Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בא נשאל את זה ככה, בזמן שברית המועצות עדיין הייתה קיימת, הגיאורגי/לטבי/אוקראיני שרצה לבקר את סבתא שלו בהונולולו, איזה פספורט היה לו?

זו לא דוגמא הכי טובה, כי ביקור כזה פשוט לא היה אפשרי וזהו.

חוץ מזה, אני נשברתי.

אתם לקחתם משהוא, שנכתב בהלצה, ומגיבים לזה ברצינות.

ומנסים להוכיח דברים, שהם לחלוטין מובנים מאליהם.

אנו מדברים על עדות, וברור לכל אחד, ששיוך עדתי של אף אחד לא השתנה אחרי פירוק ברה"מ.

"סובייטי" זה לא עדה, זו מילה מצחיקה וחסרת משמעות ממשית.

תאכלס, יהודים, שחיו בחלק המערבי של רוסיה לא ממש שונים מאל שחיו באוקראינה, מולדובה, בלרוס, ליטה/לטביה/אסטוניה, ואני רואה את כולם כעדה אחת.

ועוד דבר - ממתי עדה של בן אדם נקבעת לפי מקום הלידה שלו? כלומר אם מרוקאי התחתן עם רוסיה, הם הגרו ליפן, ונולד להם ילד, אז הוא ממוצא יפני ?

ועוד דבר אחרון - אם מישהוא במקרה האמין למה שרשמתי בתגובה מס' 30- תחשבו שוב.

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בא נשאל את זה ככה, בזמן שברית המועצות עדיין הייתה קיימת, הגיאורגי/לטבי/אוקראיני שרצה לבקר את סבתא שלו בהונולולו, איזה פספורט היה לו?

לא היה לו :-D:lol:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

באגירה אולי מספיק להגיד לאנשים מי הם ומאיפה הם באו. אני יודע טוב מאוד מי אני ומאיפה באתי,אבל אתה החלטת שאני סובייטי\רוסי, אמרתי להורים שלי שאנחנו רוסים כי באגירה אמר. הם הופתעו מאוד, אמרו לי לא ידענו..

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני חושב שדווקא יוצאי ברה"מ כאן הבינו על מה דיברתי. בני העדות האחרות לקחו את זה לכיוון רציני יותר, וחבל.

בגדול, ברור שכל אחד שייך לעדה שבתוכה הוא רואה את עצמו. גאורגים, קווקאזים, לטבים וכו' - כבודם במקומם מונח ואף אחד לא שולל מהם את הייחוד הלאומי, לפחות לא ברצינות. למי שעדיין לא קלט, כל דבריי בשרשור הזה נאמרו בהומור והתייחסו לאיך שהישראלים רואים אותנו, לא משנה מאיפה הגענו. כלי מי שהגיע עם גלי העלייה של שנות ה-70 וה-90 היה ונשאר "רוסי" ולא יעזור כלום. את הישראלי הממוצע זה לא מעניין מאיפה הגענו באמת. אולי הגרוזינים, הקווקאזים והבוכרים יכולים עוד איכשהו לצאת מהסטיגמה הזאת, אבל לשאר העדות שהיו קיימות בברה"מ זה קשה עד בלתי אפשרי. לאחר קריסת הקומוניזם, כל רפובליקה קיבלה את העצמאות שלה פחות או יותר, ומהנקודה הזאת אנשים התחילו להיקרא בשם המקום ממנו באו, ולא בשם הממשלה ששלטה עליהם.

לגבי דרכון סובייטי - אל תצחיקו אותי. כמו שבוקי ציין, אף אחד שם לא נסע לשום מקום. כאשר כבר נתנו לנו לנסוע, לאחר שהשארנו את כל רכושנו מאחור (או במכס ה"סובייטי"), כולנו באנו לישראל וגילינו שאנחנו רוסים, לא משנה איזה שפה דיברנו ואיזה בגדים לבשנו.

בקיצור, אני מבקש לא להתנשא ולא לספר לנו מי אנחנו. הזכות הזאת שמורה רק לרוסים שעושים זאת בינם לבין עצמם, בדיוק כמו שרק לאפרו-אמריקאים מותר לקרוא לחבריהם niggers. 8)

פורסם

עידן, אחלה רעיון לת'רד.

BUKI, השילוב שלך מאוד-מאוד יחודי ( אתה בטח לא צריך אותי כדי להגיד לך את זה).

חלק מהשילובים פה צריכים ללכת היישר לשרשור "חמשת הדברים שלא..."

משפחתה של אימי, ז"ל, מרוסיה הלבנה (בלורוסיה).

אבי ושני אחיו (דודים שלי), ממוצא רומני (סבי, ז"ל), נולדו ב...וולדיקווקז, בירת מחוז צפון-אוסטיה, שם נולדנו אנחנו-אחי ואני.

עלינו לארץ בפסח 91.

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
הזכות הזאת שמורה רק לרוסים שעושים זאת בינם לבין עצמם, בדיוק כמו שרק לאפרו-אמריקאים מותר לקרוא לחבריהם niggers. 8)

אני ירדתי מהדיון אבל רק רציתי לציין שעם תגובה מפ&$ת שכזאת, הלוואי וכל פעם שתיכנס לדיון פוליטי יגידו לך שבדיון פוליטי מותר להשתתף רק למי שנולד בישראל :twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלום לכם !

כבודי אשכנזי.

הוריי נולדו שניהם בארץ.

מצד אימי, הוריה באו מגרמניה.ברחו משם לפני שהצרות האמיתיות החלו. סבא שלי ז"ל אמר שהורגש ברחובות שזה כבר לא לעניין.

מצד אבא שלי, הסבתא ז"ל מפולין, וסבא מהונגריה.

למרות שסופר לי ע"י הוריי שסבתא מצד אבא תמיד טענה שסבא שלי גם פולני ולא הונגרי, והוא אמר ההיפך.

כנראה עניין של כבוד או משהו.

אני משער שהוא בא מאזור שאולי היה בשליטת פולין או משהו כזה.

אבל המשפחה שלי (מצד האבא, כמובן) זה משפחה שמדורי דורות היו בארץ ישראל עוד לפני שהיה עניין של העולם בהקמת מדינה פה או לא. אז תשאלו מה עניין סבא שלי להונגריה ?

אז ככה, כאשר הטורקים השתלטו פה על המקום, הבנתי שהיה פה בלתי נסבל ליהודים ורבים הסתלקו מפה.

ולכן משפחתי ז"ל דאז, היגרה כנראה לאזור הונגריה וסבא שלי נולד שם וחזר לארץ.

בית הקברות העתיק בצפת מלא בבני משפחה שלי.

ידוע לי שהשושלת שלנו עוברת גם אצל האר"י זכר צדיק לברכה למי שמכיר

וגם על רעש האדמה הגדול בצפת יש סיפורים יפים לאבא שלי.

פורסם

נתחיל?

אני יליד הארץ.

האבא - יליד רומניה, צ'רנוביץ' (כיום - שייכת לאוקראינה), עבר ב"קושי" את מלחמת העולם ה-2.

האמא - ילידת פרס (פראס), מצאצאי אנוסי משהד.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...