Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c3

אש1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרבה ק"מ = בלאי שמיתרגם לרוב לעלויות אחזקה גבוהות יותר. ירידת ערך כבר פחות משמעותית במדרגות המחירים שלך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
SRONIS ,

הרכב חסכוני בדלק משום שהוא משתמש בתיבת הAL4 [בדיוק כמו בפיגו ].

התיבה מכויילת כך שהממיר מומנט ננעל כבר מהילוך שני ואז יש פחות איבוד אנרגיה ,מה שמוביל לצריכת דלק נמוכה יותר.

השפעת נעילת ממיר מומנט על צריכת דלק בעיר היא לא הגורם העיקרי לצריכה העודפת של רכב עם גיר אוטומטי.

הגורם הראשי הוא העלאת הילוכים אוטומטית מוקדם מדי, כך שהמנוע נמצא בסל"ד נמוך מדי ואין מספיק מומנט.

אם היית עורך נסוי השוואתי בין רכב ידני ואוטומטי, ומעביר הילוכים ידנים באותו מצב כמו בהילוכים האוטומטים, התוצאה היתה צריכת דלק קרובה מאוד בין 2 המכוניות. (במציאות לגיר ידני יש לרוב 5הילוכים ואילו לאוטו' 4 הילוכים, כך שלא קל לערוך נסוי כזה).

אם תשווה צריכת דלק בעיר בין גיר ידני ואוטומטי לאותו רכב, תראה פער קטן בקורולה ( 10.8 ו 11.2 ק"מ לליטר) ופער גדול ביונדאי I10

13.6 ו 15.8 ק"מ לליטר.סביר שהסיבה היא מומנט מנוע נמוך ביונדאי בסל"ד נמוך. (ההשוואה אולי בעיתית כי לא ברור כמה הילוכים נעולים בממיר המומנט לרכבים. אתה מוזמן להשוות רכבים אחרים)

יהודה

פורסם

אתם סוטים מהנושא...

הנושא הוא איזה אוטו בחורה חדלת אישים כמוני תקנה ותהיה מרוצה?

פורסם

הי

בתקציב של 30,000 ש"ח, מציע לך לחפש גיר ידני או לקנות מכונית יפנית עם קילומטראז' סביר- במידה ואת רוכשת אוטומט- לבדוק כמובן היסטוריית טיפולים כולל התייחסות לתיבה האוטומטית- האם הוחלפו בה חלקים/האם שופצה וכו'.

לגבי הטיעון שהוצע לעיל שגיר אוט' בסיטרואן סי 3 הוא חסכוני- הייתי מתייחס לזה בערבון מוגבל.

רוב האנשים שמכירים את הגיר הזה מתלוננים על החלפות הילוכים קצת מרגיזות, מנסיוני עם פיג'ו 407 וגם עם פיג'ו 307 אני יכול לומר שחסכון בדלק אין ברכבים הללו- מי שמחפש חסכון שיקח את הרכבים האלה עם גיר רגיל- ב- 407 זה תיאורטי לגמרי כי לא ייבאו לארץ גיר רגיל למעט מס' רכבים ששימשו את שגרירות צרפת.

אם יש לך שאלות נוספות, ניתן לפנות אליי בפרטי.

אהרן

פורסם

תודה.

נראה לי שכבר השתכנעתי לרדת מהסיטרואן...

אני די סגורה על פונטו ספייס אבל מאוד חשוב לי אוטומט.

רק שאני אמצא אחת נורמלית.

• תוכן חדש...