Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי ספר מענין על קומנדו בריטי במלחמת העולם השניה, בנסיון להרוג את רומל, כולל נהיגה במדבר - עם משאיות שברולט 2X4 בדיונות ענק, בבוץ ובשטח קשה .

בספר מספרים על טכניקת הנהיגה, תושיה ופתרונות טכנים. כשהגיר נסדק ואיבד את השמן, סתמו את הסדקים עם מסטיק ובמקום שמן מילאו בבננות מעוכות . המשאית נסעה כך למעלה מאלף ק"מ.

צילומים של הרכב הממותקן ראה באתר הזה.

יהודה

פורסם

אם אתה אוהב את הז'אנר, קרא את "קוסם המלחמה".

זהו סיפור אמיתי על קוסם מאחז עיניים בשם ג'ספר מסקליין, שתרם מכישוריו כדי לעזור בהסוואה ובהונאה שנעשתה ערב המתקפה המכריעה של הבריטים נגד הקורפוס האפריקאי.

אני נהנתי מהספר, שכאמור מספר סיפור אמיתי.

פורסם

זהו סיפור אמיתי על קוסם מאחז עיניים בשם ג'ספר מסקליין, שתרם מכישוריו כדי לעזור בהסוואה ובהונאה שנעשתה ערב המתקפה המכריעה של הבריטים נגד הקורפוס האפריקאי.

תודה, אקרא את הספר.

יש ספר בהוצאת מערכות "ההונאה במערכות המדבר המערבי" של יגאל שפי, שמתאר טוב את ההסוואה וההונאה שנעשתה. המחבר עשה מאמץ ניכר לכתוב על נושא כל כך מענין בצורה משעממת להפליא!

בספר הוא מתיחס לספרו של פישר וטוען שאירועים מסוימים לא קרו כלל.

גם בויקיפדיה היחס לקוסם הוא מעורב: מחמאות יחד עם דעות שליליות: "מיתוס אינו פגיע מסתם עובדות" !

אבל ספר טוב שווה גם כמה אי דיוקים.

www.maskelynemagic.comwww.maskelynemagic.com

יהודה

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
קראתי ספר מענין על קומנדו בריטי במלחמת העולם השניה, בנסיון להרוג את רומל, כולל נהיגה במדבר - עם משאיות שברולט 2X4 בדיונות ענק, בבוץ ובשטח קשה .

בספר מספרים על טכניקת הנהיגה, תושיה ופתרונות טכנים. כשהגיר נסדק ואיבד את השמן, סתמו את הסדקים עם מסטיק ובמקום שמן מילאו בבננות מעוכות . המשאית נסעה כך למעלה מאלף ק"מ.

צילומים של הרכב הממותקן ראה באתר הזה.

יהודה

אתרים המתארים את ה-LRDG - Long Range Desert Group

http://lrdg.hegewisch.net/

http://www.lrdg.org/

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם

היי, יהודה. נשמע מעניין. לצערי הקישור הראשון שלך שבור.

אני נתקלתי ברעיון של תקוני גבינת מוצרלה ברדיאטור באלפא רומיאו במבחן השוואתי שנערך לאלפות ישנות.[יכול להיות שהמבחן מומצא]

נתקלתי גם בספור ישן של דקוטה או נורד שבהם חסרים היו נוזלי קרור, כמדומני אתילן גליקול, וחיילים נדרשו להשתין לצנור כדי למלא את החסר. הספור מוכר אם כי אני בספק לגבי נכונותו.

כמדומני נעשו מיספר סרטי עלילה בנושא שציינת, אחד מהם עם מיקל קיין הבלתי נמנע.

אם התענינותך חורגת מן העניין הטכני לעניין הטקטי, מומלץ ספר בשם"קרבות שריון" שתורגם לעברית בשנות השישים ונכתב על ידי גנרל גרמני ממטהו של רומל.

לצערי ספר זה אינו ברשותי, אך אם תרצה לשאול ממני את "אל עלמיין" של לוקס פיליפס, בהוצאת מערכות, אתה מוזמן.

אגב, אמנם הבריטים טובים באלתורים אך חלק מתוספי שמני המנוע המוצלחים, הומצאו בזמן המלחמה על ידי הגרמנים .

נושא מעניין, תודה.

פורסם

ממליץ לקרוא בהקשר הזה של המלחמה באפריקה את הספר "מפקד הרפאים" שמספר על דוד סטרלינג ויח' הקומנדו שהקים שעל בסיסה הקומו כל יח' הקומנדו שאנחנו מכירים היום. היחידה שלו הסתייעה רבות ב LRDG בפשיטות שלהם.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

נתקלתי גם בספור ישן של דקוטה או נורד שבהם חסרים היו נוזלי קרור, כמדומני אתילן גליקול, וחיילים נדרשו להשתין לצנור כדי למלא את החסר. הספור מוכר אם כי אני בספק לגבי נכונותו.

זבינאמו הנביא?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני שמח לראות שעוד מישהו באותו טעם של ספרים כמו שלי. גם אני ממליץ מאוד על הספר. מדהים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
ממליץ לקרוא בהקשר הזה של המלחמה באפריקה את הספר "מפקד הרפאים" שמספר על דוד סטרלינג ויח' הקומנדו שהקים שעל בסיסה הקומו כל יח' הקומנדו שאנחנו מכירים היום. היחידה שלו הסתייעה רבות ב LRDG בפשיטות שלהם.

חלק מהיחידות בצה"ל מקבלות את הספר בסוף המסלול.

גם אני קיבלתי :-)

פורסם
חלק מהיחידות בצה"ל מקבלות את הספר בסוף המסלול.

גם אני קיבלתי :-)

דווקא היחידה שסיסמתא היא זו של היחידה שהקים סטרלינג לא מקבלים את הספר, נו שויין.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תוכן חדש...