Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה כמו שמופיעה בכותרת. אני לא שואל בשביל עצמי אלא בשביל חבר.

נניח שעובדים במקום עבודה מסודר במשך כמה שנים (נניח 3 שנים).

המשכורת מורכבת ממשכורת בסיס + בונוסים. במהלך הראיון עבודה ובמשך תקופת ההתלמדות הוצגו הבונוסים לעובד והם היו אחת מהסיבות להסכמה לעבוד במקום זה. מבחינת העובד במשך השנתיים וחצי הראשונים הבונוסים היו גבוהים והיוו כמעט 50% מהמשכורת הסופית.

בחצי שנה האחרונה נוצר שינוי פנימי במבנה האירגון והעבודה השתנתה מעט. לעובדים הובטח כי לא יפגעו בשכר אך חלה שחיקה מתמדת בבונוסים. אם בעבר הבונוסים היו ניתנים נניח לפי מכירה, אז כיום התפקיד השתנה מעט ואין דרך ממשית מבחינת העובד לעקוב אחר "המכירה". התרוצים לגבי שיטת חישוב הבונוסים וסיבת השחיקה לא ניתנים לעובד אלא רק יש הבטחות שהעניין בבדיקה.

האם בונוסים ששולמו לאורך שנתיים וחצי שלא מופיעים בחוזה כתוב, אבל כן מופיעים בתלושי שכר נחשבים כתנאי עבודה?

האם שחיקת הבונוסים נחשבים כהרעת תנאים?

אסף.

פורסם

תמריצים מאז ומעולם לא היוו כבסיס להרעת תנאים במקרה של פגיעה בהם.

זהו נספח בחוזה העבודה שאתה זכאי להם אך לא משהו יציב וקבוע כך שהוא בר שינוי כאוות נפשו של המעסיק.

למשל היום כאשר אתה ניגש לקבל העלאה במקום מסויים ואתה נמדד לפי תמריצים - יהיה לך קל יותר לבקש שיפור בסה"כ התמריצים מאשר בבסיס כי הוא המדד שלך לעבודה.

כנ"ל גם במקרה של פגיעה בהם - למעסיק יותר קל לפגוע לך בתמריצים ולהוריד אותם כי זה בגבול היכולת שלו והמדידה שלו להצלחת העובד מאשר לפגוע בתנאי הבסיס של העובד שיגרמו לו לפגיעה בתנאי החוזה.

Confidence In Motion

פורסם

אני דווקא חושב שזה תלוי.

ישנם מעסיקים רבים שבמקום לתת העלאה בשכר הבסיס,מעלים את השכר בצורת בונוס(שכמובן משתלמת להם יותר אם זה בהפרשות ואם זה בפיצויים),עובדים שלא מודעים להשלכות ,מרוצים שקיבלו תוספת חודשית וכביכול כולם מרוצים,במצב כזה כאשר הבונוס הוא קבוע וזהה בכל חודש,לא נראה לי שיהיה קשה להוכיח את הטענה שזהו מרכיב קבוע בשכר.

לפי התאור שלך ,זה לא נשמע המצב הזה אולם כדאי לשאול את החבר אם הבונוס היה סכום קבוע בכל חודש.

פורסם
אני דווקא חושב שזה תלוי.

ישנם מעסיקים רבים שבמקום לתת העלאה בשכר הבסיס,מעלים את השכר בצורת בונוס(שכמובן משתלמת להם יותר אם זה בהפרשות ואם זה בפיצויים),עובדים שלא מודעים להשלכות ,מרוצים שקיבלו תוספת חודשית וכביכול כולם מרוצים,במצב כזה כאשר הבונוס הוא קבוע וזהה בכל חודש,לא נראה לי שיהיה קשה להוכיח את הטענה שזהו מרכיב קבוע בשכר.

לפי התאור שלך ,זה לא נשמע המצב הזה אולם כדאי לשאול את החבר אם הבונוס היה סכום קבוע בכל חודש.

+1.

וכעו"ד, זה בדיוק מה שאני מסביר ללקוחות שלי (שהם מעסיקים).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בד"כ מצד המעסיק, משום שעיקר עיסוקנו בליווי חברות בפן הרחב.

אם יש לך שאלה, אתה יכול לפנות אלי בה"פ (ולא תהיה הראשון מהפורום... ;-) ) ואשמח לסייע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...