Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא נראה לי? איפה אתה חי, סליחה על הביטוי...:roll:

(במילים אחרות, הלו, יש גם ילדים ונשים. מזמן.)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
על הכיפאק.

אתה, בתור מילואימניק, מוכן לשים משפחה סודנית על הכוונת ולירות?

אני אעשה את זה קל בשבילך, גבר בודד, ואפילו מכוער... מוכן?

חלילה אם אחד הסודנים (או סודניות) היו תוקפים את אחד מבני משפחתך (באלימות קשה כפי שמפורסם באמצעי התקשורת), היית בוודאי מתבטא אחרת.

SENA לשעבר

פורסם

כמה דמגוגיה, אבל אני לא מתפלא שהשרשור נפתח ע"י מישהו שכל עולמו הרוחני הוא מ"האח הגדול".

המקרה שבו סודני רצח אשה הוא המקרה הראשון (ואני מקווה שגם האחרון) שבו ישראלי נרצח ע"י מהגר עבודה. הייתה כתבה על זה בעיתון ת"א, תוך ציון העובדה שהמנוחה לא הייתה כבשה תמימה.

מעדויות השכנים ובעל הבית שלה, היא הייתה אשה רעה ומרירה שלא פעם חסמה לשכניה העובדים הזרים את הכניסה לבתיהם והיה צריך להזעיק משטרה. היא גם הייתה מקללת אותם ללא הרף ושופכת עליהם זבל.

לא שזה מצדיק להרוג אותה במכות, אבל מספיק היה סודני שיכור אחד כדי להכות אותה מכות רצח.

לגבי העובדים הזרים - כל מי שמחפש עוזר/ת בית באיזור ת"א יודע שישראלים לא רוצים לעבוד ושהעובדים הזרים הם הפתרון.

תאמינו לי שהשתדלתי להעסיק עוזרות ישראליות, אבל אחת גנבה, אחת לא ניקתה וכמה אחרות פשוט הבריזו.

ואל תגידו "תנקה לבד" - זה כמעט בלתי אפשרי עם שתי קריירות תובעניות וילד.

נורא כיף לפוליטיקאים לשבת במגדל שן ולחסום כניסה של עובדים זרים, אבל מה לעשות לא כולנו שרה נתניהו עם מספיק רוע בשביל לריב עם עובדים ישראלים (ושרה נתניהו חולת נפש על כדורים, אני יודע את זה משכנה שלהם בקסריה).

אז מה טוב בשביט? לנקות בתים אתה יכול? אם לא, אז אני מעדיף סודנים עליך.

פורסם
חלילה אם אחד הסודנים (או סודניות) היו תוקפים את אחד מבני משפחתך (באלימות קשה כפי שמפורסם באמצעי התקשורת), היית בוודאי מתבטא אחרת.

הנה עוד "גבר".

במקום לשגל את הדעת, אתה מוכן לירות באנשים, סליחה, בסודנים, שמנסים לחצות את הגבול?

דמיין את עצמך שוכב שם עם רובה ומשפחה בכוונת ותחזור לדווח לפורום. מעניין אותי לדעת כמה מוכנים לשים את התחת שלהם איפה שהמקלדת שלהם נמצאת.

וכמה מוקשים בגבול זה פתרון הרבה יותר חסכוני מלחפש את המסתננים ולשלוח אוטובוסים כדי להוציא אותם.

הם יוזהרו מהסכנה של חציית הגבול ואם ירצו לנסות בכל מקרה זה בעיה שלהם.

סבבה, ושאלה לכל חובבי המיקוש.

בשירות מילואים, אתם מוכנים להיות אלו שילכו לפנות את הגופות. אתה יודע מה, אני אעשה לך את החיים קלים יותר, רק תהיה זה שצופה במשקפת וסופר פגיעות.

מוכן?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עם ישראל היה ועודנו עם נרדף.

מדינתנו הוקמה כדי שיהיה לנו מקום לחיות בו ב"שקט".

אז פרט ל"שקט" יש לנו הכל.

כמו בכל מקום יש לנו פה עניים, חולים, נכים וכו'.

אני לא מוצא סיבה לתת פה מגורים לפליטים שגם מביאים לזנות בתנאי השכר לכל מיני עבודות מחד

ונעזרים בחוקי המדינה/קצבאות מאידך.

הרי היום, כבר רואים את התוצאה של העובדים הזרים שהילדים שלהם נולדו פה ולומדים פה וגדלו פה.

עכשיו הם רוצים להישאר, ובוכים בתקשורת שמגרשים אותם.

זה באמת מאד עצוב לראות ילד שלא אשם ולא עשה כלום, ועברית זה שפת אם שלו.

אז לגבי אלה, הייתי אומר, טוב, בבחינת אכלנו אותה, מסכנים שישארו. אבל יש להיזהר מהתבוללות שזו בעיה קשה.

לכן יש למנוע עכשיו מצב בו נכנסים למדינה שלנו כל מיני פליטים ואופורטוניסיטים שחלקם גם שונאי יהודים.

אני לא יודע למה אנחנו צריכים לקבל בכלל את הפלטים האלה כשיש הרבה יהודים שממש מתים לעלות לארץ כמו האתיופים

ושלהם צריך לדאוג קודם !

תראו מה קורה לפליט שנתפס מנסה להיכנס למיצרים .... כדור בראש.

רק בישראל מרחמים יותר מידי ועוד מקבלים קיתונות של לעג ובוז משאר מדינות העולם על איך אנחנו אכזריים ....

פורסם
לכן יש למנוע עכשיו מצב בו נכנסים למדינה שלנו כל מיני פליטים ואופורטוניסיטים שחלקם גם שונאי יהודים.

אני לא יודע למה אנחנו צריכים לקבל בכלל את הפלטים האלה כשיש הרבה יהודים שממש מתים לעלות לארץ כמו האתיופים

ושלהם צריך לדאוג קודם !

תראו מה קורה לפליט שנתפס מנסה להיכנס למיצרים .... כדור בראש.

רק בישראל מרחמים יותר מידי ועוד מקבלים קיתונות של לעג ובוז משאר מדינות העולם על איך אנחנו אכזריים ....

אין בעיה, אז אני מחזיר אותך לשאלתו של falou:

במקום לשגל את הדעת, אתה מוכן לירות באנשים, סליחה, בסודנים, שמנסים לחצות את הגבול?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לא, לא לימדו אותי לירות.

אבל במקום לשגל את השכל, אני מוכן להרבות את השכל ולשאול אותך-->

אתה מוכן ללכת ולהיות יפה נפש ולטפל בפליטים האלה ע"י כסף/אוכל/תרופות/ וכו' כאשר יש אחרים מבני עמך ואולי אפילו ברחוב שלך שזקוקים לזה הרבה יותר ושעליהם אף אחד לא מסתכל, כי הרבה יותר נחמד לצלם פליטים סודנים מסכנים מאשר את העני

הוואחש המצוי עם הבגדים המסריחים והבלויים וילדיו שכל היום מסתובבים ברחובות.

גם ארה"ב הגדולה וההומנית, לא מקבלת כל אחד ויש לה מדיניות ברורה לגבי כל מיני ספיחים.

אז אנחנו שאנו לא מדינה עשירה כ"כ, או יותר נכון, לא ממש מתוקצבת למען החלש גם כך, אז עוד נפנה משאבים לפליטים ?!

מספיק עם ההישטטות הזו.

ויודע מה?

אני גם חושב שקודם יש לדאוג לערבים במדינה שלנו ה-ר-ב-ה לפני שנדאג לפליטים.

תתעוררו ! הפלטים זה לא בעיה שלנו ! ויש לנו צרות הרבה יותר גדולות מהם, ולא צריך עוד צרות משתרשות מהסוג הזה.

אם המצב יימשך כך, כולנו פה נבכה בעוד 20 שנה.

כל מי שחושב אחרת, כנראה לא מודע לחשיבות הדמוגרפית במדינה שלנו.

יודעים או לא, ישנה התעוררות בכל מיני מדינות בעולם שכבר לא רוצים סלט אזרחי.

אני לא זוכר על איזה מדינה שמעתי לאחרונה ממש, אבל יש בה דרישה להוכחה ממשית לשיוך למדינה ולא רוצים שסתם כל אחד

מסכן או לא, יבוא לגור בה.

פורסם

ארצה לומר לפני שאתחיל את תגובתי, שאני מסכים מצד אחד עם falou ו sronis ומצד שני גם עם בעלי הדיעות מהצד השני, אך לא עם "פתרונותיהם" של אלו - בלי קשר לתוצאות \ השלכות של סוגיית הפליטים, לאבד צלם אנוש בדוגמת פתרונות הזויים שהוצגו כאן כמו לתת להם להתפוצץ על מוקשים בגבול, לירות במי שמנסה לחצות ואפילו למנוע מהם כניסה באופן "הומני" אינה באה בחשבון - כי בכך אנחנו גוזרים את דינם למות מהעבר השני של הגבול, וזה לא משנה שלא אנחנו אלו שלחצנו על ההדק, עדיין גזרנו אותם לגזר דין מוות.

מי כמונו (העם היהודי) צריך לדעת שצריך לעמוד לעזרתם של אלו שזקוקים לנו, שהרי בשנות ה 40 אם למישהו היה אכפת מאיתנו, ואם מישהו היה פוקח את העיניים ואת הלב ועוזר לנו, אולי מניין הקורבנות בשואה לא היה 6 מליון יהודים, ואולי בכלל השואה הייתה נמנעת.

אבל בגלל שכל העולם העדיף להפנות מבט בזמן שגרמניה עשתה מה שעולה לרוחה הצורר הנאצי התחזק ועלה ויכל לטבוח בנו כאוות נפשו.

ועכשיו -

בעיית הפליטים היא באמת בעייה קשה, שחייבים למצוא לה פתרון קבוע ומסודר.

מצד אחד, בלתי אפשרי להתעלם מהם ולא לתת להם מקלט, ובכך בעצם להתעלם מההיסטוריה של עצמינו. מי אנחנו שנמנע מהם להישאר בחיים?

תאמינו לי שאם לא היו טובחים בהם בסודן הם לא היו צועדים ברגל עד לישראל.

נכון שקרוב לוודאי שנוח יותר ונעים יותר לחיות כאן, אך תהיו בטוחים שהם באים לכאן מכורח המציאות ולא כי הם שמעו ש"סבבה חבל על הזמן" בתחנה המרכזית בתל אביב.

ומצד שני, בלתי אפשרי להתעלם מההשלכות שיש לעניין על המדינה.

כמו שכבר ציינו כאן, אותם פליטים מגיעים לארץ, חסרי כל, ומרחיבים את מעגל העוני במדינה.

כתוצאה מכך, מתרחב מעגל הפשיעה (ואני לא מדבר על היותם סודנים, זה שיש להם צבע עור שונה והם נולדו במקום אחר לא עושה אותם אוטומטית פושעים) אך זאת עובדה שבמקום שבו קיים העוני קיימת גם הפשיעה, ובמצב הנוכחי כשהם מגיעים לארץ ונזרקים לרחוב אי אפשר לצפות למשהו אחר.

אפילו צריך להגיד תודה שרובם מתקיימים בתנאים לא תנאים ואיך שהוא מצליחים להישאר עם הראש מעל המים כשהם עובדים במגוון עבודות שהאזרח הישראלי רואה כעבודות ש "מתחת לכבודו".

אני בטוח שבהשוואה לאוכלוסיות אחרות בארץ שחיות באותה רמת עוני (אם יש כאלה) רמת הפשיעה בקרב הפליטים הסודנים לא גבוהה יותר, ואם כבר נמוכה יותר - הבדואים בארץ לדוגמא פושעים הרבה יותר (מבחינה סטטיסטית של פשיעה מול גודל האוכלוסיה, ואת זה אני יכול להגיד בלב שלם).

בעייה נוספת כמו שכבר אמרו כאן, היא ההתבוללות -

מדינת ישראל היא מדינה קטנה, בסה"כ 7 מליון תושבים אם אינני טועה,

והרוב היהודי שלנו מתדלדל מיום ליום - בין אם זה מכיוון הבדואים שמשתלטים לאט לאט ובאין מפריע על כל הנגב,

בין אם זה מכיוון הערבים במזרח ירושלים שמחזיקים מצד אחד בתעודת זהות כחולה ומצד שני אין להם שום קשר למדינת ישראל כמדינת העם היהודי, ובין אם זה מכיוונים אחרים, לא חסר לצערנו.

בסוף השליטה במדינת ישראל תחליק לעם היהודי מבין האצבעות.

בעייה נוספת היא, השילוב באוכלוסיה -

המדינה לא עושה מאמץ ולו הכי קטן, לשלב אותם כמו שצריך במסגרות חברתיות ולימודיות,

ומה שקורה הוא שהאוכלוסיה הזו תטפח בתוכינו עם מנטליות אחרת לגמרי, מנהגים חברתיים שונים לגמרי, מתוך תחושת קיפוח שמתעלמים מהם, וההרגשה הזו מוצדקת.

יש שיגידו שאנחנו לא חייבים להם כלום, אך יש משפט צודק מאוד לדעתי - המתחיל במצווה, אומרים לו גמור.

אנחנו כמדינה באמת לא חייבים לאף אחד כלום, אבל הבאנו אותם לכאן, בואו לא ננסה לעשות את זה על רגל אחת - כי כשעושים משהו בדרך לא דרך זה כמעט תמיד מביא ליותר נזק מתועלת.

הבעייה כאן היא לא הפליטים, אלא אנחנו.

אנחנו והפוליטיקאים שמנסים לגזור קופון על כל דבר.

מצד אחד, הם לא רוצים לסרב לכניסתם של הפליטים ובכך בעצם להיראות אכזריים מול מצלמות התקשורת.

הרי מה שבאמת מעניין אותם זה להיראות נאורים, הומניים, גומלי חסדים, ושאר תארים בומבסטיים שמצטלמים טוב בתקשורת ונראים טוב בכותרות.

הבעייה כאן, שאחרי שהעיתון יצא, ומהדורת החדשות שודרה - כבר אין על מה ומי לגזור קופון.

ברגע שהם נכנסו כבר אי אפשר לעשות מזה כותרות גדולות.

אז אחרי שהם נכנסו, לאף אחד לא אכפת מהם פתאום.

באמצעות חקיקה יכלו לסדר להם אחלה חבילת "התאקלמות" ואפילו להרוויח הרבה דברים מזה שהם באו לכאן.

אבל לא מנסים לשלב אותם בחינוך, לא מנסים לשלב אותם ברווחה, לא מנסים לשלב אותם במעגל העבודה,

לא מנסים לעשות כלום.

אפילו הקימו יחידה משטרתית מיוחדת שכל תפקידה הוא לעצור עובדים זרים "בלתי חוקיים", כשבפועל אם אינני טועה עובד זר יכול לקבל אישור עבודה רק אם הביאו אותו במיוחד כדי לעבוד, וכשנכנס לארץ הוא ידע בדיוק איפה ואצל מי ובתור מה הוא הולך לעבוד.

אני בטוח שלמשפחה הסודנית שברחה ממרצחים שרצו לטבוח בה לא היה זמן לדאוג לאישורי עבודה לפני שהתחילו ללכת ברגל לכיוון ישראל.

אז מה אתם מתפלאים? במקום להסדיר הסדר שיאפשר לכולם לעבוד כמו שצריך,

מכניסים אותם ומתרגזים כשהם עובדים? מה רציתם? שמאיפה הם ישיגו לחם?

אז מביאים אותם, וזהו... כדי שיוכלו להגיד היינו "הומניים" ונתנו להם להיכנס, שום דבר מעבר לזה.

ואחרכך מתפלאים למה יש עוני, ופשיעה, וחוסר השכלה...

זה כמו לזרוק נכה גפיים לבריכה, בלי מצופי הצלה, ואחרכך להתפלא למה הוא טובע...

ממש תעלומה :shock:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
סבבה, ושאלה לכל חובבי המיקוש.

בשירות מילואים, אתם מוכנים להיות אלו שילכו לפנות את הגופות. אתה יודע מה, אני אעשה לך את החיים קלים יותר, רק תהיה זה שצופה במשקפת וסופר פגיעות.

מוכן?!

למה לפנות?

בזבוז תקציבים מיותר.

לספור פגיעות? בכיף.

פורסם
ארצה לומר לפני שאתחיל את תגובתי, שאני מסכים מצד אחד עם falou ו sronis ומצד שני גם עם בעלי הדיעות מהצד השני, אך לא עם "פתרונותיהם" של אלו - בלי קשר לתוצאות \ השלכות של סוגיית הפליטים, לאבד צלם אנוש בדוגמת פתרונות הזויים שהוצגו כאן כמו לתת להם להתפוצץ על מוקשים בגבול, לירות במי שמנסה לחצות ואפילו למנוע מהם כניסה באופן "הומני" אינה באה בחשבון - כי בכך אנחנו גוזרים את דינם למות מהעבר השני של הגבול, וזה לא משנה שלא אנחנו אלו שלחצנו על ההדק, עדיין גזרנו אותם לגזר דין מוות.

מי כמונו (העם היהודי) צריך לדעת שצריך לעמוד לעזרתם של אלו שזקוקים לנו, שהרי בשנות ה 40 אם למישהו היה אכפת מאיתנו, ואם מישהו היה פוקח את העיניים ואת הלב ועוזר לנו, אולי מניין הקורבנות בשואה לא היה 6 מליון יהודים, ואולי בכלל השואה הייתה נמנעת.

אבל בגלל שכל העולם העדיף להפנות מבט בזמן שגרמניה עשתה מה שעולה לרוחה הצורר הנאצי התחזק ועלה ויכל לטבוח בנו כאוות נפשו.

- - - - - -

מכניסים אותם ומתרגזים כשהם עובדים? מה רציתם? שמאיפה הם ישיגו לחם?

אז מביאים אותם, וזהו... כדי שיוכלו להגיד היינו "הומניים" ונתנו להם להיכנס, שום דבר מעבר לזה.

ואחרכך מתפלאים למה יש עוני, ופשיעה, וחוסר השכלה...

זה כמו לזרוק נכה גפיים לבריכה, בלי מצופי הצלה, ואחרכך להתפלא למה הוא טובע...

ממש תעלומה :shock:

לגבי פסקה א', נכון.

אסור להיות אכזריים, אבל גם לזה יש גבול !

עוד יצא למדינה שלנו שם של פותחת דלתותיה בפני כל, ולא תוכל לעצור את הזרם !

לגבי פסקא ב' - אנחנו הבאנו אותם ?!

תקן אותי אם אני טועה - כי באמת שלא ממש התעניינתי בנושא, אבל לפי מיטב הבנתי, הם פשוט הגיעו לכאן.

כמו זבובים שמתיישבים על החלון עד שאתה פותח, ואז כל שאר הנחיל נכנס יחד.

אז לא לירות בהם, בסדר.

אבל להשאיר את הדלת פתוחה ?

דרוש פיתרון כלל עולמי לבעיה שכזו.

תגידו, בשביל מה קיים האו"ם ?! שהם יטפלו בזה, ושהם ילכו להילחם את המלחמות שלהם ע"מ שיוכלו להישאר שם.

או, שיקצו להם פיסת אדמה שהם יוכלו ללכת להשתקע בה.

להזכירכם, לנו באמת "הקצו" שטח קטן... המדינה שלנו שבכלל לא רואים אם מסתכלים הסתכלות רגעית בגלובוס.

אז בקושי אנחנו על חיים על רגב האדמה שלנו. עכשיו צריך עוד להכיל פליטים ממדינות אוייב ?!

מי יודע אם לא יתפתח לנו פה עוד גייס חמישי.

ועוד דבר !

מישהו פה יודע למה בכלל הם באו לפה ? מישהו אמר להם שכדאי לבוא לפה ?

אני שואל כי באמת מעניין לדעת. אין לי תשובה לזה.

פורסם
כמה דמגוגיה, אבל אני לא מתפלא שהשרשור נפתח ע"י מישהו שכל עולמו הרוחני הוא מ"האח הגדול". הא? אתה מתבלבל. אני לא ראיתי האח הגדול. פתחתי שרשור על זה שראיתי 10 דקות מתוך הסדרה ומשהו עיצבן אותי בטירוף. מעבר לכך, טוב. מה שתגיד.

המקרה שבו סודני רצח אשה הוא המקרה הראשון (ואני מקווה שגם האחרון) שבו ישראלי נרצח ע"י מהגר עבודה. הייתה כתבה על זה בעיתון ת"א, תוך ציון העובדה שהמנוחה לא הייתה כבשה תמימה. אה, אז עיתון תל אביב נהיו עכשיו מקור כל העיתונות הנאורה והנכונה? בולשיט.

מעדויות השכנים ובעל הבית שלה, היא הייתה אשה רעה ומרירה שלא פעם חסמה לשכניה העובדים הזרים את הכניסה לבתיהם והיה צריך להזעיק משטרה. היא גם הייתה מקללת אותם ללא הרף ושופכת עליהם זבל.

לא שזה מצדיק להרוג אותה במכות, אבל מספיק היה סודני שיכור אחד כדי להכות אותה מכות רצח.

הבנתי, זה הרצח הראשון. אז סבבה.

מה עם זה שהרוצח הזה העיד שבאותו יום הוא יצא למסע של אלימות ושוד? מה עם זה שלפני חודשיים נאנסו 2 בנות 17 ע"י סודנים? מה עם זה שלפני יומיים בחור מבוגר מפ"ת שרצה לפרוק את אונו אצל יצאנית נשדד והוכה כמובן על ידי סודני?

לגבי העובדים הזרים - כל מי שמחפש עוזר/ת בית באיזור ת"א יודע שישראלים לא רוצים לעבוד ושהעובדים הזרים הם הפתרון.

תאמינו לי שהשתדלתי להעסיק עוזרות ישראליות, אבל אחת גנבה, אחת לא ניקתה וכמה אחרות פשוט הבריזו.

ואל תגידו "תנקה לבד" - זה כמעט בלתי אפשרי עם שתי קריירות תובעניות וילד.

נורא כיף לפוליטיקאים לשבת במגדל שן ולחסום כניסה של עובדים זרים, אבל מה לעשות לא כולנו שרה נתניהו עם מספיק רוע בשביל לריב עם עובדים ישראלים (ושרה נתניהו חולת נפש על כדורים, אני יודע את זה משכנה שלהם בקסריה).

אתה יכול לחטוף על זה 200K קנס, אתה יודע?

אז מה טוב בשביט? לנקות בתים אתה יכול? אם לא, אז אני מעדיף סודנים עליך.

לנקות בתים אני לא יכול, אבל להיות בן אדם נורמטיבי, שלא שודד, רוצח או אונס, אני יכול.

ואתה מר איתן, אני מציע לך לפני שאתה מתחיל לפזר פה אבקות אשמה, לבדוק את המקורות שלך.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

בעיית הפליטים היא באמת בעייה קשה, שחייבים למצוא לה פתרון קבוע ומסודר.

מצד אחד, בלתי אפשרי להתעלם מהם ולא לתת להם מקלט, ובכך בעצם להתעלם מההיסטוריה של עצמינו. מי אנחנו שנמנע מהם להישאר בחיים?

לגבי פסקא ב' - אנחנו הבאנו אותם ?!

תקן אותי אם אני טועה - כי באמת שלא ממש התעניינתי בנושא, אבל לפי מיטב הבנתי, הם פשוט הגיעו לכאן.

כמו זבובים שמתיישבים על החלון עד שאתה פותח, ואז כל שאר הנחיל נכנס יחד.

אז לא לירות בהם, בסדר.

אבל להשאיר את הדלת פתוחה ?

דרוש פיתרון כלל עולמי לבעיה שכזו.

תגידו, בשביל מה קיים האו"ם ?! שהם יטפלו בזה, ושהם ילכו להילחם את המלחמות שלהם ע"מ שיוכלו להישאר שם.

או, שיקצו להם פיסת אדמה שהם יוכלו ללכת להשתקע בה.

צוטטתי את עצמי כדי להראות לך מה אני חושב על זה, ואז לענות -

אם אני לא טועה גם במלחמת העולם השנייה היו יהודים "שפשוט הגיעו" לצרפת, בריטניה, ארה"ב ועוד שלל מדינות כדי להימלט מהנאצים הרוצחים.

בהרבה פעמים אותן ממשלות החליטו לאמץ את גישת הראש הקטן, ולשלוח אותם חזרה "הביתה", כי בעצם, כמו שאתה אומר, מי בכלל ביקש מהם לבוא לכאן?

אומרים שרחוק מהעין, רחוק מהלב... אני לא מאמין בזה... כי ה"בית" שאותם יהודים נשלחו בחזרה אליו הייתה גרמניה, שם הם מצאו את מותם ונטבחו למוות.

אז כשגילו בדיעבד מה קרה בשואה לאחר המלחמה כל אותן מדינות הצטערו, ואמרו שלא ידעו, ושאם היו יודעות היו מעניקות מקלט - כי הרי מי חסר הלב שישלח אנשים למוות?

אבל זה לא שהם לא ידעו, פשוט היה להם נוח להתעלם מאחריות, לשחק אותה ראש קטן, ולא לנקוט עמדה...

זה בדיוק אותו דבר עם הפליטים האלו, אנחנו יכולים להתחמק מאחריות מצפונית ולהגיד מה הם רוצים מאיתנו? אנחנו לא יכולים סתם ככה לתת להם להיכנס לכאן.

לכו, תחזרו הביתה.

אבל זה לא הביתה. זה בדיוק אותו "בית" שגרמניה הייתה בשבילנו בשנות ה 40.

אם לא תכניס אותם הם ימצאו את מותם, בגלל שאנחנו שיחקנו אותה ראש קטן.

אני מסכים איתך, ואתה צודק לגמרי - בעייה כזו דורשת פתרון כלל עולמי, פתרון מהסוג שהאו"ם הומצא כדי לספק.

בדיוק בשביל זה הוא קיים.

הבעייה היא, שהיום האו"ם, אפשר להגיד בלשון עדינה, הוא גוף אימפוטנט - שיודע לנבוח, אבל לא יכול לנשוך.

ואפילו לנבוח הוא לפעמים לא יכול להרשות לעצמו.

זו לא האחריות שלנו למצוא לפליטים הסודנים פתרון ברמה העולמית - אך זה גם לא פותר אותנו מהאחריות לטפל באלו שדופקים על דלתותינו בעל כורחנו.

כי אם נעשה את זה, נירה לעצמינו ברגל - כי נוכיח שאנחנו לא טובים יותר מאלו שהתעלמו מאיתנו ושלחו אותנו למות לפני כמה עשורים.

ואם אנחנו, שהיינו בדיוק בנעליים שלהם, לא נהווה דוגמא ונעזור להם, מי מבטיח לנו שבפעם הבאה שמשוגע חדש (שלדעתי כבר כאן בדמות הקופיפון אחמדינג'ד) יעמוד עלינו לכלותינו מישהו יעזור לנו?

אם לא נחשוב קצת מחוץ לקופסא ונתנהג בהומניות ובחמלה, אנחנו לא שונים במאומה מכל אומות העולם, מכל הגויים...

כבר התרחקנו מספיק מדרכי המוסר ודרך הארץ שהעם שלנו יכל להתגאות בהן כל כך הרבה שנים, לעשות כעצתכם ולגרום למותם של הפליטים האלו, בין אם אנחנו נהיה אלו שלוחצים על ההדק או לא, יעשה אותנו גרועים בדיוק כמו אלו שעשו את זה לנו - וברגע שלא יהיה הבדל בינינו לבינם הפסדנו במלחמה הכי גדולה שלנו, המלחמה להישאר אנושיים.

זה בכלל לא משנה אם אנחנו לחצנו על ההדק או לא, כל עוד שיכלנו למנוע ולא מנענו, כי זה העיקר...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

לכל אלו שרצו לירות בהם כבר הקדימו אתכם כאן

לגבי הגישה שיש לנקוט, אין מה להשוות את המאורע ההיסטורי שגרם לנו להקמת המדינה אל מול הטבח שנעשה בסודן.

ואני מדבר על אלו שמתזכרים את השואה - התקופה היא לא אותה תקופה והיום ישנם גופי תקשורת המוניים שמדווחים בזמן אמת על צרות שקורות בעולם. תפקידו של הצלב האדום, אמנסטי ועוד כל מיני אירגוני זכויות אדם לנקוף אצבע מאשימה על סודן ועל הטבח המתבצע בה ולגרום להשלטת הסדר שם. אנחנו לא צריכים להכניס אל ביתנו אוייב מוסלמי שעלול בסופו של דבר להיות עוד זרם או פרץ באוכלוסיה שנוגד את עצם היותנו יהודים במדינתנו.

אז נכון הוא כבר נכנס, אוקיי, ניקח אחריות על הקיימים ונשכן אותם במקומות מסויימים עם השגחה מסויימת על רמת חייהם. ולא אני לא מדבר על מחנות ריכוז כמו בגרמניה אלא על מרכזי רווחה מסויימים שיהוו מעין תחנת מעבר עד שאנו מעבירים אותם לצלב האדום או לכל דבר אחר שיידאג לרווחתם (לדוגמא מחנה עתלית של הבריטים רק הרבה יותר עדין ולא קיצוני כמותו!), לתת להם להתבולל באוכלוסייה שלנו בלי פיקוח גורם צרות גם לנו וגם להם. ומכאן הפשיעה המתבצעת באיזור ת"א

הם מבחינתם על משקל של זרים בעלי קשיי פרנסה/שפה/חינוך/קיום ורובם המכריע ייפנה לפשע ואלימות כפתרון להשיג את מבוקשו או על מנת להתקיים במדינתנו.

חינוך הם לא ישיגו בגלל קשיי השפה/עוניים לא ישתפר בעקבות קשיי ההתאקלמות שלהם במדינתנו. אז לזרוק אותם בתל אביב/כנסת/חדרה/נגב לא יעזור לא לנו ולא להם.

Confidence In Motion

פורסם
לא, לא לימדו אותי לירות.

אבל במקום לשגל את השכל, אני מוכן להרבות את השכל ולשאול אותך-->

לא לימדו אותך לירות, בגלל זה אתה לא יכול לדמיין מה זה לשים אדם על הכוונת וללחוץ על ההדק. אבל השאלה היא לא האם יש לקלוט את הפליטים (יש טיעונים טובים בעד ונגד), השאלה היא (אם הסכמנו שיש למנוע מהם להכנס) כיצד ניתן בכלל למנוע מהם להיכנס, ובאילו אמצעים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טוב.

אז הסכמנו שעדיף לנו שהם לא יהיו פה.

לדעתי כדי לענות שאלה כמו איך פיזית למנוע מהם לבוא לפה, יש תחילה לשאול איך לעזאזל הם בכלל הגיעו לכאן ?

מי בדיוק אמר להם --> לשם! מי הנחה אותם ?

צריך לטפל בבעיה מהצומת הזה.

כי בשביל לטפל בבעיה מהשורש, צריך אני מבין, לשלוח לשם צבא שלם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...