת קומפוננטים או סאבים בשלב הזה תפתור לך את הבעיה

נכון שהחלפת אלמנטים תשנה את סגנון הסאונד ואולי הטוויטר יצרח יותר או פחות (כנ"ל לגבי שאר האלמנטים) אבל עדיין אתה תהיה מוגבל בכח בגלל המגבר

לכן התחלת פיתרון נכונה היא מהשורש

שבת שלום

דרור

פורסם

flytomars? -

תראה, לפי מה שאתה אומר אין לי למה להתקין מגבר בכלל אם הוא לא 200W RMS.

אם רדיו דיסק נותן היום 20W RMS, ומרבית המגברים הרגילים נותנים 50-60W RMS כלומר פי 3 אז אני יקבל עלייה של 6 דציבל? נפרגן ונגיד 10?

10 דציבל זה... כלום?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברור שיש סיבה למה כן לשדרג ולהתקין מגבר-

העוצמה היא לא הפרמטר היחידי במשוואה.

רמקול צריך יותר וואטים גם בשביל השליטה בו- מה שנקרא הרמקול לא "יפתח" אם לא תתן לו מספיק עוצמה-

הוא כן ייתן את הדציבלים, אבל הם יישמעו חרא, כי להגברה לא יהיה כח להזיז את הממברנה מספיק מהר, הבס לא יהיה הדוק וייתפרע, וכ"ו.

וכמו שנאמר לעיל- 6 דציבל זה לא כלום, זה הרבה, אתה מתחיל להרגיש הבדל מ3 דציבל ומעלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה יודע מה, גם לי הנתונים האלה נראים קצת חשודים.

אני אבדוק את הנושא ואחזור אלייך (ממש במקרה קיבלתי מד דציבלים שהזמנתי :-) )

פורסם

מי אמר שרמקולים של אלף שקל אמורים להיות חזקים.

לפחות אתה יודע שעכשיו אתה צריך לברר לפני שאתה קונה.

על כמה האוביישן שלך עובדים?

שלי על 110RMS ושומעים דווקא חזק.

HU:Clarion785 Comp:Dotech Ovation 6(Dead) Amp:Hifonics ZXI8408 Sub:Helix DB12S

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...