Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיזל או בנזין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לפני רכישה של רכב חדש. (נכה-כל 3.5 שנים).

שני הרכבים הקודמים שהיו לי (טוסון וסורנטו) היו דיזל.

הרעש גורם לי לרצות מאד בנזין. קניתי אז דיזל בגלל החסכון בדלק אבל הפערים כלכך הצמצמו שאני לא חושב שיש כבר הבדל.

האם מישהו יכול להאיר את עיני מה היתרון בלקנות שוב דיזל?

(עניין עלות הרכב לא רלוונטי).

תודה.

פורסם

מציע לך לבדוק את IX35 R2.0 CRDI.

אישית עוד לא נסעתי עליו, אבל מפי מישהיא שעובדת ביונדאי ולא כל כך מבינה ברכבים היא לא הבחינה שזה דיזל לפי רעש מנוע.

רק במהירות גבוהה יש קצת רעשים.

היא גם ציינה לטובה זמינות כוח. זה נשמע בערך ככה:

- הוא במשיכה מלאה, ישר איך שלוחצים, על ההתחלה.

פורסם

מה הנסועה השנתית שלך קודם כל?

עניין הרעש תלוי ברכב. מנועי דיזל חדשים הולכים והופכים לשקטים יותר ויותר. כמובן שיש גם את רמת בידוד הרעשים המשתנה בין רכב לרכב.

פורסם

אני נוסע כ 25000-30000 ק"מ בשנה.

בשנה הראשונה הרעש עוד נסבל אבל הולך ומתחזק לאחר מכן.

כל דיזל שיעבור ק"מ מסויים ירעיש כמו טרקטור.

מה היתרונות בקניית מנוע בנזין מאשר דיזל? (חוץ מרעש כאמור).

פורסם
בנזין ללא טורבו ירגיש לך עגלה אחרי דיזל.

גם תצרוכת דלק תפתיע אותך לא לטובה.

תלוי .. דיזלים אוטומטיים (לא רובוטים ) בנפח מעל 2 יתנו צריכה מקבילה ל 1.6 בנזין אוטומטית -

נכון , בנזיפט אוטומטי ברכב גדול (משפחתי ) עד 1.6 הוא עגלה רצינית. בקושי עולה עליות.

החלפת שמנים תכופה יותר - ושימוש בשמן איכותי - ישפרו לאין ערוך רמת הרעש ממנועי דיזל במיוחד אלו המבוססים על מסילה משותפת.

פורסם
מה הנסועה השנתית שלך קודם כל?

ברשותך,אתעלק קמעא ;)

אם אני גומע כ-30K (כיום 24-25) בשנה,עדיף לעבור לדיזל? כי הצריכה עם הבנזין כרגע נעה על 1:12\1:13 ממוצע,ואילו עם דיזל אוכל להגיע ל1:15\1:16 בלי בעיה להערכתי.

מבחינת כסף לפי חישובים שעשיתי,אני אחסוך בסולר בלבד כ-3000-3500 ש"ח בשנה.

טיפולים - כמעט אותו מחירים בין בנזין לדיזל (מורשה).

מה שכן בדיזל יש טורבו,משאבת סולר,ועוד דברים רגישים שאין בבנזין (טיימינג למשל)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

טיימינג יש גם בבנזין.

הבעיה המרכזית היא למצוא רכב דיזל במצב טוב. הרוב בלויים מאוד ותקלה רצינית אחת מוחקת לך את כל החסכון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

elibaba - ב FSI שלי אין טיימינג,שרשרת :)

תגדיר "דיזל במצב טוב" ? מבחינתי עדיפות ליד 1 (כי אם אני קונה יד2 אני נהיה שלישית,וכשאתה מוכר הרבה "קונים" מתחלחלים מהעובדה שהם יהיו יד רביעית..)

ק"מ אני מעריך 100-140 אלף לשנתון 2005-2006 נחשב לא רע.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

מי אמר שבדיזלים (כמובן שלא בכולם) אין שרשרת טיימינג?

ניקח את המקרה ה"גרוע" בדוגמא שנתת - 140 אלף ק"מ משנת 2005, שזה יוצא 28 אלף ק"מ בשנה. 140 אלף ק"מ למנוע דיזל מטופל זה כלום, אפשר אפילו להגיד שהוא עוד לא התחיל לחיות. יש לנו C220 CDI שעוד מעט חוגגת עשור עם 280 אלף ק"מ ועבר של מונית - עם איך שהיא נוסעת אפשר לחשוב שהיא רק באה לעולם...

פורסם

אני יודע שבדיזלים יש טיימינג,התייחסתי שרק בגולף הנוכחית אין צורך לעשות :)

הייתה לנו פאסט 2005 בעבודה שעשו עליה 300K בשנתיים וחצי..וזה אפילו לא דגדג למנוע (טיפולים שוטפים וזהו,בלי החלפת משהו רציני)

תודה על הייעוץ,כעת נותר לגייס תקציב ראוי ולחפש :)

לילה טוב.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

מבחינת כסף לפי חישובים שעשיתי,אני אחסוך בסולר בלבד כ-3000-3500 ש"ח בשנה.

טיפולים - כמעט אותו מחירים בין בנזין לדיזל (מורשה).

מה שכן בדיזל יש טורבו,משאבת סולר,ועוד דברים רגישים שאין בבנזין (טיימינג למשל)

לדעתי, הרוב ממה שתחסוך על צריכת סולר יתקזז בירידת ערך מסורתית יותר גבוהה ברכבי דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...