Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני זקוק לעצה בנוגע לבולמים במיני שלי.

רכשתי סט בלמי דיסק שבקרוב ישופצו, ועל מנת להרכיבם ובהנחה של האיזור הקדמי הולך להשתדרג, חשבתי לשדרג כבר לבולמים חדשים ספורטיביים.

העניין הוא שכרגע מפאת תקציב אני יכול להזמין 2 בולמים, ושאלתי היא האם יש מגרעות/בעיות בשיפור החלק הקדמי והשארת החלק האחורי מקורי.

זה רק זמני עד שאחסוך מספיק כדי לשדרג גם את האחורי (שיכלול שיפוץ בלמים והחלפת המתלים ועוד).

אשמח לשמוע דעות והמלצות מומחים.

שאלה נוספת שעלתה במוחי,

אילו חלקים צריך ע"מ לשפץ ברקסים? אולי שווה לי להזמין מחו"ל ולהוזיל את עלויות השיפוץ פה בארץ. אני אשמח אם מישהו ירשום מה צריך (אם באנגלית מה טוב :)).

תודה רבה,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

בגוף השאלה חסרים לא מעט פרטים, אבל אנסה לענות.

קודם כל, מאחר ולא ידוע איזה רכב מדובר, אם תוכל למצא בחו"ל קיט לשיפוץ משאבות ברקס מקורי אז מומלץ להביא.

בענין הבולמים, אין חובה עקרונית להחליף 4, אבל זה תלוי במצב הבולמים איזה רכב, איך אתה נוהג, ומה אתה מצפה ממנו.

אם אתה מחליף ל 2 ספורטיויים מלפנים ומאחור יש בולמים סבירים אז לא חובה להחליף. יחד עם זה, קח בחשבון שההתנהגות של הרכב תשתנה בצורה שעלולה להשאיר אותך עם הפתעות לא סימפטיות כך שבמצב כזה שווה לנהוג בזהירות רבה עד שתבין איך הרכב מתנהג במגבלות.

אם האחוריים גמורים ותחליף ל 2 ספורטיווים מלפנים, הרכב יתנהג רע מאוד. במצב כזה כבר עדיף להשאיר כמו שעכשיו (לפחות יש סוג של איזון) או לשים סט זול של 4 עד שהתקציב יאפשר משהו יותר טוב.

אם תוסיף פרטים אשמח לפרט יותר

לילה טוב

פורסם

נאור

רצוי להחליף את ארבעת הבולמים ביחד, בדרך כלל רובם מתבלים באופן אחיד.

במיני שלך עיקר המשקל מרוכז מקדימה בגלל המנוע, ולכן אם בכל מקרה החלטת להחליף

רק זוג, החלף את הקידמיים ויותר מאוחר את האחוריים.

למיני בולמים נוקשים עוד מיום יצורם, ובגלל המבנה של המיני הם ממוקמים בזווית כזו

שמבטיחה תנועה קצרה מאוד, הייתי שוקל פעמיים לפני שהייתי מחליף לבולמי ספורט!

גם ככה הנסיעה במיני קופצנית ונוקשה, בגלל קוטר הגלגל ומבנה הרכב, אני הייתי הולך על

בולמים מבית טוב, אין צורך להגזים במחיר ועל ארבעה ביחד, רצוי להרכיב את הבולמים אצל

מישהו שמבין עניין שיציץ בחיבורים ויראה שהכל בסדר גם במקומות האינטימיים של המפגש

בין הבולם לנקודות החיבור ולגוף.

במיני ישנה גם גומיה שמסייעת לבלימת זעזועים החלף אותה לחדשה וגמישה.

עדיף ארבעה בולמים טובים חדשים, על שניים מעולים ושניים משומשים!

הכי טוב להמתין מעט לצבור את הסכום הנדרש ואז לבצע את הרכישה וההתקנה בפעם אחת

אז גם תוכל להינות מחווית נהיגה על ארבעת הבולמים החדשים ביחד-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

היי,

תודה על התשובה המעמיקה.

לגבי הגומיה, הזמנתי סט של גומיות פוליאתירן בדיוק בשביל זה (הגומיות כבר שחוקות לגמרי).

לגבי הבולמים, בכל מקרה הכיוון היה להחליף את הבולמים הקדמיים קודם (כי שם נעשה כל הטיפול הכולל החלפה של בלמי דראם בדיסק).

אקח את ההמלצה שלך ואקנה 4 בולמים סטנדרטיים.

תודה רן,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תוכן חדש...