Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדרך היחידה למנוע מהם כניסה למדינה בצורה הומנית, היא לבנות חומה נורמאלית שתסגור את הגבול עם מצרים.

לא גדר שאפשר לדלג מעלייה...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הדרך היחידה למנוע מהם כניסה למדינה בצורה הומנית, היא לבנות חומה נורמאלית שתסגור את הגבול עם מצרים.

לא גדר שאפשר לדלג מעלייה...

האמנם כך ?

פשוט הופ'לה קופצים ומגיעים?

שיחי תייל ? משהו ?

פורסם

באמת יש בעיה אם נגרש את כל מהגרי העבודה . עזבו אתכם הומניות ושטויות אחרות - לא יהיה מי שיעשה את העבודה שלהם.

מה לעשות שהישראלי ההממוצע ( אם יש בכלל דבר כזה ) לא ירצה לנקות בתים/ לעבוד בבנין / במטעים . עדיף לו לחיות על דמי אבטלה מאשר לעבוד , וזו בעיה חמורה.

אנחנו מדינה מערבית , לא , בעצם , אנחנו מדינה המתיימרת להיות מערבית , לכן האוכלוסיה מעדיפה לייבא כח עבודה , במקום לעבוד בעצמם.

אז איך פותרים את זה ?

חינוך של דור חדש של ישראלים שלא מפחדים מעבודה פיזית יקח שנים (אבל זה התחלה טובה , הכל מתחיל בחינוך ), מה גם שהמעסיקים לרוב הם גם לא תמימים , הם יודעים שבמהגר אפשר להתעלל , לשלם מינימום ואפילו פחות , אין תנאי העסקה , ואם פתאום יבואו אליהם ישראלים מן הסתם הם יהיו יותר מפונקים מהסודנים.

בינתיים אני חושב שהכי טוב יהיה לתת תמריצים לעבוד בעבודות כאלה באופן זמני - ז"א , סטודנטים / צעירים יעבדו בעבודות של "מהגרים " ובתמורה יקבלו הטבות ( מימון חלקי של שכ"ל , הטבות של רווחה , ארנונה ).

*הכותב עבד בעצמו בעבודות בנין ונקיון , ומתגייס עוד חודש (כל העבודות לא ע"ח לימודים כמובן )

It's never what it seems

You're watching the return of the machines

פורסם
האמנם כך ?

פשוט הופ'לה קופצים ומגיעים?

שיחי תייל ? משהו ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3832323,00.html

אתה יכול לראות בתמונה הקטנה שם את הגדר ש"מגנה" על הגבול עם מצרים.

בפועל, זה עוד יותר מצחיק כשיש חלקים בגדר שנהרסו במשך השנים, הגדר עצמה נקרעה ונשארו עמודים עומדים אחד ליד השני ובכך בעצם הגבול פרוץ לחלוטין.

ניסיתי למצוא כתבת ווידאו שראיתי לפני כמה זמן אבל לא הצלחתי, מראים שם כתב של ערוץ 2 מדלג הלוך חזור בין מצרים לישראל דרך מה שאמור להיות הגדר באחד מהחלקים שסבלו מהתיישנות החומר :lol:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בואו נציף את המדינה בעובדים לא חוקיים כי אדון איתן כ וכל מיני קבלנים בתעשיה מחפשים "עבדים", שיתחילו לשלם כמו שצריך לעוזרות ולעובדי עמל כפיים (בניה וכו') יהיה ביקוש.

זה פשוט מקומם שאנשים בארץ מחפשים שיהיו כאן "עבדים" שלא דורשים הרבה זכויות או שכר במסווה של הומניות, אתם שוב יוצרים שכבה חלשה ומדוכאת באוכלוסיה וזה יחזור בבומרנג.

צריך לגרש כל עובד זר, כן פליט או לא פליט, מי שלא חוקי על המטוס חזרה הביתה, צריך להתחיל לגדר כמו שצריך, בכל מקרה מי דמי שהסתנן צריך להיות מגורש חזרה, השמועות על הארץ המבוטחת אט אט יהפכו לזה שישראל מגרשת מיד וחבל על המאמץ.

פורסם

בתור בן של פליטים (סבא וסבתא שלי מצד אבא ברחו מגרמניה הנאצית לפולין, מפולין לברית המועצות, משם לסיביר, לסין, ואז חזרה לגרמניה אחרי המלחמה ועלו לארץ) - אם הם לא היו מצליחים לברוח לברית המועצות אז אני ועוד רבים אחרים כאן לא היו קיימים היום.

יש הבדל בין פליטים למהגרי עבודה. מהגר עבודה הוא אותו סיני,פיליפיני, תאילנדי, רומני וכו' שבאים לכאן לעבוד בלבד. אין להם סכנת קיום בארץ המוצא שלהם. את אלו אנחנו חייבים לעצור ולהפסיק לתת אישורי עבודה נוספים. האוכלוסיה בארץ צעירה מספיק בשביל לכלכל את עצמה. כן, גם בבניין וגם בחקלאות וגם בסיעוד.

הפליטים שמגיעים מסודן מגיעים ברגל מסוג של שואה שאתם לא יכולים להעלות על דעתכם. דמיינו לכם שאתם חיים בכפר הקטן שלכם, החיים שלכם רגועים ואז מסתערים עליכם חיילים חמושים שיורים בכולם, אונסים את הנשים (קראתי ממש עכשיו תיעוד מזעזע של רופא שמטפל בפליטים שהגיעו לצ'אד, רוב הפליטים בורחים לשם למרות שגם שם הסודנים רודפים אותם, והוא מתאר שלחיילים יש תחביב לדחוף את הקנה של הרובה שלהם לכוס של חלק מהבנות ולשחרר כדור), כורתים איברים שלמים וכן כיד הדמיון הטובה עליכם.

לגבי האו"ם - ממשל סודן לא מאפשרת לאו"ם להיכנס לשם עם כוח צבאי, אלא רק עם כח הומניטרי קטן וחסר שיניים. כמובן שאנשי האו"ם לא מותקפים לעולם.

אז האנשים האלו שבורחים מחשש אמיתי לחיים שלהם מתחילים לנדוד. במצרים למשל ממשיכים לרדוף אותם אז הם פשוט ממשיכים לנדוד. בגלל זה הגיעו לישראל עד היום אלפים בודדים (נכון לשנת2008 מדובר בכאלפיים איש, היום המספר הזה הוא בערך כפול) בעוד שיש בארץ כחצי מליון עובדים זרים (עם אישורים ובלי).

מדובר בכמות שאנחנו כן יכולים לטפל בהם, ואני בטוח שאם היהודים יתיחסו אליהם כאל בני אדם ובהתחשב במה שהמוסלמים עושים להם בסודן - אני מאמין שהם יעדיפו אותנו על פני "אחיהם" המוסלמים. (הפליטים הם שחורים שאינם מוסלמים במקור, בעוד שאר האוכלוסיה מורכבת מערבים מוסלמים).

ולגבי "עניי עירך קודמים" אני מסכים עם הפתגם הזה, אבל הוא לא אומר שלא צריך לטפל בעני אחר שסכנת מוות נמצאת מעל לראשו. אנחנו אמורים להיות אור לגויים, לא? אנחנו עם הספר שהמציא את המוסר והחוקים הסוציאליים, לא?

זה כמו שכאשר המשטרה כבר אוכפת עבירות תנועה, אז כולם מתרעמים "מה פתרתם את כל שאר הפשעים שאתם מתעסקים בתנועה?" וכשהם תופסים גנב הוא ישאל "מה תפסתם את כל הרוצחים שאתם מתעסקים בגנבות?" הדברים האלו פשוט לא סותרים אחד את השני.

וקצת מספרים: ההערכות אומרות שבסודן מ-1983 נרצחו עד היום כ-2 מליון איש. (400,000 בדארפור משנת 2003).

ועכשיו, כשיש לכם מעט עובדות ביד - אתם עדיין חושבים שאנחנו צריכים לגרש / להרוג את מעט הפליטים שכן מגיעים אלינו?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כל פעם אני נדהם מחדש מכמות וקיצוניות הפשיסטים בפורום.

יש לי רעיון מהפכני ומקורי עבורכם, תקבצו את כל הסודנים בשכונות סגורות, משם ברכבות למחנות עבודה ותפתחו קו חדש לסבון שחור אורגני.

בא לי להקיא מכמה מהתגובות כאן! :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לי רעיון מהפכני ומקורי עבורכם, תקבצו את כל הסודנים בשכונות סגורות, משם ברכבות למחנות עבודה ותפתחו קו חדש לסבון שחור אורגני.

גם אני נדהם מכמה תגובות, אבל אני נגד כניסה של מאגרים לא חוקים למדינה וגם לשלוח אותם חזרה.

למה ?

אני לא יודע האם אתה או משפחתך נזקקו לאחרונה לשירותים סוציאלים או שירותי סעד לזקן שחיי במדינה כ-60 שנה ושילם מיסים כדת וכדין לכן אני אנסה לתאר בקצרה כאחד שזוג ההורים שלו כן נזקק לשירותים אלה.

בתי החולים/מוסדות הסיעוד מלאים עד אפס מקום בחלקם הגדול באזרחים מחבר העמים לא יהודים שעלו לארץ ללא משפחה ובחלק מהמקרים גם נוכלים והמדינה מצאה להם מקום על חשבונה (חשבוני) בבתי-אבות ואני לצערי נזקק לממן אותם וגם את הוריי בסכומי כסף לא מבוטלים. לכן מצידי שהמדינה תחזיר את כול המאגרים חזרה למקום הולדתם ולא משנה לי מה מצפה להם שם.

יותר חשובים לי ההורים שלי שיטפלו בהם רפואית וסיעודית מאשר סודני שברח בגלל שעלולים לפגוע בו.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמה דברים:

א. ניקיון: יש עובדות זרות שכבר לא רוצות לעבוד בניקיון. הציעו לנו אחרות. אבל מצאנו ישראלית משכונת התקווה, שצריכה עבודה. נכון, עולה קצת יותר. אבל אם מוכנים לחפש - יש הרבה יותר מאחת שמחפשת. תנסו ביד2, תנסו באתר של עוזרת.קום.

ב. סודנים: הם טפילים. תגידו מה שאתם רוצים, אבל בסוף הם תופסים מיטות בבית החולים שאני משלם עליו. פליטים נרדפים? תעשו לי טובה. אולי חלקם, בטח לא כולם. למה מדינות שכנות ו/או נאורות לא מוכנות לקבל אותם? אם למישהו כאן יש חברה שמוכנה לגור לידם (או בשכונות שלהם, כולל בפאתי פלורנטין, למשל) - שיצביע.

ג. ואם כבר בית חולים, הכי עיצבן אותי במאי הסרט עג'מי, שלא רואה בעצמו ישראלי. אז שלא ילך לאיכילוב, ושאשתו לא תלד שם. יש מספיק מיטות בג'נין.

ד. עמותה שפועלת בחסות העירייה חיפשה מתנדבים לסייע לעובדים הזרים. היו צריכים 70 איש, נרשמו 300. ממש הבון-טון החדש. איפה המתנדבים יפי הנפש כשצריך לסייע לשכונות חלשות? מסתגרים בשכונות החזקות שלהם. SORRY, אבל עניי עירך קודמים - אם אתה כמובן מצליח לראות אותם.

אני כמובן נגד הרג, אבל בהחלט בעד פתרון אחר שלא יהפוך אותנו למדינת כל פליטיה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני שמח שהנושא עלה.

מתוקף תפקידי איני יכול לפרט יותר מדי אבל אוכל להבטיח לכם שהדברים שאכתוב הם בגדר עובדות.

א-סודנים ואריתראים מוגדרים כפליטי חרב בעקבות מלחמה שהתנהלה באזור לפני כשנתיים. כיום המצב רגוע והאזור נמצא בתהליכי שיקום. אין סכנה ממשית לחיי אדם. באפריקה אריתראי נחשב הרבה יותר נחות מסודני ולרוב יעבוד אצלו. בכל אופן, הבעיה היא לא בפליטי החרב.

ב- הזרם שמגיע לארץ אלו אפריקאים ש"נתקעו" במצריים לפני סיום המלחמה וכל מדי מנצלי הזדמנויות אחרים. בכל יום נתפסים על הגבול בין100 ל 80 אפריקאים ומועברים למחנה פליטים בדרום הארץ. הרוב מגיעים מקונגו, חוף השנהב, אתיופיה ודרפור.

ג-יש בארץ כ50K אפריקאים, מתוכם רק 10K פליטי חרב והשאר פשוט עובדים זרים בלתי חוקיים לחלוטין. הסיבה שלא מגרשים אותם באופן מידי היא בירוקרטיה. ברגע שפועל זר מאפריקה פונה לאו"ם ומבקש חסות ארץ ישראל צריכה ליצור קשר עם המון גורמים שונים כדי לבטל את החסות שלו ורק אז לגרשו. בשנה האחרונה המערכת מתקשה להתמודד עם כמות העובדים הזרים שמגיעים לפה באופן בלתי חוקי בעקבות מידע על ארץ מובטחת שאינה מגרשת אותם.

ד- חתך האוכלוסיה - רובם מוסלמים שברחו משירות בצבא בארצם. 99% מהם ללא השכלה והגיעו לפה כדי לחפש עבודה. רובם באמת חולים בשחפת, איידס וצהבת.

ה- הם באמת לא החבר'ה הכי נחמדים בשכונה, במיוחד לאחר כמה בירות (מוסלמים שפעם ראשונה שותים, תעשו את החשבון), רבים מהם פעם ראשונה רואים אסלה ומקלחת בארץ ולכן לעיתים מחרבנים ברחובות.

פליטי החרב מקבלים סל קליטה, הבטחת הכנסה מינימלית והמון עזרה מגורמים סוציאליים (ועדיין התנאים שלהם לא משהו).

שוב, מי שמכיר ויודע בבקשה לא לחלוק עם שאר חברי הפורום מה תפקידי בכוח.

לא אומר מה דעתי על הסוגיה ולמרות הניב הגזעני רק נסיתי להציג עובדות.

אבל אני יודע בוודאות שאם חצי מהאזרחים במדינה היו יודעים את העובדות האמיתיות הכל היה מתנהל אחרת, צר לי שאיני יכול לעזור.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
לגבי העובדים הזרים - כל מי שמחפש עוזר/ת בית באיזור ת"א יודע שישראלים לא רוצים לעבוד ושהעובדים הזרים הם הפתרון.

תאמינו לי שהשתדלתי להעסיק עוזרות ישראליות, אבל אחת גנבה, אחת לא ניקתה וכמה אחרות פשוט הבריזו.

ואל תגידו "תנקה לבד" - זה כמעט בלתי אפשרי עם שתי קריירות תובעניות וילד.

ובכן, תנקה לבד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בגירה, ממש לא צריך להקיא כי להערכתי גם מי שכתב את התגובות הקיצוניות, לא ממש התכוון להם.

אני כן מזהה אצל האנשים האלה חשש ודאגה מכך שהמדינה תוצף בפליטים, כמו גם כעס על כך שהמדינה מפנה משאבים לטפל בפליטים בעוד שהבעיות המקומיות נותרות ללא טיפול.

אתה יודע מה? גם אני מוטרד מכך והייתי מעדיף לראות את המדינה מטפלת בתופעה הזו ביד קשה יותר (לא להרוג אבל גם לא להפוך לגן עדן למהגרים).

פורסם

אני יכול להזדהות איתך. לא בהשקפה שלך, אלא על נטייתך הדיי קבועה כך שמתי לב לתקוף בכל הכוח מגיבים אחרים בפורום

כאשר דיעותיהם ניראות קיצוניות לצד השני. למה? כי גם אני סוג של חמום מוח, אבל עם השנים למדתי להתעדן.

באמת לפעמים יש חשק להגיד שכולם סתומים ולא להוסיף. אבל כולנו נשמח לשמוע מה דעתך בנושא, גם אם לדעתך צריך

לשלוח לשם מטוסים אחת לשבוע ולקצר להם את הדרך לכאן.

ותמיד יש את הדרך השנייה שהיא טובה לא פחות ואולי אפילו טובה יותר כמו של חברנו הבא:

בגירה, ממש לא צריך להקיא כי להערכתי גם מי שכתב את התגובות הקיצוניות, לא ממש התכוון להם.

אני כן מזהה אצל האנשים האלה חשש ודאגה מכך שהמדינה תוצף בפליטים, כמו גם כעס על כך שהמדינה מפנה משאבים לטפל בפליטים בעוד שהבעיות המקומיות נותרות ללא טיפול.

אתה יודע מה? גם אני מוטרד מכך והייתי מעדיף לראות את המדינה מטפלת בתופעה הזו ביד קשה יותר (לא להרוג אבל גם לא להפוך לגן עדן למהגרים).

כי באגירה, אני בטוח שגם אתה יכול להבין את הבעיה הדמוגרפית שיכולה לצוץ פה עוד 10-15 שנה.

באמת כואב הלב לשמוע על האכזריות שיש שם שבא מ..."בני אדם" שלהרוג בשבילם זה כמו לאכול פיתה וחומוס בשבילנו.

המדינה צריכה לדעתי להוציא לתקשורת את הטיפול הנוכחי שלה בפליטים ולנסות לגרום למדינות שאר העולם ו"לאו"ם שְמום"

לעשות משהו כמו שעשו בשבילנו היהודים.

המדינה תרויח מזה משהו חשוב.

תמיד אוהבים להראות בעולם כמה שאנחנו אכזריים ולהראות תמונות מפוברקות של ערבים מתים בעזה(כשגופה אחת שכחה שהיא "מתה" והתיישבה בדיוק ברגע הצילום למי שזוכר) ועכשיו יהיה משהו טוב להראות לעולם ולהדגיש שסודן היא ממש חלק מתכנית

"ערים תאומות".

רק עניין בין לאומי יעזור פה. מדינת ישראל לא יכולה לטפל בזה.

אבל בינתיים, צריך במקביל לכמות הסודנים שכבר יש פה, ושלא פשעו עדיין, לסגור את שערינו מפני עובדים זרים ולנצל את כוח

האדם ש"נפל" עלינו בדרך טובה ובתנאי עובד מעסיק. וכמובן יש לדאוג להם לדיור מרוכז כדי שלא יתגוררו איפה שבא להם.

יש לעקוב אחריהם כדי שניתן יהיה עם מציאת פיתרון קבע לאתרם.

לדעתי זו הדרך הנכונה ביותר, ההומנית ביותר שגם תתרום לישראל מבחינת דעת קהל.

וכל פליט כזה שיגנוב, יאנוס, ירצח, מצידי לשלוח אותו חזרה. בתי הכלא שלנו פקוקים.

עניי עירי בהחלט קודמים, אבל לא אתן לילד או למשפחה למות בצורה שכזו או למות בכלל.

יש לעזור להם, אבל לא להפוך אותם לבני בית.

שיעבדו למחייתם, יאגרו כסף שישמש אותם, כך אני מקווה, כאשר יהיה להם פיתרון הולם.

פורסם
ד- חתך האוכלוסיה - רובם מוסלמים שברחו משירות בצבא בארצם. 99% מהם ללא השכלה והגיעו לפה כדי לחפש עבודה. רובם באמת חולים בשחפת, איידס וצהבת.

רובם?!

אז אין בעיה, רובם גוססים...:roll:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...