Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

הוחלט לרכוש לפטופ, ואלו הם הדברים החשובים לי לאישתי,

תקציב: עד 4000 ש"ח, אם אפשר בפחות עדיף ו הגדלת תקציב אפשרית במעט אבל רק אם ההבדל בהחלט יצדיק זאת.

צרכים: אנו זוג סטודנים כך שעיקר שימושו יהיה לכתיבה, גלישה ברשת, מעט משחקים (c&c בעיקר) וסרטים וחיבור לטלויזיה.

מפרט: חשוב לי שהמפרט יהיה הכי טוב שאני יכול להשיג במחיר הנ"ל: מעבד הכי טוב, זיכרון גבוה עד כמה שניתן, הרדיסק גדול עד כמה שניתן, כרטיס מסך חיצוני ,יציאת HDMI כדי שאוכל לחבר לTV , סוללה מה שיותר חזקה וכו'...

גודל: כמובן שאני מעדיף שיהיה עד כמה שיותר קטן (13.3 או 14 אינץ' ) אך במסגרת התקציב שלי הבנתי שכנראה האופצייה היחידה תהיה מסדרות של 15 אינץ'.

אחריות: עדיף שתהיה ארוכה עד כמה שאפשר.

בסה"כ אם נסכם אני מעוניין במכונה הטובה ביותר שהתקציב שלי יכול לרכוש.

כרגע לאחר שהתעמקתי מעט בנושא מבחינת כל הפרמטרים שעלו כאן מצאתי כמשתלם ביותר את המחשב הנ"ל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748380

‎Acer Aspire 5740G-334G‎ top.seturl(9491,document); fullscr.gif

‎Model‎‎5740G-334G‎‎ Colur‎‎ Blue Navy‎‎ CPU‎Intel® Core™ i3-330M Processor, 2.13GHz,3MB Cache,1066MHz FSB‎ Memory‎4GB DDR3 1066MHz (2 x 2048 MB), Up to 4 GB‎ HD‎500GB (5400 rpm)‎ Display‎15.6'' HD Acer CineCrystal LED LCD (1366 x 768)‎ GPU‎ATI Mobility Radeon HD 5470, Up to 2234 MB HyperMemory (512 MB Dedicated)‎ Optical Device‎‎DVD Super Multi Dual Layer‎‎ Wireless‎‎Acer Nplify 802.11b/g/n‎‎ Webcam‎‎ACER Crystal Eye Webcam‎‎ Sound Card‎‎Dolby®-optimized surround sound system with two built-in stereo speakers‎‎ Card Reader‎‎ 5-in-1 card reader (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)‎‎ Ports‎‎4x USB 2.0 ports‎

‎ HDMI™ port with HDCP support‎

‎ 1x external display (VGA) port‎

‎ 1x Headphone/speaker/line-out jack‎

‎ 1x Microphone-in jack‎

‎ Line-in jack‎

‎ 1x Modem (RJ-11) port ‎

‎ 1x Ethernet (RJ-45) port ‎‎ OS‎Genuine Windows 7 Home Premium 64Bit (Heb+Eng+Rus)‎‎ Weight‎‎2.7 kg‎‎ Battery‎‎6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery ‎‎ Warranty‎‎שנה אחריות בינלאומית ע''י היבואן הרשמי‎

המפרט הנ"ל נלקח מהאתר של KSP שם הוא עולה 3950 ש"ח.

בתודה,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מה עם ה ‎HP ProBook 4510s ? מופיע שם גם באותו מחיר.

גם ההרדיסק שלו יותר מהיר (7200 לעומת 5400)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הסתכלתי עליו עכשיו, המחיר אכן מאוד דומה.

המעבד שלו קצת יותר מיושן, האם זה חשוב?

יש לו פחות 1GB זיכרון במהירות 800 DDR2 ולא 1066 DDR3 כמו באייסר.

אם הבנתי שם נכון יש לו כרטיס מסך יותר טוב, האם קריטי?

הפלוס שלו ממה שראיתי זו סוללה יותר גדולה ומשקל נמוך ב300 גרם.

אגב, גרסת הווינדוס 7 שלו היא 32 ביט בעוד באייסר היא 64 ביט, האם זה קריטי?

אכן ההרדיסק שלו מהיר יותר, שוב האם קריטי?

מה שכן האחריות עד הבית.

על כף המוזניים, הוא עדיף? נראה שלאייסר יש מפרט טוב ומודרני יותר.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

בתור אחד שחופר למוות באותו הנושא אך בתקציב קצת יותר שמן נראה לי שהבחירה שלך לא רעה בכלל.

מעבד חלש יחסית אך חדש וטוב מהסדרה הקודמת, מספיק זכרון פנימי וכרטיס מסך סביר בדיוק לצרכים שלך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בסה"כ אם נסכם אני מעוניין במכונה הטובה ביותר שהתקציב שלי יכול לרכוש.

כרגע לאחר שהתעמקתי מעט בנושא מבחינת כל הפרמטרים שעלו כאן מצאתי כמשתלם ביותר את המחשב הנ"ל:

היית קונה מכונית ע"ס המפרט הטכני בלבד ? לא אכפת לך מי מייצר אותה, ממה היא מיוצרת ,איך היא מתנהגת ואיך היא מעוצבת ? האם תיקח את המכונית שמציעה על הנייר הכי הרבה כ"ס, מהירות סופית, נפח תא מטען, כוכבי בטיחות וכו' בתקציב שלך ? גם אם היא מיוצרת ע"י SAIC ?

אם התשובה חיובית - אז לך על ACER. או ASUS או MSI או כל יצרן סיני אחר.

הם יתנו לך את המפרט הכי טוב בתקציב נתון.

אבל אם אתה מעריך איכות חומרים, איכות הרכבה, עיצוב והנדסת אנוש וגם רוצה עמידות לאורך זמן - אז תחפש במקום אחר....

פורסם

תבדוק את הלנובו SL400, מפרט מרשים למחיר נוח מאד. 3000~ שח.

מסך 14.1" ושוקל 2.1ק"ג.

אמנם כרטיס מסך של אינטל, אך ניתן לחבר לטלוויזיה ומריץ סרטים באיכות טובה, יש לו יציאת HDMI מובנית.

בניה איכותית ופלסטיקה טובה, מסך LED, זכרון DDR3 3GB מעבד DUAL CORE מהסדרות עם צריכת חשמל נמוכה.

סוללה 6 תאים, ישנם סוללות של עד 12 תאים. מחיצה מובנית עם לינוקס לגלישה באינטרנט, חבילת תוכנות מעולה של לנובו לשליטה על כל פן במחשב, מערכת הפעלה חלונות 7 ועוד.

לינק.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
היית קונה מכונית ע"ס המפרט הטכני בלבד ? לא אכפת לך מי מייצר אותה, ממה היא מיוצרת ,איך היא מתנהגת ואיך היא מעוצבת ? האם תיקח את המכונית שמציעה על הנייר הכי הרבה כ"ס, מהירות סופית, נפח תא מטען, כוכבי בטיחות וכו' בתקציב שלך ? גם אם היא מיוצרת ע"י SAIC ?

אבל אם אתה מעריך איכות חומרים, איכות הרכבה, עיצוב והנדסת אנוש וגם רוצה עמידות לאורך זמן - אז תחפש במקום אחר....

אמרת הרבה אבל לא יותר מידי.

ובהקשר לאנלוגיה שעשית, כן אני אדם של תמורה לשקל ובכלל ובהשך לאנלוגיה שלך גם שם גדול כמו BMW לא עושה לי הרבה כשהוא מגיע בעטיפה של סדרה 1 שבמחיר שלה ניתן לרכוש רכב טוב יותר אומנם של יצרן "נחות" יותר.

כמו שאמרתי אני מנסה לשחק על כל החתונות עד כמה שניתן במסגרת התקציב הנ"ל ולא קבעתי מסמרות בעניין.

במידה ואכן לטעמך הACER הוא בחירה שגויה אשמח אם תמליץ על אלטרנטיבה אחרת העומדת בקריטריונים שהצבתי.

ארז, אכן הלבונו שהצגת לא רע אך בכ זאת המעבד מיושן יותר וחשוב לי שכרטיס המסך לא יהיה אונבורד אלה משהו מעט חזק יותר, מה גם שהתקציב שלי מאפשר זאת.

אם כבר לבונו מה לגבי הדגם הזה: ‎Lenovo IdeaPad G550 NTD8TIV‎ top.seturl(9866,document); http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03

אני חושב שמה13.3 וה14 אני ארד פשוט כי אין משהו באמת סבבה שייכנס לי בתקציב.

נ.ב- האם הI3 הוא המקביל למעבדי הT6600 הישנים יותר?

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

ההגבלה שלך נובעת בעיקר מהדרישה לגודל מסך של 14/13" מה שפעם נחשב סטנדרט היום הינו מוצר נישה ולכו מחירו יקר יחסית ממקביליו הגדולים יותר.

כשאני קניתי את הלפטופ שלי לפני כמה שנים היה חשוב לי כרטיס מסך חיצוני של NVIDIA בזמנו לצורך הפעלת משחקים. הבעיה כיום היא שהמשחקים של היום תובעניים למדי, גם לכרטיס מסך נפרד. ושוב, בתקציב שפרמת לא תמצא מחשב עם כרטיס מסך איכותי מספיק להריץ את המשחקים של ימינו באיכות גבוהה. אמנם כרטיס מסך של NVIDIA או ATI יעניק לך משחקיות משופרת אך עדיין ההבדל לא יהיה גדול במיוחד, אלא אם אתה תשחק משחקים מלפני שנתיים בערך. (גם הTIBERIAN WARS בזמנו לא רץ לי בצורה חלקה ברזולוציה גבוהה ואני לא מדבר בכלל על STARCRAFT 2 בגרסאת הבטה החדש שמזדחל לו כשאני מעלה איכות גרפיקה).

משקל, ביצועים, ניידות, חיי סוללה, משחקיות הם כולם דברים אשר מעלים את המחיר, אתה מעוניין בכולם ובתקציב יחסית זול, אתה תצטרך להתפשר כדי למצוא את מבוקשך.

אשמח להציע חלופות אפשריות נוספות, תרשום דרישות יותר מפורטות.

דבר נוסף, לגבי המעבד שרשמת שהוא חלש, האם אתה מעוניין במחשב מבוסס על דגמי הI3/I5 הניידים החדשים?

עריכה:

מצב קישור לטבלה אשר מכילה פרטים רבים ותוצאות בנצ'ים לכל מעבדי אינטל מסודרים בצורה היררכית, ישנם פילטרים רבים לסינון.

אתה תגלה שאמנם הI3 מציג תוצאות רבות דומות לT6600, בגלל מהירות החישוב הבסיסית שלו בבדיקות כמו PRIME ומניהם הם מציבות אותו יותר גבוה בדירוג.

מעבר לכך בניידים המעבר לשימוש בI3 ומעלה עדיף עקב השימוש בזכרונות DDR3 המהירים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

ממתי ACER הפכה להיות כ"כ לא מוערכת בארץ? בגלל שהם "נעלמו" לכמה שנים מהחנויות בארץ בזמן שבשאר העולם הם שיגשגו?

כבר ידוע שהשוק בארץ הוא לא מדד לכלום.

ACER נחשבת לאחת החברות הגדולות והאמינות בתחום הניידים בעולם, וגם אני אישית הייתי בעלים של לפטופ מתוצרתם - לא הייתה לי ולו תלונה אחת עליו.

פורסם

benj - גם אני אדם של תמורה לשקל וגם אני תמיד רוצה לרקוד על כל החתונות, פשוט מה שאני מנסה לומר זה שהתמורה אינה נמדדת רק בנתונים היבשים - כמות זיכרון, גודל דיסק קשיח, תאריך יציאת המעבד וכו'. לי חשוב שהמחשב יהיה בנוי מחומרים איכותיים, מורכב היטב, מעוצב, עמיד לאורך זמן, קל משקל, שהסוללה לא תמות לאחר שנה, שהטאצ'פד יהיה איכותי (תאר לך מכונית מהירה אבל עם הגה מחורבן - באמת תוכל ליהנות ממנה ? ), שהמקלדת תהיה איכותית ונעימה להקלדה, שיהיה שקט, שלא יתחמם, שלא יהיה פלקס, שהמסך יהיה טוב, שירגיש איכותי !!

אתן לך דוגמא אישית - אני לאחרונה שידרגתי את המחשב שלי, ממחשב עם מעבד 2.4GHZ למחשב חדש עם מעבד 1.4GHZ, עם דיסק קשיח קטן יותר ובלי מספר פיצ'רים נוספים שהיו בקודם. שוב, לא שינמכתי אלא שידרגתי למחשב איכותי יותר !

לגבי המלצות למחשב ספציפי - ישנם בארה"ב מחשבי 14" של DELL שיענו לדרישות שלך - studio 1450, inspiron 1464 וגם לאחר משלוח ומע"מ הם אמורים להיכנס בתקציב שלך, אבל משום מה לא משווקים אותם בארץ (אולי בגלל הגישה של תמורה לשקל - הישראלים מעדיפים לקנות מסך גדול יותר במחיר זול יותר )

אבל אם כבר אתה שוקל לקנות ACER 15.6 ששוקל 2.7 ק"ג, אז אולי זה יתאים לך יותר :

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Inspiron+1564.htm

מפרט קצת פחות טוב אבל 3 שנים אחריות ואיכות כללית טובה יותר מה-ACER .

והשאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה המפרט שאתה צריך לשימושך ולא מה המפרט המרשים ביותר שניכנס בתקציב.

overkill במפרט על חשבון איכות כללית זה לא צעד נכון לדעתי, אבל אולי זה מתאים לך. אם בשימושים שלך אתה תסחוט את המעבד, הזכרון וכרטיס המסך עד לקצה גבול היכולת, אז אין ספק שאתה צריך מקסימום ביצועים ואין לך ברירה אלא להתפשר על הפקטורים האחרים ואז ה ACER הוא המחשב הנכון בשבילך.

אני לא שולל, רק ממליץ :wink:

פורסם

בהמשך להצעה על הלנובו - שלדעתי הוא מחשב סבבה ע"פ הדרישות שלך,

הנה עוד דוגמא לתמורה פר שקל:

http://tinyurl.com/38fwlmr

רציתי להציע איזה טושיבה או דל אבל ברור לי שזה לא המקרה\שיקול כאן :wink:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

חברים שלום,

לאחר שקראתי בעיון את כל הדברים הרשומים מעלה , החלטתי לרדת מעניין הגודל ולהתמקד במחשבי 15 אינץ' שיתנו תמורה כנראה טובה יותר לממוני, כמו כן לאחר בירור קצר יהיה קשה לי לחרוג מהתקציב שהצבתי ואני מזכיר מדובר ב4K, כמובן שעד 300 ש"ח הפרש עוד ניתן אך גם זה כבר דיי קשה.

לאחר שעיינתי בכל המדריכים ולאחר שהצצתי בכל האופציות מצאתי את 2 האקזמפלרים הללו כרגע כמתאימים ביותר, כמובן תוך התפשרות לכאן ולכאן (בעיקר פירמה, משך אחריות וחיי סוללה) וזאת מאחר ואת רוב חייו כנראה יעביר המחשב בבייתי או בחיבור לחשמל.

HP Pavilion dv6-2110ej WH702EA

Model

DV6-2110EJ

Color‎

שחור

CPU‎

Intel® Core™ i3-330M Processor, 2.13GHz,3MB Cache,1066MHz FSB‎

Memory‎

3GB DDR3 1066MHz (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB), Up to 8 GB‎

HD‎

320 GB (7200Rpm)‎

Display‎

15.6'' Diagonal High Definition HP Brightview Display (1366 x 768)‎

GPU‎

NVIDIA® GeForce® G 105M, up to 2287 MB total graphic memory with 512MB dedicated DDR3‎

Optical Device‎

LightScribe SuperMulti DVD±RW with Double Layer Support‎

Sound‎

Altec Lansing speakers - SRS Premium Sound‎

Wireless‎

802.11b/g/n‎

Bluetooth‎

Yes‎

Network Card‎

Integrated 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN ‎

Card Reader‎

5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, or xD Picture cards ‎

Ports‎

4 USB 2.0 (4th shared with eSATA port), ‎

‎ 1 HDMI connector, ‎

‎ 1 eSATA + USB connector, ‎

‎ 1 VGA port, ‎

‎ 1 RJ45 ethernet connector, ‎

‎ expansion port, ‎

‎ 2 headphones out, ‎

‎ 1 mic-in, ‎

‎ 1 FireWire® IEEE 1394 port, ‎

‎ consumer IR‎

PC Card Slots‎

One ExpressCard/54 slot (also supports ExpressCard/34) ‎

Integrated Camera‎

HP Pavilion WebCam with Integrated Microphone‎

Remote Control‎

HP Mobile Remote Control‎

OS‎

Genuine Windows 7 Home Premium 64Bit‎

Weight‎

2.88 kg‎

Battery‎

6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery ‎

Warranty‎

אחריות לשנה בינלאומית, איסוף והחזרה מבית הלקוח, טלפון: 1700-50-30-48‎

מחיר: 4340 ש"ח בKSP.

Acer Aspire 5740G I3-330M 500GB

Model

5740G-334G

Colur‎

Blue Navy‎

CPU‎

Intel® Core™ i3-330M Processor, 2.13GHz,3MB Cache,1066MHz FSB‎

Memory‎

4GB DDR3 1066MHz (2 x 2048 MB), Up to 4 GB‎

HD‎

500GB (5400 rpm)‎

Display‎

15.6'' HD Acer CineCrystal LED LCD (1366 x 768)‎

GPU‎

ATI Mobility Radeon HD 5470, Up to 2234 MB HyperMemory (512 MB Dedicated)‎

Optical Device‎

DVD Super Multi Dual Layer‎

Wireless‎

Acer Nplify 802.11b/g/n‎

Webcam‎

ACER Crystal Eye Webcam‎

Sound Card‎

Dolby®-optimized surround sound system with two built-in stereo speakers‎

Card Reader‎

5-in-1 card reader (SD™, MMC, MS, MS PRO, xD)‎

Ports‎

4x USB 2.0 ports‎

‎ HDMI™ port with HDCP support‎

‎ 1x external display (VGA) port‎

‎ 1x Headphone/speaker/line-out jack‎

‎ 1x Microphone-in jack‎

‎ Line-in jack‎

‎ 1x Modem (RJ-11) port ‎

‎ 1x Ethernet (RJ-45) port ‎

OS‎

Genuine Windows 7 Home Premium 64Bit (Heb+Eng+Rus)‎

Weight‎

2.7 kg‎

Battery‎

6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery ‎

Warranty‎

שנה אחריות בינלאומית ע''י היבואן הרשמי

מחיר 3950 ש"ח בKSP.

לאלטרנטיבטת נוספות השקולות הן המפרט והן המחיר אשמח וכמו כן לדעתכם.

בתודה,

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

קח את ה HP,ברר כמה יעלה להוסיף עוד גיגה זכרון,וחלונות 7 גירסת 64ביט,ויש לך אחלה מכונה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

מה רע בACER?

על הנייר הוא טוב יותר וזול יותר.

גם לראות אותו בלייב, אם האיכות סבירה והמבנה מתאים לך, למה לא?

זה לא שלHP חסר בעיות מוניטין.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...