Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
:shock:גנאדי שאלה..

יש לי במלאי החלפים שני סוגי סטרטרים. אחד ארוך עם בנדיקס, ואחד , קצר משמעותית ללא בנדיקס.כל כך קצר שחשבתי שלא יתאים, אך קיבלתי אותו עם הרכב כספייר מאדם שאסף לאוטו רק חלקים מתאימים. האם הקצר יתאים לרכב? אם כן מה יתרנותיו?

אתה לא מתבלבל? -הסטרטר ללא בנדיקס אמור להיות יותר ארוך- כלומר ה"ציר" עם גלגל שיניים יותר ארוך, כי יש שם קפיץ נוסף. בדגם עם הבנדיקס- הבנדיקס יושב עליו, ואין ציר, שיוצא החוצה- רואים רק את הגלגל השיניים חצי-מכוסה. שניהם זהים במחינת ההרכבה, ההבדל שלהוא עם הבנדיקס יש צריכת חשמל קצת יותר גבוהה- גם הבנדיקס הוא סוג של צרכן לא מבוטל. הצנטריפוגלי משתלב ללא חשמל נוסף- ברגע שמתחיל להסתובב- גלגל שיניים זז אחורה ע"י הכח הצנטריפוגלי, וככה משתלב לתוך הגלגל השינים של המנוע, וכאשר מפסיקים לו את החשמל- חוזר לבד חזרה. אין לזה לא ייתרון, ולא חסרון- מלבד אולי צריכה נמוכה יותר של החשמל, אבל עם מצבר התקין זה לא אמור להיות משמעותי כ"כ. מה שיפה בפורדים- כל סטרטר כמעט מכל דגם מתאים לכל דגם (לא משנה, אם זה מנוע "פינטו", מנוע ישן, מנוע V- אותו הדבר!

7db2_12.jpg

e1_1.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תגובות 318
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הא, אז הבנדיקס זה דווקא הקצר!! אוקי טעיתי בהגדרה.. הארוך יותר עושה יותר רעש לא? כלומר של משהו מסתובב כשאתה לא מצליח להניע מכה ראשונה.. לאיזה מהם יותר בלאי מכאני? כלומר, יש לי את שני הסוגים . מה כדאי להתקין?

פורסם

הסטרטר המכני עושה רעש בשני המיקרים: או שהמצבר חלש, ואז אין לו כח לתת מספיק מהירות סיבוב בשביל "לתפוס" ישר (יש לי את זה עכשיו בקטנוע, סתם לדוגמה), או שהפחמים שלו גמורים- ואז הוא לא ממש מצליח לתפוס. ה"חשמלי" (עם בנדיקס) לעומת זאת יכול: לתת נקישה ללא סיבוב- כאשר מצבר חלש או הפחמים גמורים, או לסובב את המנוע חלש- מאותם שתי הסיבות. כאמור- אין הבדל עיקרוני ממה להניע, אם הכל תקין. ככה ש...:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

גנאדי קבל ח"ח על הידע הרב בנושא !

התמונות שהעלית אלה בדיוק 2 הסטרטרים המדוברים, השמאלי הוא זה שהיה לי, הימני הוא זה שאני רוצה "לשדרג" אליו.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

עברתי את כל הסיפורים האלה עם הסטרטרים!:-D החלפתי כמה צנטריפוגליים, ובסוף שמתי עם בנדיקס- כי זה פשוט מה שפירקתי מהגרוטאה התורנית האחרונה באותו הרגע!:lol::wink: מן הסתם, אף אחד מהם לא היה משופץ- ולכן תווח החיים שלהם לא היה גבוה במיוחד- אבל הם עלו לי בהתאם!:wink::lol: עכשיו באסקורט שלי מורכב צנטריפוגלי, כי שוב- זה מה שהיה... ויש עוד אחד זרוק בצד- הקודם ששווק חיים...

פורסם
יש עדכונים חברים..

היום בבוקר הסעפת יצאה מריתוח ארגון למילוי+שטח.

הקרבורטור גם הוא יצא משיפוץ יסודי מאוד, נראה מצויין ואפילו ראיתי את החלקים הישנים בחוץ, הבחור היה נחמד ואדיב ונראה שעשה יופי של עבודה. (לפחות חצי נחמה, כי באמת שרציתי שצביקה מנתניה יעשה לי את העבודה הזאת)

הוחלט בייעוץ ע"י חשמלאי להחליף את הסטרטר לאחד משודרג וטוב יותר ואת האלטרנטור לחזק יותר, במקום 45 אמפר ל- 70 אמפר.

המנוע עבר צביעה עם פיסטולט בהמרייט כחול.

כמו גם הפולי משאבת מים, מכסה שסטומים ועוד חלקי ברזל נצבעו בשחור.

הרכב נכנס לפחח, הריצפה כבר נפרדה מהרכב ובקרוב מאוד, אחרי שהנפח יעתיק את הדוגמא על חתיכות פח 1MM חדשות, הריצפה החדשה תרותח לרכב.

תמונות בקרוב :-D

המשך יום נעים, אבי.

שלום

אני חושב שהחשמלאי שלך חמור אם תעודות!!!

גם גרנדי אמנם אחלה בחור רק לא מתמצא מספיק וכותב שטויות.

ולמה?

שים לב לתמונות שלך לחץ שסימנתי.

אם תניח את שתי הסטרטרים על השולחן צמודים זה לזה תבין את ההבדל והסיבה למה החשמלאי שלך חמור.

בסטרטר " הארוך" ששמו לוקס עובד אם בנדיקס צנטרןגלי הפוך כלומר כאשר הסטרטר מורכב על המנוע הוא זזורק את הגלגל שינים לתוך הזר של גלגל התנופה מאחו ללפנים ואילו הסטרטר השני ששמו "בוש" זורק את הבנדיק בכיון ההפוך כלומל מלפנים לאחור.

איפה הבעיה?

על זר השינים שמורכב על גלגל התנופה יש קונוס כניסה לשינים בדיוק כמו בגלגל שינים של הבנדיקס אמאמאמאמה?

על הזר הוא מופיעה מאחור כי הוא מיועד לסטרטר לוקס.

מה יקרה אם תרכיב את הסטרטר בוש מהר מאוד תפרק מנוע להחלפת זר שינים כי הוא יאכל ויהרס כי אין לא כניסה לבנדיקס של הבוש.

בתמונה שצרפתי של גלגל תנופה ניתן לראות את הא "פזת כניסה או את הכונוס שי לשינים"

על כול פנים אם אתה צריך אז יש לי בנדיקס חדש לסטרטר המקורי רק מה אני לא בטוח שהחשמלאי שלך יודע ביכלל איל לפרק את הבנדיקס ואים יש לו את הכלים המיוחדים למטרה הזו. אם הוא היה חשמלאי ותיק לא היה אומר לך את מה שהוא אמר.

בברכה בני ל.

7db2_12.jpg

e1_1.jpg

FW.jpg

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני אני מודה לך על התשובה המפורטת והמקצועית.

האמת, עושה רושם שהחשמלאי כן יודע דבר או שניים, מה גם שיש לו עסק גדול ומכובד.

אך.. כמו שנאמר, "לא כל הנוצץ זהב".

בכל אופן, כפי שאתה מתאר את זה, הסטרטר של בוש יעשה נזק בטווח הארוך, אז אני מעדיף לשפץ את המקורי ולסגור עניין.

בנוסף, יש לי שאלה חשובה שלא קשורה לנושא החשמל.

היום אני נוסע לקנות בקקס משופץ, עפ"י מה שהבנתי יש שני סוגים, עם יחסי העברה שונים.

האם יש דרך לדעת את איזה מהם אני צריך מבלי לפרק את הישן ?

(אין באפשרותי לפרק את הישן מהסיבה הפשוטה שהרכב יצא מהמוסך לפחחות ואני צריך את הרכב על גלגלים כדי לנייד אותו)

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

המנוע כמעט מוכן..

adn0t3nzqoi5.jpg

mmkzxmwzegvq.jpg

kvwk2nytu2yn.jpg

dnzzmk1iyxmd.jpg

תמונות של הפחחות, בקרוב.

שתיהיה לכולנו שבת שלום ושגלעד יחזור הביתה במהרה, אמן.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

vw130071 - תודה חבר !

platinum - המנוע עבר אוברול לפני מעט שנים כך שלא היה צורך לפתוח, נבדקה קומפרסיה והיא מצויינת.

כל החלקים שעל המנוע הוחלפו בחדשים.

אני מזכיר, כל מי שיודע על מנוע 1600 קנט, אנא, ספר לי על מקום הימצאותו !!! :twisted:

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

עדכונים מהיום:

הורכבה משאבת מים חדשה, פלאנג' מים עליון+טרמוסטט, צינור נשם מנוע+שסתום.

פורק הקרטר לטובת החלפת מחזיר שמן והוחלפו כמובן האטמים של הקרטר לחדשים.

ויש פריט מעניין שנקנה היום, ניתן לתמונות לדבר :-P

תודה לקובי מ TOP RPM על שירות נהדר.

do5adffoiogi.jpg

nkmtz5u0ty1e.jpg

lzoottwv1hmq.jpg

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

תתחדש! המנוע והמושבים נראים טו-אוב!

בנוגע למנוע, חשבת להשתיל מנוע טיפה שונה? ישנו מגוון רחב של פינטו, ZETEC וכו'.

JEP.

פורסם

Jep - תודה רבה ידידי.

על איזה מנוע להשתיל במקום ה 1.1l חשבתי רבות.

הפינטו לא חוקי בעליל ולכן ירד מהפרק.

אני מחפש מנוע קנט 1.6l, אתה יודע על מישהו שמוכר ?

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...