Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני אני מחפש לקנות רכב זול ונוח, אבל כבר מתחיל להתייאש. חשבתי לקנות פג'ו 306 שנת 99' ב8 אלף (במקום ב-12), אבל אני עדיין קצת מודאג מתוצאות הבדיקה, אני מודאג שעל התיקונים אשלם את אותו הסכום.. אשמח לקבל חוות דעת מה אתם חושבים על הבדיקה האם כדאי לרכוש את הרכב או שבמצב שלו עדיף להתרחק.. תודה!8)

תוצאות בדיקה "מבדק" – פג'ו 306 שנתון 1999 קילומטרג' 215758

מנוע,מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה

X

רעש מערכת שסטומים מיכללי מנוע ומותחנים, נזילות שמןף תושבות מנוע פגומות, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, מנוע שורף שמן, בלאי גבוה במנוע,כבל גז פגום,דוושת דלק נתפסת לתקן זיהום אוויר,לתאם מנוע,מצבר חלש

מערכת פליטה

V

סרן קדמי ומערכת היגוי

X

לתקן זוויות היגוי,שחיקות צמיגים,חופש במערכת היגוי,נקישות המתלה,נזילת שמן הגה כח+משאבה

שילדה ומרכב

ליקויים בעל משמעות גבוהה

X

לאחר תיקון תאונה בחזית

ליקויים בעלי משמעות נמוכה

X

הוחלפו חלקי מרכב, פגיעות פח ופגמים בצבע, תיקוני תאונה בחזית כיפופים ותיקונים בקצה קורה אורכית שילדה, כיפופים בקורת רוחב, תיקוני צבע סביב,פגושים פגומים,לסדר דלת אחורית שמאלית

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים)

X

לפרק גלגלים לבדיקה, בלימה לקוייה

צמיגים

V

מערכת תאורה (כולל מצבר)

V

העברת הכוח

X

מצמד מפריד גבוה – בלאי, חופש צלבים, רעידות בתאוצה, רעש מתיבת הילוכים, חופשים במנגנוני הילוכים, גומיות לציריות פגומות

מחוונים

X

רעשים בלוח שעונים, לסדר מערכת אוורור+מזגן

פורסם

האוטו אחרי תאונת שילדה ולא ראה הרבה אהבה בחייו.

אין מה לעשות אתה מנסה לחסוך ואין מתנות בחיים בקטע הזה.

אדם שבאמת השקיע וטיפל ברכב שלו והכל בסדר - לרוב במצב נורמאלי לא ימכור את האוטו ב30 אחוז פחות סתם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

האמת שהוא רצה למכור את הרכב בהתחלה במחיר מחירון שזה12, אחרי הבדיקה הוא היה מוכן להתפשר...

השאלה שלי היא אם בכל רכב שנמצא 10-11 שנה על הכביש אני ימצא את אותם תקלות כמו שמופיעות פה....

פורסם

האם יש לך את נתוני הקומפרסיה של בדיקת המנוע? האם נהגת ברכב ואיך ההתרשמות שלך ממצבו? לפי דעתי בסכום קנייה נמוך כזה מיותר לקחת רכב למכון בדיקה וניתן להסתמך על בדיקה של מכונאי רכב שאתה סומך עליו.

פורסם

הכל תלוי.

אני מכרתי לא ממזמן רכב ספורטיבי , יד שביעית , 4 שנים זקן יותר מ99 וקצת פחות קילומטראז'.

אפשר אחרת.

מהות הליקויים שנמצאו אצלי לדוגמא היו - גומיה לציריה מתחילה להיקרע וצינור מים נוזל.

כל השאר נמצא תקין (כמובן נכתב "רעש", לבדוק תצרוכת שמן , ולבדוק בלמים, אבל זה די סטנדרטי), אפילו הבוחן היה מופתע מאוד. התיקונים + טיפולון נעשו והרכב נמכר די במקום.

מצד שני אני לא ממש מכרתי ב30% פחות , במילים עדינות.

אז יש, נדיר אבל יש.

אל תחפש מציאות , תבקש היסטורית טיפולים (עם טיפול לשנה או כל 15 אלף ולא מתי שנח) , תבקש התחייבות לתאונות , תעשה קודם סיבוב עם בעל הרכב , תבוא עם חבר מבין - ורק אחרי כל זה אם אתה מרגיש טוב - לך לבדיקה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

שכח מהרכב הנ"ל !!!

הוא פגוע-שילדה בדיוק כמו שליביו אמר, אין לך מה להתעכב עליו, חפש רכב טוב לא חסרות 306 במצב מעולה שתשלם עליהם יקר יותר אבל תיסע בראש שקט.

:wink:

Peugeot 306 1.6i

פורסם

פה זה לא שינויים קוסמטיים.

יש פה בערך 7-8 אלף ש"ח של יישור קו שייתן שקט לדי הרבה זמן - אבל צריך לקחת את זה בחשבון.

משמעות התיקונים שצריכים להתבצע במיידי:

1. טיימינג + החלפת מותחנים ומשאבת מים.

2. החלפת תושבות מנוע.

3. החלפת אטמים למיניהם במנוע.

4. החלפת מצבר.

5. החלפת דוושת גז.

6. כיוון פרונט.

7. החלפת אנטי רולים + גומיות.

8. החלפת משאבת הגה כוח.

9. החלפת מסרק הגה.

10. החלפת דיסקיות בלם.

11. החלפת תושבות גיר.

12. החלפת שטנגת גיר.

13. החלפת גומיות לציריות.

14. גז במזגן או מדחס - לפי התיקון הנדרש.

15. תיקון לוח שעונים או החלפתו באחד מפירוק.

וזהו. זה הכל.

קח לך את הרשימה הנ"ל, סע למוסך שמכיר את הרכב הנ"ל ויכול לתת לך הצעת מחיר - ותחליט אם מתאים לך.

יש מצב שהבחור יוריד ל-7 אלף ש"ח את מחיר המכירה, ואז ישתלם לך לקנות את הרכב, לשים אותו במוסך לשבוע וחצי ולקבל רכב חדש דנדש אחרי יישור קו מאסיבי. תעשה את החשבון שלך.

פורסם
פה זה לא שינויים קוסמטיים.

יש פה בערך 7-8 אלף ש"ח של יישור קו שייתן שקט לדי הרבה זמן - אבל צריך לקחת את זה בחשבון.

משמעות התיקונים שצריכים להתבצע במיידי:

1. טיימינג + החלפת מותחנים ומשאבת מים.

2. החלפת תושבות מנוע.

3. החלפת אטמים למיניהם במנוע.

4. החלפת מצבר.

5. החלפת דוושת גז.

6. כיוון פרונט.

7. החלפת אנטי רולים + גומיות.

8. החלפת משאבת הגה כוח.

9. החלפת מסרק הגה.

10. החלפת דיסקיות בלם.

11. החלפת תושבות גיר.

12. החלפת שטנגת גיר.

13. החלפת גומיות לציריות.

14. גז במזגן או מדחס - לפי התיקון הנדרש.

15. תיקון לוח שעונים או החלפתו באחד מפירוק.

וזהו. זה הכל.

קח לך את הרשימה הנ"ל, סע למוסך שמכיר את הרכב הנ"ל ויכול לתת לך הצעת מחיר - ותחליט אם מתאים לך.

יש מצב שהבחור יוריד ל-7 אלף ש"ח את מחיר המכירה, ואז ישתלם לך לקנות את הרכב, לשים אותו במוסך לשבוע וחצי ולקבל רכב חדש דנדש אחרי יישור קו מאסיבי. תעשה את החשבון שלך.

הרי ברור שהוא כנראה לא יצטרך להחליף את כל הרשימה הזאת!

אל תשכח שבבדיקה כל חלק שלא נראה "חדש" ישר הופך לרועש\בלוי\לא תקין אז אני לא מאמין שיהיה צורך להחליף את כל החלקים שברשימה הזאת.

אבל בעיקרון בגלל התאונת שלדה לא הייתי לוקח רכב כזה.

פורסם

תוצאות בדיקה "מבדק" – פג'ו 306 שנתון 1999 קילומטרג' 215758

מנוע,מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה

X

רעש מערכת שסטומים מיכללי מנוע ומותחנים, נזילות שמןף תושבות מנוע פגומות, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, מנוע שורף שמן, בלאי גבוה במנוע,כבל גז פגום,דוושת דלק נתפסת לתקן זיהום אוויר,לתאם מנוע,מצבר חלש

מערכת פליטה

V

סרן קדמי ומערכת היגוי

X

לתקן זוויות היגוי,שחיקות צמיגים,חופש במערכת היגוי,נקישות המתלה,נזילת שמן הגה כח+משאבה (ייתכן שזאת רק "הזעה")

שילדה ומרכב

ליקויים בעל משמעות גבוהה

X

לאחר תיקון תאונה בחזית

ליקויים בעלי משמעות נמוכה

X

הוחלפו חלקי מרכב, פגיעות פח ופגמים בצבע, תיקוני תאונה בחזית כיפופים ותיקונים בקצה קורה אורכית שילדה, כיפופים בקורת רוחב, תיקוני צבע סביב,פגושים פגומים,לסדר דלת אחורית שמאלית

מערכת בלמים (ללא פירוק גלגלים)

X

לפרק גלגלים לבדיקה, בלימה לקוייה

צמיגים

V

מערכת תאורה (כולל מצבר)

V

העברת הכוח

X

מצמד מפריד גבוה – בלאי, חופש צלבים, רעידות בתאוצה, רעש מתיבת הילוכים, חופשים במנגנוני הילוכים, גומיות לציריות פגומות

מחוונים

X

רעשים בלוח שעונים, לסדר מערכת אוורור+מזגן

אני הייתי מתייחס רק למה שסימנתי בקו תחתון, כל השאר זה בעיקר כסת"ח, לרכב שיש 215K תמיד ירשמו שיש רעש ובלאי במנוע ובכל חלק אחר שהם רק יכולים!

(לפעמים אחד מהחלקים באמת פגום אבל לא בהכרח).

• תוכן חדש...