Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אחרי שקניתי את הרכב (מאזדה 323F שנת 97) הלכתי למוסך שחבר שלי המליץ עליו ומעבר לדברים שהיו ידועים שצריך לתקן אמרתי למוסכניק פחות או יותר "תעבור על הכל ותחליף מה שצריך", מעין יישור קו. ראיתי את הדברים שהוא הוציא משם ובאמת צינורות ישנים, חלקי מתכת עם חלודה וקורוזיה, גומיות קשות כמו אבן. בקטע הזה אין לי תלונות אליו עשה לי הכל כמו שצריך, השאלה זה רק המחיר. אז אני ארשום פה מה הוא תיקן וכמה כל דבר כזה עלה לי ותגידו לי אם זה מחיר סביר או שאפשר למצוא משהו טוב יותר (ואם מישהו חושב שהיה שם משהו שבטוח לא היה צריך להחליף/לתקן אז אני אשמח אם הוא יגיד לי גם).

תושבות מנוע:

3 תושבות - אחת ב-120 שקל.

אחת ב-140 שקל.

אחת ב-180 שקל.

סה"כ 440 שקל.

כריות לבולם קדמי:

2 כריות ב-270 שקל (135 שקל כל אחת).

צינורות וחלקים:

צ. מים - 60 שקל.

צינור חימום - 190 שקל.

פלנץ 10 - 350 שקל.

צינור 10 - 151 שקל.

טרמוסטט - 43 שקל.

פלנש - 69 שקל.

סה"כ - 865 שקל.

בולמים קדמיים:

2 בולמים ב-838 שקל (419 שקל כל אחד).

חלקים לחגורת תזמון:

3 מחזירי שמן - 114 שקל (38 שקל כל אחד).

חגורה - 128 שקל.

סתם עליון - 90 שקל.

2 מיסבים - 220 שקל (110 שקל כל אחד).

סט רצועות - 135 שקל.

סה"כ - 687 שקל.

צינור הגה כח משופצר:

450 שקל.

טיפול 10 מלא, שמן מנוע, נ.שמן, פלגים, (?) אוויר, תוסף למים:

438 שקל.

תוסף לדלק:

88 שקל.

על העבודה עצמה:

1800 שקל.

כל המחירים לפני מע"מ.

אני מוכרח לציין שהוא הראה לי את כל התעודות משלוח של כל החלקים שהוא הזמין ואלו הם באמת המחירים.

רק הטיפול 10 אלף ועלות העבודה זה התוספות שלו עצמו.

סה"כ כל הטיפול יצא לי 6900 שקל כולל מע"מ ו-2% ריבית על זה ששילמתי באשראי.

אז... איך המחירים?

ואם מישהו מכיר חשמלאי אמין וכמה שיותר זול אני אשמח אם תתנו לי המלצה לאזור פ"ת ומסביב.

תודה מראש :-)

פורסם

אז ככה: החלון של הנהג לא עובד טוב רק אם דופקים על הדלת כמה פעמים תוך כדי שמחזיקים את המתג של החלון.

המראות בצדדים לא הולכות עד הסוף לכיוונים שאני צריך.

באוטו יש קודן שהוא מהבהב, ואפילו משהו שנראה כמו אימובילייזר. וגם שלטים לאזעקה יש בצרור מפתחות. אבל אזעקה עצמה? אין. אז רציתי לברר אם יש אפשרות איכשהו לשחזר שם את האזעקה ואם זה לא יקר מדי אז לעשות את זה גם.

פורסם

שלום רב

אתה שואל אם המחיר סביר אחרי ששלמת?

איזו תועלת תצמח מזה?

מה,אם הרוב כאן יגיד לך שהמחיר מוגזם,תבקש החזר כספי?

לפני תיקון,בכל תחום,מקובל שעד סכום מסויים שנקבע מראש,אין צורך לעדכן.

כיוון שלא סיכמתם כך מלכתחילה,אין טעם להתעסק עם זה עכשיו,מה גם שאמרת

משהו כמו-"תקן כל מה שצריך".

למדת לקח לחיים,להבא סביר שתנהג אחרת.

בברכה

סלע

פורסם

כן, אני שואל אם המחיר סביר אחרי ששילמתי.

לא, אני לא שואל את זה כדי לקבל החזר כספי. וכן, אני יודע שאפשר לקבוע סכום מסויים ואני לא מתלונן על זה שהסכום חרג מאיזה תקציב או משהו, ידעתי מראש זה לא יהיה זול והאינטרס שלי היה לא להתקמצן בכסף על חשבון הבטיחות ושלום הרכב. אני שואל את זה כדי לדעת אם המחירים טובים ושאני יכול להמשיך ללכת לאותו מוסכניק בידיעה שהוא גם מתקן כמו שצריך אבל גם לא שוחט אותי במחיר.

פורסם

ערב רב

סביר לחלוטין, עבודה גדולה מאד

הרבה חלקים, מן הסתם חלקם מקוריים.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

אוקיי תודה רבה.

עוד שאלה קטנה:

בעיקרון הוא אמר לי שהמנוע טיפה מעשן, וכשאני מניע בבוקר ייצא לי עשן מאחורה ושאני פשוט טיפה אחכה ואתחיל לנסוע. ואם אני אחליט שאני רוצה לתקן את זה אז בגלל שזה כולל לפתוח את הראש מנוע והכל זה יעלה סביבות 3-3.5 אלף. אז דבר ראשון עד כמה זה קריטי או לא לתקן דבר כזה? דבר שני האם המחיר הזה 3-3.5 אלף הוא מחיר סביר לתקלה כזאת?

בנוסף, הוא אמר לי שכשעולים על בורות אז שומעים מין "טק" קטן כזה וזה אומר שצריך לבדוק את התושבות משולשים או משהו כזה... ושגם, אם אני ארצה לעשות את זה מתישהו שאני אגיד אבל זה לא קריטי. אז כנ"ל גם פה, האם זה באמת לא קריטי ובכל מקרה כמה דבר כזה עולה בערך?

פורסם

אממ.. אני לא מבין גדול במכונאות אבל אני אנסה לתאר את זה איכשהו. לפי מה שהבנתי יש איזה צינור עם שמן אדום כזה שאחראי על הפעולה של סיבוב הגלגלים מצד אל צד כשמסובבים את ההגה. אז הייתה לי בו דליפה. הייתה אפשרות לקנות אחד חדש מקורי ב-1700 שקל בערך או לקנות אחד מתוקן/משופצר/משוחזר (איך שתרצה לקרוא לזה) ב-750 שקל, החלטתי ללכת על המתוקן, בסוף המוסכניק שלי נסע למקום שהוא קנה ממנו והשיג אותו ב-450 במקום 750.

• תוכן חדש...