Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט בזול, רק היום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי הצעה של מעל 10% הנחה על הלאון, יפה ומכובד לכל הדעות. (ועדיין הם מרוויחים עליי כסף כתוצאה מנפילת היורו)

Auto Emoción

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לסיאט, שמורה אצלי פינה בלב. :-D

(בהמשך לשרשור הסופר מיני שאני מחפש).

במסגרת המבצע הנוכחי: איביזה 1.4 5 דלתות גירסת רפרנס: 86000.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

טוב חברים, להלן רשמיי מהמבצע :

אני די נעול על ה-FR אז ביקרתי בסוכנות ביום חמישי וזה מה שהלך שם בערך :

נציגים מאוד חביבים ומסבירי פנים, אולם התצוגה מאורגן ומסודר ויש ברושורים חדשים לכל דגם.

נסיעת מבחן - נסעתי לפני איזה שנה, רציתי שוב - אין על מה לדבר. במסגרת המבצע כנראה שכולם עסוקים ואין אף אחד שיכול להצטרף לנסיעה. ביקשתי לקחת את הרכב לשעה לבד - אין על מה לדבר, עושים מקסימום חצי שעה ורק עם נציג.

הטבות : אפשר לבחור בין הנחה למערכת מולטימדיה.

הנחה - בערך 4000 שקל פחות מהמחיר הרגיל, אבל דרשו תשלום אחד/מזומן (זו בערך הנחה שמקבלים בכל סוכנות אם משלמים מזומן. אפילו אפשר יותר).

מימון - נתנו פריים מינוס חצי שזה לא רע.

מערכת מולטימדיה - ביקשתי לדעת מה הדגם, אמרו לי שזו מערכת משוכללת יותר טובה מהמבצע הקודם על האיביזות. התעקשתי לדעת מה הדגם, התשובה שקיבלתי "מילאנו" ...אמרו שיוכלו לברר ואוכל לבחור בין האופציה של ההנחה למערכת גם אחרי ההזמנה אם המערכת לא תתאים לי, אבל קודם שאעשה הזמנה ושיבררו לי בשבוע הבא (כנראה שאפשר לדעת רק אחרי שפותחים הזמנה...)

ענייני ביטוח - אמרו שיש דרישה לקודן וזה תוספת של 965 ש"ח וחברת הביטוח מחייבת (היה נציג של חברת ביטוח במקום). ביררתי באופן עצמאי והתקנה של קודן זה בסביבות 250 ש"ח. 2 חברות ביטוח אמרו שמספיק להן המיגון המקורי ולא צריך קודן. לא ברור לי לאן הולכים עוד 700 שקל לקודן אם אני עושה דרכם.

בסה"כ יצאתי די מאוכזב אחרי הקמפיין המאסיבי : הנציגים היו חביבים אם כי לעיתים לטעמי קצת חצופים (כדאי לך, מה אתה מתלבט, תקנה... - כאילו 165K זה כסף שגדל על העצים. לקח לי 10 שנים לחסוך!), ההנחה לא משמעותית, חוסר המקצועיות בעניין המערכת ואי הרצון לברר מה הדגם שלה מעצבן, חוסר האפשרות לנהיגת מבחן גם מתסכל.

בסה"כ הגעתי למסקנה שעדיף לי לא לקחת את הרכב במבצע בלחץ אלא רק אחרי שאעשה נסיעת מבחן נוספת. מקסימום אשלם יותר אבל גם זה לא עד כדי כך משמעותי (4000 שקל שווה לי שקט נפשי והחלטה לא תחת לחץ).

ד"א- עשיתי גם נהיגת מבחן על המיטו אבל אני מעדיף את ה-FR.

חבל רק שסיאט לא מסבירי פנים ללקוח כמו באלפא (באלפא נתנו לי את הרכב לבד לכמה זמן שאני רוצה, ביררו לי כל פרט קטן שביקשתי ונתנו הנחה די דומה ומימון באותם תנאים בלי שום מבצע)

פורסם

מילא כל זה, אבל לשים 165K ובסוף להשאר עם איביזה FR? ;)

אם חיכית עשר שנים, תחכה עוד חודש-חודשיים. היורו ירד ב15% והמחירים היו צריכים לרדת בהתאם. אם תקנה עכשיו, והיבואנים יורידו מחירים עוד כמה חודשים, אתה תאכל אותה פעמיים - פעם אחת במחיר הרכב, ופעם שניה בנפילת המחירון. לא הייתי שם כרגע שקל על מכונית חדשה. סיאט הם לא VW, זה מותג חלש משמעותית והסיכוי שלהם להחזיק מחירים מנופחים כמו שעושים VW הוא קלוש.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מילא כל זה, אבל לשים 165K ובסוף להשאר עם איביזה FR? ;)

אם חיכית עשר שנים, תחכה עוד חודש-חודשיים. היורו ירד ב15% והמחירים היו צריכים לרדת בהתאם. אם תקנה עכשיו, והיבואנים יורידו מחירים עוד כמה חודשים, אתה תאכל אותה פעמיים - פעם אחת במחיר הרכב, ופעם שניה בנפילת המחירון. לא הייתי שם כרגע שקל על מכונית חדשה. סיאט הם לא VW, זה מותג חלש משמעותית והסיכוי שלהם להחזיק מחירים מנופחים כמו שעושים VW הוא קלוש.

עוד סיבה טובה למה לא להלחץ במסגרת מבצעים שנמשכים יומיים וחצי - הרי הם לא סתם נמשכים זמן קצר כל כך, המטרה היא להלחיץ אותך לקנות ובד"כ יש לזה סיבה שלא מפורסמת בגלוי (כמו במקרה הזה של ירידת היורו). נראה לי שבאמת אמשוך עוד חודשיים-שלושה עם הרכב שלי.

פורסם
עם כל המבצעים הללו, אני רק מקווה שלא אתחרט על שקניתי את האיביזה במבצע 88K בזמן הקרוב.

זה מחיר מצוין לרכב הזה במיוחד עם כל התוספות. אין הרבה לאן לרדת מהמחיר הזה.

פורסם

xtr2004 היקר ,

היות ולהבנתי אתה מעוניין בדגם המדובר תרשה לי לתת כמה המלצות / עיצות כיצד תוכל להשיג מחיר טוב והנחה משמעותית.

תרצה - תאמץ ההמלצות וסיכויי ההנחה גבוהים , לא תרצה - אולי אחרים יפיקו תועלת מהעיצות. בכל מקרה אין לך מה להפסיד.

קודם כל הבא בחשבון מספר נקודות : זכור שהיורו ירד מעל 13% בחודשים האחרונים , והמכוניות החדשות לא הוזלו.

מרווח התמרון וההנחות גדול מאוד ליבואנים המשלמים ביורו .

ראשית ,

במסגרת מבצעי מכירות מיוחדים הסוכנים עלולים להיות קשוחים ולא לחרוג מההנחיות ההנהלה לגבי הטבות והנחות. גם ככה

יש די הרבה מתעניינים / מזמינים בתקופת "מבצע". המתן שבועיים - שלושה.

המועד הטוב לגשת הינו בתחילת יולי , מתחיל רבעון חדש וליבואן/סוכנות/סוכן קיים "רעב" לעשות פתיחה טובה לרבעון.(בפרט שישוו את הרבעון החדש לרבעון קודם מצליח בגלל המבצעים שהיו בו).

שקול לגשת לסוכנות שלא היית בה . בד"כ בסוכנויות משנה ה"רעב" למכור גדול מבסוכנות הראשית. שווה לעיתים להשקיע נסיעה מסויימת.

שנית - בכל מצב - נקוט בשיטה הבאה :

אל תשכח אנחנו בארצות הלבנט , יש לנהל מו"מ מתוחכם וקשוח. תגיע , תתעניין - תראה ותצהיר שאתה רציני.

הבא איתך פרוספקט והצעת מחיר של יבואן מתחרה ותגיד : " אני לפני רכישת X במחיר Y של המתחרה .לפני החלטה סופית אני

שוקל חלופות אבל אתם דורשים X -זה יקר מדי , תציע 15% פחות מהמבוקש. תקבל סירוב / גיחוך . אל תרתע תבוא לסוכן ותגיד: "אני רציני - קח מזומן" .

עכשיו זה הזמן לשלוף מה שהכינות מראש - לא תאמין מה עושה חבילת שטרות עבה בצבע אדום, שמנפנפים אותה למול עיני סוכן הרכב.

אפילו מספיק 50,000 מזומן כדי לסנוור את הסוכן.

עדיין לא מוכנים?

מתעקשים - ודורשים לבקש אישור להצעת המחיר שלך ממנהל מכירות ארצי,ייתכן ולאחר שיחה כזו פתאום עושים לך "טובה" ויש גמישות והנחות לא לפירסום.

מרווח התמרון וההנחות גדול מאוד ליבואנים המשלמים ביורו , ואם תנווט נכון את המו"מ , תקבל הנחות מופלגות.

חוכמת היבואנים הללו היא למכור הכי הרבה ולכל לקוח פוטנציאלי, בהכי יקר שאפשר לסגור איתו ספציפית .

תראה שאתה לא פראייר, תנהל מו"מ קשוח, ותגלה שפתאום יש הפתעות לטובתך.

אל תפחד אם תקבל סירוב, תן לצד השני פתק עם שם וטלפון ופשוט להפנות גב ולעזוב.

יש סיכוי טוב לקבל מהר פנייה , "תחזור יש על מה לדבר..."

חבר שלי הוציא רכב (חדש מהאונייה) בשיטה הזו , שמחירו הנקוב 117,000 ב 99,000 ,

אחרי שהשביעו אותו לא לגלות לאף אחד....

בהצלחה !

פורסם

רועי, אתה צודק עם הלחכות. הבעיה היא שעם ישראל קונה "בזול" ולא נשאר מלאי.

ככה שאתה לא יוצר פרייאר, אבל לא יוצא עם אוטו.

זה כמו עם שוק הדירות.

משכנתא זה קל

פורסם

פיטצ',

אני מסכים איתך לגמרי.

הזמן שצריך לחכות לאוטו חדש הוא גם קריטי לטעמי (וכמו כל דבר, יש לזה מחיר...) ואחד השיקולים שלי יהיה לחכות מינימום זמן עד לקבלת האוטו.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
רועי, אתה צודק עם הלחכות. הבעיה היא שעם ישראל קונה "בזול" ולא נשאר מלאי.

ככה שאתה לא יוצר פרייאר, אבל לא יוצא עם אוטו.

זה כמו עם שוק הדירות.

שוק הדירות זו לא דוגמא טובה. המצב בשוק הרכב הוא שונה: שוק הדירות מושפע בראש ובראשונה משוק הדירות הקיימות, לא רק החדשות, זה לא פועל כך בעולם הרכב (מחיר יד שניה נגזר ממחיר חדש ולא להפך). דבר שני, קבלנים, שלא לומר רוכשים פרטיים, מסוגלים למשוך כמה חודשים (או יותר) בלי מכירות, זה לא כך בעולם הרכב. דבר שלישי, יש כאן סביבה תחרותית, מה שאין יותר מדי בנדל"ן. יכול להיות לך נכס מבוקש במקום אטרקטיבי, אבל מכוניות דומות מוכרים גורמים רבים. בשוק הזה תמיד יש יותר היצע מביקוש, והנכסים מאבדים מערכם עם הזמן (מלאי מתיישן, רישום כמשומש וכו') ולכן פועלים כאן כוחות שונים לגמרי. המלאי מתחדש כל הזמן, וככל שהזמן עובר יש יותר סיכוי לקבל הנחות (גם כי המלאי נקנה ביורו נמוך יותר, וגם כי שער החליפין מצטייר כיציב ולא כתופעה חולפת).

הציבור מטומטם וממשיך לקנות, וזה בסדר; מה שישבור את היבואנים בסופו של דבר זה לא העדר רוכשים (אני לא מאמין בחרם צרכנים, לא עם ציבור צרכני טיפש וחסר מודעות), אלא יבואנים אחרים. רק צריך שהיבואן הראשון ישבר. מישהו יחליט שהיורו הנמוך נותן לו מקום לתמרן ולהגדיל נתח שוק, והוא כבר ימשוך את האחרים למטה. כשקרסו ימכרו קליאו ספורט ב160K, או לובינסקי ימכרו 207GTI ב130K, תהיה בעיה למכור איביזות ב165K.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

לדעתי, ואני לא מומחה,

מן הסתם עוד חמש שנים תהיה לכל הדגמים ירידת ערך. יש כל מיני כללי אצבע (10% בשנה בערך..) ויש כל מיני משתנים המשפיעים על מחיר רכב משומש.

כמות ק"מ שהרכב עבר, סחירות בשוק (דגם מבוקש או לא), ספר רכב וטיפולים כנדרש.

בגדול, אני זוכר שלפני בערך 3 שנים, הפולו ברמת הגימור הכי פשוטה עלה 92000 על הכביש.

היום פולו ברמת הגימור הכי פשוטה עולה 95000. אולי היורו ירד, והשקל נשחק, אבל המחיר נשאר באיזור ה90 ומשהו אלף.

אז לדעתי יש איזו יציבות מחירים, ואם יש שינויים, הם מינורים, כי בסופו של דבר, המחירים מתכנסים לתחום מסויים.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
האם ירידות מחירים כאלו משפיעות גם על רכבים חדשים שנקנו כעת, בעוד כ-5 שנים בעת העמדתם למכירה?

חד משמעית לא, מסיבה אחת פשוטה - סביר להניח שתוך חמש שנים תתבצע עוד רפורמה בשוק התחבורה שתשנה לחלוטין את המצב (פלוס כניסת הייבוא המקביל, למרות שלדעתי זה יהיה גורם זניח למדי).

פורסם

מחיר ה FR "על הכביש" הינו 152,200 + 1500 ש"ח תוספת לצבע מיטלי.

המחיר הנ"ל 165,000 הינו עבור קופרה לפניי אגרת רישוי מס בולים וצבע מיטלי, וללא חבילת בוקנגרה המוסיפה עוד כ 10,000 ש"ח למחיר הבסיס.

מוזר מאוד בעיניי הסתירות בין ההודעות השונות.

אחד טוען שקיבל הנחה בגובה 12%, האחר טוען ל 7%, והבחור שרוצה FR הדהים יותר מכולם כשקיבל 4000 ש"ח הנחה בלבד ועוד בהתניות כאלה ואחרות.

למיטב ידיעתי (כמי שביקר בסוכנות סיאט ב 16.6) אני אישית יכול לומר שמגוון ההנחות שהוצעו סבבו סביב ה 10,000 ש"ח + אבזור או מיגון בחלק מן המקרים, הן ללאון והן לאיביזה.

אם מישהו מבאי הפורום קיבל הצעה טובה יותר, אשמח מאוד אם ישתף אותנו בכך כדי שנרוויח כולנו.

• תוכן חדש...