Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על הדייגים עם הסירות הקטנות שפורסים רשתות קרוב מאוד לחוף (ואין להם בכלל רישיון דייג!) או כאלה שעוברים לך עם הסירה על החוטים ובמקרה הטוב חותכים לך אותם ובמקרה הפחות טוב לוקחים לך את כל המקל מהמקום לתוך המים.

אתה יכול לראות את זה בת"א בעיקר עם הדייגים של יפו

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תומר, אין דבר כזה דייגים עבריינים, לפחות לא בהקשר שאתה מדבר עליו. אף אחד לא רוצח את הים והכל זה סיפורים והמצאות של אנשים שאין להם מושג על מה הם מדברים כי הם דייגים "חובבים" והם לא דגו שומדבר כל היום אז זה בטח בגלל המכמורתנים ש"רוצחים" את הים...

בכל אופן- מי שאמור לטפל בעבירות מהסוג הזה- זה אגף הדייג ולא המשטרה. אבל זה בסדר, אני מבין שאני נלחם בטחנות רוח ואין מצב שאני אשנה את דעתו של מישהו פה.

אני במקרה מכיר את הנושא מקרוב. את דגי הים התיכון באזורינו מכחידים באופן שיטתי מספר גורמים, חלקם עושים זאת ברישיון וחלקם כפושעים מהשורה:

1. המכמורתנים למינהם שחורשים, במשך 24 שעות בייממה, את אדמת הים התיכון עם רשתות שזבוב לא יכול לעבור בינהם.

2. הדייגים הקטנים והעבריינים שמפזרים רשתות על כל ריף וכל חלקת טובה בלי שום פיקוח ואכיפה ולו הקטנה ביותר.

3. אלו שמזהמים את הים ורואים בו כמזבלה עולמית.

אם השוטרים הגברים לא היו חכמים על חלשים הם היו מנסים קצת לפקח על אותם עבריינים, לבדוק את גודל הרשתות שלהם, לבדוק שהם לא מניחים את הרשתות באזורים אסורים וקרובים לחופי רחצה. אבל הם פחדנים ולא מסוגלים להתמודד עם דייגים בסירות חסקה אז הם נטפלים לאנשים עם אופנועי ים , הרבה יותר קל והרבה יותר מספק..

נכון, זה תפקיד של אגף הדייג אבל זה עדיין עבירה על החוק וכשלאגף הדייג יש פקח וחצי על כל רצועת החוף של מדינת ישראל לא יקרה כלום לשוטרים אם הם יאכפו את החוק.

אני מנסה לנחש מה אתה, שוטר או דייג. תעזור לי עם זה.

פורסם

יש מעין מחשבה כזאת, שהיא אומנם הגיונית, ששוטר יכול לטפל בכל עבירה על החוק.

המציאות שונה מזה שנות אור.

המשטרה מטפלת רק בחלק מהעבירות, וחלקן פשוט לא בסמכותה נגיד.

חריגות בניה זה לא חוקי נכון? אז אם שוטר סיור רואה חריגת בניה הוא יכול לעשות משהו? לא.

השוטר צריך צו בית משפט על מנת לפעול.

אם החוק מגדיר שאגף הדיג או לא יודע מי אחראים על הנושא, אז הם אחראים, ואם תהיה להם בעיה באכיפה (איומים, סירוב למתן פרטים וכו') - אז השיטור הימי יכול להתערב.

כמו ששוטר לא יכול לתת לך דו"ח אם אתה הולך ברחוב וזורק משהו על הרצפה - רק פקח יכול (אם אתה זורק מרכב הוא יכול).

בכל מקרה, מה שאני מנסה להגיד זה שכולם כל הזמן מאשימים את המשטרה - היא לא בסדר.

אף אחד לא מבין שהבעיה הרבה יותר עמוקה מזה.

אני לא אומר שהמשטרה בסדר, יש לה את הבעיות שלה, אבל בחלק גדול מהמקרים שאנו מתבכיינים שהמשטרה לא בסדר, היא לא אשמה.

המשטרה היא סה"כ פועל, שעושה מה שהבוס שלו אמר לו.

אתה לא יכול להגדיל ראש! כי זה פלילי! אתה פועל מתוקף סמוכותו של חוק ונבדק על כל פעולה שלך בבית המשפט מול סוללת עורכי דין רעבים שמחפשים בכוח לייצר תיקים ושערוריות.

רוצים שמהשטרה תטפל בדיג? תפנו לרשות המחוקקת שתשנה את הנהלים כך שהנושא יהיה בסמכותה.

ובנוגע לזה שהשוטרים מפחדים מכל מיני אנשים - אני רק יכול לומר לכם שאני מכיר לא שוטר אחד ולא שניים.

הם מתעסקים על בסיס יומי עם משפחות פשע ועבריינים מכל הסוגים.

בד"כ מהעיר שהם מתגוררים בה.

וכן מאיימים עליהם.

וכן עושים להם נזקים לרכבים.

ולא, הם לא נרתעים, זה רק נותן להם יותר מוטיבציה.

אבל איך ייראה שוטר שיגיע לסירת דיג כזאת שהוא לא בקיא בנהלים ולא מסמכותו בכלל להתעסק עם זה?

חבר'ה, הדג מסריח מהראש.

מחוקקים חוקים נהדרים במדינה הזאת שמנסים לפתור המון עוולות ובעיות שיש לנו (כמו חוקי הרעש וכו') אבל לא קובעים מי ואיך יאכוף אותם, והכל נשאר בגדר מילים יפות בספר שרק סטודנט למשפטים ייקרא אותו.

ואז האזרח "התמים" רוצה לקבל את השירות שמגיע לו מהמדינה, ולך תסביר לו עכשיו שלמרות שהמשטרה היא הגוף האוכף, יש דברים שזה פשוט לא מעניינה?

ומי קובע מה מעניין אותה ומה לא?

פורסם

אני הולך לפלמחים כמעט כל שישי שבת בקיץ.

וכל שנה באיזור המוכרז האופנוענים מגיעים קרוב מאוד למתרחצים כ -100+- מטר מהחוף ובצורה מסוכנת ופראית.

מעבר לזה שהחוק נועד להגן על מי שעושה פעילות כמו למשל שחיינים ששוחים בים וכו' שמבוצעת לעיתים לא בחוף מוכרז.

אני שמח לראות אכיפה כזאת.

• תוכן חדש...