Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם יודעים מה? אני מצדיע לצבא שחוסך בכסף ולוקח רכב שהוא אמין, סביר למדי וזול !.

מה רע ביונדאי אקסנט חדשה?

אל תדאגו גם לא חסר לצבא רכבי ליסינג כגון פג'רו חדשים, טנדרים חדשים, איסוזו די מקס, מאזדות 6, פולסוואגן פאסאט, מיצובישי לאנסר, וכמעט כל הסוגים.

אך מה לעשות? יש המון רסנים וסאלים בצבא, אלפים יותר נכון, אז שנביא להם רכב יוקרתי שיעלה לי ולכם הרבה כסף?? מספיק גם ככה שוחתים אותנו בכל דבר במדינה הזאת. או שנביא להם רכב שהוא לא רע, אמין וזול?

אני לא שומע אף סגן אלוף או רב סרן שמתלונן על זה שהוא מקבל רכב כזה, אלא אזרחים שמתלוננים בשבילהם..

פורסם
ויש רכבים(אהמ, שכורים), שמדובר בזונה של היחידה, שכל מי שרוצה לקפוץ לשק"ם(ולבדוק לאיזה גובה אפשר לרחף עם הבמפרים) במצב מאוד גרוע.

כן

עכשיו נזכתי

יש לי חבר נהג יחידה, נסעתי איתו בצריפין, ובאמת שניראה לי שהיה נסיון לבדוק עד כמה גבוה הרכב יכול לרחף

עזבו את הנזק לרכב, מה עם הנזק לגב? |:

אני לא שומע אף סגן אלוף או רב סרן שמתלונן על זה שהוא מקבל רכב כזה, אלא אזרחים שמתלוננים בשבילהם..

בלי לזלזל בהם או משהו, אבל זה כניראה בגלל שהם סביר להניח לא יודעים מה זה רכב טוב יותר

היונדאי אקסנט פשוט מזעזעת.

אולי הבעיה היא אצלי שאני רגיל ליותר מזה ( פאסאט 2008, סיויק 2007, מאזדה 3 2008 ).

פורסם
בלא קשר לעברן הביטחוליסינגי, אלה שלוש מכוניות מחורבנות. גם כשהן חדשות לחלוטין.

אוי לו לצבא ש"מצ'פר" את קציניו בגרוטאות כאלה.

זה רכב שמיועד להסיע חיילים וקצינים מנקודה A לנקודה B במינימום עלות, ומינימום כאב ראש, לא יותר מזה.

חוץ מזה, לא יודע מה קורה עכשיו, אבל רכבים לבנים שהיו בצבא בתקופה שלי (2002-2005, תקופת מעבר מרכבים קנויים לרכבי ליסינג) טופלו במוסכים אזרחיים מורשים. מחלקות חימוש של יחידות עשו רק טיפולים מאוד בסיסיים.

כיום סביר להניח שרכבי ליסינג מטופלים ע"י חברת ליסינג, כך שמבחינת הטיפולים הם לא שונים מרכבי ליסינג מחברות אזרחיות.

ההבדל זה ברמת ההתעללות ברכבים ע"י הנהגים.

נ.ב. התעלקות - זה נכון שצבא חוזר בקרוב לקנות רכבים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
גילוי נאות

אני נהג של סא"ל ( לא מה שחשבתי שאני אעשה בצבא, אבל נגמר לי הכוח למלחמות עם הגוף המטומטם הזה )

והרכב שלו ( אקסנט מגעילה כזאת ), היא דיי שמורה.

הבעיה היא השטיפה של הרכב, אני שוטף ( לא מחירה כמובן |: ) עם דיש-קליר ומטאטא, לא בדיוק עושה טוב לצבע, אבל לי לא אכפת :D

נסעתי עם הרבה שבראש שלהם "רכב של הצבא, על ה...", אבל המפקד שלי באמת שומר על הרכב שלו כמו שצריך ( טיפולים לכל דבר ובזמן, זה בעיקר ).

לגבי ה"קריעה" של הרכב, ברגע שנותנים פול גז באקסנט היא דופקת קפיצה של החיים, עדיף לנסוע רגוע ( שלא נדבר על זה שאני לא מסוגל לעקוף איתה רכב בכביש 40 ).

אולי בכל זאת יש תקווה שאני אפסיק לסבול בנסיעה על האקסנט המגעילה הזאת? כי באמת שהיא עושה טובה שהיא זזה O_o ( מה גם שהרכב מרגיש ממש אבל ממש זול )

האמת? הייתי שמח שהוא יקבל איזה מאזדה 3, זה ממש מרצדס ליד האקסנט :D ( טוב נו, קצת הגזמתי, אבל בכל זאת האקסנט ממש תת רמה )

אה, ותודה לאל, המפקד שלי ישן כמעט כל יום בבסיס, ולרוב חוץ מפעם בשבוע שיש לו אפטר ואני לוקח ומחזיר, אני לא ממש נוסע באמצע השבוע...

אני לא מבין למה כול הקצינים הבכירים בצה"ל חיבים נהג צמוד, הם לא יכולים לנהוג לבד?

למה צריך ל"בזבז" חילים על כאלה שטויות כמו נהגים של מישהו ?

:evil:

פורסם

תאחלס למי שהעלה את ה S3 לא היתי מסרב לראות כמות מכובדת כזאת יוצאת למכירה במחירים נמוכים מאוד עוד כמה שנים (:

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

דניאל, נהג של סגן אלוף זה לא בזבוז.

הרבה פעמים בזמן הנסיעה הקצין צריך לדבר בטלפון, כי מה לעשות הוא צריך להיות זמין כל הזמן במירס שלו.

ותאמין לי שלא חסר ג'ובניקים בצה"ל, זה לא הכרח שכל נהג בוס אם הוא לא היה נהג, הוא היה בתפקיד משמעותי יותר.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

תראו,

בתור אחד שבשנת שירות האחרונה שלו היה נהג בוס, ושירת יחד עם נהגי בוס,

במילם יפות ובאמת שיפות אנחנו היינו אונסים אונס קבוצתי את הרכבים וככה כל נהג ונהג בצה"ל!

שלא תבינו לא נכון גם הקצינים היו קורעים את הרכבים ולא מטפלים .

המון מהקצינים והנהגים בצבא נוהגים באותה צורה = כל הילוך עד המנתק!

ככה זה כשהרכב נמצא אצלך ושום דבר לא יוצא לך מהכיס

יש רכבים שעברו תאונות שאסי שתוקנו(ספק אם יש דווח), ספק אם יהיה שיקוף מלא ברגע שיוציאו את הרכבים למכרז.

נהג ביחידה שלי היה ממלא שמן טנקים במקום שמן ייעודי לרכב!

הרכב שנהגתי עליו שנת 08' פתח ראש מנוע ופעמיים גיר ועיקם שתי בולמים.

אפילו המוסכים המורשים היו מחפפים בטיפולים ולא מחליפים פילטרים רק כל 30K .

אז תבינו ותשכילו להבין שמסיום השירות של הרכבים האלו יש רק לגרוס אותם ולמחזר אותם,

כי לדעתי הם לא ראויים להימכר לציבור האזרחי!

פורסם
דניאל, נהג של סגן אלוף זה לא בזבוז.

הרבה פעמים בזמן הנסיעה הקצין צריך לדבר בטלפון, כי מה לעשות הוא צריך להיות זמין כל הזמן במירס שלו.

ותאמין לי שלא חסר ג'ובניקים בצה"ל, זה לא הכרח שכל נהג בוס אם הוא לא היה נהג, הוא היה בתפקיד משמעותי יותר.

ברוך ממציא המירס, שמגיע עם דיבורית,

ברוך ממציא את הפקידה, שנתן לה מספיק שכל כדי לתכנן מרווחים מספקים בין דיון לדיון כדי שהוא יוכל להתכונן לדיון בזמן.

ברוך ממציא את הפקידה המרוקאית, שתעשה את המוות לפקידה שמעליה כדי להזיז דיון וליצור מרחב זמן, כדי שהוא יוכל להתכונן לדיון בזמן.

היום אגב, בהמון יחידות(שלא עונות למושג "צפונבוניות"), אין נהג בוס, יש נהגי יחידה שיחד עם הקצין ניהול דואגים לניהול הטיפולים.

יש סא"לים שנוהגים לבד, יש אל"מים שנוהגים לבד(בפקקים, ומדיון לדיון) ותאמינו או לא, גם תא"לים נוהגים לבד.

----

פורסם

נו..ומי שרוצה לקנות רכב מליסינג מהסוגים הנ"ל יוכל לדעת את העבר של הרכב?לא נראה לי.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

כמה התלהמות בתרד' אחד.

רכב ליסינג שצמוד לרס"ן או סא"ל, הוא בדיוק כמו כל רכב ליסינג אחר.

וקצינים בדרגות הללו הם לא ילדים.

רס"ן לרוב בגילאים של 30 ומעלה, וחלקם הגדול אף יוצא לפנסיה בדרגה זו בגיל 45.

סא"ל אין כלכך הרבה בצה"ל כמו שחושבים, ומדובר על קצינים בכירים, לרוב מעל גיל 36-38 אחרי תואר שני ושווים ערך מבחינת מקבילים שלהם באזרחות לסמנכ"לים בחברות בינוניות.

כל רכב ליסינג יכול לעבור התעללות, למעשה כל רכב ביד שניה יכול לעבור התעללות מסיבית.

אדם פרטי נוטה לחפף בטיפולים ולדחות הוצאות על הרכב.

גופים ענקיים כמו צה"ל, מתחזקים את הרכבים בצורה יותר מבוקרת והטיפולים נעשיים כמו שעון.

זה שיש התעללות?

גם רכבי ליסינג בחברות גדולות שגם האישה נוהגת ברכב עוברים התעללות.

בפועל, אין בזה יותר סיכון מאשר יש בקניית רכב מאמדוקס או SAP או אלביט או כל חברה שמחזיקה צי ליסינג.

אז חלאס עם סטיגמות מטופשות.

יש לי אח שהוא רס"ן בחיל האוויר, הייתי קונה בעניים עצומות כל רכב מכל קצין אצלו ביחידה בדרגות הללו.

הרכבים הללו צמודים לאותם קצינים, רק בינהם הם יכולים להחליף רכבים ולא עולה כל חוגר זוטר לרכב הזה.

זה עדיף על ילדים שעובדים בתור סוכני מכירות בקוקה קולה,YES,HOT,כל חברות התקשורת והאינטרנט וכו' וכו' וכו'.

under construction..

פורסם
אני לא מבין למה כול הקצינים הבכירים בצה"ל חיבים נהג צמוד, הם לא יכולים לנהוג לבד?

למה צריך ל"בזבז" חילים על כאלה שטויות כמו נהגים של מישהו ?

בכנות?

מילא אם הוא אמור לנסוע הרבה, אז כן זה יכול להיות נחמד ( בשבילו, כן?! )

אבל המפקד שלי כמו שאמרתי כמעט ולא נוסע

יום ראשון לבסיס, חמישי חזרה, ופעם בשבוע אפטר ( שזה אומר נסיעה של שעה ועשרים ), לא כזה ביג דיל.

לרוב הוא אכן מדבר בטלפון.

ואם אתם חושבים שאני לא מרגיש בזבוז עצום, אתם טועים

את השירות שלי התחלתי בטירונות נ"מ, הייתי חודש לפני סיום המסלול ובגלל בעיה שמצאו אצלי ( כל הטירונות הייתי עם פגיעה בעצב, עד שמישהי החליטה לקחת את זה ברצינות ) הורידו פרופיל ל 45

כמה נלחמתי כדי להגיע למקום טוב, אבל אין עם מי לדבר... הכל קומבינה אחת גדולה.

אגב, מה שהכי מציק לי, שאני מנסה לנהוג כמה שיותר בטוח בכביש 40 המעפן הזה ( אני לא זוחל על 60, נוסע בהתאם לתנאי הדרך ), והוא עוד אומר לי לנסוע מהר יותר, ממש מטמטם גם לאור העובדה שבתאונה בצומת הנגב ( ההיא עם הפורד שעקפה בקו הפרדה רצוף ) המשאית הצבאית הייתה מהבסיס שלי וכמה דיברו על זה...

אבל בגלל שהגוף הזה יכול להתנהג הרבה פעמים באטימות, אפשר להגיד שהשלמתי עם מה שיש לי, שזה אומר אין שבתות, אין מטבחים, אין שמירות ואני מקורב לאחד הקצינים הבכירים בבסיס שלי. אז כניראה שיש לתפקיד שלי כמה צדדים טובים... :)

פורסם
ברוך ממציא המירס, שמגיע עם דיבורית,

ברוך ממציא את הפקידה, שנתן לה מספיק שכל כדי לתכנן מרווחים מספקים בין דיון לדיון כדי שהוא יוכל להתכונן לדיון בזמן.

ברוך ממציא את הפקידה המרוקאית, שתעשה את המוות לפקידה שמעליה כדי להזיז דיון וליצור מרחב זמן, כדי שהוא יוכל להתכונן לדיון בזמן.

היום אגב, בהמון יחידות(שלא עונות למושג "צפונבוניות"), אין נהג בוס, יש נהגי יחידה שיחד עם הקצין ניהול דואגים לניהול הטיפולים.

יש סא"לים שנוהגים לבד, יש אל"מים שנוהגים לבד(בפקקים, ומדיון לדיון) ותאמינו או לא, גם תא"לים נוהגים לבד.

מצטער, אבל אתה מדבר שטויות.

אם לא היית נהג בוס, ולא עברת כמה מפקדים בתפקיד הזה, בחיים לא תוכל להבין כמה התפקיד נחוץ לרוב.

בשירות שלי עברתי 3 מפקדים בדרגות שונות (סא"ל, אל"מ ותא"ל). הסא"ל שאני הייתי אצלו, באמת שזה היה בזבוז של כח אדם ופשוט בולשיט. התא"ל היה צריך אותי כמו אוויר לנשימה, גם נסיעות קצרות, וגם נסיעות ארוכות הוא עבד נונסטופ. הוא מעולם לא ישן לי בנסיעה, תמיד עבד על הלפטופ ותמיד היה בטלפונים. האל"מ, שאיתו הייתי הכי הרבה זמן, גם כן היה זקוק לי מאוד, וגם הוא רוב הזמן לא ישן, אלא עבד עד שלא יכל יותר.

כמו שאתה רואה, תלוי בבן אדם, ותלוי בתפקיד. כשזה מגיע לסא"לים, זה בעיקר תלוי בתפקיד. אבל רוב הקצינים הבכירים זקוקים לנהג, כי בלעדיו יהיה להם קשה מאוד, אם זה מבחינה של לעבוד עוד שעה שעתיים בערב אחרי כל הדיונים על עוד מצגות, במקום לעבוד עליהם תוך כדיי נהיגה, או להיות לא מרוכזים כלל וכלל בנהיגה, ולעשות תאונה חס וחלילה במהלך הנסיעה.

ואגב, עד כמה שאני יודע, ישנו רק אלוף אחד בצה"ל שלא מסתייע בנהג צמוד. ואני לא מכיר או שמעתי על תא"ל אחד שאין לו נהג.

I Ride Because I Really Like Dessert

• תוכן חדש...