Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בואו נגיד לדוגמא שאני מתכנן בעתיד הקרוב לעשות מערכת מפלצתית באוטו שכוללת 2 מגברים בהספקים של 400 אראמאס כל אחד (ב4 אום)

יש כזה מצב שבו מערכת החשמל לא עומדת בעומס וככה מגיע פחות חשמל למגברים-רדיו דיסק- אורות הרכב וכל אלו!

אם אני רוצה להחליף אלטרנטור שיהיה בעל כושר טעינה גדול יותר ובעל עומס מירבי גדול יותר

מה אני צריך להחליף מלבד מצבר והאלטנטור כמובן..????

קובי.

"נשים זה כמו חנייה,או שהן תפוסות או שהן שמורות לנכים"

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

בעיקרון אתה לא צריך להחליף יותר כלום אבל עם גם זה לא יעזור אז תשים קבל וכבל יותר עבה שיעביר יותר זרם.

עם אני לא טועה אז מצבר רגיל יכול גם לסחוב שתי מגברים של 400 ארמס . אבל עם הכבל מתח יותר מ4 מטר אתה צריך כבל 2 גיג' כבר שזה מאד עבההה. זה ממש תשתית של בלוקים.

פורסם

זאת אומרת אלטרנטור + מצבר +קבל + כבל חשמל 4 גייג יפתורלי בעיות כאלו......

אני פשוט לא רוצה שהמצבר ילך לי וכמובן כך גם האלטנטור...

תודה.

קובי.

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

תלוי גם איזה אלטרנטור יש לך. בכל מקרה קבל לא פותר בעיות במערכת החשמל הוא רק יכול לעיתים לעזור בהבהובי אורות.

כמו כן תאמר לנו בדיוק איך אתה מחבר את המגברים שכן לא בטוח שכל אחד מהם יוציא 400W אפילו אם הוא מסוגל לכך.

פורסם

נגיד ככה:

מגבר בולט 400.4 אני מחבר לקומפוננט רוקפורד fnq ולקנווד 6*9 400 וואט

מגבר לנזר vibe 255 בגישור על 2 סאבים פיוניר 305

מה אתה אומר??

הראשון יהיה 300 אראמאס ומה עם השני......

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

לא צריכה להיות בעיה. המגבר הראשון הוא 4X50W אם זכרוני אינו מטעני ככה שזה 200 וואט והשני אני לא מכיר אבל אני מעריך שהספקו לא יעלה למשל על 400W (תקן אותי אם אני טועה) ועל הרבה מכוניות הספק כזה צריך להיות בסדר.

פורסם

הבולט הוא 4*75 אראמאס ב4 אום

והמגבר לסאב אומרים באתר שהוא מוציא על כל ערוץ ב2 אום 550 אראמאס....

בגישור אין לי מושג מה הנתונים

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

טעיתי, הם טוענים ל1900W ב2 אוהם מונו. יתכן והנתון הזה קצת אופטימי אך גם אם הוא מחצית מההספק הזה יתכן ואכן תצטרך שדרוג במערכת החשמל.

אלטרנטור חדש+מצבר זה לא דבר זול (אל תשאל אותי מחירים מדוייקים כי אני לא מתמצא). הייתי מציע שתחבר קודם את המגברים ואז תראה הלאה. לפי חוקי EMMA תזדקק לחיווט של 0/1G.

פורסם

בקשר למגבר הזה של לנזר-- הוא יחזיק טוב את שתי הסאבים של פיוניר לא??

הפיוניר טוענים 400 אראמאס אחד (800 לזוג כמובן...) והמגבר טוען 1900 במונו

מה אתה אומר אייל???

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

אני חושב שסך הכל הוא צריך להפעיל אותם יפה (למרות שאין לי שום ניסיון) כי אפילו אם ההספק מופרך הוא עדיין מספיק גבוה שגם אם המגבר יספק חצי מהמוצהר, זה יהיה טוב מאוד לסאבים.

בכל מקרה הייתי הולך אולי על BP600.1 של JBL. אמור להיות די זול והוא מגבר אמין ובעל ביקורות טובות.

פורסם

שאל הנוספת אלייך אייל- הסאבים הנ" הם בעלי 2 סלילים כל אחד -וכל אחד הוא בעל התנגדות של 4 אום

אתה יכול אולי להסביר לי כיצד אני צריך לחבר את הסלילים ע"מ שההתנגדות הסופית תהיה 2 אום??

אם תצטרף שרטוט אני אעריך ואוקיר את זה

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

אינך יכול להגיע להתנגדות של 2 אום עם סאבים אלו!,אבל אתה יכול להגיע להתנגדויות של 1 אום,4 אום ,או 8 אום.כאשר אתה עושה חיבור טורי בין שני סלילים,ההתנגדות עולה ,למשל 2 אום ו 6 אום בטור נותן 8 אום,לכן 4 אום ו 4 אום בטור גם נותן 8 אום,חיבור במקביל מוריד את ההתנגדות למשל 8 אום ו 8 אום במקביל נותן 4 אום ואילו 4 אום ו 4 אום במקביל ייתן לנו 2 אום

פורסם

לכל סאב DVC יש שתי גרסאות. האחת עם שני סלילים של 4 אוהם והשניה עם שני סלילים של 2 אוהם (ולעיתים יש גם גרסאות שונות כמו שני סלילים של 3 אוהם).

עליו לקנות שני סאבים שלהם שני סלילים של 2 אוהם (אם הם עוד לא נקנו). לחבר את שני הסלילים של כל סאב בטור ככה שכל סאב יראה התנגדות של 4 אוהם ואז לחבר את שני הסאבים במקביל ככה שההתנגדות הסופית תהיה 2 אוהם. אין עם זה שום בעיה.

כמו כן הסאב קיים גם עם סליל אחד של 4 אוהם וגם לקנות אותו בגרסה הזו, זו אפשרות.

פורסם

סאב DVC לא דורש 4 ערוצים ? גישור של שניים על כל VC ?

כי אם כן אז בעצם על שני סאבים DVC צריך 8 ערוצים ואז שני המגברים יחד לא מספיקים - הם ביחד 6 ערוצים.

• תוכן חדש...