Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מומלץ לקנות מייבש כביסה קצת פחות טיפש שכולל חיישני לחות (ז"א שהיבוש מופסק כשהכביסה יבשה ולא לפי טיימר, שיכול להיות מכוון למשך ייבוש קצר מדי והכביסה עוד לחה, או ארוך מדי, שגורם לבזבוז חשמל).

:turn-l:
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מומלץ לקנות מייבש עם עוצמה של 2800 וואט לפחות.

אחרת תצטריך להוסיף ולהוסיף זמן עד שהכביסה תתייבש לגמרי (מכונה מלאה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חברים תודה על העזרה, גם ככה השיפוץ הזה אוכל לי את הראש ובהחלט אני אשתמש במידע.

מחר אני הולך לקבל הצעת מחיר גם ממחסני חשמל ונראה מה יצא.

מכל המידע שזרם כאן אימצתי מס' דברים:

1. כיריים: מותג סבבה לא יקר מידי אבל גם לא מותג מדבקה, שיהיו מנירוסטה עם להבה אחת טורבו ושהכיריים עצמם יהיו קרמיים: לדעתי אלך על הדלונגי שבמחיר של 990 ש"ח נראים לי בסדר.

2. LCD לסלון: אכן המרחק הוא פחות וגג 3.5 מ' לכן אלך על ה37, כאשר אני עוד לא סגור על המותג: LG או טושיבה , כשההבדל בינהם הוא 900 ש"ח ויצויין שאני לא מהמבינים הגדולים באיכות תמונה ורוב ההקרנות שם יהיו מממיר של הוט או יס.

2. LCD לחדר שינה: גם אני נוטה ל32 אבל אני ממש לא בטוח לגבי מקום, יש לי שם 60 ס"מ גובה ו83 רוחב (רוה ה32 כשלעצמם יתאימו) , הבעיה היא שצריך להיכנס שם גם ממיר וDVD קטן או משהו בסיגנון, כרגע זו כנראה תהיה השארפ ב2200 ש"ח.

4. מזגן לסלון: תדירן 2.5 נראה לי מספק.

5. מזגן חדר שינה: בעיקרון N10 של תדירן אבל לעצתכם אני אבדוק גם את הN12.

6. מכונת כביסה: אני אלך על 6 או 5 קילו, כנראה של LG.

7. מיקרוגל- כל מה שייכנס ב400 ש"ח.

8. מייבש- אם יישאר כסף, אני לא רוצה להשקיע בזה יותר מידי.

תודה לכולם על העזרה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בקשר לטלוויזיות, אני ממליץ לך ללכת לחנות פרטית אשר מתמחה בטלוויזיות ובעלת מגוון גדול בתצוגה:

גם תוכל להתייעץ עם מקצוענים מה מומלץ מבחינת גודל וכו' והכי חשוב, תוכל לראות מה אתה קונה ככה שלא יקרה מצב שרכשת טלוויזיה וגילית שלא רואים הכי טוב.

אם אתה גר באזור המרכז, אני יכול להמליץ לך על חנות כזו, עם צוות מקצועי + תקבל מחיר פחות מזאפ, שלח הודעה פרטית אם אתה מעוניין.

פורסם

שים לב שהפנסוניק מגיעה עם 1+4 שנים אחריות ולא 5 שנות אחריות מלאה.

אל תבינו לא נכון, לפנסוניק יש מסכים מעולים אבל יש הבדל ורצוי לשים לב לפני שמחליטים.

אמרת שהמרחק שלך הוא בסביבות 3.5 מטר ורוב התכנים הם טלויזיה רגילה.

הגודל המומלץ למרחק כזה הוא 50", אתה יכול ללכת גם על 42".

קח בחשבון שבשני הגדלים לא תבחין בהבדל בין 720P ל-1080P, לכן לדעתי כדאי להשקיע פחות וללכת על מסך HDR גדול ולא FHD מידה אחת קטן יותר. גם מסך עם רזולוציה נמוכה יותר (HDR לעומת FHD) יתמודד טוב יותר עם תכנים מאיכות נמוכה כמו יס והוט לעומת מסך FHD.

אגב, THX באתר שלהם ימליצו לך על גודל 115" :shock: כדי להבחין במלוא הדרה של רזולוציית 1080P FHD, לדעתי זה "קצת" מוגזם. אני למרחק הזה משתמש היום בטלויזיה 50" טושיבה מהגדולות של פעם ומתכוון להחליף ל50" פלזמה לאחר חג הפסח.

מסכים מומלצים בגודל הזה הם LG PQ300R או סמסונג B450, ואם התקציב מאפשר פנסוניק X10 (כולם פלזמות HDR)

אם יש לך הרבה אור בסלון וצופים במהלך היום אז כדאי לך לקחת LCD

גם אם יש לך ילדים, או שהולכת להיות תמונה סטטית במסך במשך זמן ממושך אז כדאי ללכת על LCD - חשש לצריבה.

מביקורות ששמעתי וקראתי, לחדר שינה הייתי ממליץ לך על הסמסונג 32B450. אני לא מכיר את השארפ, כדאי ללכת לראות אותן אחת ליד השנייה. ואתה עושה בשכל שאתה לא הולך על 26".

אם אתה רוצה רשימה של חנויות מקצועיות עם מסכים מכוילים ומוכרים מקצועיים שייתנו לך מידע ויחס אז רק תבקש (כאן או בפרטי:) )

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

וקצת מידע שאספתי על כיריים חשמליות...

יש לך כל מיני שיטות חימום:

רדיאן - מתחמם מהר ופיזור חום אחיד

היי לייט - מתחמם מהר יותר מרדיאן ופיזור חום אחיד. זול יותר מההלוגן ויותר עמיד ממנו

הלוגן - פיזור חום לא אחיד (לא מצאתי מה היתרון שלו)

ממה שאני הבנתי הכי טוב לקחת היי לייט

הספקי חימום שחשוב שיהיו בכיריים:

גוף חימום קטן והספק נמוך (1200W-1500W)

גוף חימום בינוני עם הספק בינוני 1600W-1800W

גוף חימום גדול עם הספק גבוה (זה חשוב לסירים גדולים ולבישול כמויות גדולות) מעל 2000W

תוודא שהזכוכית היא קרמית, היא עמידה וחזקה יותר והיו לה עוד כמה יתרונות שאני לא זוכר כרגע אבל זה מה שרשמתי לי בדברים החשובים שיהיו במוצר.

אני גם מתכוון לרכוש קולט אדים אז יש לי גם מאפיינים שחשוב שיהיו בקולט אם אתה רוצה

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

לירן אני לא מסכים איתך לגבי הגודל של הטלוויזיות.

כלל האצבע כפי שרשמו מעלי הוא באמת הכפלה של המרחק במטרים ב10 וזו המידה המקובלת, מה שבדרך כלל עושים זה ללכת על מידה אחת גדולה יותר.

אצלי המרחק בין מקום הישיבה בספה אל מול הקיר עליו תלויה הטלוויזיה הוא 3.2 מטר, סלון יחסית קטן, וטלוויזיה של 32" נראתה לי קטנה מעט כאשר סימנתי את התוואי שלה על הקיר. החלטתי לקנות טלוויזיה 37", הגודל בדיוק מתאים ואין צורך להזיז את הראש כדי לעקוב אחר התמונה.

גם טלוויזיה 40" הייתה יושבת לא רע אך הבנתי שזה גדול מדי, מה גם שטלוויזיות 40" יקרות יותר - מידה פחות נפוצה.

לדעתי טלוויזיה גדולה יותר ממידה אחת מה"כלל" שרשמתי הוא מיותר וOVERKILL, ולא גורם להנאה מרובה שהתמונה גדולה יותר מלהכיל והכתוביות בטלוויזיה בגודל סרגל T של אדריכלים.

לגבי נושא הHD יש לי הערה לקונים הפוטנציאלים, אולי לא תשימו לב בגדלים של 32" 37" להבדיל בין FULL ל READY, אך זה תקף יותר לשימוש במסך כמסך טלוויזיה.

אם יש לכם רצון להשתמש בטלוויזיה כצג למחשב, להציג עליו משחקים ותמונות המצולמות במצלמות מרובות פיקסלים, אז ההבדל ברזולוציה הוא גדול ועדיף בהרבה לטובת ה FULL HD.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אני לא יודע על מה נשען כלל האצבע שציינת ושציינו לפניך על אף שאני מכיר אותו ושמעתי עליו לא מעט.

אני מתעניין וקורא לא מעט בתחום הזה (שלב אחד אחרי ההפרעה שלי עם מכוניות:-D) באתרים מכובדים כמו CNET, THX,DD AVS ורבים נוספים.

לא הבאתי את הנתונים האלה יש מאין, אתה גם יכול להכנס לפורום שציינתי לעיל שלדעתי הוא המקצועי בארץ בתחום הזה ולקבל שם מידע נוסף.

ההורים של חברה שלי רכשו מסך FHD 37 למרחק של פחות משלושה מטרים, לדעתי זה סביר ופחות מכך במיוחד אם רוצים גם לראות סרטים ו"להרגיש" את הסרט.

אני משתמש בשנתיים שלוש האחרונות במסך 50" 4:3 (מרובע) שנראה הרבה יותר גדול ממך 50" 16:9 (רחב) ואני מאוד מרוצה (מהגודל לא מהאיכות). לערוצים הבסיסיים הוא סבבה וגם 42 היה מספק אותי, אבל לסדרות כמו אבודים, 24 ורבות אחרות באיכות גבוהה של 720P ומעלה אני לא הייתי מוותר על 50".

פותח השרשור יכול לקבל את ההחלטה שלו כפי שימצא לנכון, ולפי מה שמתאים לו.

לדעתי, גם כאשר ממליצים על דגמים מסוימים (וחבל באמת שלא ציינתי את זה בהודעה הקודמת שלי) אין מנוס מעבודת רגליים (ועיניים) טובה וללכת לבדוק ולראות את המסכים בפועל בתצוגה וחשוב ביותר - עם התכנים שהרוכש מתכוון לראות!

פעמים רבות, בחנויות לא מקצועיות\מתמחות, קיימים מסכים מסוימים שיימצאו בגובה נוח יותר או תחת תאורה מחמיאה יותר או עברו כיול טוב יותר על מנת להימכר יותר.

לכן יהיה עליו ללכת לחנות מתמחה, לראות את המסך שהוא רוצה מול העיניים ולא ב80 מעלות למעלה (או למטה), מהמרחק בו הוא יישב בית ועם התכנים בהם הוא ייצפה בבית. בכל חנות מתמחה ייתנו לו את השירות הזה ואני בכיף יכול להמליץ על כמה. שם הוא גם יוכל לקבל המון מידע מקצועי נוסף והמלצות ואח"כ יוכל לרכוש איפה שירצה כאשר הוא יודע מה הוא רוכש

פורסם

יש לזכור רק שאני רוכש חבילת מוצרי חשמל וכן הן מבחינת לחץ מחיר והן מבחינת נוחות כנראה שאעדיף לעשות זאת במקום אחד, גם אם הוא פחות מתמחה במוצר מסויים.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

אני משתמש בשנתיים שלוש האחרונות במסך 50" 4:3 (מרובע) שנראה הרבה יותר גדול ממך 50" 16:9 (רחב) ואני מאוד מרוצה (מהגודל לא מהאיכות). לערוצים הבסיסיים הוא סבבה וגם 42 היה מספק אותי, אבל לסדרות כמו אבודים, 24 ורבות אחרות באיכות גבוהה של 720P ומעלה אני לא הייתי מוותר על 50".

זו בדיוק הנקודה. מסך גדול מידי יהיה גדול גם אם החדר קטן אבל איכות התמונה תיפגע קשות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני דיברתי על האיכות של המסך עצמו, לא בגלל שאני קרוב או רחוק מדי או שהמסך גדול מדי.

לי יש טלויזיה מקרן אחורי, אלה המסכים הישנים מלפני 10-12 שנים שיש להם גלגלים והם לא יושבים על מזנון.

אתה מכיר את זה?\ מבין למה אני מתכוון?

בגלל זה אמרתי שהאיכות לא משהו.

המסכים האלה על הפנים, תחשוב שרזולוציה של 600X800 נמתחת על תמונה של 50"

בעוד במסכים הדקים של היום הרזולוציה היא 1366X768 או 1920X1080 עוד לפני שדיברתי על מעבדי תמונה

benj, אתה לא חייב לקנות בחנות מתחה אבל ממש הייתי מציע ללכת רק כדי לראות ולהתייעץ. לדעתי מסך זה פריט חשוב בבית ואתה לא רוצה להסתכל על מסך שאתה לא מרוצה מהתמונה שלו.

פורסם

לפני שנה זה מה שבחרתי לדירה שלי:

מסך לסלון- 50" של פנסוניק (פלזמה PV-80), מסך מעולה!

מסך לחדר שינה- 32" של סמסונג, עושה את העבודה.

מכונת כביסה- סימנס, מעולה!

מייבש- ווירפול 7 ק"ג עם חיישנים, השתמשתי בו אולי 5 פעמים...

מדיח- סימנס אינטגרלי מלא, גם מעולה!

כיריים- 5 להבות של קריסטל, בסדר גמור והיו זולות יחסית.

מיקרו- היה לנו מהדירה הקודמת, רק עכשיו אני מחליף אותו לכבוד הפסח במשהו משולב גריל.

תנור בילד-אין- קנווד, עושה את העבודה.

את הכל קניתי במקום אחד, טרקלין חשמל ברעננה. הייתי בכל הרשתות ושם קיבלתי את המחירים הטובים ביותר ושירות מדהים. לא האמנתי כמה זה חשוב אבל החנות עצמה עבדה מול כל הספקים והם תיאמו לי את האספקה, חסכו לי הרבה כאב ראש וטלפונים בתקופה לחוצה של קבלת דירה מהקבלן, התקנת מטבח, מזגן מרכזי ועוד אביזרים בבית כמו ארונות אמבטיה וקבלת ריהוט נוסף.

גם אני ממליץ לקחת לסלון מסך גדול יותר מ- 37". לפחות 42".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר, ה PV80 מסך מעולה, תמונה מדהימה!

הנה גרף שמבטא את הרזולוציה בה העין מבחינה בהתאם למסך ולמרחק צפייה:

resolution_chart.png

פורסם

חברים אני מודה לכם על העזרה, זה עתה חזרתי מביגבוקס שם ביצעתי את הרכישה.

אני מודה שכחלק מסקר השוק ביקרתי לפני כן במחסני חשמל ואף קיבלתי מחיר זול יותר אם כי לא בצורה משמעותית ולבסוף עקב שירות נח ונעים יותר החלטתי לרכוש בביג בוקס ובאמת מגיע להם מילה טובה על השירות העדיב.

תודה לכולם על העיצות.

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...