Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב - קניתי לפני מס' ימים פג'ו 206, 2006, 1400 סמ"ק, ידנית, 64,000 ק"מ.

הבעיה - קרה לי כבר פעמיים בשבוע האחרון שאחרי הנעת האוטו, מיד בתחילת הנסיעה הרכב לא עובר את ה- 2000 סל"ד. לא משנה כמה אני לוחץ על דוושת הגז, לא משנה לאיזה הילוך אני מעביר - פשוט נעצר ב- 2000 סל"ד ונוסע לאט מאוד כמובן. הדרך היחידה לפתור את זה היא לכבות את המנוע, להניע מחדש, ואז הכל כרגיל.

יש בעיה נוספת, שייתכן והיא קשורה לזאת - מדי פעם כשאני מסובב את המפתח בסוויץ' כדי להניע את האוטו, מיד עם סיבוב המפתח אני שומע את הסטרטר עושה איזה סיבוב ונעצר. האינסטינקט שלי הוא לעזוב את הסטרטר ואז אני שומע איזה צפצוף (כנראה של האימובילייזר או משהו כזה), המגבים עושים ויש אחד על השמשה וזהו. בד"כ אם אני אנסה שוב אני אצליח להניע. אבל אם אתנגד לאינסטינקט ואחזיק את המפתח במצב הנעה, אז אחרי הסיבוב הראשון שהסטרטר עושה יהיה שקט לאיזה חצי שניה, ואז הסטרטר יתחיל להסתובב שוב ויניע את המנוע.

יש לי הרגשה שהדברים קשורים (לפחות הבעיה השניה) לאימובילייזר או לחלק אחר במערכת מיגון.

מה אתם אומרים?

פורסם

בקשר לזה שהסטרטר,עוצר לרגע,ואם אתה ממשיך לתת סטרטר הוא ממשיך שוב,תבדוק את כיוון ההצתה,שהיא לא מקודמת מדי.

וגם אם ההצתה מקודמת יותר מדי,והמנוע מצלצל,חיישן הנקישות יגרום לאיחור ההצתה,ובגלל זה המנוע לא עובר 2000 סלד.

פורסם

תודה,...

מכיוון שאני די חדש בתחום, אתה יכול אולי להסביר בקצרה איך בודקים אם ההצתה מוקדמת מדי?

אתה יכול גם להסביר מה זה חיישן נקישות?

תודה!

פורסם

יש לך באוטו,סימנים לתזמון הצתה ,שנמצאיםאו על גלגל התנופה ,או על הפולי.

את תזמון ההצתה הנכון שצריך להיות,ניתן למצוא בספר הרכב,וכן במקורות אחרים.

תזמון ההצתה מבוטא ,כמספר המעלות לפני נקודה מתה עליונה,שבה מתרחש הניצוץ.

בדרך כלל יש מספר קווים,ומעליהם רשומים מספרים שהם המעלות.

למה בכלל צריך קידום הצתה?, כיוון שתהליך הבעירה אינו מתרחש באפס זמן,אלא לוקח לו כמה אלפיות השנייה.

במהירות סיבוב המנוע,אלפיות השניה מבוטאות למרחק שמבצעת הבוכנה.ככל שהמנוע סובב יותר מהר ,גם כיוון ההצתה מקדים יותר,עד גבול מסויים.

המצב הכי טוב הוא כאשר הניצוץ מתרחש ,בדיוק בנקודה שבה הבוכנה מתחילה לרדת למטה.

מצב לא טוב הוא כאשר ,הניצוץ מתרחש לפני שהבוכנה הגיע לנקודה מתה עליונה[למעלה]

המצב הנל מעמיס על הסטרטר,ועל המצבר,המנוע יצלצל,המצבר יחיה פחות זמן,וגם למנוע זה לא טוב.

פורסם

אתה לא תוכל לבדוק ,לבד את תזמון ההצתה.

חשמלאי יבדוק זאת,עם ציוד שמתאים למטרה זאת.

ברכבים חדשים כמו שלך ,לא ניתן לכוון את ההצתה.

אם התיזמון לא טוב,ניתן לתקן אותו, רק על ידי החלפת רכיבים במערכת ההצתה ,כגון סלילי הצתה,וכולי.

אם תזמון ההצתה אצלך באוטו ,עומד בקריטריונים,הייתי בודק אפשרות להיווצרות פיח בראש המנוע,שגורמים לצילצולים הללו.

פורסם

תודה על העצות.

נראה שהבעיה נפתרה. הייתי במוסך אתמול והגענו למסקנה שהבעיה במצבר. החלפתי מצבר ונראה שעכשיו הכל עובד מצוין.

המוסכניק אמר שבגלל שהכל באוטו מבוקר מחשב, אז אם למצבר לא היה מספיק כוח, או שלא היה עומד בפיקים של עומס חשמלי מידי פעם, אז המחשב מתחרפן, ובגלל זה הרבה דברים מתחרפנים גם הם.

אז תודה רבה על העזרה :wink:

• תוכן חדש...