Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1685988

בשרשור הרלוונטי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=293426&highlight=%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90+%D7%9E%D7%A7%D7%91%D7%99%D7%9C

טענתי שיזה יפגע בחברות הליסינג. הד"ר טען שהן יהיו הראשונות להנות מנתח עסיסי.

מודה ועוזב ירוחם?

:-P

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

האמת נמצאת איפשהו באמצע - מלבד שלמה, אני לא רואה עוד חברות ליסינג נכנסות לתחום הזה, פשוט בשביל לא לגרום לצרות מול היבואנים הרשמיים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני אסכם לך (שוב) איך אני רואה את הדברים,או איך הם היו צריכים להיות במדינה מתוקנת.

חברות הליסינג מקבלות את הרכבים ב40% (בממוצע) פחות ממה שאתה כלקוח פרטי משלם. זו עובדה.

היא מצביעה על שתי בעיות:

1. מתח הרווחים של היבואן גדול מידי (הרי גם לחברות הליסינג הוא לא מוכר לשם שמים). הוא מרוויח גם מיבוא חלפים ומרשת מוסכים. אבל זה טיבו של מונופול. אין לך מתחרים, למה שתוריד מחיר?

2. מישהו מסבסד את הרווח ה"נמוך" במכירה לליסינג. וזה הלקוח הפרטי. שלוש פעמים: פעם אחת כשהוא חוכר את הרכב ומשלם עבורו מחיר מלא, פעם שניה כשהוא קונה אותו כ"יד ראשונה מליסינג" במחיר מחירון מופרז ומופלץ ופעם שלישית, כשהוא בא לסוכנות כלקוח פרטי ולא מקבל שום הנחה משמעותית (ולא חיישני רוורס בהתקנה מקומית זו לא הנחה משמעותית) כי היבואן סוגר משלוחים גם בלעדיו וכי הוא צריך "לפצות" על הרווחיות הנמוכה מול חברות הליסינג.

הכנסת תחרות אמיתית לשוק, כמו כמה יזמים רעבים שיתחילו ליבא משפחתומטיות ב25% פחות מהמחיר של היבואן הרשמי יגרמו לשני דברים:

מחיר המשומשות כולן (גם יוצאות הליסינג) יצנח מיד ב25% לפחות.

היבואנים הרשמיים יתחילו להתגרד קצת מעקיצות פרעושי היבוא המקביל ויאלצו להוריד גם הם מחירים.

אבל-חברות הליסינג לא יתנו שזה יקרה. הן יביאו בעצמן את המכוניות, יחסכו גם את הרווח הזעום שהיבואן הרשמי גזר עליהן עד עכשיו ועולם כמנהגו ינהג. (וחברות הליסינג ירוויחו עוד כמה גרושים על חשבון החוק שאמור היה להיטיב עם האזרח ישראלי)

נתקו

פורסם

מקובל לחשוב שחברות הליסינג מקבלות הנחה של בין 8 ל20 אחוז, בהתאם למכונית (פחות על טויוטה, יותר על קיה).

אני לא רואה איך גורם שאינו היבואן יכול להכנס למלחמת מחירים, בהתחשב במחירים הנמוכים שהיבואנים מקבלים ישר מהיצרנים.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

את המספרים אמנם לא בדקתי אך גם לא המצאתי-הם נמצאים בשרשורים הקודמים ומצוטטים מכתבות בעיתונות המקוונת.

היבואנים המקבילים קונים את המכוניות לא ישירות מהיצרנים אלא מדילרים בחו"ל שיש להם כח קנייה ומיקוח רב מול היצרנים.

בכל מקרה, אלו דיבורים לריק-אנחנו רואים מי אלו שמשתלטים על שוק היבוא המקביל.

פורסם
ייצא בזה טוב אם SIXT יאכל את נתח מספיק גדול מדלק מוטורס ודלק יגדילו את היצע דגמיהם.

אני מהמר שSIXT יביאו את המיינסטרים-של-המיינסטרים. דווקא במצב נורמלי, הגופים האלו היו מביאים "מבצעים", רמת אבזור אחת, צבע אחד ובכמויות, והיבואן הרגיל היה מביא משפרי תדמית וכו'. איזה אינטרס יש לSIXT להביא לארץ פוקוס RS?

בקיצור, כל הסיפור הזה די זניח בשביל חובבי הרכב.

פורסם

SIXT יביא את המיינסטרים, ואני בספק אם בכלל יפנה לפרטי, הנקודה היא, כשלדלק אין צרכו של (עשרות?) אלפי מאזדה 3 אקטיב ופוקוס, היא תגוון בשביל לקחת נתח יותר גדול מהפרטי, כמו צמפיון היום.

פורסם
SIXT יביא את המיינסטרים, ואני בספק אם בכלל יפנה לפרטי, הנקודה היא, כשלדלק אין צרכו של (עשרות?) אלפי מאזדה 3 אקטיב ופוקוס, היא תגוון בשביל לקחת נתח יותר גדול מהפרטי, כמו צמפיון היום.

אני רוצה להזכיר לכם שיבוא מקביל הינו לתוצר מסוים, לכן אני שואל מי יודע לאיזה תוצר מסוים קיבלו בשלמה SIXT רישיון?

להלן ציטוט מהתקנות:

" יבואן" - עוסק ביבוא רכב חדש מתוצר מסוים ושיווקו בישראל, על פי הסכם תקף

בכתב עם –(1)יצרן רכב מיובא (להלן- יבואן ישיר).

(2) סוכן מורשה של יצרן רכב מיובא מסוג M1 כמשמעותו בתקנה

271 א(ד)( 1) לתקנות התעבורה, מאותו תוצר ובאותה התקינה המיובא

על ידי יבואן ישיר (להלן- יבואן מקביל).

פורסם

בכתבה שהופיעה בYNET הם הודיעו שכל הרעיון היה על מנת להשתמש בהיתר לקבלת הוזלה מהיבואנים הרגילים או כמו שציטטו שם: "אקדח על השולחן ..שלא יצטרכו להשתמש בו ...רק כדי להרתיע".

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...